Jump to content
Naimisiin.info

mamabear

Aktiivijäsen
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Paikkakunta
    Etelä-Suomi

mamabear's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. mamabear

    1. Hääpäivä

    Meillä on tänään ensimmäinen hääpäivä Minun mieheni harrastuksina on myös kalastus/veneily. Välineistöä en osaisi ostaa, joten suuntasin kirjakauppaan. Olisin ostanut kalastukseen liittyvän kirjan esim. sellaisen, jossa esitellään erilaisten uistinten käyttöä, mutta ei löytynyt sopivaa. Sitten löytyi kipparin kirja tms. jossa on veneilyyn liittyvää asiaa ja tietoa. Loistava opus. Minä sain mieheltäni tämän illan konserttiin liput
  2. Meidän maistraatista, kun asioita ennen matkaa kysyin, niin vastaus oli selkeä: Suomen konsulaatti Usassa hoitaa avioliiton virallistamisen suomeen. Ei vaan voi tulla papereiden kanssa suomeen ja hoitaa asiaa. Ilmeisesti kuitenkin voi, mutta teimme ohjeiden mukaan, kun emme muusta tienneet.
  3. Me lähetettiin ihan normi las vegas-maisema kortit, joissa takana teksti: Yhteistä taivalta takana on pian 7 vuotta, eikä niitä suinkaan ole vietetty suotta. Nyt tuntuikin olevan se oikea hetki, aloittaa yhteinen avioliittoretki. Heinäkuun 15 päivänä 2005 luettiin Las Vegasissa kaavat, jolloin morsian ja sulhanen toisensa saivat! Elviksen saa useimmissa kappeleissa vihkimään ja laulamaan muutaman laulun. Maksaa tietty extraa, esim. yhdessä kappelissa Elvis maksaa $145 lisää normaalin paketin hintaan, jotka halvimmat pyörivät sadan dollarin tienoilla. Tässä linkki sivustolle, jossa esitellään kappeleita. Kappeleiden sivuilla on hinnastot ja mitä niihin sisältyy. http://www.lasvegas.com/weddings/?vc1=1&am...txtl_txt_wdng_4 Kaipa se vähentää paperisotaa, muttei liene kovin "laillista", kun menet kuitenkin virallisesti naimisiin myös Las Vegasissa. Tuskinpa siitä kyllä mitään aiheutuu, jos ette tuota paperisotaa tee. Minun vanhemmat kysyivät meiltä ihan samaa, että miksemme menneet täällä sitten maistraatissa naimisiin myös, jotta olisi välttynyt paperisodalta. Totesin, että koko homman idea menee siinä, jos ei paperisotaan viitsi ryhtyä. Meillä, eikä monella muulla suostuttu edes katsomaan esteettömyystodistuksia suomesta. Mutta mitä sitten jos sitä kysyvät? Olette jo naimisissa. Passi oli ainoa paperi, joka sinne tarvitsee ottaa mukaan, jos ei esteettömyystodistusta (apostillen kanssa) lasketa. Vihkilupa tosiaan täytyy sitten sieltä hankkia ennen, kuin marssii kappeliin. OT. Soitin maistraattiin ja kertoivat, ettei heiltä tule mitään paperia. Kun kela-kortti on ilmestynyt, niin asia on selvä. Minä täällä edelleenkin totuttelen uuden sukunimen kirjoittamista.. Molempien vanhemmat oli meillä viikonloppuna "virallisella hääkahvituksella", kun uusi nimi oli ovessa. Nyt täytyy vielä hommata uusi ajokortti.
  4. Pakko tulla vielä tänne kertomaan, että vihdoinkin tänään toi posti kela-kortin uudella sukunimellä varustettuna! Mitään muita dokumentteja ei ole tullut, ehkä sellaisiakin jossain vaiheessa tulee? Eli paperisodassa kesti melko tarkalleen 3 kk. Nyt saa heittää tyttönimen unholaan ja kuuluttaa kuuluvasti uutta sukunimeä . Ajokortti täytyy uusia ja ruveta ilmoittelemaan muuallekin nimenvaihdoksesta. Meillä kun on salatut osoite ym. tiedot, niin tieto ei varmaan mene minnekään automaattisesti. Ja huoltomiehelle täytyy heti huomenna soittaa ja pyytää ottamaan vanha nimi pois ovesta. Molempien vanhemmat suostuvat tulemaan "hääkahville" vasta, kun on nimi ovessa oikein
