Lumen

Aktiivijäsen
 • Content count

  118
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lumen

 1. Onko kukaan teettänyt sormusta Malmin korupajalla? Olen pyytänyt muutamasta sormus-vaihtoehdosta hinta-arviot, ja ensimmäinen arvio jonka sain oli todella edullinen timantiin kokoon(muistaakseni 0,32) nähden.Timantin väri(ruskea) tosin laskee hintaa. Palvelu on ollut hyvää ja kivoja vaihtoehtoja heillä paljon, toisin kuin muissa liikkeissä joissa olen käynty katsomassa... mutta kiinnostaisi kuulla kokemuksia muilta sormuksen teettäneiltä, ovatko laadukkaita?
 2. Minullakin hääblogit sekä täällä että bloggerissa: onequirkybride.blogspot.com
 3. Vieraiden jakaminen eri tiloihin häissä on ehdoton ei. Sellaista en ole onnekis joutunut näkemäänkään. Olen ollut kaksissa hyvissä ja kaksissa kehnoissa häissä. Toisesta tekivät vähemmän hyvän mielekkään tekemisen/ohjelman puute ja liian ahtaat tilat, toisesta "jumppasali" tilat ja epäonnistunut/vaillinainen ohjelma. Vaivaannuttavat leikit ja se miten laulettiin karaokessa kolme kertaa sama lasten laulu, eivät viihdyttäneet.
 4. Säästömielessä ei oikein varsinaisesti juhlistetettu mitenkään, paitsi että sulhaseni valmistui ja käytiin ravintolassa lähiperheen ja kummien kanssa syömässä. Kihloihin mentäessä meillä oli kymmenens vuosipäivä ja sitä vietimme perinteiseen tapaan erikoisemmalla ohjelmalla eli kävimme taidenäyttelyssä ja ravintolassa.
 5. Meidän juhlapaikassa on omintakeiset tuolit joihin ei taida edes tuolihuput mahtua... mua nuo häiritsee mutta en tiedä menisikövätkö sittenkin? :/
 6. Olen tekemisen kautta huomannut että itse askarteleminen tulee yllättävän kalliiksi eikä siltikään saa sellaista mitä haluaisi... joten teetän kutsut, ja haluaisin pysyä siinä max. 3e per kutsu.(halvemmaksi tulee suurin osa malleista...ja kutsuja tilatessa saa näiltä harkitsemiltani palveluilta ilmaiset osoite-printtaukset kirjekuoriin.)En ole vielä päättänyt haluanko että joku suunnittelee kutsun joka lisää hintaa kyllä parilla sadalla. Mutta kutsu on minulle niin tärkeä asia, että vähintään harkitsen sitäkin vaihtoehtoa kun ei vielä valmiina ihan täydellistä ole löytynyt.
 7. @Sammakkoprinsessa Jos vielä pidemmälle menisi niin sitten jossain Las Vegasissa/tm ulkomailla polttarit xD Normaalisti tuo lista onkin mielestäni ihan kohtuullinen ja toteutettava, mutta suurin osa ystävistäni ja myös itse olen pienituloinen, joten joillekin voi olla deal breaker pelkkä yksikin liian kallis aktiviteetti, saati että vielä olis rahaa syömiseen ja meikkaukseen tai mihinkään spa:han. Haluaisin että kaikki pääsevät polttareihin osallistumaan ja se valitettavasti rajoittaa mitä kaikkea voi tehdä. :/
 8. Jos ei mitään rajoitteita olisi niin haluaisin vaikka mitä... ja unelmiahan tässä kyseltiin eli: -Kukkaseppeleet(ei tarvitse olla aidot) itselläni ja kaikilla polttareihin osallistuvilla -Kaikki tärkeimmät ihmiset paikalla <3 -Spa-rentoutusta ja saunomista -Jokin kiva aktiviteetti esim. sumopainipuvut, tuulitunneli, pakohuone, carting rata... -Meikkaus ja kampaus illan bileisiin -Hyvää ruokaa, sushipaikka tai Amarillo esimerkiksi. -Illan aloittelua Steam Helsinginssä ja jatkot DTM:ssä
