Jump to content
Naimisiin.info

vadelmainen2015

Rouva
 • Posts

  206
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1579 profile views

vadelmainen2015's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

 1. Minäkin olen uusi kaaso. Häiden tarkkaa ajankohtaa ei vielä ole päätetty (johtuen muista tekijöistä) mutta ovat mahdollisesti jo ensi vuoden kesällä. Olen innoissani, tätä ennen en ole ikinä kaason tehtäviä hoitanut ja nyt kyseessä on parhaan ystäväni juhlat... Upeaa päästä auttamaan häntä kaikessa!
 2. Miljamaarialle myöhästyneet onnittelut Meidän häät on viikon kuluttua, ja vaikka päivittelin jo tuohon toiseenkin ketjuun siitä missä vaiheessa täällä mennään, kirjoittelen nyt tännekin. Täällä päässä alkaa siis asiat olla aika hyvin hanskassa - no, toki pakko onkin kun huomenna jo hääviikkoa aloitellaan. Jännitys alkaa tosissaan nostaa päätään ja yöt täyttyvät hääaiheisilla unilla; milloin mukavilla sellaisilla ja milloin "painajaisilla" (hääkakku hirveä, mies vastaa "en tahdo" ja niin edespäin - vaikka todellisuudessa en ainakaan tiedosta näitä stressaavani). Toki häät pyörii mielessä paljolti muutenkin. Hääviikko tulee olemaan melko kiireinen. Häihin liittyen tehtävänä on vielä seuraavat asiat: - Alushameen hakeminen (vuokrahame) - Iso pöytäkartta vieraita varten - Juhlatilan koristelu (visiot on mielessä) - Vihkikaavan läpikäyminen (edellisenä iltana häistä) - Opaskylttien laittaminen - Hääpäivän aikataulutus - Yksi puuttuva pullo skumppaa - Kyytien varmistus kirkosta hääpaikalle & sieltä kotiin ...Ainakin luulen, että tuossa on kaikki. Tietysti vaatteet pitää vielä sovittaa, laittaa valmiiksi ja kasata yhteen paikkaan ne tavarat mitkä otetaan sitten perjantaina juhlapaikalle mukaan. Viikonlopun aikana saatiin muunmuassa haettua tevetuliaismaljojen kuohuviini ja meille hääyöksi tarkoitettu shampanja sekä mansikat - toki voi olla, että nukahdetaan ennen kuin ehditään nautiskella yhtään mistään.
 3. Eloa, niinpä! Alkaa oikeasti jännitys nostaa päätään ihan kunnolla... Mies ei pahemmin jännittele, mikä on totta kai hyvä - kumpa itsekin pystyisin samaan!
 4. Loppusuoralla aletaan olemaan; meidän häät on ensi viikon lauantaina. Vihdoinkin! Mun pitäisi vielä tehdä sellainen iso pöytäkartta, josta vieraat näkee pöytien paikoitukset ja numeroinnit. Sen teen tänään; ensi viikko kun on hääviikko, ja aivan varmasti sitä tehtävää riittää vaikken enää sille viikolle näpertelyjä varaa. Tässä palstahiljaisuuden aikana täällä on ehditty tehdä muunmuassa seuraavaa: - Hankkia hääkarkit ja päättää, että perinteisten karkkipussien sijasta tulee nyt sittenkin se karkkibuffet. Karkkibuffet on valmiina - tarvii vain siirtää oikealle paikalleen juhlatilassa. - Karkkibuffetin ja vieraskirjan tekstikyltit - Hankkia vieraskirjan ja kyniä sen täyttämistä varten - Tehdä tarkan pöytä/istumajärjestyksen (oli muuten hankala juttu) - Tehdä kartionmalliset menu/ohjelmakortit - Tehdä jokaiselle omat paikkakortit - Käydä koekampauksessa ja koemeikissä - Sopia tapaamisen papin & kanttorin kanssa (on häitä edeltävänä iltana, huh huh!) - Kiillotuttaa, suoristaa & kaivertaa miehen kihlasormuksen - Tehdä viime hetken tehtävienjakoa Vielä pitäisi näperrellä suuri pöytäkartta, josta vieraat näkisivät pöytien sijoittelun ja numeroinnin. Seinille on tulostettua A4-kokoisia papereita, joissa aina pöydän numero ja siihen tulevat vieraat.
