Jump to content
Naimisiin.info

Pilpero

Rouva
  • Viestit

    50
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Pilpero kaikki viestit

  1. Suosittelen Lunariaa, puolipyöreä tulppaanikimppuni kesti loistavasti koko päivän! Muutenkin palvelu mielettömän ystävällistä ja asiantuntevaa. Kimppu ja 7 viehettä maksoivat 90e.
  2. Pilpero

    Kuopio

    Vietimme häitämme Kuopion keskustassa kiven heiton päässä Tuomikirkosta Glorian Delissä. Suosittelen paikkaa muillekin, meidän n.150 vieraalle tilat olivat sopivat ja väljät. Lisäksi alakerran yökerho oli käytössämme yksityistilaisuutena klo 23 saakka. Mukavasti väki viihtyi talvellakin sisätiloissa, kun pääsivät tuonne alakertaan välillä käppäilemään. Paikan henkilökunta oli asiantuntevaa ja erittäin asiakaspalvelutaitoisia, kaikilla oli hymy huulilla koko illan. Ruoka oli hyvää ja sitä oli varattu riittävästi. Tässä noin suurinpiirtein meidän menu, lisänä oli vielä mustaherukkahyytelöä, tartarkastike, perunat, smetanaa (siis tuossa alkuruuissa) Alkuruoat - maustesilli - savumuikku - lämmin savulohi - sienisalaattia - Maalaisleipä-salaattia - lihaleikkele; kalkkuna ja paahtopaisti - jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, fetaa, oliiveja, mozzarellaa ja punasipulia Leivät - karjalanpiirakat - tummaa leipää - vaaleaa leipää, patonkia - voi, kevytlevite, munavoi Pääruoka - häränfilee tai possufilee - tumma kastike - uunilohi - kermaperunat (riisi) - uunivihanneksia Suklaakakku vadelmatäytteellä, kahvi/tee/mehu menu 25 euroa / hlö Hintaan sisältyy ruokajuomaksi vesi, maito ja mehu. Alle 12-vuotiaat 7 € ja lapset alle 2 vuotta ilmaiseksi. Iltapala - kasvispiirakkaa, lihapullia ja salaattia 2,20 e/ hlö Juomatarjoilu - Alkumaljaksi kuivaa kuohuviiniä lasilliset à 3,50 €/hlö Me ainakin tykättiin paikasta ja kaikki hommat hoitui siellä mallikkaasti. http://www.gloriaravintolat.fi/
  3. Meillä oli häissämme karkkibuffet. Kuusi kulhollista karkkia (n.reilu 10kg); paperipäällysteisiä suklaita, englannin lakuja ja hedelmä/salmiakkiakarkkeja. Vieressä oli pienet kertakäyttömukit, joihin karkkeja sai laittaa. Karkit laitettiin esille kahvin jälkeen. Puoli tuntia meni ja jäljellä oli enää vain muutama hassu englannin laku :. Karkit siis kelpasi, joten varatkaa reilusti, jos haluatte niiden riittävän pidempään. Tai sitten meillä oli paljon makean nälkäisiä vieraita (n.144 hlöä, joista suurinosa ei syönyt karkkia). edit. En huomannut, että vieraista olisi ollut noloa hakea mukilla karkkeja, ainakin lasten kannalta oli helpompi kerätä karkkeja mukiin. Ja aikuisetkin ottivat ihan reilusti mukiin karkkeja ja veivät pöytiin naposteltavaksi. Meillä ainakin toimi hyvin, mutta onhan meitä moneksi niin ja vielä, meillä siis nuo kertakäyttömukit oli niitä pieniä kirkkaita
  4. Hymyilin ja katselin vieraita koko matkan ajan. Toiseksi viimeisen penkkirivin (siis heti vanhempia ennen oleva rivi) kohdalla tosin alahuuli alkoi väpättämään ja itku tuli -> näin kummisetäni liikuttuneen kyyneliin saakka. Muuten koko vihkitoimitus meni pelkästään hymyillen kuten koko iltakin. Musiikkiesityskään kaikessa herkkyydessään ei avannut kyynelkanavia, hymyillen katselin vieraita. Jotenkin hymyily tuntui vain niin luonnolliselta.
  5. samoja juttuja on muutamat jo täällä maininneet, mutta listaan silti vielä - tekisin todellakin kaikista yksityiskohdista kirjallisen sopimuksen (kakun koristelu ei ollut mitä haluttiin ja iltapala laskutettiin kaikista vieraista, vaikka vain osa oli enää syömässä -> kirjallinen sopimus olisi pelastanut tältä...tai edes sähköposti) - menisin valokuvaukseen kaikesta huolimatta vasta vihkimisen jälkeen (olin totaalisen paniikissa ja pelkäsin ettemme ehdi ajoissa kirkkoon....kuvissa en osannut siten olla iloinen ja hymyilevä) - joisin vähän vähemmän viiniä ruualla (olin humalassa ja kiitospuhe jäi sen takia alkuperäistä kirjoittamaani lyhyemmäksi) - kutsuisin kuitenkin enemmän kavereita - jättäisin viimeiselle viikolle runsaasti aikaa nukkumiseen (eniten harmittaa se, ettemme jaksaneet bilettää kavereiden kanssa loppuun asti) Pääasiallisesti olen erittäin tyytyväinen päivään ja järjestelyihin. Muutamat pienet yksityiskohdat vähän harmittaa jälkikäteen, ne kaikki kuitenkin olivat sellaisia joille itse olisin voinut jotain tehdä.
  6. Pilpero