 9. Avioehto...katsellaanpa ideaa parista suunnasta. Jos ei aiota erota, miksi sellainen tehdään? Koska uskotaan että kuitenkin voi ero tulla/koskaan ei voi tietää? Mutta jos ikinä ei voi tietää ja toinen ihminen voi pitkänkin yhteiselon jälkeen naimisiin menon tapahduttua muuttua, niin mitäs sitten? Ja voiko ihminen tosiaan muuttua yhtäkkiä ikäväksi? Jos voi, niin onko järkeä mennä naimisiin ollenkaan? Avioehto vaikuttaa järkevältä jos toisella on huomattavasti enemmän varallisuutta, ja ehto tehdään ettei toinen hyödy toisesta. Mutta jos epäilee että haluaa hyötyä, miksi mennä naimisiin hänen kanssaan? Avioehtoa pidetään järkevänä vaihtoehtona, mutta on siinä minusta aika paljon järjettömyyttäkin. Itse en haluaisi avioehtoa, enkä näe sille tarvetta kun varallisuudet ja perimiset ovat samat. Ja jos eivät olekaan, ei se lisäraha enää auta siinä kohtaa kun se oikea haluaakin erota. Meille ei siis mun puolesta ehtoa tule, mutta mies haluaa vielä perehtyä asiaan. Hän on se fiksumpi osapuoli joten ehkä päätyy parhaimpaan ratkaisuun.
 10. Kumppani istuu tuossa vieressä ja kuulemma tietää että kirjoitan tänne, mutta ei tunnu ihan tietävän mitä tarkalleen. xD Tiesi kyllä hienosti että pidän täällä hääpäiväkirjaa!
 11. Meille tulee ravintolahäät siitä syystä, että se oli paikkana ainut kiva mitä Helsingistä löytyi. Täällä ei tunnu olevan hyviä juhlapaikkoja kovin montaa isommalle porukalle. Ja mitä laskin niin halvemmaksi tulee ravintolan hinta, kun vuokra on vain 600e sisältäen tarjoilun ja siivoukset. Vertailun vuoksi esim toisessa paikassa jonne saa tuoda omat juomat pelkkä vuokra 1500, ja siihen ei kuulu tarjoilu, ei äänilaitteet eikä mitkään vaan niistä joutuu maksamaan erikseen.(-useammassa paikassa näin, joissain ei edes äänentoistoa ollenkaan paikalla.) Laskin sitten tarjoilun kuluja niin siitähän tuli nopeasti hirvittävän iso summa, olikohan yli kolme tonnia. Sitten kun vielä saa tuoda omat alkoholit, olisi ollut painetta ostaa niitä paljon, joten tulisi varmaan sitten vieläkin kalliimaksi. Myös pitopalvelun menu oli hieman kalliimpi kuin ravintolassa. Sulhanen on absolutisti ja oli aluksi sitä mieltä, ettei alkoholia tule meille ollenkaan, nyt on onneksi siitä joustanut. Tulee pari kaatoa viiniä, alkumalja, mahdollisesti kahvin avec ja sitten jotain illaksi, drinkkilippuja ja/tai tarjolla olevaa. Yksi vaihtoehto on sekin että laitettaisiin baariin piikki: johonkin summaan asti juomat vieraille, ja summan ylittyessä sitten omakustanteisesti. Mielestäni häiden järjestäjien tehtävä ei ole kustantaa kenenkään kännejä, vaan jos haluaa enemmän juoda, voi siitä maksaa itsekkin.
 12. Minun mielestäni juhlakalun ei kuulu osallistua polttareihin, mutta koska omalla ystäväpiirilläni on monella pieni budjetti, niin olisin kyllä valmis maksamaan itse omia juttujani kunhan kaikki saadaan polttareihin tulemaan mukaan.
 13. Kun itse maksatte häät, anopilla ei todellakaan ole niihin mitään sanavaltaa. Voisitte mielestäni suoraan sanoa että koska kustannatte häät itse, haluatte myös tehdä niistä teidän näköisenne. Fiksu ihminen ei kiukuttelisi noin vaan kunnioittaisi teidän tahtoanne. Meillä anoppi ja oma äitini eivät pääse häihin juurikaan vaikuttamaan ainakaan visuaalisissa jutuissa, vaikka maksavat melkein yhtä paljon kuin mekin sulhasen kanssa. Toisaalta joissakin asioissa sitten tehdään kompromisseja heidän mielipiteet huomioonottaen: esim. minä en olisi halunnut ollenkaan humppa/iskelmää, mutta jonkin verran sitä tulee koska anopit haluavat. Mielipiteitä kyselen tietysti myös. Mutta muuten tehdään ihan omannäköiset koska kyseessä ovat kuitekin meidän häät.