  5. White_Tiger: Eipä kestä . Mies oli kyllä pettynyt autokokoelman kokoon, suomessa kun on messuilla ym. käynyt, niin ollut hieman enemmän autoja.. No kaipa siellä silti oli autoja, joita mieskään ei ollut ennen nähnyt. Mukavinta oli tosiaan kauhistella autojen hintoja. Muutkin kiinnostuneet saa laittaa yksäriä, jos haluaa nähdä matkakuvia.
  6. Me siis etsittiin matkaa n. kuukausi etukäteen, ennen suunniteltua lähtöä ja hyvin löytyi vielä matkoja. Netissä, kun vertailtiin hintoja (lennot+hotelli), niin löydettiin halvimmat matkat Supersaverista www.supersaver.fi, jossa maksoi viikon matka 4 tähden hotellissa (Golden Nugget downtownissa) lentoineen vajaa 3000€/ 2hlöä. Matkalla oli 2 välilaskua/koneen vaihtoa mennen-tullen -> helsinki-tukholma-chicago-las vegas. Lennot oli Blue1-SAS-United Airlines. Paikan päällä ei voi sanoa olevan halpaa, turistirysä, niin myös sen mukaiset hinnat.
  7. Onnittelut hienosta vihkimispaikka-valinnasta! Suosittelen lämpimästi. Mekin tosiaan lähdettiin salaa ja laitettiin sieltä sitten kortit vihkimisen jälkeen tutuille. Minäkään en ostanut/vuokrannut hääpukua lähinnä rahatilanteen puolesta, joten lähdin täältä Suomen kaupoista etsimään valkoista tai vaaleansinistä mekkoa tilaisuuteen. Loppujen lopuksi löysin kappahlista valkoisen kuultopitsisen mekon, pituutta puoleen sääreen. Sen kanssa valkoiset kengät ja vaaleansininen huivi hartioilla. Miehellä oli puku suomesta mukana. Monethan siellä menevät naimisiin myös arkivaatteissa vrt. suomessa maistraatissa. Juhlia emme pidä suomessa ja odotimme, ettemme myöskään saa häälahjoja.. Niitä on kyllä sadellut kiitettävästi onnittelujen kera . Miehen vanhemmat ovat kyllä luvanneet viedä meidät syömään sekä mun parhaat ystävät ovat luvanneet myös, että vietetään tyttöjen iltaa, kun ei polttareita ollut. Jos laitat yksäriä niin voin laittaa nettiosoitteen, josta löytyy matkakuvia, myös kappelista.
  8. Joo, hotelli downtownissa oli oikein hyvä valinta, todennäköisesti myös hinnan puolesta. Stripille ja takaisin pääsi helposti bussilla, jotka kulki 10 min. välein ja maksoi $2/hlö ja 24h lippu $5. Eli suht. edullinen tapa kulkea. Taksilla ei kuljettu. Yhteen outlet-mall:nkin oli shuttle-kuljetus downtownin bussiasemalta, jonne maksoi $1/hlö. Halpa kuljetus, mutta hintavat kaupat, kun kaikki oli yksittäisiä merkkiliikkeitä ja kalliita sellaisia. Tosta lentokentältä hotellille jutusta unohdin kertoa sen, että mennessä otettiin taksi, joka maksoi $40 tippeineen! Joka paikasta, kun oltiin luettu, että meidän hotellille ei ole shuttle-kuljetusta.. Matkakin tosin kesti tunnin iltapäivä viiden ruuhkassa ja siellähän taksin hinnat menee ajan mukaan, ei matkan, niin kuin Suomessa. Hotellilla sitten huomasimme shuttle-pysäkin, ja takaisin tullessa tilattiin shuttle hotellin kautta ja se maksoi $6.50/hlö. + tippi. P.S. Sentin ja viiden sentin koneisiin ei käyneet oikeasti sentin / viiden sentin kolikot vaan piti maksaa isommilla, esim. 25c kolikolla tai dollarin seteleillä.. Pelaaminen tosiaan maksoi vaan sentin. Ainakaan niihin, missä käytiin. Tyhmää, kun lompakkoon jäi miljoona centin kolikkoa.