    Less is more

    Tässä erittäin yksinkertainen, mutta kaunis koristelu. Värejähän voi sitten muuttaa, esim. värillisiä kynttilöitä jne. Ja ohjeetkin löytyy, jos haluaa noita koristeluja tehdä http://www.mtv3.fi/koti/ (sieltä T.I.L.A -> decora)
  7. En muista olenko vastannut jo tähän, mutta New Yorkiin mennään, jos rahat riittää. Pitkään tuota matkakohdetta on mietitty ja tultiin siihen tulokseen, että jos saadaan vielä extra-rahaa lahjaksi häistä, on New York ehdoton kohde. Euroopan kaupunkeihin päästään helpommin ja pienemmällä rahalla, mutta tuonne kauas ei omat säästöt ihan heti riittäisi. Monia muitakin kohteita sitten on listalla, jos rahat ei riitäkään.
  8. Tässä ketjussa on juttua heijastimista. edit. nostin kyseisen ketjun ekalla sivulle.
  9. Nostan vähän ylöspäin, tuota hääkarkinkorvike-ketjua varten. Tälläiset meille siis tuli. [img width=284 height=197]http://img.photobucket.com/albums/v660/Pilpero/Koristeet/heijastin.jpg
  10. Pilpero

    Kuopio

    rissa80, kyllä varmaan vielä löytää Kuopiostakin paikkoja ensi kesälle. Oletteko Remariin tutustuneet? Se on pitopalveluna kovin kehuttu. Tuosta mikä tulee edullisemmaksi, en osaa sanoa varmaksi. Meidän menulla ja vierasmäärällä oli oikeastaan halvempaa ottaa kaikki saman katon alta, eli ns. ravintolahäät. Kannattaa vertailla hintoja ja pyytää tarjouksia. Olen tuonut tänne muutamien Kuopion juhlapaikkojen hintoja, ehkä jo niistä pystyt laskemaan tuleeko pitopalvelu halvemmaksi. Meillä ainakin hintaa olisi nostanut pitopalvelun kanssa liinojen, astioiden ja tilan vuokra (kaikissa ei kuulunut edes pöydät/tuolit vuokraan). Sekä tietysti servettien hankinnat yms., mitkä yleensä ravintolassa kuuluu jo hintaan. Ja halusimme myös paikan, missä on A-oikeudet, että kukin saa omakustanteisesti juoda sen minkä juo. Onnea juhlapaikan metsästykseen!
  11. Pilpero

    Teemana kivet

    Amoriineista, kiitos siis sinne.
  12. Pilpero

    Teemana kivet

    http://www.bigfoto.com/miscellaneous/photos-08/stones-heart-b62.jpg
  13. Pilpero

