Renya

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Renya

 • Rank
  Untuvikko
 1. Me on nyt päätetty pienentää koko hulinaa sen verran, että pidetään juhlat kotona. Meillä ei ole suuren suuri asunto, mutta siihen kuuluu pieni piha. Suvut ovat pienet (ja niistä kutsutaan vain perheet) ja kavereista tahdotaan vein ne lähimmät, joten pystytään hyvin järjestämään vapaamuotoinen tilaisuus kotona. Samalla ratkeaa koiraongelmakin eli saadaan rakkaat perheenjäsenet mukaan tärkeään päivään. <3 Häämatka sitten erikseen, silloin varmaan menevät mun vanhemmille, joskin on mietitty myös puolivakavasti sitä vaihtoehtoa, että mentäisiin junalla ja laivalla ja otettaisiin mussukat sinnekin mukaan. (Lentopelkoiselle morsiamelle tämä sopisi oikeinkin hyvin...)
 2. Meillä on ollut alusta saakka selvää, että otetaan mun (naisen) nimi. Se on ollut meillä suvussa tapana.
 3. Nörttimies tahtoi Amigan näytön taustasinisen teemaväriksi. Siihen mä valitsin sitten tosi kuuman pinkin kakkosväriksi.
 4. Meille on varattu toukokuulle 2017 Turun keskustasta, Brinkkalan talosta, istuntosali sekä kulmahuone tanssia varten. Vihille mennään näillä näkymin maistraatissa pienemmällä porukalla.
 5. Mä olen tässä tehnyt budjettia ja miettinyt, että josko vihkiminen ja hääjuhla olisivat eri päivinä. Meillä on hääjuhla lauantaina, joten ajattelin, että voitaisiin suosiolla mennä perjantaina maistraattiin perheiden ja keskeisten apulaisten kanssa ja siitä sitten jonkin kuohuviinin kanssa laittamaan juhlapaikkaa. En ole vielä tiedustellut mahdollisuutta saada vihkijää juhlapaikalle, mutta pakko myöntää, että se 200-300 euroa plus kilometrikorvaus on meidän pienessä budjetissa varsin paljon. Tahtoisin kuitenkin aloittaa juhlan "vihkimisellä", joten mietin, että saisinko suunniteltua siihen jonkinlaisen vaikkapa kavereiden toimittaman "siunauksen" alkuun. Tahtoisin kovasti kirjoittaa itse sen vihkikaavan ja epäilen maistraatin olevan niin avomielinen, kuin se mahdollisesti edellyttäisi. Löysin täältä naikkareista myös sen Sofi Oksasen kirjoittaman vihkikaavan ja poimin siitä sen, että tahtomisen sijaan luvataan. Se oli musta kiva ja raikas tapa ilmaista sama asia. Minä tahtoisin luvata miehelle, että kun zombiapokalypsi tulee ja jos mies muuttuu zombiksi ennen mua, niin annan hänen purra minua, jotta voidaan sitten silloinkin olla samalla puolella.
 6. Meillä on tarkoituksena ottaa mun (siis morsiamen) nimi naimisiin mennessä. Mun sukunimi on moninverroin harvinaisempi ja lisäksi tälle on perheessä perinteet, sillä aikanaan 80-luvulla meillä isä on ottanut äidin nimen ja IHMISET OLI KAUHUISSAAN. Tämä perinne siis jatkukoon. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että pidetään kumpikin oma nimi. Mulla on jo kaksiosainen etunimi, joka ei tahdo mahtua mihinkään kaavakkeisiin nykyiselläänkään, joten en aio pidentää sitä. Oman nimen pitäminen ei olisi ollut ongelma siksikään, että ollaan sen verran iällä, ettei lapsia ole tarkoitus tehdä. Ei siis tarvitsisi pohtia kohta uudestaan, että minkä nimen lapsi sitten saisi. Miehelle tämä on ymmärtääkseni täysin ok (on asiasta ainakin keskusteltu), mutta mulle tuli yllätyksenä se, että koska mies tekee väitöskirjaa ja sitä varten on julkaissut artikkeleja tällä vanhalla nimellä, niin nyt sitten tulee hankaluuksia, kun nimi vaihtuu. En ihan kokonaan ymmärrä sitä, sillä luulisi siinä 30-40-vuotiaden tutkimusta tekevien naistenkin ottaneen miestensä nimiä! Kai tämmöisten hankaluuksien kanssa nyt on eletty ennenkin. Ja eletään muuten mekin.
 7. Ei mekään tanssita. Mä olisin voinut hyvin tanssia jonkun hitaan, mutta sulhanen kokee sen erittäin ahdistavaksi, joten ei tanssita. Jonkinlainen disco meillä on kumminkin loppuillasta, jotta päästään kavereiden kanssa tanssimaan Antti Tuiskua.
