etoiledunord

Aktiivijäsen
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About etoiledunord

 • Rank
  Untuvikko
 1. Hei, Vieraamme kuljetetaan laivalla kirkolta juhlapaikalle. Laivalla tarjoamme onnittelumaljan. Laivayhtiö suositteli lasien välttämistä, ettei lasit mene rikki jos tulee aaltoja. Toisaalta kertakäyttöiset shampanjalasit voivat myös kaatua helposti ja joku saa sitten juomat päällensä... Onko aivan törkeää tarjoilla kuohuviiniä normaaleista kertakäyttömukeista? Onko mitään muuta ratkaisua?
 2. Meille on Sun Marine varattu kesäksi. Hieno paikka, mutta kyllä juomien ja jatkoajan hinnat vähän kirpaisevat. Vinkkinä, että kannattaa laskea ne mukaan budjettiin ennen kuin varaa.
 3. Kävin katsomassa tilaa kesällä. Muuten olisi ollut hyvä paikka, mutta minua häiritsivät aivan vieressä oleva siirtolapuutarha, salissa korkealla ja väärään suuntaan olevat ikkunat (ei merinäkymää vaikka aivan rannassa), pihalla oleva traktori ja puukasat sekä ns. maalaisromanttinen sisäänkäynti mökkitauluineen. Jos nämä eivät häiritse niin varmaan ihan mukava paikka.
 4. Meillä sulhanen haluaa, että hänen äitinsä saattaa hänet alttarille (kuulemma käytäntö hänen kotimaassaan). Mihinkähän väliin tällainen sopisi? Ja musiikilla vai ilman?
 5. Sovitin 2-3 pukua viidessä eri liikkeessä. Puolet pystyi heti karsimaan, mutta kummasti jäljelle jäivät vain 1200-1600 euron puvut ja budjettisyistä päädyin ostamaan käytetyn puvun, joka on 95% sitä mitä hain. Ei paras mutta uskon että on kivemman näköinen kun on kampaus ja meikki
 6. Yksi hauska lunastustehtävä morsiamen ryöstössä oli kun kaverin häissä sulhaselle esitettiin kymmenen eri muotokuvaa hänestä itsestään ja hänen piti löytää morsiamen maalaama muotokuva. Muotokuvat oli tehty morsiamen polttareissa - jokainen polttareihin osallistuja oli maalannut yhden muotokuvan sulhasesta. Oli hauskaa katsoa miten sulhanen karsi muotokuvat yksitellen ja yleisö yritti huudella vinkkejä. Tämä leikki sopii myös ujolle sulhaselle. Sulhasen ryöstössä hauska idea oli laittaa morsian kaikkien sinkkumiesten muodostaman ringin keskelle ja morsiamen piti ensin näyttää tanssitaitojaan ja sen jälkeen huudella sulhasta niin kovaa että sulhanen kuuli sinne mihin hänet oli ryöstetty.
 7. Ollaan Suomi-Ranska pari ja usein menee keskustelu huutokilpailuksi täälläkin. Ja sitten toinen ihmettelee, että miksi sanon koko ajan, että älä huuda kun toisen mielestä vain keskustelemme... Muutaman kerran oon vain häipynyt paikalta, koska en ole jaksanut kuunnella huutamista ja siitähän toinen vasta pillastuu. Ei voi ymmärtää, että suomalaisella nousee syke niin korkeaksi että haluaa vain rauhaa. Ja sitten minuutin jälkeen ollaan taas niin vastarakastuneita! Pikku vuoristorataa... Toinen ärsyttävä asia on kun ihmiset puhuvat samaan aikaan ja kaikkien puhetta pitäisi seurata ja sitten tulee kommenttia, että miksi et osallistu keskusteluun... Vaikka kieli on täydellisesti hallussa, niin ei mitenkään pysty seuraamaan montaa yhtäaikaisesti keskustelua. Yksi ihmeellinen piirre (luultavasti vain sulhasen perheessä) on se, että mitään päätöksiä ei voi tehdä itse. Esim. anopista on aivan normaalia soitella työpäiväni aikana ja kysellä mitä mieltä olen jostain asiasta... Eikö tuonikäisen pitäisi jo osata itse päättää asioista... Poskipusuihin olen kaveripiirissä tottunut mutta töissä kaikkien kättely aamuisin ei onnistu vieläkään (kauheaa ajan hukkaa käydä kättelemässä 50 henkeä töihin tullessa, ei voi suomalainen ymmärtää). Jälkiruokakulttuuri ja aperitiivikulttuuri on kyllä tullut hyvin opittua
 8. Olin valmistautunut maksamaan itse, mutta koska vanhempani ilmoittivat spontaanisti haluavansa maksaa, niin suostuin. Sulhasen vanhemmat olisivat myös halunneet maksaa pienen osan, mutta omat vanhempani eivät tähän suostuneet, koska 90% vieraista on minun puoleltani (sulhasella ei ole sukulaisia). Kokonaiskustannukset ovat alle kymppitonnin.
 9. Olin Ranskassa kaverini häissä. He olivat vuokranneet linnan, johon mahtui kymmenisen henkeä majoittumaan yhteen huoneeseen. Hääpari laittoi ulkomailta tulevat ja vähemmän tienaavat vieraat etusijalle tuohon huoneeseen ja he saivat siis ilmaisen majoituksen. Muut vieraat majoittuvat omakustanteisesti lähellä olevissa hotelleissa. Kaikki maksoivat matkakulunsa itse (myös vihkiseremoniasta juhlapaikalle), ainoastaan kuljetus hotelleihin yöllä oli maksettu. Toimi hyvin ja lähes kaikki kutsutut tulivat häihin. Sukua ei heillä paljon ollutkaan vanhempia ja sisaruksia lukuunottamatta, joten häät olivat kaveripainotteiset. Noin puolet jäivät lomailemaan viikoksi häiden jälkeen lähiseudulle ennen paluuta kotimaahan.
 10. Hei, Ainakin Helsingin tuomioseurakunnan sivuilta löytyvät hyvät ohjeet esteidentutkintaan.
 11. Hei! Olen menossa ranskalaisen kanssa naimisiin Suomessa. Asumme Ranskassa ja tarkoitus olisi pitää ainoastaan kirkkohäät Suomessa. Vaihdan myös sukunimeä samalla. Tietääkö kukaan mitä papereita pitää mihinkin toimittaa häiden jälkeen? Pääsisikö helpommalla jos kävisi Ranskassa allekirjoittamassa paperit kaupungintalolla ja pitäisi vain siunauksen Suomessa vai onko yhtä hankala paperisotku?