  9. Kiitos onnitteluista! Onnellisia ollaan. Kertokaas vielä aiemmin Vegasissa naimisiin menneet, kuinka kauan tarkalleen on mennyt paperihommissa? Että monta kuukautta meni liiton virallistumiseen suomessa?
  10. No niin, täällä kirjoittelee siis vierailemassa tänään, eli minä. Juuri eilen palasimme matkaltamme. Siellä oli +48 kuumimmillaan, kosteusprosentti alimmillaan 4% ja yö-lämpötilat +35, eli ei paljoa helpottanut. Aurinko oikein kärvensi ihoa.. Siis siis, lähdimme matkalle 14.7. torstaina, matkat kesti tosiaan melkein vuorokauden ovelta ovelle, huh. Kaikilla lennoilla oli paljon itkeviä lapsia mukana, niin ei siinä hirveästi nukuttu. Hotelliin päästyämme nukuimmekin kevyet 12 h tirsat. Eikun aamulla etsimään vihkimislupatoimistoa, joka oli kuin olikin aivan hotellin vieressä. Esteettömyystodistuksemme ei voinut heitä vähempää kiinnostaa, kuten joku jo sanoikin aiemmin. Lupalapun kanssa sit etsittiin ensimmäinen kappeli, joka tuli vastaan. Se oli kiinni, joten menimme seuraavaan "A (Little white) chapel by the courthouse". Kerroimme haluavamme mennä naimisiin mahd. pian ja saimme valita itse ajan. Otimme iltapäivälle, jotta ehdimme vaihtaa vaatteet välissä jne. Otimme paketin, johon kuului minulle ruusukimppu (aidot kukat, monessa kappelissa ilmeisesti muovikukat) ja miehelle viehe + 12 valokuvaa. Hintaa tuli papin maksun kanssa (jonka summan sai itse päättää, monissa kappeleissa hinta oli kiinteä $50) noin $200 + vihkilupa $55. Kolmelta marssimme sitten kappeliin, jossa oli ihmiset vaihtuneet kokonaan. Tämä mies siellä, ei tiennyt meidän vihkimisestä mitään, kukkia ei oltu tilattu, eikä pappia ja valokuvaajaa. Onneksi meillä oli kuitti maksusta, koska siitäkään ei ollut siellä mitään tietoa.. Pari puhelinsoittoa ja 15 min. niin pappi saapui kukkien kanssa ja pystyimme aloittamaan. Kymmenessä minuutissa kaikki oli ohi, valokuvaajakin ehti paikalle kesken toimituksen, että saimme siitäkin kuvia. Kuvista saimme filmirullan, jonka saimme itse käydä teettämässä. Siitäkin olen lukenut, että joissain kappeleissa ei saa negoja ollenkaan itselleen, jotta ne voi käyttää niitä myöhemmin ties mihin tarkoitukseen. Teetimme kuvat Fremontilla olevassa Wahlgreens kaupassa cd:lle sekä otimme paperikuvat. Nyt on edessä tämä kuuluisa paperisota. Nyt ensin odotamme virallista vihkitodistusta, jonka jälkeen voimme pyytää sieltä apostillen, jotka sitten kaikki lähetetään lomakkeiden mukana suomen lähetystöön Los Angelesissa, joka hoitaa asiat sitten maistraattiin lopulta. Saas nähdä kauan menee. Tosi ihana matka, viikko oli ihan sopiva aika, tottakai 2 viikkoa olisi aina ollut parempi. Paljon nähtiin, käveltiin ja juotiin vettä ja juotiin vettä ja juotiin vettä... Kortit, joissa ilmoitimme asian tutuille saapuivat samana aamuna, kuin mekin, eli juuri sopiva ajoitus. Lähetimme ne siis sieltä lauantaina ja olivat perillä perjantaina. Onnitteluja rupesi ropisemaan kännykkään lentokentällä. Kaikki olivat yllättyneitä, vielä ei ole tullut yhtään negatiivista kommenttia. Muoks. Kaverit uhkasivat järjestää mulle after-polttarit, mukavat ja rauhalliset sellaiset.
×
×
  • Create New...