Skameleon

Rouva
 • Content count

  2940
 • Joined

 • Last visited

About Skameleon

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Ota vaan rohkeasti eri värinen kimppu. Teemavärejä ei kannata noudattaa liian orjallisesti. Lisäksi kimppu on esillä eniten virallisessa valokuvassa ja vihkimistilanteessa, jossa taas muut juhlapaikan koristelut eivät ole näkyvillä. Mieluummin ottaisin sellaisen kimpun josta todella tykkään. Sitä on kivempi katsoa jälkikäteen kuvista. Lisäksi oranssi ja punainen eivät mielestäni riitele sinivalkoisen koristelun kanssa. Päinvastoin oranssi kimppu voi piristää mukavasti.
 2. Kevät. Häät eivät sotke vieraitten kesälomasuunnitelmia, ja hyvällä tuurilla on aurinkoista, muttei kuitenkaan hiostavan kuuma.
 3. Olen samalla linjalla. Leikit kuuluvat koulu-ikäisten tilaisuuksiin ja rippi- ym. leireille. Kimpun ja sukkanauhan heittoa en laske varsinaisiksi leikeiksi, ja ne ovat tavallaan niin kiinteä osa hääperinteitä, että ne on tarkoitus ottaa mukaan. Muuta ohjelmaakin on tarkoitus suunnitella. Diaesitykset ym. on mielestäni ok, jos tila sopii siihen tarkoitukseen ja koko yleisö näkee ja kuulee esityksen.
 4. Mielestäni hyvä pääsääntö voisi olla, että jos leikkiä on leikitty/ voisi kuvitella leikittävän ala-asteikäisten tilaisuuksissa tai rippileirillä, on kyseessä kulunut ja tunnelmaa vaivaannuttava leikki. Tämä sääntö jättäisi mm. tuolileikin ja ilmapallonkuljetustehtävän pois. Tämäntyyppiset leikit voivat varmaan olla hauskojakin nuorempana tai bileissä, mutta isoissa hääjuhlissa alkuillasta ne eivät kertakaikkiaan toimi. Varsinkin kun sata ihmisistä joutuu yleisön joukosta katsomaan tällaista tekohauskanpitoa. Aikuisten juhliin siis aikuisten leikit tai ei ollenkaan leikkejä. Kaikki tunnistusleikit, avaintentuonnit ja ryöstöt väkinäisine tehtävineen ovat myös kuluneita, vaikken ole kovin monissa häissä vielä ollutkaan. 12kk perinteisessä muodossaan ei sytytä, mutta ehkä jos morsiuspari joutuukin toteuttamaan tehtävät tai niistä pidetään haastekilpailu morsiusparin ja vierasparin kesken, on leikki jo huomattavasti siedettävämpi. Myös kaikenlainen rahankeruu on mielestäni tökeröä. Jos haluaa kuitenkin hääjuhliin leikkejä, kannatan jo edellä mainittua ideaa valikoida osallistujat etukäteen tekemällä heille esim. eriväriset paikkakortit. Näin ei tule sitä kiusallista hetkeä kun yritetään etsiä vielä viimeistä vapaaehtoista.
 5. Olen samaa mieltä kuin monet vastanneista. Kirkko ei ehkä ole oikea paikka, jos haluaa lisätä hupia vihkitoimitukseen. Toisaalta en kannata liiallista jäykistelyäkään. Pulmuset häämarssina (jos se papille sopii) ja muutaman sekunnin viivyttely kossupullojen toivossa on minusta vielä ok. Mutta väkinäinen jekkujen keksiminen (apuvat kengänpohjissa, propellit ym.) menee vähän liiallisuuksiin. Kuten jo aikaisemmin mainittiin ei seremonia kestä puolta tuntia kauempaa, ja hääjuhlassa on aikaa tehdä muita jekkuja. Kirkon ovien ulkopuolella tapahtuvat jutut on mielestäni myös ok.