Jump to content
Naimisiin.info

Vaniljatee

Aktiivijäsen
  • Viestit

    22
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Vaniljatee kaikki viestit

  1. Onko kenelläkään tuoreempia kokemuksia hääkampauksesta ja -meikistä Oulussa? Erityisesti pitkien hiusten (vyötärön alapuolelle) kampauksista ja olisin kiinnostunut kuulemaan.
  2. Vaniljatee

    Oulu

    Aika vanha ketju, joten kirjoitanpas ajantasaista tietoa. Meillä vihkiminen juhlapaikalla ~25km Oulusta heinäkuussa 2019. Koska heinäkuinen lauantai lienee yksi suosituimmista päivistä laitoin jo pari kuukautta sitten sähköpostia Oulun maistraattiin kysyäkseni vihkimisestä juhlapaikalla. Seuraavana päivänä oikein asiallisen kuloinen ja ystävällinen henkilö soitti, varmisti paikan ja päivämäärän (ei ollut huomannut että viestissä tosiaan oli ensi vuosi eikä tämä vuosi). Samalla kertoi käytännönasioista, maksuista, muistutti esteettömyystodistuksesta ja mainitsi että tuleva sukunimi pitää sitten ilmoittaa vihkijälle ennen vihkimistä. Lopputuloksena tehtiin alustava varaus haluamallemme päivälle ja haluamaamme pakkaan ja aikaan. Vihkijää ei luonnollisestikaan voinut vielä sopia, koska ensi vuoden työvuorolistoja ei vielä ole. Meidän pitää soittaa sinne seuraavan kerran muistaakseni huhti-toukokuussa 2019 , jolloin kesän työvuorot on tiedossa ja voidaan sitten sopia vihkijän kanssa yksityiskohdista. Mäkin olin täältä lukenut vähän nihkeitä kommentteja maistraatista, mutta omalla kohdalla ei ole kyllä mitään valittamista
  3. Vaniljatee

    Häät 2019

    Saatiin kuin saatiinkin tehtyä alustava varaus maistraattiin ja näillä näkymin saadaan vihkijä suoraan juhlapaikkaan. Seuraavan kerran pitää olla maistraattiin yhteydessä vasta ens vuoden toukokuussa, jolloin niillä on kesän työvuorolistat tiedossa.
  4. Vielä ei ole nimi vaihtunut (häät vasta ens vuonna), mutta nimi tulee vaihtumaan. Olen aina ajatellut et en vaihda sukunimeäni, koska tykkään nykyisestä, se on lyhyt ja meitä on alle 200. Miehen nimi puolestaan on paljon pidempi ja sen kantajia on alle 300. Molempien nimet kirjoitetaan usein väärin. Päädyin vaihtamaan siitä syystä, että miehelle yhteinen sukunimi on tärkeämpi kuin mulle oman pitäminen. Ja onhan sekin kiva että lapsillakin on sitten sama nimi molempien vanhempien kanssa. JOS miehen nimi olis joku -nen, -la tai -lä -loppunen tai muuten vaan todella yleinen, pitäisin varmasti omani. Mutta onneksi hänenkin nimi on nätti. Töissä tosin voi aiheuttaa päänvaivaa, koska nykyinen sukunimeni kirjoitetaan ulkomaila lähes aina oikein, mutta suomessa väärin. Miehen nimi puolestaan on ihan mahdoton ulkomaalaisille
  5. Vaniljatee

    Häät 2019

    Kiitos vinkistä! En itseasiassa ollut edes kysynyt suoraan maistraatista, vaan lukenut netistä / maistraatin sivuilta (en edes muista mistä). Laitoin just sähköpostia maistraattiin, joten katsotaan mitä vastaavat.
  6. Vaniljatee

    Häät 2019

    Löytyykö täältä muuten muita, joiden häissä kirkko tai uskonto ei näy mitenkään? Vähän mietityttää kun vihkimistä ei voi vielä varata eikä oikeastaan ole edes varmuutta, että saadaanko maistraatin tai käräjäoikeuden vihkijää samalle päivälle :/ Sitten jos vihkiminen pitää tehdä tyyliin edellisenä päivänä, niin jääkö häistä ns. puuttumaan jotakin kun mitään häihin liittyvää seremoniaa ei ole?
  7. Vaniljatee