 8. Meille tulee olutta. Tykätään siitä molemmat kuoharia paljon enemmän ja vieraiden joukossa on useita olutharrastajia. Sen verran kuitenkin katsotaan, että tarjolle tulee joku kevyehkö olut pienessä ja mielellään kivassa pullossa. (Ei siis lyödä vieraille käteen 0,5 litran Karhu-tölkkejä.) Alkoholiton on vielä auki, mutta esimerkiksi jokin holiton inkivääriolut voisi olla kiva vaihtoehto. Bonuksena ei tarvitse miettiä kuoharilasien vuokraamista.
 9. Täällä on tullut jo tosi monta hyvää, jotka on myös meidän kieltolistalla, mutta laitan vielä kerran omat: - eläinperäinen ruoka - morsiamen luovutus - jonottaminen (Meillä on pienet häät, kyllä varmaan saadaan kaikille safkaa ja kahvia ilman, että tarvii kenenkään seistä jonossa varttia) - kuohuviini (saan siitä massiivisen päänsäryn, meillä on alkumaljana vähän erikoisempaa OLUTTA) - Hunnut, valkoiset tylli-pitsiunelmat ja korkkarit - Puheet, varsinkin yli 30 sekuntia pitkät - häävalssi - hääkakun leikkaaminen ja polkeminen - Kaikki typerät vitsit siitä, että nyt sitten saa luvan kanssa paneskella - Tarpeeton koristeluaskartelupiiperrys, joka vie ajan, hermot ja rahat ja päätyy kumminkin roskiin. - Vanhempien sekaantuminen mihinkään järjestelyihin (edes rahallisesti) - Kaikenlainen viittaaminen lastenhankintaan Huh, melkein nousi tässä listatessa verenpaine!
 10. Mä olen kanssa pyöritellyt tätä, mutta vähän vinosta kulmasta. Meidän häistä ei siis ole tarkoitus tulla ne Perinteiset Häät. Mennään naimisiin ja juhlitaan rakkautta, mutta kaikki perinteinen karsiutuu pois. Ei tanssita häävalssia, ei ole valkoista pukua, ei sukkanauhan heittoa eikä ketää ryöstetä, you know nämä kaikki. Mietinkin hääkliseebingoa. Siihen voisi sitten koota ne parhaimmat (tai pahimmat) ja luvata kunnon palkinnon jos joku sieltä bingon saa kasaan. Tämä tosin vielä beetatestausvaiheessa, joten katsotaan toteutuuko ja millaisena.
 11. Sormusta ei vielä ole, mutta haaveilen Kalevala korun hopeisesta käärmesormuksesta. Se näyttää uutena pyörivän siinä 70 eurossa. Jos sen löytäisi jostain käytettynä niin aina tietty parempi.
 12. Meille on tulossa aika epäformaalit häät, koska ehdottomasti tahdotaan niistä meidän näköiset. #kauheahääklisee Sulhanen karttaa mustaa pukua kuin ruttoa eikä minua saa valkoiseen hääunelmaan vaikka uhkaisi kiväärillä. Meidät on yhdistänyt yhteinen nörttiharrastus ja pelikulttuuri kaikkinensa on yhä meidän elämän kantava voima. Siispä päätettiin antaa nörttiyden näkyä myös häissä. Kutsuissa on Tetristä ja se sama toistuu paikkakorteissa (sekä ohjelmalehtisessä, jos semmoinen päätetään painaa). Minä unelmoin tilaavani Etsystä jonkun Nintendo-kankaisen kellohameen ja olennaisissa musiikkivalinnoissa mennään myös tällä linjalla. (Meillä on siviilivihkiminen juhlapaikalla, joten voidaan kävellä tuomarin eteen vaikka Doctor Whon tunnarin tahdissa.) Korkokenkiäkään en aio laittaa, vaan ostan siihen vielä tuntemattomaan mekkoon sopivat (värikkäät) tennarit. Hääkimppua varten ostin juuri yhden lempikirjani kirjaston poistosta ja siitä aattelin askarrella kukat. Kirpparilta löytyi nukkeina kaikkien aikojen kauhulefapari Chucky ja Tiffany, jotka pääsevät jälkkäripöytään koristeeksi. Vierailta ei edellytetä mitään. Kutsuun ajateltiin laittaa, ettei morsiamella ole valkoista eikä sulhasella tummaa pukua, joten tulkoon hekin semmoisina kuin tahtovat. Onko muilla näin -noh- tiukkarajaisia teemoja?
 13. Oho! Meillä on juhlat toukokuussa 2017 ja ajattelin, että ollaan naurettavan ajoissa, kun on jo juhlapaikka varattu, kutsut hahmoteltu, olen tehnyt alustavaa budjettia ja yhdessä on koottu vieraslistaa. Mutta vielä mitä! Hieman jännää tästä tekee se, ettei olla julkisesti kihloissa vielä. Mies on tulossa kohta pitkähköltä ulkomaankomennukselta ja ennen sinne lähtöä soviittiin, että mennään naimisiin. Ei kuitenkaan tahdottu julkistaa tätä ennen kuin tuo reissu on ohi. En siis voi julkisesti höösätä! Siksi on bestmanitkin vielä pyytämättä! (Pyydetään siis kumpikin miespuolista.) Hurja ajatus, että jos kaikki menee hyvin, niin about 51 viikon päästä ollaan naimisissa.