tumpelo

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

  Never

About tumpelo

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Täytyy vielä sen verran sanoa tähän, että olenko ainut josta tuntuu, että ne ei-kirkossa kävijät on sitä mieltä, että siveellisesti kirkkoon. Itse siis myös kuulun aktiivi seurakuntalaisiin. Olisiko harvemmin kirkossa käyvillä joku hieman vääristynyt kuva kirkosta ja siitä millaiset ihmiset sinne sopivat?
 2. Juu, ei...tällainen sääntö tuntuu lähinnä vallitsevan ortodoksisessa kirkossa. Ja kyllä kyse on nyt suomalaisten omasta pidättyväisyydestä. Musta ihminen saa mennä sunnuntaina kirkkoon napapaidassa jos haluaa. Selväähän on että sitä katottaisiin pahasti, mutta epäilen ettäkö papin suunnalta. Mulla myös olkaimeton puku mutta huntu peittää hartiat. Silti hartioiden näkyminen on musta todella pientä. Eri asia jos tulee vilakka.
 3. Yksi mitä voisi kysyä (vaikka nyt sitten vihkipapilta) löytyykö seurakunnalta kerhonohjaajia. Seurakunnan kerhoa pitäessä ne saa tuntipalkkaa jotain 5:stä eurosta kymmeneen, riippuen siitä, kuinka kauan ja kuinka vanha on. En nyt sitten tiiä, miten toi käytännössä toimisi... ???
 4. Mä nyt puhun kaikkien puolesta, mutta emmeköhän tajua pointin Ihan tottahan tuo on mitä princecca sanoit. Ja kiitos kaikille vinkeistä! Itse asiassa oon kyllä kierrelly jo paljon kultasepänliikkeitä, mutta täytyy vielä muutamassa käydä ennen ku lopullisen päätöksen teen. Ja tota tinkimistä täytyy yrittää, oon vähän huono sellasessa... :-/
 5. Minun mielestäni: EI. "Tasa-arvoisessa" nyky-yhteiskunnassamme:KYLLÄ
 6. Oi voi, kun tämä on meillä niin vaikea asia. Laitoin tuohon että on vaihtoehto muiden joukossa, mutta sen takana on enemmänkin. Ensinnäkin mulla on erikoinen ja harvinainen sukunimi, josta kyllä pidän. Ja kyllä, myönnän että edessä olisi identiteettikriisi, jos joutuisin nimeni vaihtamaan. Silti, olisin valmis ottamaan mieheni nimen(jos se ei ihan kamala olisi), koska osittain kannatan perinnettä. Meillä tilanne on kuitenkin se, että emme ole väleissä sulhoni isän sukuun. Kuuluvat sellaseen tiukkiskirkkoon, eivätkä esim. hyväksy, että asumme yhdessä ennen häitä. Tästä syystä nimen ottaminen olisi minullle paljon muutakin kuin mieheni nimi ja siksi en sitä halua. Kuitenkin haluaisin yhteisen nimen tulevalle perheelle ja yhdysnimeä en pituuden vuoksi halua. Valitettavasti en halua vaatia sulhoani ottamaan nimeäni, vaikka hänen egonsa kestäisi, se päätös ei ainakaan kuroisi umpeen kuilua hänen perheensä ja meidän välillä.
 7. Täällä yksi opiskelija jonka budjetti ei paljoa jousta sormuksen suhteen. Olen selannut sormuspalstaa täällä, koruvalmistajien nettisivuja ja käynyt jo monissa kultasepänliikkeistä, mutta en koe vieläkään löytäneeni kovin paljoa edullisia sormuksia. Toivoisinkin että rakkaat pienemmän budjetin morsiamet laittaisitte tänne kuvaa ja tietoa, mitä olette saaneet noin alle 300 € ? Eli kaikki opiskelijanaikkarit ja muutkin liikkeelle, pyydän ;D ! Toivottavasti kukaan ei nyt tästä pahastu tai pidä mauttomana...
 8. Itselläni ei ole henk.koht. kokemusta Kukka Pihlasta, mutta tutut eivät ole olleet tyytyväisiä. Siskoni oli käynyt myös sopimassa etukäteen kimpustaan ja siitä oli tullut ihan toisenlainen kun mistä oli puhuttu. Lisäksi monet tutut ovat valitelleet töykeää palvelua. Kaipa se on vähän tuuristakin kiinni kuka kimpun sitoo, mutta kannattaa varmaan vaikka kysyä onko sitojalla näyttää kuvia tekeleistään tms.?
 9. Koska me kummatkin ollaan kesäihmisiä ja perhoset on kovin kauniita, mietittiin hää"teemaksi" perhosia. Onko ideoita miten tätä voisi toteuttaa? Oletteko nähnet jossain valmiita perhoskoristeita, netissä tai kaupoissa?