    Häät 2019

    Meillä on LisHun ja Minkkisin kans sama hääpäivä - 20.7.2019! Juhla- ja jatkopaikka sekä pitopalvelu varattu ja kaikki tulee samasta paikasta. Meidän häät pidetään ihan eri puolella suomea kuin missä itse asutaan, joten onneksi löydettiin semmonen paikka, joka hoitaa meidän puolesta käytännössä kaiken. Itse pitää hankkia vain alkoholijuomat, mutta pöytäkoristeista, pöytäliinoista ja tuolihupuista alkaen kaikki muu kuuluu hintaan, mikä myös helpottaa kohtuullisessa budjetissa pysymistä. Jatkopaikkana toimii saunatilat (ja palju), jotka löytyy samasta pihapiiristä itse juhlapaikan kans, joten senkin kans pääsee helpolla. Mullaki olis kova into alkaa jo värkkäileen kaikennäköistä, mutta ainut mitä oon oikeasti alkanu tekemään häiden eteen on kuntoilu Tavoitteena on saada pois about 5kg ja sit kiinteyttää, joten mikään mahdoton tehtävä ei ole, mutta kuitenkin sen verran ettei vielä kannata suunnata mekkokauppaan.
  8. Vaniljatee

    Miksi juuri Hän?

    Silloin kun riidellään, kysyn itseltäni, että haluanko oikeasti loppuelämäni olla tuon miehen kanssa. Ja kun riidan hetkelläkin vastaus on aina ollut kyllä, tiedän että hänen kanssaan haluan olla.
  9. Hah, "hyviä" painajaisia Mä juttelin yks päivä työkaverin kans sen häistä, jotka pidettiin viime kesänä. Seuraavana yönä näin unta et oli meidän hääpäivä. Olin tosin unohtanut ostaa mekon, joten hääaamuna suuntasin mekkokauppaan ja ihmettelin siinä unessakin et miten 1,5v oli voinut mennä niin äkkiä. Herätessä onneksi tajusin et häihin on oikeestikki vielä 1,5v.
  10. Tota ilmapallojuttua mäkin oli aiemmin miettinyt. Mut nyt kun täällä oli puhetta tuosta kaarnalaivajutusta (ainakin ekalla sivulla oli) nii mietin et laivojahan on esim. Ms Gabriella ja Ms Mariella. Ei mitään hajua mitä se Ms oikeesti siinä laivan nimen edessä meinaa, mut sehän sopis hyvin tuohon oman nimen "hyvästelyynkin". Meinaan siis et laineille laskettavan laivanhan voisi nimetä Ms Virtanen (koska morsiamesta tuli Ms Virtanen -->Mrs Korhonen). Ajattelin yhdistää nimen hyvästelyn ja kimpunheiton samaan ohjelmanumeroon.
  11. Oon tähän asti ollut EHDOTTOMASTI sitä mieltä, että kaikennäköiset ryöstöleikit on ihan typeriä. MUTTA tää koiranryösto vois olla aika hauska varsinkin jos tavoitteena on käyttää mielikuvitusta - ei kerjätä rahaa tai nolata ketään
  12. Tätä kun lukee ja omia miettii, niin paljon hepompi on keksiä mitä EN MISSÄÄN NIMESSÄ halua häihimme kuin niitä juttuja mitkä on ehdoton must Mutta tässä ne ehdottomat nounou-jutut: Yhtään kenenkään nolaaminen Rahan kerjääminen Pakottava osallistaminen mukahauskaan ohjelmaan Tietokilpailut Ärsyttävät sukulaiset (jätetään kutsumatta ja jos muka yrittävät ilmoittautua mukaan, niin todetaan että kutsua ei tullut koska sitä ei heille lähetetty) Karaoke (liian innokkaita laulajia varsinkin parin juoman jälkeen...) Häävalssi (sulhanen ei halua) Studiokuvat (kuuluu liikaa kategoriaan pönötys) Uskonnolliset jutut Pönötys Mielensä pahoittaminen perinteikkäiden hääjuttujen puuttumisesta (me maksamme, me päätämme mitä perinteikästä juhliin tulee ja mitä ei) Mietelauseet / Rakkaus lasten suusta kuultuna yms
  13. Voi ei - näen jo nyt mielessäni, kuinka häihin ilmestyy yksi kutsumaton eno perheineen (ja vieläpä iso perhe!). Heti kihlauksesta kuultuaan he totesivat tyyliin "onpa mukava päästä pitkästä aikaa häihin" ja "jäädään odottamaan kutsua". Siinäpä odottavat, mutta kutsuja ei tule. Nyt harmittaa etten heti maininnut että pidämme vain pienet häät.. Teennäisesti ollaan toki hyvissä väleissä sen perheen kans, mutta oikeasti en yhtään tykkää heistä, joten eivät todellakaan kuulu kutsulistalle. Asiaa hankaloittaa vielä se, että he asuvat lähellä isovanhempiani ja luultavasti olettavat että mummi ja ukki saapuvat heidän kyydillään häihimme.