    Teemana kivet

    ndnd, mistä noin halvalla saa sitä rantakiveä? Täällä Kuopiossa maksaa halvimmillaan rantakivisäkki (Kekkilän) sen 15e. Sittenhän Kekkilällä on myös sellaisia isoja rantakiviä, jotka ovat sellaisessa laatikossa. Niiden hinnaksi muistelen täällä olleen sen 12e (suurinpiirtein). Ja jos haluaa värillisiä kiviä, niin Kekkilältä löytyy myös valkeita, mustia, keltaisia ja punaisia. Ja en ole mikään Kekkilän edustaja. ;D Varmasti muiltakin voi löytyä noita koristekiviä. edit. Kannattaa siis kiertää noita puutarhakauppoja läpi, sieltä saa kuitenkin halvemmalla noita kiviä kuin jostain sisustusliikkeestä. Monesti pienikin pussi koristekiveä maksaa sisustusliikkeissä n. 4e. Noissa puutarhakivissä on tietenkin se "huono" puoli, että ne pitää sitten pestä. Mutta toisaalta hinta on alhaisempi. Isosta säkistä saa jo isoihinkin häihin hyvin koristeet. Ja voihan niitä sitten levitellä omaan puutarhaan tai kukkaruukkuihin, jos kaikki ei mene.
  14. Nostelen tätä, erityisesti haluisin kuulla miten kauan teillä on tuo ruiskurusketus kestänyt hyvänä?
  15. Pilpero

    Teemana kivet

    Miepä nostelen tätä vähän, jos löytyisi lisää kuvia kivistä kattauksissa. Tässä nyt alkuun yksi.
  16. Pilpero

    Pariisi

    Versaillekseen ehdottomasti! Mekin mentiin RER:llä (liput ostettiin asemalta ennen lähtöä, hintaa en muista, mutta ei nyt kamalan kallista ollut), näki vähän muutakin Pariisia kuin ihan keskustaa. Peilisali oli ja on edelleen remontissa, joten sitä emme nähneet kuin pienen pätkän. Jos muistelen oikein, on peilisalin remppa valmis vuonna 2007. Mutta kyllä siitä jotain näkee, ja kannattaa käydä siellä! Puiston kävelyyn kannattaa myös varata oma aikansa, tammikuussa siellä ei nyt tietenkään ollut paikat kukkeimmillaan, mutta varmasti kesällä on mahtavan näköinen.
  17. Pilpero

    Kuopio

    Saimme eilen vielä Iso-Valkeiselta tarjouksen. Heillä alkumalja maksaa/henkilö Mansikkacocktail 3,50 €, Kuohuviini alk. 3,50 €, Shampanja alk. 6,60 €, Alkoholiton 2,50 €. Menujen hinnat olivat 28.5e, 24.9e ja 33.8e. Hintaan sisältyy kakku, kahvi, mehu, tee ja juomat. Lopun pastetan suoraan tuosta heidän esitteestään: ILTAPALA (hääruokailun jälkeen) Lihapullia, dippikastiketta sekä salaattia ja patonkia 6.50 € /hlö Janssoninkiusausta sekä salaattia ja patonkia 8.50 € /hlö Härkäpataa, riisiä sekä salaattia ja patonkia 9.90 € /hlö Juomat kotikalja ,vesi, maito, mehu sisältyy hintaan. JUOMAT Esim. Valko,- tai punaviinit 12 cl /lasi alk. 4.50 € Pullo alk. 19,90 € BAARI Avoinna tilaisuutenne ajan, jossa laajavalikoima juomia. TILAT Juhlasali 100-300 henkilöä Uusi IsoValkeinen sali 80-150 henkilöä Tanssiravintola 60-120 henkilöä Kabinetit 10-60 henkilöä Tilavuokra sisältyy hintoihin samoin Alv. TILOJEN SOMITUS Hinnat sisältävät seuraavat somisteet: - hääkaari - hääparin-, nouto,- kakku,- ja lahjapöydässä hääliinat ja reunaliinat - talon kukka/kynttiläsomistus pöydissä, väritoivomuksenne huomioiden. - eri veloituksesta kukka-asetelmat, hääilmapallot yms. PÖYTÄJÄRJESTELYT Jokaiseen tilaan eri vaihtoehtoja. Pöytäkartat toimitamme toivomustenne mukaan. MUSIIKKI / ORKESTERI Häävalssin voitte tanssia Juhlasalissa, IsoValkeinen-salissa jossa molemissa oma tanssilattia tai muiden tilojen kyseessä ollen tanssiravintola IsoVaaleessa. Cd-soitin ja mikrofoni äänentoistolaitteineen käytettävissänne. Juhlasalissa lisäksi piano. Orkesteri tai musiikkijuontaja eri veloituksesta. HOTELLIPALVELUT Häähuone morsiusparille (1 vrk) veloituksetta kun vieraita vähintään 40 henkeä. Majoitushinnat juhlien yhteydessä vieraillenne: Alk. 37 € /hlö/vrk/ kahden hengen huoneessa. LASKUTUS Veloitamme 3 pv. ennen tilaisuutta ilmoitetun henkilömäärän mukaan. Linkki Iso-Valkeiseen Vaikutti ihan hyvälle tuo tarjous, ja menut olivat varsin runsaita ja ihan hyvän kuuloisia. Jos jollakin on kokemuksia ko. paikasta, mielellään luen niitä. Paikkana on tietysti hieman sokkeloinen, mutta tarjous oli sen verran kivan kuuloinen, että laitettiin "korvan taakse".
  18. Pilpero

