Lapinnoita

Aktiivijäsen
 • Content count

  55
 • Joined

 • Last visited

About Lapinnoita

 • Rank
  Juniori
 1. Häät voi toki järjestää viikollakin, mutta siihen on varmaan syynsä miksi ne ovat yleensä lauantaina. Mietin vain että mikä hinku sinulla on pitää ne häät keskellä viikkoa? Ihan vain koska "enkä halua anoppia miellyttää" kö? Kompromisseja pitää tosiaan varmasti tehdä, juhlat ovat sinun ja miehesi yhteiset, eivät sinun ikioma prinsessapäiväsi. Me mietimme ensin juhlapäiväksi perjantaita, kerettiin jo varaamaan kirkko ja juhlapaikkakin, mutta kun alettiin miettimään asiaa tarkemmin, tajuttiin että kukapa nyt ottaisi jonkun toisen häiden takia työpäivän vapaaksi, ei edes ole kiveen kirjoitettua että kaikki saisivat vaikka pyytäisivätkin. Ehkä omat vanhemmat juuri, mutta muista on vaikea uskoa. Päivä siis siirrettiin lauantaille. Omalla kohdallani itse hääpäivän kirjoitusasu on täysin yhdentekevä, se on varmasti asia jonka muistaa ilmankin että se on helposti muistettava. Ja ainahan voi sormuksesta luntata . Asioita kannattaa laittaa vähän tärkeysjärjestykseen, esimerkiksi tuo että onko se kiva päivämäärä tärkeämpi kuin että suurin osa vieraista pääsee paikalle. Kannattaa ehkä myös ensin setviä mitä haluaa, minkä verran siihen uppoaa rahaa, ja sitten alkaa miettimään minä vuonna siihen on varaa ja sitten miettiä päivämäärää. Yöks vaan, meille kelpaisi . Erästä metsästysmajaa käytiin katsomassakin (joskaan siihen ei päädytty), upea kelorakennus, vähän jäi vain kaihertamaan kivenheiton päässä oleva rakennus jossa luki kissan kokoisin kirjaimin "LAHTIVAJA". Vaikka teille ei kelpaisi, kelpaa varmasti monelle muulle, tyylejä on monia . Meillä on juhlapaikan seinällä karhuntalja, joka on mielestäni upea yksityiskohta. Ollaan erähenkisiä muutenkin. Minusta on vain kiva juttu että järjestelyissä ja esimerkiksi paikan etsimisessä halutaan auttaa, meillä sen löytämiseen piti nähdä iso vaiva.
 2. Meillä on yhteiseloa nyt 5v takana, kihloissa 2v. Minulla on vakituinen työ, miehellä piti olla opiskelut jo kasassa, mutta päättikin suorittaa pedagogiset, koska koulutuksenmukaista työtä ei tunnu saavan muuten kuin opettajan asemassa . Minulla on vakituinen työ. Neljä karvavauvaa ja kohtapuolin yksivuotias ihmislapsi löytyy. Aikoinaan ajattelin että haluan lapsen vasta kun ollaan naimisissa, mutta hääbudjetti tuntui niin suurelta ja häät sen myötä kaukaisilta, että lapsi päätettiinkin tehdä ennen häitä. Budjettia katsoessa toivotaan että jos nyt ei ihan vielä löytyisi sitä unelmakotia (vaikka ollaan jo pari vuotta etsitty)
 3. Me emme järjestäneet mitään kihlajaisia, mutta miehen puolelta tuppasi läheisimmät kymmenisen sukulaista kahville kukkakimppujen kanssa kun kuulivat kihlauksestamme . En muista tajusinko edes mitään tarjottavia järjestää, kun vieraat tulivat ihan puskista.. En tainnut tuolloin olla vielä edes käynyt missään kihlajaisissa, tai edes kuulla semmoisista. Yksissä kihlajaisissa olen itse ollut, taisivat olla ehkä parin viikon päästä kihlauksesta, heillä taisi olla siinä muuttokin välissä, kun vaihtoivat asuntoa. Siellä oli muistaakseeni kakkua + voileipäkakkua, ja ihan tavalliset illanistujaiset kyseessä.