  14. Meille tulee häihin sulhasen ja bestmanin tekemää olutta tarjolle, joten vieraslahjana toimii olutlasi. Näillä näkymin ostetaan ihan tavallisia olutlaseja/tuoppeja tyyliin Ikeasta (tai muualta missä ne maksaa max pari euroa) ja sit niihin askarrellaan meidän monogrammi ja ehkä päivämäärä. Ajattelin käyttää maalina ihan semmoista lasinmaalaukseen tarkoitettua ns. huurreväriä, joten lopputuloksen pitäis olla tyylikäs ja kestää pesua. Jos tarjolla olisi itsetehdyn (pullo-oluen) sijaan juotavaa tölkeissä, teetettäis kaljacoolerit omalla painatuksella. Jonkun mielestä tää olutaihe voi olla vähän mauton, mutta toisaalta kyllähän niistä laseista jotakin muutakin voi juoda Jos hääpäivä on kuuma kesäpäivä, niin limsaakin varmasti tulee tarjolle.
  15. Täältäkin lähtee pisteet Tahtoolle! Siitä huolimatta ettei sovellusta ole saatavilla iOS/Androidille, niin hyvin toimii puhelimen selaimellakin. Ja niille (meille) jotka tykkää myös Excelien pyörittämisestä: Tahtoon kautta voi myös tuoda/viedä esim. vieraslistat Exceliin. Me ajateltiin (melkein) kokonaan luopua perinteisistä kutsuista, koska sovelluksen kautta voi hoitaa sen ja ilmoittautumiset.
  16. Mitään odottamattomia negatiivisia reaktioita ei tullut. Sen sijaan oon ollut erittäin yllättynyt siitä, miten iso asia kihlaus on vanhemmille ja isovanhemmille. Heti tultiin kyselemään että millon kihlajaiset ja kun vastattiin että juhlittiin jo kahdestaan ja juhlitaan isommalla porukalla sitten vasta häitä, niin heti on kyselty että mitä haluatte kihlajaislahjaksi. Ja kun vastaa että ei mitään, niin vastaus on että hommataan me siltikin jotakin Noh, tokihan tämä on vain positiivinen ongelma. Ajattelin etukäteen et tää on iso asia vaan meille itsellemme - ei vanhemmille.
  17. Luin häälehdestä, että omiin häihin pitää kutsua kaikki, joiden häissä itse on ollut vieraana. Meillä molemmilla on paljon serkkuja ja vaihtoehtona on käytännössä joko kutsua kaikki (yhteensä yli 80 vierasta) tai pelkästään isovanhemmat ja kummit (<30 vierasta). Olemme olleet vuosia sitten vieraana muutaman serkun, tädin ja sedän häissä ja jos kutsumme ko. sukulaiset perheineen mukaan, vierasmäärä nousee väkisinkin yli 50 hlö ja silloin loput serkut luultavasti pahoittaisivat mielensä kun eivät pääse mukaan. Itse haluaisimme mahdollisimman pienet häät. Miten te olette tehneet vastaavassa tilanteessa? Mennäkö etiketin mukaan ja kutsua kaikki joiden häissä olemme olleet (mutta joihin emme juuri pidä yhteyttä) vai mennä sen mukaan mikä itsestä tuntuu parhaalta. Tarkoitus ei tietenkään ole pahoittaa kenenkään mieltä, mutta realiteetit kuitenkin pitää huomioida. Näiden serkkujen häissä yhdistävänä tekijänä on myös se, että vanhemmat on maksanu kustannuksista huomattavan suuren osan, mutta me maksamme juhlamme itse. Laskeskelin että hintaa haluamillemme juhlile tulee n. 65€ /hlö, joten on aika iso ero maksavatko juhlat 2000€, 3250€ vai 5200€.
  18. Eipä taida meidän ammatit juuri näkyä kun ollaan molemmat insinöörejä - toinen on testaaja ja toinen suunnittelija. Tosin vihataan molemmat ihan suunnattomasti kaikkea säätämistä ja sitä jos joku on epäselvää. Eli varmaan kaikki ohjeet on superselkeitä ja siirtymiset yms suunniteltu niin ettei kenellekään jää mikään epäselväksi
  19. Ikää on 25&26 ja yhteistä matkaa takana 7v. Opiskelut on opiskeltu (AMK/alempi korkeakoulututkinto) ja molemmat on koulutustaan vastaavassa vakiduunissa ollut jo pari vuotta. Miehen työpaikalla tosin yt-neuvvottelut meneillään :/ Vuokralla asutaan koiran kanssa ja lapset eivät kuulu vielä lähivuosien suunnitelmaan. Häiden suunittelu alkoi ihan vasta, joten aikataulu on vielä auki. Ehkä loppukesästä 2018, alkuvuodesta 2019 tai kesällä 2019.
  20. Ei jännitä tehty päätös. Enemmän jännittää miehen mummon reaktio kun kuulee että en kuulu kirkkoon eikä meille tule kirkkohäitä.
×
×
  • Create New...