    Kuopio

    Makuja on monia, minusta taas Rautavaaran kirkko on ihan jees ja kivannäköinen, eikä lainkaan ankea . Nurmeksen kirkko on tietenkin vanhempi ja sinällään kaunis, mutta ei tuo Rautavaaran kirkko minusta niin kamalan ankea ole . Tila on mielestäni ihanan avara ja valoisa. Mutta asiaan ;D. Kysyimme siis itse tarjouksia ainakin Peräniemen Kasinolta, Scandicista, Rauhalahdesta, Kunnonpaikasta, Savoniasta ja Kuopion Klubilta. Muistattehan, että nämä olivat siis meille tehtyjä tarjouksia ja tiedot voivat vanhentua ja uutta tulla tilalle . Kannattaa tietenkin pyytää tarjous itsekin ja kysellä paikasta lisää. Lisäksi meillä paikan valintaan vaikuttaa suuresti ajankohta, eli tammikuu, jolloin monet paikat ovat täynnä venäläisiä turisteja. Kunnonpaikasta emme saaneet ollenkaan tarjousta, koska kysymämme päivä oli siellä täynnä. Samoin Rauhalahteen ei onnistunut sitten kysymällemme päivälle. Nämä paikat kaikki sanoivat, että 176 juhlavierastamme mahtuvat hyvin heille. Peräniemen Kasinon menut olivat 24e ylöspäin, siihen lisäksi kakku 3e/hlö, liinoitusmaksu 3,5e/pöytä ja tilavuokra 250e. Lisäksi veloittavat tietyn tuntimäärän jälkeen lisämaksua tarjoilijoista (jos juhlan aika ylittää sen). Iltapalat olivat 8e ylöspäin. Kuohuviini (Törley Talisman Demi Sec) oli 3,2e/lasi ja alkoholiton 1,7e/lasi. Periaatteessa hinnat eivät siis olleet ihan 'hirveitä', mutta olisimme toivoneet yhdenmukaisempaa hinnoittelua (siis menun hintaan kuuluisi sitten kaikki). Paikkana varmaan ihan viihtyisä ja kiva, ei käyty sitten katsomassa ollenkaan. Scandicissa buffet maksoi 24/hlö, lisäksi kahvi ja hääkakku 6e/hlö. Yöpalat lähtivät 10e ylöspäin. Hintaan sisältyi liinoitus, servetit ja kynttilät. Hääsuiten saa veloituksetta käyttöönsä vuorokaudeksi, jos vieraita on yli 50hlöä. Kuoviini laskutetaan pullottain 24,4e/pullo. Tykkäsin itse Scandicista, koska se on tarpeeksi suuri isollekin porukalle. Tilat olivat siistit (joskin kokolattiamatto ei omaan silmääni ollut paras väritykseltään, mutta se onkin täysin makuasia ;D) ja kattokruunut yms. näyttivät kivoille. Tanssilattia tosin oli aikasta pieni :-/. Scandicia pääsee koristelemaan vasta hotellin aamupalan jälkeen/kun henkilökunta on saanut pöydät laitettua. Rauhalahden ravintola Iltalintuun olisi mahtunut porukkamme helposti. Paikka oli hieman ehkä tummempi kuin Scandic, mutta täällä oli ainakin tarpeeksi iso tanssilattia. Menun hinnat lähtivät myös 24e ylöspäin, ja siihen sisältyi myös kakkukahvit, pöytäliinat, lautasliinat ja seisovan pöydän kukka-asetelmat. Kouhuviini alkaen 22e/pullo. Iltapaloista emme kysyneet tarjousta, koska juhla ei olisi tuolla onnistunut päivämäärän vuoksi. Rauhalahdessa juhlaa järjestettäessä saa morsiuspari huoneen hääyöksi veloituksetta. Rauhalahti vaikutti meistä ainakin ihan mukavan oloiselta paikalta. Savoniassa menun hinnat lähtivät 27e ylöspäin. Edellä mainittujen menun hintoihin kuuluvien juttujen lisäksi täällä kuuluu hintaan myös pöydissä olevat silkkikukat. Iltapala oli tarjouksessamme 9,5e/hlö. Emme käyneet katsomassa Savoniaa ollenkaan. Kuopion Klubista menutiedot löytyvät netistä. Kirjoittelinkin tuonne Kuopio Klubi ketjuun tietoja siitä paikasta.
  19. Pilpero

