Mustelma

Rouva
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

About Mustelma

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Olin muutama viikko sitten kaverin polttareissa ja meillä oli vierailu palolaitokselle, ja se oli kyllä tosi hauskaa, mielenkiintoista ja ilmaista!
 2. Mun mies kupattiin, se on selvästi jäänyt parhaiten mieleen, vaikka ohjelmassa oli myös pienkoneella lentoa. Muuten miehen polttareissa ja muutenkin ystäväpiirissä ohjelmaksi on riittänyt ihan vaan hengailu kavereiden kanssa, ja tietty pussikaljat...
 3. Mä olen saanut polttari-joukosta vastauksia että 40e on ehdoton maksimi, mutta en mitään selvitystä mitä summan pitäisi sisältää. Jos vietämme koko päivän yhdessä, niin ruokaakin pitää saada ja siihen menee väkisinkin rahaa. Pähkäilenkin siis tässä, että olettavatko ihmiset yleensä että polttarimaksuun sisältyy siis ihan kaikki, yhteinen ohjelma, morsiammen osuus ja kaikki syömiset, siis mahdollinen ravintolaruokailukin? Näin polttareita järjestävänä osapuolena musta tuo 40e ei ole kovin suuri summa ainakaan täällä pk-seudulla (jo 10e lisää per henkilö saa aikaan ihmeitä) mutta jos olisin itse "vain" osallistuja niin täytyy myöntää että kyllä tuo 40e olisi aika iso summa varsinkin jos ei olisi ihan täyttä varmuutta siitä minkälaisiin polttareihin on osallistumassa. Tosin summa kyllä riippuu mun mielestä myös paljon siitä, kenen polttareista on kyse, esim. parhaan kaverin tai läheisien siskon polttareihin voisin osallistua mielellänikin isommalla summalla. Meillä polttareista on lopulta muovautumassa kaksipäiväiset, ja sillä tavoin osallistujat voivat itse vähän valita kuinka paljon haluavat maksaa ja osallistua. Toiset osallistuvat molempina päivinä ja toiset vain toisena, jälkimäisessä tapauksessa polttarimaksukin on luonnollisesti pienempi.
 4. Mitä teidän mielestänne tuo "sopivan hintainen" maksu pitää sisällään? Sisältääkö esim. 50e polttarimaksu myös ruuat ja juomat?
 5. Toinen asia joka tuli mieleeni, koskee morsiamia joilla on jo lapsia. Järjestäkää niin, että lapset ovat hoidossa pitkälle aamuun, ettei morsiamen tarvitse yöllä heräillä vauvan hoitoon tai nousta aamulla aikaisin lasten kanssa.
 6. ...jos ei sitä rahaa vaan OLE enempää? Mä en muutenkaan ymmärrä sitä, miksi jokaisen pitäisi ehdottomasti maksaa polttareista yhtä paljon? Mitä jos opiskelijat, työttömät, kotiäidit ja -isit maksaisivat sen verran että kattavat omat kulunsa ja vain hiukan siihen päälle lisää, ja ne parhaimmat ystävät ja muutoin hyvin tienaavat saavat sitten laittaa enemmän. Mä luulen että näin tullaan tekemään polttareissa joita juuri järjestän.
 7. Ottakaa huomioon polttareiden ajankohta ja miettikää mikä olisi MORSIAMMELLE paras. Milloin morsiammella on mahdollisesti kaikkein kiireisin aika työssä/koulussa? Älkää järjestäkö esim. opettajalle polttareita toukokuussa, ettei morsian-rukan tarvitse sitten krapulapäissään jaella oppilaille numeroita todistuksiin jne.
 8. Vuosi sitten elokuussa mekin olimme häämatkalla Italiassa, paikassa nimeltä Alassio (Pohjois-Italia, länsirannikko, Diano Marinan vieressä). Paikka oli pieni, ja suht tavallinen rantalomakaupunki, mutta vanha kaupunki oli kyllä kaunis, itse asiassa muistutti paljon Tukholman vanhaa kaupunkia ja siellä oli paljon kivoja ravintoloita (tosin meillä oli puolihoito ja hotellin ruuatkin olivat tosi hyviä!). Jos ajatellaan perheellisiä, tuo olisi tosi hyvä kohde, koska siellä näkyi lapsia joka puolella ja heihin tunnuttiin suhtautuvan erittäin lämpimästi. Parasta paikassa oli se, että se oli ns. omatoimikohde, eli ei opasta kohteessa, ja ilmeisesti sellaiset kohteet eivät ole kovin "suosittuja", koska me olimme tuon viikon ajan ilmeisesti ainoat pohjoismaalaiset turistit. Sen sijaan italialaisia lomailijoita oli paljon; oli ihanaa jotenkin olla ihan kahdestaan "piilossa" siellä paikallisten joukossa Nyt olemme lähdössä viettämään ekaa hääpäivää Italian Bibioneen (Pohjois-Italia, itärannikko). Saa sitten nähdä millainen paikka se on... Harmittaa, että hääpäivämme on Italian matkojen suhteen huono, sillä elokuussa ei tunnu kovin moneen paikkaan pääsevän Sorrento on kyllä edelleen lempipaikkani! Ja sinne matkustaessa kannattaa EHDOTTOMASTI maksaa merinäköalasta!!!
