Jump to content
Naimisiin.info

Nandu

Rouva
  • Viestit

    715
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1189 profiilin katselua
  • MsS

Nandu's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

  1. Kylläpäs minä nyt esitän asiat epämääräisesti. Niin, siis normaali biopassin toimitusaika on viikko, ja sen saa tuolla hinnalla jokaiselta poliisiasemalta. Vanhanmallisia passeja ei saa mistään. Express- passi on aivan samanlainen biopassi, mutta sen saa päivässä, mutta vain mainitsemistani paikoista. Hinta on 80 euroa. Sitten on vielä 3 vuorokaudessa saatava passi (siis perus biopassi), jonka saa maksamalla 60 euroa. Tämän saa myös mistä vaan poliisiasemalta. Sitten on vielä erikseen se väliaikainen passi, jonka saa vuorokaudessa kaikilta poliisiasemilta.
  2. Nimenomaan biopassi. Sen saa vain Helsingin Kaartin poliisilaitokselta tai Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkuvalta poliisilta. Käy katsomassa www.poliisi.fi, sieltä luvat ->passi ->hinnat ja toimitusajat.
  3. Päivässä saa siis ihan normaalin 5 vuoden passin, kun maksaa sen noin 80 euroa.
  4. Ja, sitten jos passista maksaa sen reilut 80 euroa, ja hakemuksen laittaa tarpeeksi aikasin aamupäivällä, saa sen samana päivänä itselleen. (nimenmuutoksen pitää olla jo hakemuksen laittamisvaiheessa rekistereissä). Mulla onnistui siis hyvin tämä pikapassin saaminen Helsingin Kaartin poliisitalolla.
  5. Ei pieni identiteettikriisi tarkoita sitä, että vaihto olisi ollut jotenkin epämieluisa tai vastentahtoinen juttu. Itse ilmoitin jo suhteemme alkuvaiheilla, että, jos naimisiin menemme, otan mieheni sukunimen. Yli kolmen vuoden kihlausaikana en malttanut odottaa, milloin pääsen vaihtamaan sukunimeni. Kuitenkin hetken koittaessa ja avioitumisen jälkeen oli hieman haikea olo, kun piti hyvästellä vanha, identiteettiini kuuluva sukunimeni. Eikä uusi sukunimikään enää tuntunut niin yliupealta, kun se olikin oma. Sitten tietty ärsytti kaikki se sählinki, kun kortit piti vaihtaa ja olla kokoajan korjailemassa nimeään.. Minä kyllä edelleen seison valintani takana ja pidän erittäin paljon nimestäni. Kestää vain hetken, että se tulee luonnolliseksi osaksi minua.
  6. Meillä avioehdon rustaa mieheni - jos siis saa aikaiseksi tehdä sen. (Naimisiin ollaan menty, eikä paperia ole eteeni tullut.) Hänellä on perhe- ja perintöoikeuden opintoja takanaan, ja tutuillekin on väännetty kaikenlaisia papereita. Meidän tilanteessa ei ole mitään erikoisia kuvioita omaisuuksien suhteen, ja molempien vanhemmilla on lasten puolisoiden poissulkeva testamentti. Minä sitten tietysti luen sen pilkuntarkasti, ennen allekirjoittamista..
  7. Minun oli tarkoitus meikata itse, koska minulla oli niin huono kokemus meikattavana olemisesta. Kävi kuitenkin niin, että onnistuinkin varaamaan samalta, tutulta kampaajalta/meikkaajalta myös meikin. Sisarukseni ovat olleet hänellä meikattavana ja kehuivat kovasti. Kampaajakin kehotti, ettei missään nimessä kannata maksaa koekampauksesta tai meikistä, kun en halunnut mitään supererikoista. Tuloksena tosi hieno kampaus, ja hyvä, kuulas, kestävä meikki, jossa tuntui luonnolliselta ja kauniilta. Silmät olivat juuri sopivan tummat. Huulipunan ja rajauksen ostin itse etukäteen Stockmann beautystä, niin, että myyjä testasi vaihtoehdot huuliin.
  8. Kun puhutaan tuosta "uuden nimen järjestelmiin menosta", niin onko asia näin, että kun joku siellä maistraatissa uudet tiedot näpyttelee koneelle, on nämä uudet tiedot järjestelmissä, vai onko tässä vielä jotai portaita/mahdollista viivettä? Menemme lauantaina siviilisti naimisiin. Jos teen maistraatin virkailijan kanssa selväksi, että nimen järjestelmiin menolla olisi kiire, koska uusi passi pitäisi hakea maanantaina (viim. tiistaina), koska matkalle lähdetään keskiviikkona uudella nimellä, niin pitäisikö onnistua?
