Sommar

Aktiivijäsen
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Sommar

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Ahvenanmaalla 295e kampaus ja meikki, tuohon sisältyy molempien kokeilut. Lisäksi tuohon saa kaupanpäälle ekstrastressiä, koska kokeilukampaus ei mennyt ihan niinkuin piti, ja koemeikki on kaksi päivää ennen häitä..
 2. Samoilla linjoilla, eli itse maksetaan kaikki. Tosin hääpukuun sain omilta vanhemmiltani pyytämättä sponsorointitukea takautuvasti, olin siis jo itse maksanut puvun kun kuulin tästä.
 3. Joo elikkäs tarkoituksena oli pitää budjetti 700-800 eurossa, mutta valikoitui sitten ihan vähän yli 1000e puku (ei vaan voinut mitään..), ja siihen tulee vielä korjaukset ja huntu mukaan. Olettaisin että lopullinen hinta näille tulee olemaan siinä yht. 1300-1400e paikkeilla. Hups. Toisaalta perustelen tätä itselleni sillä että tää on tällainen kerran-elämässä sijoitus..
 4. Viime vuoden lokakuun lopussa mekko meni tilaukseen, ja häät tänä vuonna elokuun lopussa, eli n. 10kk ennen häitä. Nyt vaan odotellaan viestiä liikkeestä että puku olisi tullut, jotta päästään tekemään muokkaukset. Toimitusajaksi mainittiin tuolloin tilattaessa 4-6kk.
 5. Seuraa varsinainen plondikysymys, mutta missä järjestyksessä pidätte kihla- ja vihkisormuksia sormessa? Vai onko tuolla väliä? Kihlasormushan on yleensä ensin sormessa ja sen jälkeen tulee vihkisormus, mutta miten päin näitä yleensä on pidetty, kumpi on kirjaimellisesti "lähempänä sydäntä"? Tähän ei liene oikeaa tai väärää vastausta, mutta miten yleensä on toimittu? Lisäksi, oliko teillä kirkossa vihkimisessä kihlasormus ennestään sormessa, vai laitoitteko sen vasta kirkon jälkeen? Voi näitä elämää suurempia kysymyksiä.. heh!
 6. Me lähdetään eksoottisesti "ulkomaille" Ahvenanmaalle, joka ei ole kummankaan kotipaikkakunta.
 7. Meillä on 7 vierasta ja ei olisi tullut mieleenkään etteikö voitaisi vihkiä kirkossa, se on itsestäänselvää. Tunnelmallisesti saadaan juuri ensimmäiset penkkirivit "täyteen", hih!
 8. Hieman tätä aihetta sivuten, me asutaan ihan mannersuomessa, mutta häät on Ahvenanmaalla. Varmaankin kotikunnassa pitää tehdä esteiden tutkinta, ja siitä saa sen paperin, mutta pitääkö se toimittaa (käytännössä postittaa tai sähköpostittaa) etukäteen kirkkoon Ahvenanmaalle, vai riittääkö että otetaan se mukaamme sitten vihkimiseen? Toki paikan päällä se voidaan antaa myös paria päivää ennen vihkimistä, mutta onko se liian myöhään? Miten te, jotka olette menneet naimisiin ulkopaikkakunnalla, olette toimineet? Hääpaikkakunnalle ei siis pääse ihan jatkuvasti. Mennään kyllä keväämmällä (n. 4kk ennen häitä) ihan paikan päälle käymään, mutta se taas taitaa olla paperin toimittamisen kannalta liian aikaista?
 9. Häät 2017 loppukesällä, jolloin minä olen 35 ja mies 43, yhdessä ollaan oltu noin 7 vuotta. Avioliitto on molemmille ensimmäinen, eikä ole lapsia. Kissa löytyy :). Molemmilla on vakituinen työ, ja omistusasuntoa maksellaan. Mulle ei tullut kolmenkympin kriisiä, mutta nyt kun seuraavaksi täytän 35 niin heräsin siihen että pitää oikeasti alkaa toteuttamaan elämässään asioita joita haluaa, ja se toimi lisäbuustina että saatiin hääjärjestelyt käyntiin. Kihloissa ollaan oltu nyt reilu kaksi vuotta.
 10. Meidän häihin on tulossa max 7 vierasta, eli pienessä mittakaavassa mennään :). Itse asutaan Etelä-Suomessa, mutta häät on Ahvenanmaalla (vihkiminen kirkossa, juhla Havsviddenissä), siksikin jo pieni seurue koska lähdetään kotopiiristä "ulkomaille". Isommalle lähisukulaisjoukolle (serkut, tädit jne. n. 20 hlöä) pidetään sitten varsinaisten häiden jälkeen juhlalounas -tyyppisesti juhlat, halutaan kuitenkin juhlistaa tapahtunutta muidenkin sukulaisten kuin vain molempien vanhempien kanssa.
 11. Meillä on häät ensi kesänä 2017 Ahvenanmaalla, ja nyt olisi haussa joko yhden miehen bändi (kitara, saksofoni tms.) tai duo esiintymään hääjuhlaan. Onko kenelläkään tiedossa Ahvenanmaalta (tai jonka esiintymisalueeseen tuo kuuluu) mitään tällaisia akustisia kokoonpanoja, tai ohjeita mistä voisi etsiä? Kyseessä todella pienet häät, eli ei bilebändiä vaan enemmän tunnelmallista taustamusiikkia.