 9. Löysin aivan ihanat postimerkit! Harmi että omat häät menivät jo Eli tuollaiset merkit tulossa myyntiin 11.1.-06, ovat muotoonleikatut, eli eivät tuollaiset suorakaiteet vaan todellakin ihan sydämen muotoiset!
 10. Tällaisen merkin näin juuri postissa, sopisi upeasti esim. syyshäihin! HannaJ, noita Amor-merkkejä saa kyllä edelleen postin nettikaupasta.
 11. Me sovimme että emme osta huomenlahjaa. Matkalta mies kuitenkin osti mulle aivan mahtavan ihanan, aidon Luellan käsilaukun, sellaisen jossa on sydänläpykkeet ja sydänniitit...
 12. Me emme luvanneet rakastaa kuolemaan asti, sillä musta on ikävä ajatella, että rakkaus loppuisi kuolemaan. Toinen syy oli se, että kuolemasta puhuminen häissämme olisi ollut erityisen ikävää, sillä miehen läheinen sukulainen kuoli vain 1,5 viikkoa ennen häitämme.
 13. Meidän häissä oli 6 ja 13 vuotiaat pojat. He innostuivat kertakäyttökameroista niin paljon, että käytännössä ottivat kaikki kuvat pöydistänsä löytyvillä kameroilla. Jos olisin osannut ennakoida tämän, olisin varannut heille molemmille omat kertakäyttökamerat ja juhlallisesti nimittänyt heidät "häiden virallisiksi hääkuvaajiksi"
 14. Koko ketjussa ei mielestäni ole mainittu vielä Tuomarinkylän kartanoa? Kartano sijaitsee pienen matkan päässä Tuusulanväylästä -aivan landella; vieressä pari museorakennusta sekä hevostalli, ympärillä peltoja sekä suuria lehmuksia (?). Ympäristä siis niin upea, että meidän hääkuvatkin kuvattiin tuolla kartanon mailla. Ravintolatila on yhtenäinen ja aika pieni. Meillä vieraita oli 60 henkilöä, buffetpöytä on mahdollinen aina 80 henkilöön asti. Tämän jälkeen vaihtoehtona ainoastaan pöytiintarjoilu, tosin itse en ahtaisi juhlapaikkaan hirveän paljon enempää ihmisiä. Mahdollisuus valita pyöreiden (max. 7 kpl; suosittelen jos vaan vieraat mahtuu!) ja suorakulmaisten pöytien välillä. Tilavuokra oli 300e, lisäksi halusimme ulkoterassin omaan käyttöön, ja sen vuokra oli 100e (säävarauksella; jos olisi satanut, emme olisi joutuneet maksamaan terassistakaan). Tuolla 300 eurolla juhlatila on käytettävissä klo 00.00 asti, lisämaksusta mahdollista juhlia 02.00 asti. Lisämaksu oli 26e/tunti/tarjoilija, minimitarjoilijamäärä 2 hklöä. Kartano on ravintola, joten omia ruokia tai juomia EI voi tuoda. Ruuan hinnaksi per nenä tuli n. 38e (alkupala, pääruuaksi kanaa, kakku/jälkiruoka), sisältää henkilökunnan, astiat, pöytäliinat, siivouksen). Ruoka oli todella hyvää, olihan keittiöpäällikkö ennen ollut Palacen keittiöpäällikkö. Ruokaa oli myös riittävästi, vaikka paikalla oli syömisestä pitävä morsian sekä isoja raavaita miehiä Juomat sitten tähän päälle, niillä kyllä saa tosin laskua paisutettua aika paljon, jos haluaa tarjoilla enemmänkin alkoholia. Tarjoilu juhlassa pelasi hyvin ja huomaamattomasti. Suunnitteluvaiheessa yhteyttä ravintoloitsijaan pidin sähköpostitse/puhelimitse, yhden kerran kävimme paikan päällä. Ravintoloitsija oli todella mukava ja innostunut, asioista sopiminen oli helppoa. Salin väreinä ovat vaaleankeltainen ja punainen; koristelua ei juuri tarvittu. Meillä vain yksi ruusu/pöytä sekä punaiset tuikkukynttilät, kuvassa eivät ole vielä pöydissä.
 15. Nyt voin suositella Lauttasaaren Steniusta. Omistaja on nuori nainen, erittäin ystävällinen; sain loistavaa palvelua. Hän oli myös tehnyt sellaisen kauniin kansion, johon oli kerätty kuvia erilaisista kimpuista inspiratioksi. Noiden kuvien pohjalta kimppunikin suunniteltiin. Hänellä oli mielestäni hyviä ehdotuksia ja silmää kauniisiin ratkaisuihin. Olisi ollut myös valmis tilaamaan esim. joitain ruusuja häitä edeltävillä viikoilla, jos olisin vielä halunnut varmistua sävyeroista. Kukkaset maksoivat yhteensä 167 euroa ja tuohon sisältyi oma kimppuni (jonka osuus oli 66e; tehty kahvaan ja joukossa pari orkideaa joita pidetty "kalliina" kukkasina), 5 viehettä, moriustytön seppele, buffet- ja lahjapöydän kimput sekä 8 pitkää isoa ruusua ruokapöytiin.