Mirmuliini

Aktiivijäsen
 • Content count

  46
 • Joined

 • Last visited

About Mirmuliini

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Mä koen, että kaikista pahin on jättää pukukoodi avoimeksi, tyyliin "siisti". Sitten vieraiden pitäisi osata arvata, laittaako farkut ja kauluspaidan vai iltapuvun. Meillä oli viime kesänä häät ja kutsussa oli dresscodeksi ilmoitettu "rennon juhlava (smart casual)". Tästä huolimatta äiti ja isä tulivat itse ja kehottivat myös tädin perhettä tulemaan cocktailmekossa/tummassa puvussa. Ei se meitä haitannut, sulhanen oli siellä sit vaaleassa puvussa ja ilman kravattia, minäkin aika rennossa lyhyessä juhlamekossa.
 2. Meillä oli häissä koristeluissa syvänsinistä, valkoista ja juuttia. Lisäksi aavistus punaista parissa yksityiskohdassa.
 3. Heippa ja kiitoksia onnittelusta catering ja kakku tulivat paikan kautta. Erilaisia menuita oli aika isolla hintahaitarilla, meidän kohtuullisen kevyt mutta runsas noutopöytämenu maksoi 22 e/hlö. Kakku tulee myös paikalta. Sen hinta oli 6,20 e/hlö, sis. kahvi ja tee. Vuokra ja pakollinen siivous yhteensä 1055 e. Aika kohtuullisen hintaista siis mun mielestä sijaintiin nähden! Meillä oli esiintymässä lauluyhtye (koostui osin meidän vieraista), bändille ei ehkä olisi sisätiloissa sopivaa paikkaa, kun pöydät veivät ison osan tilasta. Meillä oli noin 60 vierasta. Me ei pidetty ns. iltajuhlaa Soutupaviljongilla, vaan mentiin ruokailun ja kakkukahvien jälkeen toisaalle jatkoille. Eli en osaa sanoa, miten dj/vapaampi juhliminen toimisi tilassa. Toivottavasti nämä auttaa!
 4. Meilläkin häät oli perjantaina. Vihkiminen oli klo 16 vain läheisimpien kanssa ja klo 17:30 oli sitten juhla, jossa oli enemmän vieraita. Vieraamme ehtivät siis olla töissä päivällä ja vain läheisimmät ottivat vapaata. Häiden järjestelyssä pitäisi kuitenkin muistaa, että ne ovat tosiaan kummankin juhlat. Kummankin pitää olla valmiita tekemään kompromisseja. Entä, jos menisitte keskiviikkona kirkossa naimisiin vain muutaman vieraan edessä ja sitten lauantaina olisi hääjuhla isommalle porukalle? Se vihkiminenkään ei ole mikään pakollinen ohjelmanumero kaikille vieraille, ellette niin halua.
 5. Minä kutsuisin kummit, mutta en tuota kaveria. Mutta minulle häät ovat ennen kaikkea sukujuhla ja kummit rinnastaisin sukuun. Kavereista kutsuin itse vain semmoiset, joiden poisjäänti olisi harmittanut
 6. Pakko nyt sanoa, kun meillä oli häät Soutupaviljongilla vastikään. Meidän mielestä kaikki sujui todella hyvin. Välillä ennen juhlaa vastausajat viesteihin olivat aika pitkiä, mutta muuten ei mitään ongelmia. Henkilökunta hoiti kaiken mitä sovittiin ja vähän ylimääräistäkin, tila oli tosi kaunis aurinkoisena kesäpäivänä ja ruoka ja kakku hyviä. Myös vierailta tuli kehuja. Paikalla olleet henkilökunnan jäsenet olivat osaavia ja sopivalla tavalla huomaamattomia. Meillä oli tosi ihana juhla Soutupaviljongilla
 7. Meillä taisi myös olla pari kokomustaa mekkoa, mutta ei tullut edes mieleen pitää sitä mitenkään huonona. Meillä oli myös aika vapaa pukukoodi, kutsussa luki: "rennon juhlava (smart casual)". Osa vieraista tuli kyllä tummassa puvussa kravatti kaulassa, mutta eipä sekään häirinnyt, vaikka sulhasella oli vaaleampi puku ja ei mitään kaulassa.