    Pariisi

    Chartier on Rue du Faubourg Montmartella. Ei millään sivukadulla, vaikkakin hieman 'syrjässä' tosta isosta kadusta. Muistelen, että oli jonkin rakennuksen sisäpihalta se käynti sinne. Tosiaan toi oli sellainen iso 'halli' ;D. Suosittelen siellä käyntiä, on oikeasti elämys ;D. Kärsivällisyyttä kannattaa varata . Lisäksi siellä on tosiaan aikalainen hälinä, jos sattuu menemään ruuhka-aikaan. Me tehtiin ns. taktiset ja käytiin aina syömässä tuntia ennen pahinta ruuhka-aikaa. Kannattaa tosiaan mennä hieman ennen kun pariisilaiset lähtevät syömään. Onnistuttiin aina lopettelemaan just, kun paikat alkoi täyttyä . (ja en tosiaankaan muista, moneltako me syötiin :-[) Jatkan vielä tuosta grillattu-jutusta. Muutamana iltana otettiin kumpikin grillatut pihvit ja niissä todella oli sellainen grilli-hiili -maku . En tiedä onko tuo sitten yleistä pariisilaisissa grillatuissa ruuissa, mutta meille ainakin sattui joka kerta. Versaillesissa syötiin kanssa siellä puistossa olevassa ravintolassa. Oli muuten aika hirvittävän kokoiset annokset . Ajateltiin, että otetaan vähän vaan kanaa ja jotain kevyttä näin 'välipalaksi', mutta sitten totuus valkeni, kun kateltiin muitten annoksia. Siellä tuli ähky. Niin ja meikäläinen ei enään ihan heti kykene croissantteja syömään, alkoi jo aamupalalla tökkiä . Tuolla meidän hotellissa oli kiva, että noitten croissanttien lisäksi oli joka aamu hedelmäsalaattia ja muroja. Croisanttien väliin oli marmeladeja ja yhtä juustoa. Muutama aamuna tuolla oli myös 'jugurttia' (saman tyylistä, ei kyllä ollut sillä nimellä). Aamupala ei siis ollut mitenkään runsas (mutta se me tiedettiin jo etukäteen, joten siinä ei pettymystä päässyt tulemaan ). Pariisissa ruuat ei ollut kamalan mausteisia, esimerkiksi valkosipulia ei ollut juuri missään ruuassa (ja nämä seuraavat on sitten vain niitä kokemuksia, mitä mulle sattui tuon viikon aikana, joten mikään totuus tämä ei tietenkään ole ;D). Oikeastaan noissa paikoissa missä me syötiin, ruoka maistui sellaiselta peruskotiruualta (tai sitten meillä on outoa kotiruokaa :). Hyvää oli, mutta ei mitään ns. erikoista. Ja sinappia oli aina pöydässä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun tilasi pihvin tuotiin sinappipurkki pöytään. Me yritettiin syödä aina sellaisissa ns. pariisilaisissa paikoissa paikallista ruokaa. Kerran sitten otettiin kebab-annokset välipalaksi...sekin oli 'mautonta' suomalaiseen kebabiin verrattuna. Lähinnä vain rasvaista . Circle te jouduitte itse ynnäämään laskun! Meillä tosiaan tarjoilija muisteli ulkomuistista mitä me oltiin syöty :. Palvelu ei ollut täällä ns. parasta, mutta ihan ok. Elämyksen takia me jätettiin kuitenkin tippiä . Tuolla Le Vaudevillessa (ja en ole varma tosta nimestä...) oli paras palvelu, tosi iloisia ja ystävällisiä tarjoilijoita. Suurimmaksi osaksi niissä paikoissa missä me käytiin oli kaikki tarjoilijat miehiä, kuten siivoojatkin. Ja tupakanlemakkaan saa tottua. Pienemmissä liikkeissä varsinkin ihmiset (ja myyjät) poltti sisällä. Käytiin sellaisessa pienessä ruokakaupassa ja siellä setä mittasi meille pähkinöitä sätkä suussa käryten . edit. siis varsinkin ihmiset...no joo, eli tarkoitin, että Varsinkin pienemmissä liikkeissä ;D
  20. Pilpero