 5. Minä päädyin hankkimaan helmikaulakorun sekä korvakorut, sama teema kun toistuu hääpuvussani, laukussani, kengissäni, sukkanauhassani ja jopa hunnussa
 6. Minäkin muistan lukeneeni jostain, että kutsut tulisi etiketin mukaan lähettää ykkösluokassa. Minustakin näin jostain syystä "kuuluu" tehdä, mutta ajattelen myös, ettei etiketti mikään haudanvakava asia ole. Nyt eletään vuotta 2015 eikä monia muitakaan asioita tehdä enää etiketin mukaan, vaan sovelletusti Ajattelen itse etiketin olevan lähinnä kokoelma suuntaa antavia neuvoja (mitenkään sitä väheksymättä) ja kutsujen lähetyksen olevan etikettivirheistä niitä pienimpiä mahdollisia Uskon, että suurin osa häävieraista ei kiinnitä postimerkkiin sen suurempaa huomiota ja siksi monelta postimerkin luokkakin jää vähemmälle huomiolle tai jopa kokonaan huomiotta. Uskon myös, että kun joku vieras kakkosluokassa lähetetyn kutsun saa, hän siitä tuskin huonoa tykkää, vaikka etiketin tarkoin tuntisikin.
 7. Meidän on tehtävä muutama ohjelmakortti englanniksi, mutta nyt tuntuu kieli kangertelevan eikä hommasta tule oikein mitään. Kuinka kääntäisitte seuraavat ilmaisut englanniksi? * Tervetuliaismaljat * Ruokailu * Morsiusparin vanhempien esittely * Musiikkiesitys * Rakkauden tietovisa * Sukujen välinen köydenveto * Morsiuskimpun heitto * Vapaata seurustelua * Bestmanin puhe
 8. Mitenkäs teillä muilla toukokuun morsiamilla etenee järjestelyt? Me ei olla nyt hetkeen sen suurempia tehty, ohjelmaa ja aikataulutusta ylipäätänsä mietitty. Sain myös viimeisteltyä kukkakaupan tilaukset. Eilen tuli oltua yhteydessä myöskin morsiuspukuliikkeeseen ja puvun nyöritykset onkin nyt valmiit. Sovittelemaan siis torstaina Vaihtoehtona olisi ollut myös sovitella vasta pääsiäisen jälkeen mutta toki valitsin "ennen"- vaihtoehdon, jotta päästään pian lyhentelyhommiin Muoks. Tiedossa olisi samalla myös se hunnun valkkaus (jos sopiva uusista saapuneista nyt löytyisi) ja sekin pitäisi nyt päättää, tuleeko pukuun alushame vaiko ei. Mä en oikein tiedä, mitä tehdä; toisaalta puku on tosi kaunis ilmankin alushametta, mutta alushameen kanssa pukua on helpompi kantaa. Toisaalta istuminen alushameen kanssa (mitä nyt siis liikkeessä koitin) tuntuu vähän siltä, että puvussa on jotakin "liikaa". Pitänee sovittaa vielä alushameen kanssa ja ilman ja tehdä sitten lopullinen päätös. Kumpa saisin jonkun makutuomariksi...
 9. Minä tuskailen täällä aikataulutusongelmien kanssa. Voisitteko te auttaa? Meillä on vihkiminen klo. 15:00. Papin kanssa ei olla vielä neuvoteltu, mutta sulhon kanssa ollaan päätetty että vihkiminen vedetään läpi lyhyimmällä mahdollisella kaavalla. Riisiä heitellään. Tämän jälkeen siirrytään juhlapaikalle, jonne meiltä on matkaa 16km. Matka taitetaan autolla, ihan maantietä pitkin - jos se nyt jotain merkitsee niin nopeusrajoitukset matkan varrella on 60-80, sanoisin siis että ajomatkaan kuluu aikaa noin viitisentoista minuuttia. Tarkoitus on, että perillä sekä hääpari & hääparin vanhemmat kättelevät vieraat. Sen jälkeen pitopalvelu tarjoilee tervetuliaismaljat pihalle (huonolla säällä sisälle) ja bestman toivottaa lyhyesti vieraat