 8. Mun mielestä käytettiin aikaa oikeisiin asioihin ja oikean verran. Esim koristelut olivat tosi onnistuneet ja olen iloinen kaikesta ajasta ja vaivasta, joka niihin laitettiin. Ainoa "turha" asia oli hääsoittolista, jota emme sitten juhlassa kuitenkaan soittaneet. Mutta sekin jää sitten meidän iloksi. Meidän häät oli kaiken vaivan väärtit ja ihan meidän näköiset. Edit. Sen verran lisään vielä, että myös moni yksityiskohta, joita ei oltu ihan loppuun asti hiottu, sujui tosi hyvin ja jouhevasti. Viimeisinä päivinä ja hääpäivänäkin tuli positiivisia yllätyksiä ja oli kiva, ettei kaikkea oltu lyöty ihan lukkoon, niin oli tilaa myös näille
 9. Saatiin yksi ruukkuorkidea, joka sitten koristi kauniisti lahjapöytää. Myös sulhasen äidille tuotiin yksi kimppu, joka oli juhlan ajan vieraskirjapöydän koristeena.
 10. Toimivia ideoita oli ainakin: - Häiden rentous. Vaikea sanoa, mikä tähän vaikutti, mutta varmaan ainakin meidän asenne ja alkupuheenvuoro ja vieraiden esittely. Ja meidän pukeutuminen varmaan myös: minulla lyhyt värikäs mekko ja miehellä ei kravattia. - (lähes täysi) alkoholittomuus. Meillä oli holillisena ainoastaan alkumaljat, mutta varattiin skumppaa vähän liikaa niin halukkaat saivat hakea täydennystä. Vältyttiin känniääliöiltä ja tunnelma oli silti tosiaan todella hyvä. Ruokajuomina oli vettä, vissyä, omenamehua ja meidän tekemää jääteetä. - Meidän näköinen ohjelma. Oli bingo, ruokailun aikana sana vapaa (tuli kolme puhetta), vieraskirja, yhteiskuva, kimpun heitto, kakun leikkaus ja lauluyhtyeen esiintyminen. Häiden kesto oli noin 4,5 h, mikä oli juuri sopiva ja ohjelmaa oli tarpeeksi. - Harrastelijakuvaajakaverin pyytääminen kuvaajaksi. Tiesimme hänen olevan taitava ja tarkka ja nyt näkemistämme kuvista päätellen teimme nappivalinnan. Saimme meille sopivat kuvat häneltä häälahjaksi ja kaikki toimi tosi hyvin. - Yhtenäinen koristelu. Kaikki koristeet sopivat hienosti yhteen ja niistä tuli kaunis kokonaisuus. Oli ehdottomasti kaiken vaivan ja rahan arvoista, juhlapaikka näytti upealta. Turhia asioita: - Tilasimme jatkoille 20 hlö minibussin, mutta saimmekin täysikokoisen. Se ei sitten mahtunut jatkopaikan edessä olevaan tunneliin eikä juhlapaikkamme eteen. Tuntui tyhmältä, että muutaman hengen kuljetusta varten oli jättibussi, joka oli todella epäkäytännöllinen vielä lisäksi. - Soittolista taustamusiikille. Tästä on ehkä meille myöhemmin iloa, mutta itse häissä pidimme tätä oikeastaan vain vieraita vastaanottaessa pihalla. Sisällä siitä olisi tullut vain turhaa melua. - Buffetpöydän kukkakimppu oli täysin turha, onneksi ei ollut kallis. Kaiken kaikkiaan meillä oli ihanat ja meidän tyyliset häät eikä nuo toimimattomat asiat hirveästi siinä häirinnyt. Kuten monista vastauksista täällä käykin ilmi, kannattaa vaan toteuttaa ne omat ideat. Monesti ulkopuolisilla ei ole kokonaiskuvaa tapahtumasta ja pari itse tietää parhaiten, mikä olisi omiin häihin sopivaa eli neuvoja kannattaa kuunnella mutta lopullisissa päätöksissä diktatuuri on täysin sopiva ratkaisu