    Pariisi

    ;D sori, käytin ihan väärää sanaa :. Tietenkin ei tuo nyt kalleimpia ollut, matkaopaskirjamme perusteella yksi arvostetuista ravintoista, anteeksi :-[! Ihan oikeassa olette, että todella tasokkaissa ravintoloissa saa laittaa vielä enemmän rahaa menemään! Ja kalleimpia tuo ei tietenkään ollut! Ehkä oikeampi termi olisi hieman parempi ravintola, mitä lie se sitten tarkoittaa :. Kyseessä oli siis muistaakseni Le Grand Colbert Restaurant, ainoa, mistä jäi nimikin suurinpiirtein muistiin. Olikohan sellainen ravintola olemassa/onkohan, kun Le Vaudeville? Muistelisin, että siellä oli kanssa hyvää ruokaa. Tarkistin vielä tuon meidän hotellin nimen eli me yövyttiin Hotel Touringissa, oli ihan kiva ja siisti paikka. Niin anteeksi vielä kerran tuo kämmi :-[, sen se teettää, kun on tällainen hökeltäjä ;D. Suosittelen kyllä matkaamista Pariisiin . Mukava kaupunki ainakin meikäläisen vähäisen kokemuksen perusteella edit. jenskuli, en usko että oltiin? Jos tuo hotelli on tuttu, niin ehkäpä sitten oltiinkin :. Mie muistelen, että samassa hotellissa oli vain yksi suomalaisperhe, heillä oli kolme lasta. edit2. jatkan vielä samaan viestiin, jos oikein muistan niin käytiin syömässä myös sellaisessa halvassa paikassa kun Chartier, oli oikeastaan aikalainen elämys ;D. Pöydät täytettiin järjestyksessä. Vaikka muut pöydät olivat tyhjiä, niin meidät ohjattiin samaan pöytään, missä istui pariisilaisia mm. yksi vanha herra, jonka syöminen oli hieman sottaisempaa :. Laskun tarjoilija kirjoitti ulkomuistista pöydän päällä olevaan suojapaperiin. Mikä minusta oli jännää, että jos tilasi pihvin (grillatun) niin siinä tosiaan oli sellainen grillatun maku . Ruoka oli tuollakin ihan ok, sellaista perusruokaa. edit.3 (nooh, tällä tulee aina viestin tallentamisen jälkeen mieleen vaikka mitä :) Varmaan tohon asiakaspalvelijoiden töykeyteen vaikuttaa myös se, miten paljon turisteja on liikkeellä. Voihan se olla, että hermoja kiristää pahimpaan turistiaikaan aika roimasti, kun samoja asioita kysytään ja sählätään ;D. Vaikka eihän se tietenkään saisi vaikuttaa :-/. Meillä onneksi sattui niin, että saatiin joka paikassa ihan hyvää palvelua.
  21. Pilpero