  9. Kannattaa mennä sivuille www.ravintolaopas.net -> sieltä juhlatilahaku, tarkennuksena häät, henkilömäärä, kaupunki yms. Monien ravintoloiden sivuilla on hyvät pohjapiirrokset tiloista ja kabineteista. Itse käytin ahkerasti tätä toimintoa etsiessäni ravintolaa häitä varten. Jos haluaa vaikka juuri italialaista, voi hakea perusravintolahaulla italialaisia (tai välimeren) ravintoloita. Eiköhän nekin häät pistä pystyyn ja varaa vaikka koko ravintolan sitä varten jos vieraita on ravintolan kokoon nähden tarpeeksi Meillä on 17 hengen häät Tornin näköalakabinetissa. Palvelu on ollut tähän asti oikein ystävällistä. Saamme neuvotella itsellemme oman menun listojen ulkopuolelta ja hääyö vietetään tietty samaisessa hotellissa. Mites olisi Linna? Siellä näyttäisi olevan intiimi tunnelma. Lista aika fiinin näköinen (kokemusta paikasta ei ole) Kesähäissä olen ollut Boathousessa. Sen lisäksi kerran syömässä. Hyvää ruokaa ja Ihana paikka varsinkin hyvällä säällä. Kämpissä on kuulemani mukaan pidetty oikein hienoja kemuja. Vaikka ruuasta hinta ei vielä kohtuuttomasti nousisikaan, on halvinkin viinipullo jo sen hintainen, että isommalla vierasmäärällä sen kyllä tuntee. Olen ollut aivan ihanissa häissä La Petite Maisonissa. Sinne tosin noin 20 taitaa olla maksimimäärä vieraita.
  10. Itseäni jännitti vanhempieni reaktio, koska olimme nuoria (19 ja 20), siskollani oli takanaan kihlaus, josta he eivät hyppineet riemusta ja joka odotetusti purkautui ja olimme seurustelleet vasta 5 kk. Turhaan jännitin, uutisen vastaanottivat niin ilahtuneet, onnelliset, ilosta sananmukaisesti hyppivät vanhemmat, ettei oltu ennen nähtykään. Taisi tuo sulhoni olla sellanen unelmavävyehdokas, jota vanhempani eivät tahtoneet menettää. Sulhasen vanhemmilta tuli sellanen perus "aijaa" vastaus, mikä siinä tilanteessa tarkoitti "no olihan tuo nyt jo selvää, että noin käy". Iloisia varmasti oltiin puolestamme, mutta tuolla ei mitään uutisarvoa tainnut olla.
  11. Itse söin Roa-kuurin noin 3 vuotta sitten. Söi sen talviaikaan, jote auriko ei ollut ongelma. En myöskään käyttänyt lainkaan alkoholia kuurin aikana. Itselläni oli aika paha akne; syviä, kipeitä finnejä, joista jäi arvet. En mennyt minnekään ilman meikkiä, ja selkä, rinta ja kaulakin oli täynnä näitä finnejä ja niiden arpia. Selkein sivuvaikutus oli huulien kuivuminen, joka hoitui bebanthenilla. Mulla on muuten ollut niin rasvainen iho, että ihosta lähinnä tuli normaali, ei kuiva. Nyt vedän monet päivät ilman meikkiä, ja kun menen ostamaan meikkivoidetta juhlia varten kosmetiikkaosastolle, mulle lyödään käteen sävyttävä päivävoide, kun en kuulemma mitään meikkivoidetta tartte. Nyt on alkanut tulla silloin tällöin pieniä pinnallisia finnejä, jotka eivät oikein kunnolla edes tulehdu, mutta noita nyt lähinnä tulee, jos nukahtaa baari-illan jälkeen meikit päällä sohvalle tms. Uusin kyllä kuurin, jos on tarve, koska oma itsetuntoni nousi kyllä pohjalta korkeuksiin, koska häpesin sitä finninaamaani. Tottakai siinä on niitä vakavia sivuvaikutuksia, mutta kaikki lääkkeet käyttäytyvät vähän eri lailla eri ihmisillä.
  12. Nandu

    Jousikvartetti

    Mulla on ollut pitkään "pakkomielttenä" saada siviilivihkimiseen jousikvartetti soittamaan Pachelbelin Canon. Suostuuko kukaan tulemaan yhden biisin takia esiintymään ja mitäköhän sellainen lysti maksaisi?? Häät ja vihkiminen ovat pienelle porukalle ravintolassa.
  13. Minä en ole vielä harmitellut vanhasta, mukavasta nimestä luopumista, mutta minulle on osittain hyväkin, ettei minua enää tunnisteta heti isäni tytöksi. Hän on nimittäin todennäköisesti toinen väitöskirjaohjaajistani..
  14. Lipuissa lukee yleensä Ms, mikä voi tarkoittaa sekä neitiä, että rouvaa.
×
×
  • Create New...