 11. Olimme varautuneet maksamaan kaiken itse, mutta saammekin häälahjaksi todella suuren osan kuluista. Meidän noin 5000 e budjetista maksamme itse noin 2000 e.
 12. Tähän vanhaan viestiin nyt pakko ottaa sen verran kantaa, että mielestäni on aika erikoista, että ensin kritisoi muita itseensä ja avioliittoonsa kohdistuvasta kritiikistä ja samaan hengenvetoon kyseenalaistaa kaikki muut syyt mennä naimisiin kuin se omansa omalla kohdalla syynä on mm. se, että se tuntuu oikealta, haluan viettää lopun elämäni mieheni kanssa ja haluan myös tehdä siitä juridisen sopimuksen, jotta esim sairastilanteessa miestäni pidetään omaisenani. Haluan myös tietyllä tapaa viestiä siitä, että tässä on se ihminen, jota rakastan ja jonka kanssa haluan viettää elämäni. Emme kumpikaan usko Jumalaan eikä Jumala mielestäni liity avioliittoon välttämättä mitenkään. Itse ikäkysymykseen sanoisin vain sen, että minua kosittiin ensimmäisen kerran ollessani 18 ja silloin ajattelin, etten halua vielä tehdä niin isoa päätöstä. Olen aina ajatellut, että haluan mennä kerran elämässäni naimisiin. No se suhde päättyikin aika pian ja olen kiitollinen itselleni siitä, että kuuntelin sydäntäni ja pidin pääni enkä mennyt epäsopivan henkilön kanssa painostettuna naimisiin. That being said, uskon, että jo nuorena voi hyvinkin osata tehdä järkeviä ja hyviä loppuelämän kantavia päätöksiä. Tunnen monta vanhaa paria, jotka ovat avioituneet nuorena ja pitäneet suhteensa rakkaudentäyteisenä vuosikymmenten ajan. Kuitenkin erityisesti alaikäisenä ja muutenkin nuorena monesti sokeutuu muille näkökulmille eikä osaa esimerkiksi ottaa neuvoja kokeneemmilta vastaan.
 13. Tuohon pukuun voisi kyllä sopia ja tosiaan myös noihin puoliksi ylös saa tosi kauniita huntukampauksia. Mutta itse menisin sen mukaan, mikä tuntuisi omimmalta. Hiuksiin voi myös laittaa joko vaihtoehtoisesti tai hunnun lisäksi esim. kukkia, kukkaseppeleen, helmiä, hiuskoruja ym. eli jos haluat, että hiukset on "pääosassa", on myös muita vaihtoehtoja kuin huntu
 14. Meillä tulee alkumusiikiksi Bachin preludi c-duurissa ja lopussa Taru Sormusten Herrasta soundtrackilta Samwise the Brave (alusta semmonen 1,5 minuutin pätkä ennen kun siitä tulee semmoinen synkkä ja uhkaava :D). Ei kyllä poistuta mihinkään, mutta ajateltiin siihen onnittelujen taustalle. Meillä vihkiminen juhlapaikan vieressä ja käytetään kaiutinta. Selvitettiin kyllä myös Espoon maistraatista ja heillä on käytettävissä cd-soitin, jos tämä auttaa jotakuta.
 15. Me oltiin jo huhtikuussa varattu vihkiminen Espoon maistraatissa elokuun perjantaille, kun päätimme kesäkuun lopussa, että haluamme sen sittenkin suoritettavan juhlapaikalla. Äkkiä Helsingin maistraattiin kyselyä, mutta suhtautuivat vähän varauksella asiaan. Soitin sitten myös Helsingin käräjäoikeuteen, josta nainen puhelimessa lupasi laittaa tiedustelun mahdollisille vihkijöille ja palata viikon sisällä asiaan. Saimme heti seuraavana päivänä viestiä, että vihkijä on löytynyt. Nyt on sovittu tapaaminen ilmeisesti viskaalin kanssa häitä edeltävälle viikolle. Kaikki järjestyi siis tosi hienosti, vaikka olimme "vähän" myöhään liikkeellä ajan ja paikan vaihdon kanssa. Ja nyt joku yhtä viime tipassa ollut pari sai meidän peruutusajan Espoon maistraattiin