    Pariisi

    Oltiin tammikuussa 2005 viikko Pariisissa ja silloin ei ainakaan ollut turisteja hirveämmin liikkeellä. Minnekään ei tarvinnut jonottaa kohtuuttomia aikoja jne. Mielestäni Pariisi ei ollut mitenkään kamalan kallis paikka, ravintoissa hintataso on suurinpiirtein sama kuin täälläkin. Annokset on sitäpaitsi suuria paremmissakin ravintoloissa, joten mahansa kyllä sai täyteen. Söimme yhdessä Pariisiin kalleimmista ravintoloista ja alku-, pää- ja jälkiruoka sekä pullo viiniä + alkudrinkki maksoivat vähän päälle 100e kahdelta hlöltä, eli ihan samaa hintatasoa kuin täälläkin ns. paremmissa paikoissa. Mutta annokset olivat tosiaan huomattavasti suurempia kuin täällä. Ihan samaa tasoa löytyy muistakin kaupungeista, on kalliimpaa ja vähän edullisempaa. Minua ainakaan ei kauhistuttanut Pariisin hintataso, tietysti jossain Lafayettellä oli vaatteet kalliita merkkivaatteita, mutta löytyi sieltä niitä edullisempiakin ostopaikkoja. Me ei saatu missään huonoa palvelua, ja englannilla tultiin vallan hyvin toimeen. Itse kyllä olen lukenut ranskaa, mutta en sitä sitten sen kummemmin kiitosta jne enempää käyttänyt. Puistot ei tietenkään tammikuussa olleet parhaimmillaan, mutta muuten tykkäsin enemmän käydä ko. kapungissa juuri ns. turistiajan ulkopuolella. Kannattaa tosiaan suunnitella reissua jo etukäteen ja katsoa, mitkä kohteet haluaa ehdottomasti käydä. Paljon jäi meilläkin näkemättä, mutta paljon ehdittiin nähdäkin. Me liikuttiin oikeastaan pelkästään kävellen, meille sopiva vaihtoehto. Näki samalla paljon enemmän kuin maan alta. Käytiin myös Versaillesissa, mutta peilisalin näkeminen jäi aika vähäiseksi, sillä se oli rempan alla. Olisiko n. parin metrin pätkä ollut valmiina. Restaurointi jatkui muistaakseni vuoteen 2007. Luonnontieteellinen museokin jäi näkemättä, tai lähinnä ne mieheni toivomat dinosauruksen luut, kun sielläkin oli remppa menossa. Pompidoossa (en nyt muista kirjoitetaanko noin) kannattaa myös käydä, jos nykytaide kiinnostaa. Itseasiassa ei olla ko. taiteen ystäviä, mutta jo rakennuksena oli mielenkiintoinen. Hotellin nimeä en tähän hätään muista, mutta sieltä me joka päivä käveltiin nähtävyyksille. Oli pieni, mutta siisti hotelli n. 3km päästä Eiffel-tornilta. Ja erittäin edullinen. Mulle ei ainakaan jäänyt mitään suurempaa negatiivista sanottavaa Pariisista. Tietysti kadut on täynnä koiranp*skaa ja roskia, mutta niinhän se taitaa kaikissa suurkaupungeissa olla . Niin ja me varattiin hotellit yms. itse, eli ei käytetty matkatoimistoja siinä.
  22. Pilpero

    Kuopio

    Nostan tätä ketjua hieman ylöspäin, olisi kiva kuulla lisää kommentteja jo häitään viettäneiltä kuopiolaisilta eri paikoista Meillä on varattuna Scandic ja nyt kuitenkin vielä pähkäillään Kuopion Klubia. Menut vaikuttivat tosi herkullisille ja edullisille, joten haluaisinkin vielä kommentteja ainakin tästä paikasta lisää. Eli veloittavatko esim. koristelusta/liinoituksesta/tarjoilijoista jne. vielä erikseen? Ollaan kyllä juu menossa katsomaan paikkaa ja kyselemään vielä, mutta jos olisi ihmisillä käytännön kokemuksia ko. paikasta (ja muistakin paikoista tottakai ) mieluusti kuulisin lisää. Tämä on nyt vähän kuollut ketju, joten toivon lisää kommentteja
  23. Pilpero

    Kaason/bestmanin lahjat?

    Ainakin kampauksen ajattelin maksaa, jos kaaso tulee häitä edeltäväksi yöksi meille. Ja sitten lahjon jollain lahjakortilla tai ostan jotain kivaa, mistä hän tykkää. Oma kaasoni on kahden pienen lapsen äippä ja arvostan suuresti sitä, että hän on lupautunut tekemään kaikennäköistä , joten haluan kyllä vaivannäön palkita
×
×
  • Create New...