jnnmpa

Aktiivijäsen
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

About jnnmpa

 • Rank
  Juniori
 1. Virallisesti yhdessä kerkesimme olemaan 1,5 vuotta ennen kihloja.
 2. Täällä ollaan toisella kierroksella alta kolmikymppisenä. Ensimmäiset häät olivat kahden todistajan läsnäollessa maistraatissa. Kummankaan perheet eivät tienneet aikeistamme eivätkä tykänneet myöhemminkään. Silloin ei osannut ajatella, kuin lyhytjänteisesti tunteella, joka ei sitten pitkälle kantanut. Nykyisen kanssa minulla ei ollut kiire kuin kihloihin. Suunnitellaan häitä talon rakennuksen ohessa, joten mitään kovin tiukkapipoista touhua ei yksinkertaisesti kerkeä harrastamaan. En olisi ikimaailmassa voinut toivoa omalle kohdalle miestä, joka kestää kaikki oikkuni ja ongelmani, on lapsille kuin isä ja haluaa tosissaan vielä naimisiin kanssani. Tällä kertaa saan jopa häämekon ja kunnon hääjuhlan.
 3. Meidän kohdalla kättely todennäköisesti jätetään välistä ja kohotetaan yhteinen tervetuliaismalja. Kättelyjonossa vanhempamme näkisivät niin paljon uusia, tuntemattomia kasvoja, ettei sellainen oikein sopisi tämän kättelyn ideaan.
 4. Mies on vakituisessa työsuhteessa ja itse opiskelen uutta alaa, valmistua pitäisi häiden aikaan kesän alussa 2019. Tutkinto on näyttöperusteinen ja työllistyminen toiveissa opiskeluiden aikana. Lapsia kaksi aiemmasta liitosta, yhteisiä ei ennen häitä ole suunniteltu. Yhdessä olemme häiden aikaan olleet reilu neljä vuotta, joista kihloissa kaksi. Oma talo rakenteilla ensi vuoden aikana, joten tasapainoilu häiden ja talon rakennusprojektin kanssa todennäköisesti tuskaa täynnä.
 5. Mies maksoi, ei puhettakaan toisenlaisesta järjestelystä.
 6. Isä ei ole koskaan ollut niin läheinen, että saattamaan pääsisi. Isäpuolta en viitsi pyytää, vaikka olisi minulle luonnollisempi valinta, koska isä on vielä tällä hetkellä kutsuttujen listalla. Joten toiveena omat lapset kulkisivat rinnalla, tai edes vanhempi poika. Jos pahalta näyttää, selviän yksinkin. Tämä "avioliittoon luovuttaminen" on itselle täysin merkityksetön, kerran naimisissa olleena ja ja kahden lapsen jälkeen tuntuisi vähintään absurdilta ajatella jonkun luovuttavan minut sulhaselle.
 7. Minä en juurikaan tiedä polttareita, joissa _ei_ oltaisi harrastettu näitä nolausleikkejä kaupungilla naamiaisasuissa. Voiko tosiaan olla niin, että suurin osa morsiamista tämmöistä haluaa ja niistä kieltäytyville ei sitten järjestetä mitään..? Sen verran hyvin kaaso (luulisi) minut tuntee, että julkisilla paikoilla ei harrasteta mitään mitä ei voisi normiarkenakaan tehdä. Yllytyshullu kyllä olen, mutta se saa rajoittua johonkin ennalta suunniteltuun aktiviteettiin. Ehdoton ei teemapukeutuminen, morsiussauna, julkinen nolaaminen ja juomapelit. Jotain muutakin saattaa mieleen juolahtaa matkan varrella, mutta nämä listan kärkipäässä.
 8. Hääsuunnitelmia teimme jo hyvissä ajoin ennen kihloja (06/0217) sekä kävimme yksillä häämessuilla puoli vuotta aiemmin. Meillä on vielä isojakin asioita päättämättä, kuten tarkka hääpäivä. Suhteellisen rennosti olemme häiden suhteen edenneet, jotka ajattelimme pitää kesän korvilla 2019. Ensi vuoden taloprojekti on vienyt ajatuksia toiseen suuntaan, mutta täytyy nyt vuodenvaihteen jälkeen sopia tarkka päivä ja varata juhlapaikka (sekä mahdollisesti kirkko). Onneksi ystävissä on ihmisiä, jotka ovat järjestäneet häitä ja muita juhlia enemmänkin, niin apua saadaan heti tarvittaessa.
 9. Kaaso saa valita malliltaan itselleen sopivan, mutta värinä toivoisin navyn tai sähkönsinistä sekä pituutena polviin asti ylettyvä tai pitempi. Toiveita voidaan tietysti muuttaa tilanteen sitä vaatiessa. Luojan kiitos mitkään hörhelöt eivät ole kaason mieleen, joten sen asian suhteen voin huokaista helpotuksesta. Sen verran takakireä tapaus olen, että mitään puoleen reiteen ulottuvaa mekkoa en hyväksy, enkä oikeastaan vieraiden joukossakaan haluaisi nähdä yhtään vesirajahepenettä.
 10. Ehdottomasti jokin aineellinen lahja muistuttamaan henkisesti raskaasta tehtävästä. Tarvitsee kaason tapauksessa tehdä hieman tutkimustyötä, jotta vältytään turhalta rihkamalta. Bestmanille luulisin miehen kehittävän jotain nestemäistä. Pelkään, että lahjakortit, jotka tulisi käyttää tiettyn päivään mennessä unohtuvat kuitenkin.
 11. Ajatuksena oli maksaa mekko ja kaunistautumiset, tarvittaessa muutakin mikäli itsestä siltä tuntuu. Vaadin kuitenkin kaasolta tietynlaista panostusta häiden suhteen, joten ehdottomasti maksan hänen ns. kuluja.
 12. Kaasona toimii paras ystäväni vuosien takaa, en edes ajatellut muita vaihtoehtoja. Osaltaan toivoisin toista kaasoa, mutta riittävän hyviä vaihtoehtoja tähän tehtävään tuskin löytyy.
 13. Yhdessä olimme kihlauksesta puhuneet vajaan vuoden, mutta mies itse päätti päivän. Täysin yllätyksenä tuli monellakin tapaa, koska olin jo "menettänyt toivoni", että tänä kyseisenä vuotena tapahtuisi asian tiimoilta yhtikäs mitään.
 14. Häiden aikaan minä 28 ja mies 29, samana vuonna molemmille tulee vielä vuosi lisää.
 15. Unelmapolttarit olisivat ehdottomasti päästä ajamaan kilpaa radalle ja katsomaan Kaija Koon klubikeikkaa.