 4. En ainakaan nopealla selaamisella löytänyt ketjua aiheesta. Minulle tulee alla olevan kuvan tyylinen valkoinen mekko, ja olen saanut kehitettyä ongelmaksi hunnun. Toisaalta tuntuu että huntu kuuluisi ns. pakettiin, mutta toisaalta mietin että onko se vain tiellä/peittääkö vain hiukset. Hiukset ovat itselleni yksi tärkeimpiä "asusteita", pitkät blondit hiukset mihin taiteillaan puoliksi auki oleva kiharakampaus. Toinen juttu on että en osaa kuvitella, miten tuohon kampaukseen saisi nätisti laitettua sen hunnun, nutturakampauksiin ym. on helppo kuvitella. Kiinnostaisi tietää kuinka paljon huntuja nykyään käytetään, käytittekö itse/aiotteko käyttää, ja muutenkin omia mielipiteitänne asiasta
 5. Minulle sanoi kukkakaupassa työskentelevä, että morsiuskimput ovat heillä yleensä jotain 35e luokkaa, en tosin ole kysynyt haluamani kimpun hintaa. Liitän kuvani haluamani kaltaisesta, tuohon vielä vaikka harsokukkaa valkoiseksi, ja vähän paksumpi tuo valuva osa . Heittokimpun menin jo tilaamaan ebayn kautta (kestokimppu) hintaan7e, siitä tuo toinen kuva. Ei ollut iso investointi, mutta nyt aloin miettimään että olisi voinut tehdä luonnonkukista tuon heittokimpun..
 6. Itse ollaan ajateltu säästää koko budjetti. Äitini miehensä kanssa sanoi kihlautumisen aikaan haluavansa osallistua kustannuksiin, ja samoin sanoi oma isäni. Sen jälkeen asiasta ei ole ollut puhetta, joten en mene laskemaan sen varaan.
 7. 65 vierasta, tämän määrää paikka. Saa nähdä kuinka moni tulee ilmoittamatta, vähän on semmoinen kutina että vierasrajauksemme aiheuttaa semmoista.
 8. Meillä tuli aika raaka karsinta vieraissa. Haluaisimme häihin 120 vierasta, mutta koska sopivaa paikkaa ei löydy, vierasmäärä on 65. Tästä sitten lähdettiin karsimaan aika surutta. Esimerkiksi minulta jää kaksi veljeä pois, setiä ja tätejä jää pois, koska emme ole tekemisissä. Kun paikkan myötä vierasmäärä varmistui, patistin myös miestä karsimaan semmoisia serkkuja pois joita en ole nähnyt eikä mieskään ole näiden yhdessä oltujen viiden vuoden aikana ollut tekemisissä, koska miehen puolelta on tulossa reilusti enemmän porukkaa muutenkin. Hieman tuli vastarintaa, "kun minäkin olin Matin ja Mervin häissä", mutta pakko mikä pakko.
 9. Minä tilasin tyhmyyttäni 50 valmispohjaa, vaikka 65 vieraasta valtaosa on perheitä ja pariskuntia, eli varmaan 30 kutsua olisi riittänyt. Noh, näihin ja nauhoihin meni noin 30 euroa (sis. pohjat, kuoret, nauhat, sinettivaha ja leimasin), postimerkit ovat niin järkyttävän hintaisia että viedään valtaosalle itse kortit, ehkä kymmenelle menee postitse. Vastaukset otan puhelimitse, mitään paluukuoria ja merkkejä en laita menemään Mutta eikun joo, vielä pitää laskea tähän jotain 5e, kun pitää ostaa spraymaalipurkki, pohjat kun eivät ole valmiiksi oikean värisiä.
 10. Meillä on alustava budjetti noin 4500e ja siinä on alla olevien lisäksi hieman ilmaa, koska aina niitä ylimääräisiä juttuja tulee. Nytkään en ole viitsinyt laskea kaikkia Kiinasta tilattuja koristeita ym. pikkujuttuja :D. Juhlapaikkaa oli todella vaikea löytää isolle vierasmäärälle (asutaan Lapissa), ja lopulta se paikka rajasi vieraat 65 henkeen vaikka haluttaisiin tuplasti.. Alustavat arviot: Ruoka 1000e (tehdään itse viittä vaille valmiiksi, pääruoan lihat saadaan ilmaiseksi) 2 tutuntuttua keittiöön hääpäiväksi 200e Kakku 150e Juhlatila 3vrk 375e Palju 150e (tämä on vielä epävarma, olemme suunnitelleet