Amilda

Rouva
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Amilda

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kukka-Lunariaa voin kehua. Hyvä hinta/laatusuhde ja todella mukavat floristit!
 2. Meidän häitä juhlittiin ravintola Varapäreessä Ranta-Toivalassa (noin 15 min Kuopiosta). (www.varapare.com) Heitä voin kyllä suositella lämpimästi, henkilökunta oli ystävällistä ja joustavaa, tilat siistit ja hyvällä paikalla järven rannalla, ruokaa kehuttiin, paikassa on myös mahdollista yöpyä ja saunoa. Lisäksi hinnat olivat meistä kohtuulliset, paikassa on tosin a-oikeudet joten viinien ym. alkoholien tarjoilu tulee tietenkin suht kalliiksi. Erillistä tilavuokraa ei ole, vaan hinta muodostuu valitun menun hinnasta. Miinuksia en kovin paljon keksi, ehkä se, että emme päässeet edellisenä iltana koristelemaan koska heillä oli joku muu tilaisuus silloin. Tähän osasimme kuitenkin varautua jo etukäteen. Meillä oli vieraita noin 70, ja vaikka meille sanottiin 120 olevan maksimi, niin melko täyttä olisi tulloin olla. Meillä tilaa oli sopivasti, ja luulempa ettei yli 100 hengen tilaisuuksia kannata ajatella heillä järjestävänsä. Ruokailutila koostuu kahdesta huoneesta, mutta kun niiden väliset ovet ovat auki ovat kaikki tavallaan samassa tilassa. Varapäreessä on siis useampia rakennuksia, päärakennuksessa on järjestetty ruokailut ja toisessa, vanhassa "pirtissä", lähinnä ohjelma ja mahdolliset tanssit. Rannalla on pari saunaa, ja lisäksi on kaksi majoitusrakennusta. Minulle voi laittaa privaa ja kysellä lisää jos kiinnostuitte, toki tätäkin ketjua käyn silloin tällöin lukemassa.
 3. Olenkohan jo vastannut tähän? : No mutta kuitenkin: tottakai me tehdään avioehto. Suuria omaisuuksia tai perintöjä ei ole tiedossa, mutta eihän ne siihen tarpeeseen vaikutakaan. Ja, niin, ei me siltikään "aiota erota" . Lisään vielä. Minusta joku perusteli hyvin avioehdon tärkeyttä siten, että eihän vakuutuksiakaan sen takia oteta, että olis aikomuksena polttaa talo tai ajaa kolari: joskus niin vain voi käydä vaikka kuinka yrittäisi ennalta estää. Samalla lailla avioehtokin on "vakuutus" tulevaisuuden varalle: kukaan ei voi tietää mitä tässä elämässä tulee tapahtumaan, eikä tapahtumiin voi aina mitenkään itse vaikuttaa.
 4. Tätäkö tarkoitit? Sua vain yli kaiken mä rakastan, sinä taivaani päällä maan. Minä maiset murheeni unohdan, sinisilmiis kun katsoa saan. Minä maiset… Ylin riemuni oot mitä toivoisin, sä kun istut mun rinnallain. Olet kaikkeni, aarteeni kallehin, olet onneni, unelmain. Oi sallithan, että mä suutelen sinisilmiäs, armahain. Mä jos kauas sun luotasi joutunen, kuvas seuraa mun matkallain. Mä jos… Ylin riemuni… - Romanssi, elokuvasta Katariina ja Munkkiniemen kreivi
 5. Pikkuleipäohjeita minäkin kaipailen! Tässä jotain: MINTTUHUIPUT (n. 45 kpl) 1 dl tomusokeria 200 g pehmeää margariinia 1 dl perunajauhoja 4 dl vehnäjauhoja koristeluun: 100 g tummaa suklaata 3-4 tippaa piparminttuöljyä • Sekoita aineet keskenään kulhossa. Taikina on hyvin murenevaista ja vaikeaa käsitellä, mutta kannattaa... Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Tee keskelle pieni syvennys. Paista n. 10 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla. Anna kovettua. HERRASVÄENLEIVÄT 200 g voita tai margariinia 1 ¼ dl sokeria 1 muna 4 dl vehnäjauhoa 1 tl leivinjauhetta vadelmahilloa tai -marmeladia sokeria Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää jauhot. Tästä perustaikinasta voit leipoa erilaisia pikkuleipiä maustamalla esimerkiksi seuraavalla tavalla: Kaaviloi murotaikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä (halkaisija n. 4 cm) kakkuja. (Tai sydänmuotilla sydämiä) Kypsennä 200 asteessa 6 min. Levitä hilloa kahden kakun väliin ja paina yhteen. Kieritä pikkuleivät kevyesti sokerissa.
 6. Timanttirivi löytyy kihlasta täälläkin. Eikä kukaan sormuskaupoilla edes ihmetellyt kun halusin jotain muuta kuin sileän. Tosin olen saanut muutamia uteluita "ei niin tutuilta" että olenko kihloissa vai naimisissa kun nimettömässä on (toistaiseksi) vain yksi sormus mutta siinä on kiviä... Vihkisormukseen en ehkä kiviä halua muttei ne ole poissuljettukaan vaihtoehto.
 7. Minusta olisi kohteliasta laittaa runon alle vaikka "Nazim Hikmetiä mukaellen" tai vastaavaa.