 14. Itse en onneksi ole saanut yhtään ikävää kommenttia, päinvastoin paljon onnitteluja ja ihania sanoja. Näitä viestejä lukiessa tulee selväksi, että vain kateelliset ja itsensä kanssa epävarmat ihmiset sanovat noita ikäviä kommentteja. Kannattaa vastata ikävään kommenttiin vaikka kysymällä, että onko sinulla kaikki hyvin? Tai kertoa, että ok sinulle tällä ei ole väliä mutta minulle naimisiinmeno on tärkeä asia, ja haluaisin että olisit iloinen puolestani.
 15. Luen juuri Joyce Meyerin kirjaa "Nainen: elä rohkeasti ja pelkäämättä." Siinä on monta hyvää pointtia pelosta, esimerkiksi se kuinka pelkääminen ja asioiden huolehtiminen antaa pelolle itseasiassa voimaa ja siten todennäköisemmin toteuttaa ne omat ikävät ajatukset. Näin olen yritän välttää pelkäämistä, tai mennä eteenpäin keskittymättä pelkoon liikaa, vaikka sitä kokisinkin. Stressaan häissä moniakin asioita, mutta en pelkää, enkä aio antaa pelolle valtaa. Keskityn olemaan positiivinen ja luottavainen, sekä tietysti suunnittelemaan asiat yhdessä apureiden kanssa mahdollisimman hyvin.
 16. Meillä on karsitussakin listassa 144 vierasta, ja jos melkein kaikki tulevat, häiden hintalappu nousee: laskelmissa tähän mennessä eniten maksaa ruoka. Varsinaista budjettia en ole tehnyt, mutta kuin että tähdätään ettei menisi yli 15000. Tosin jos ihan kaikki pienet kulutkin tuohon laskee, niin helposti ylittyy. Yritänkin tilailla esim koristeita etukäteen ja unohtaa niistä osan budjetista. Muutamia esimerkkejä mitä tähän mennessä asiat maksavat: juhlapaikan vuokra: 600e, valokuvaaja: 1100, bändi: 1050. Vihkisormuksen budjetin haluaisin pitää maksimissaan noin 1000 eurossa. Häämekon budjetista ei ole tietoa, mutta se on selvää että mitä halvempi sen parempi... halvalla tosin ei vaan yleensä saa hyvää, joten jos löytyy joku maailman täydellisin mekko niin siitä olen valmis maksamaan vähän enemmän, en kuitenkaan liikaa.
 17. Olen miettinyt että ennen meidän paikalle tuloa vieraat voivat kuvauttaa itseään photoboothissa, kirjoittaa vieraskirjaan ja syödä alkupalat "cocktail hour" tyylisesti. Kilistely tapahtuisi sitten kun tullaan paikalle. Haluaisin, että vieraat eivät joudu vain odottelemaan tyhjänpantteina ilman mitään tekemistä... se on ollut tylsintä kaikissa häissä, joissa olen ollut. Muutenkin pitäisi jotenkin pystyä välttämättään tuollaiset tyhjät hetket.
 18. Meillekin tulee tietovisa, ja olen ajatellut että joukkuettain jotta ihmiset vähän ryhmäytyvät. Joku kommentoi että kyllä aikuiset ihmiset osaa toisiinsa tutustua jos haluaa, mutta itse olen eri mieltä... kisalta menee idea täysin pois ellei olla joukkueissa ja koeta sitä onnistumista nimenomaan ryhmänä. Molempien vanhemmat eivät osallistu, vaikka toisaalta eivät hekään kaikkia kysymyksiä oikein saisi.. Tuo, että palkitaan eniten ja vähiten oikeita vastauksia saaneet on mielestäni hyvä idea. Tuntuu oudolta, että kysymysten pitäisi olla jotain hassun hauskoja (-ja mitä ne edes olisivat? "kumpi kuorsaa/mitäs sängyn alla puuhataan/hihhih")... miksi ihmeessä? Ja miksi muka kysymykset tapaamisajoista ovat tylsiä? Kyllä musta ne ovat aika oleellisia tietoja vieraille selvitä viimeistään häissä. @LillaBride oli keksinyt paljon hyviä kyssiä, varastin niistä muutaman.