oman ostamista vuodenvaihteessa) Juomat (Viro/Latvia, kaveri tuo) 700e Kortit 35e (pohjat ja nauhat Kiinasta), postitettavien merkkeihin menee 15e Hääkimppu 40e, ruusuja ja harsokukkaa 40e. Loput koristelut luonnonkukilla. Heittokimppu (kestokimppu Kiinasta) 10e Kuvaus 200e, kiitoskortit ja kuvien teettämiset 150e Meikki + hiukset 170e Sormukset 500e Morsiamen kengät 13e (taidan mennä ihan ballerinoilla) Koristelujuttuja ym. 150e Jo ajat sitten ostettua, ei lasketa säästettävään budjettiin: Morsiamen puku 120e (tällä summalla on tilattu kaksi mittatilauspukua Kiinasta, nyt pitää vain mahtua jompaankumpaan ensi kesään mennessä :D) Sulhasen puku härpäkkeineen 300e
 11. Täällä morsian, joka ensi kesän häissään on 24v . Mies on tuolloin täyttämässä 31v, ei tosin ihan kerkeä täyttämään. Ei olla kummempa ihmettelyitä tai taivasteluita kuultu, mutta miehen minun ikäinen serkku puhui hieman ohi suunsa viime viikolla kun ei tiennyt että mennään ensi kesänä naimisiin . Oli siis puhe jostain miehen puolen sukulaisen häistä, ja serkkupoika taivasteli "mitähän se Maijakin menee muka jo naimisiin, sehän on ysinelonen". Serkkupoika itse on semmoinen erakkotyyppi, joka ei ilmeisesti itse ole seurustellut vielä ollenkaan. Meillä on ensi kesänä yhteiseloa takana kuusi vuotta ja yksi lapsikin on jo siunaantunut, lapsen jälkeen avioliitto ei tunnu mitenkään isolta lisäsitoutumiselta. Tyyppi sitten hieman otti sanojaan takaisin kun kerrottiin ensi kesän häistä, ja totesi että no onhan tuo "Petteri" (mieheni) jo 30v
 12. Kolme vuotta seurustelua ennen kihloja, josta 2,5v saman katon alla. Ensi kesänä naimisiin, tuolloin yhteistä taivalta takana 6v.
 13. Kihloihin mentiin 4.4.2015, ja nyt vihdoin päätettiin että ensi kesänä pitää olla hääkassa kasassa . Meillä on alustavat suunnitelmat mennä naimisiin la 21.7.2018. En tiedä miten kirkko ottaa varauksia, mutta jos ottaa vuoden päähän niin ensi viikolla yritetään varata . Juhlapaikka on jo etsitty, ja sekin varataan kun kirkko saadaan lukkoon. Juhlapaikka oli todella vaikea löytää, mutta löydetty paikka on mahtava. Se vuokrataan suht edullisesti kolmeksi vuorokaudeksi, eli saadaan edellispäivänä mennä rauhassa laittamaan kaikki valmiiksi, ja häitä saa juhlia pari päivää kaikessa rauhassa. Majoituspaikat löytyy parillekymmenelle, mikä on syrjäisen sijainnin vuoksi hieno juttu. Kaaso on pyydetty hieman kihlojen jälkeen, mies on nyt jo hetken lykännyt bestmanin kysymistä. Kutsuihin on pohjat valmiina, design on suunniteltuna, odottaa vain päivän lyömistä lukkoon.
 14. Ostin häämekon melkein heti kun menimme kihloihin, ja puoli vuotta siitä löysin "the mekon", eli toinenkin piti ostaa.. Vaikka hääpäivää ei todellakaan ollut tiedossa, "joskus kun on varaa" mietittiin silloin. Tästä aikaa 2 vuotta, ja nyt päätettiin vihdoin että ensi kesänä mennään naimisiin. Tässä välissä kerkesi tulemaan lapsi, joten nyt on kamala stressi kerkeänkö laihduttamaan ne kymmenen jämähtänyttä mammakiloa ensi kesäksi, kolmatta mekkoa en nimittäin aio ostaa
 15. Muuten ehkä joo, mutta kun kaikista perheistä ei ole kutsuttu kaikkia jäseniä :/. Kutsun design on semmoinen että siihen on vaikea lisätä enää mitään, kun menee liian pieneksi präntiksi. Pitää vielä yrittää pyöritellä tuota kutsua, jos siihen jotenkin saisi tilaa.