tervetulleeksi sekä jollakin tavalla onnittelee meitä. Tämän jälkeen siirrytään sisälle, jossa vuorossa on ruokailu alkupaloineen, pääruokineen sekä jälkiruokineen. Ruuan on tarkoitus olla noutopöydässä, eli jonotteluun kaiketi menee jonkin verran aikaa. Suurin osa vieraista ei ole vielä ilmoittanut tulostaan, mutta mikäli kaikki tulisivat, olisi koolla vajaat sata henkeä. Ajattelimme, että ruokailun jälkeen voisi olla sopiva väli ohjelmalle. Sukulainen esittää noin kolmen minuutin mittaisen kipaleen meille. Myöskin olisi tulossa tuttu juttu- shown tyyppinen, viidentoista kysymyksen "Kumpi teistä...?"- paketti, kymmenen kysymyksen "Tunnetko hääparin?" tietovisailu jota käytäisiin esim. pöydittäin. Lisäksi ohjelmassa olisi köydenveto ja morsiuskimpun heitto, jotka tapahtuisivat pihalla mikäli sää niin sallisi. Tämän jälkeen ohjelmassa voisi olla vapaata seurustelua sen ajan, että valokuvaaja napsisi meistä viralliset vihkikuvat siellä juhlapaikassa. Seuraavaksi siirryttäisiin takaisin sisätiloihin kahville. Hääkakku leikattaisiin ja sen jälkeen kahvipöytä olisi vapaa kaikille. Seurusteltaisiin vapaasti. Juhlat voisivat loppua viimeistään klo. 22:00, kenties tuntia aiemminkin, mikäli ohjelma saataisiin jotenkin sovitettua siihen ilman, että tulisi liian kiire. Tuon "tunnetko hääparin"- kyselyn voisi jättää poiskin, muut haluttaisiin ehdottomasti pitää. Tästä ei nyt tunnu tulevan mitään Ketään?
 10. Tulipa mieleen sellainenkin kysymys, että minkälaisia johdantoja olette häidenne leikkeihin ajatelleet? Jonkinlainen johdantohan niissä pitäisi kuitenkin olla, jotta kaikki olisivat kärryillä siitä mitä seuraavaksi tapahtuu ja mikä on esim. jonkin tietovisan tarkoitus.
 11. Onko teillä muilla vaiheita, jolloin hommat eivät tunnu etenevän yhtään (vaikka ehkä pitäiskin) vai olenko ainoa?
 12. Hui. Minä en ole tainnut vielä nähdä ainoatakaan hääaiheista painajaista, vaikka häihin liittyviä unia olen kyllä nähnyt. Toisaalta näissä munkin unissa on yleensä pinnalla se, mikä on vielä tekemättä. Ehkäpä niihin asioihin on siis syytä laittaa vauhtia, jotta eivät sitten jää tekemättä. Hääkarkkipussit pitäisi kai tehdä ja ostaa niihin tarvittavat silkkinauhat, ja ja ja...
 13. Minä kävin tilaamassa morsiuskimpun itselleni eilen. Kimppuun tulee nyt siis freesiaa, muutama iso lilja ja kalloja. Tarkkaa hintaa eivät osanneet kimpulle sanoa, sanoivat että alle satasen ei mene mutta kuitenkin vähemmän kuin 200 euroa. Mä olen vähän hämilläni enkä oikein ymmärrä, miten kummassa voi olla noin vaikea sanoa minkä hintainen kimppu oikein on - kun vielä kuvasta katsottiin, että tuo, just tuo, tuossa noin. Saa nyt nähdä, paljonko kimppu sitten lopulta tulee maksamaan. Pääasia toki, että on mieleinen
 14. Meillä on täällä taas keskustelua aiheesta alkumaljat. Eli eka pitopalvelun kanssa sovittiin, että pitopalvelu tuo tervetuliaismaljat pihalle. Anoppi rupesi nyt kuitenkin väittämään, että veloittavat tästä erikseen. Pitopalvelu ei muistaakseni maininnut tästä mitään eikä tekemässämme suunnitelmassakaan tästä mitään mainita, mutta pitänee laittaa pitopalveluun sähköpostia ja kysäistä, veloittavatko ja mikäli, niin paljonko. Mitä te veikkaatte, voivatko tosiaan veloittaa tuollaisesta asiasta erikseen?
×
×
 • Create New...