 19. Minäkin voisin lisätä vielä tämän. On se kumma kun jotkut(aika monet...) ei osaa käyttää alkoholia niin ettei tule noloa/kiusallista tai ryyppyvihaista käytöstä. Meillä ei kai onneksi ole kuin muutama tällainen "riskihenkilö." Tämän muistaessa ei enää tunnu niin ikävältä ettei häissä ole alkoholia hirveästi tarjolla kun se tulee ravintolan kautta eikä pystytä kovin paljon juomia illaksi kustantamaan.
 20. Olen koonnut Spotifyhin ruokailun ja muun ajaksi taustamusiikkia nyt vähän yli kahden tunnin verran, ei mitään hajua kuinka paljon sitä yhteensä pitäisi olla... vähän vaikeaa montaa tuntia saada aikaiseksi kun olen ainakin vähän nirso, mitkä tahansa biisit ei kelpaa. Musiikki mitä nyt olen valinnut on tyylillisesti vähän kaikenlaista, mutta yhteisenä nimittäjänä melkein jokaisessa rakkaus-aihe, tunnelmallisuus ja hidastempoisuus. Jotain esimerkkibiisejä listalta: Sade: By your side, Lovers rock Olivia Ong: Fly me to the moon, Fall in love Katie Melua: If you were a sailboat Ray LaMontague: Hold you in my arms Adele: One and only Ellie Goulding: How long will I love you Chlara: Stuck on you John Legend: All of me, Beauty & The Beast Vienna Teng: Harbor Christina Perri: A thousand years Florence & The Machine: Stand by me Norah Jones: Unchained melody, Sunrise Susan Wong: The Miracle of love The Piano Guys: Story of my life Vitamin String Quartet: Love me like you Yiruma: River flows in you Lord Huron: The Night we met ...mukana siis sekä tunnettuja että aika tuntemattomia helmiä, laulua sisältäviä sekä instrumentaalisia biisejä. Etsin jatkuvasti lisää joten tällaisesta musiikkimausta itsensä tunnistavat voivat vinkata.
 21. -Hääleikkejä (paitsi tietokilpailu tulee) -Morsiamenryöstöä -Juhlia vain aikusille. Lapset kuuluvat häihin. <3 (siis minun mielestäni.) -Pitkiä odotusaikoja -Mitään vaaleanpunaista -Tölkkejä pöydissä. Eivät kuulu juhlien arvokkuuteen, mieluummin juomat laseista. -Kalaa, karjalanpaistia tai karjalanpiirakoita -Humppabändiä(tosin parit tanssibiisit bändi soittaa)
 22. En ollut ajatellutkaan, että olisi sellainen vaihtoehto kuin ei-oma pöytä. Ei vaan jotenkin ole tullut mieleenkään, ja vaikka täällä oli monia hyviä kokoonpanoja väestä hääparin kanssa samassa pöydässä, niin tuntuu vähän oudolta... mä haluaisin meille oman pöydän senkin takia, että itse pöytä tulee olemaan vähän erilainen, ja siinä on morsiuskimppu joka taas rikkoisi muiden pöytien yhtenäistä koristelua. Olisi muutenkin romanttista olla vain kahdestaan pöydässä kun juttelaan ja pussaillaan.
 23. Haluaisin mieluiten naispapin. Jotenkin vihkijöinä naispapit vaan ovat olleet parempia, hyvin puhuvia, lämpimiä ja hauskojakin. Tietysti miespappikin voi olla yhtä hyvä, ei vain ole sattunut kohdalle. Aion kysyä todennäköisesti rippipappiani vihkijäksi, ja hänkin on sattumalta nainen.
 24. Ainakin Porvoon & Pyhän Laurin kirkot.
 25. Makuja on ilmeisesti monia, koska minun mielestäni taas Hyvinkään moderni, "kolmiomainen" kirkko on todella upea ilmestys. Monet muut kirkot täällä sen sijaan järkkyjä x)