Jump to content
Naimisiin.info

Solidago

Morsian
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Solidago's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Kiitos orchidee! Aikamoinen sillisalaatti tuo sivusto , mutta löysin kuitenkin jo muutaman tosi hyödyllisen viestiketjun. Etenkin kasvisruokaketju menu-ehdotuksineen on meille todellakin kullanarvoinen...
  2. Tätä on ihan varmasti selitetty jo muissa ketjuissa aiemminkin, mutta en nyt lähtenyt niitä metsästämään, eli… Morsiuskimpun ja ”tavallisen” kimpun sidontatekniikka on aivan erilainen. Tavallinen kukkakimppu tehdään yksinkertaisesti kokoamalla kukat yhteen ja sitomalla langalla kiinni –aikaa menee kymmenisen minuuttia. Tällainen kimppu on tarkoitettu lähinnä maljakkoon koristeeksi, eikä asusteeksi, eikä se siis ole välttämättä kaunein mahdollinen kantaa, eikä kovin kuvauksellinen eri kulmista. Hääkimppu taas on ikään kuin morsiamen koru, joka viimeistelee asun ja sen tulee olla kaunis ja siisti joka puolelta katsottuna. Kimpun täytyy myös kestää käsittelyä koko juhlapäivän -mikään ei saa levitä, pudota eikä hajota. Siksipä morsiuskimput rakennetaankin aivan eri tavalla kuin tavalliset kukkakimput. Esimerkiksi tuollaiseen valuvaan kimppuun joita tuolla kuvissa on, tehdään yleensä paljon langoituksia(korvataan kukan oma varsi rautalangalla paremman sidottavuuden vuoksi) ja ketjutuksia koristeeksi (esim terälehtiä tai helmiä kiinnitetään lankaan) ja tällainen näpertely vie luonnollisesti paljon aikaa –jopa useamman tunnin. Ja noihin yksinkertaisempiin ominvarsin sidottuihin pallomaisiin morsiuskimppuihin taas menee hurjan paljon enemmän materiaalia kuin ”tavallisiin” kimppuihin. Jos katsot kuvia huomaat että tiiviissä morsiuskimpussa on parikymmentä laadukasta ruusua sekä lisäksi vielä hintavaa orkideaa, kun taas noissa ilmavissa peruskimpuissa on käytetty lähinnä edullista kukkaa kuten krysanteemia ja neilikkaa ja paljon vihreitä lisäkkeinä.
  3. Leikkotulppaanit kannattaa ostaa nuppuisina (mutta niin että niissä näkyy jo vähän väriä), sillä kukka aukeaa tosi nopeasti lämpimässä. Tulppaani alkaa toki nuokkua jos se ei ole pitkään aikaan vedessä, mutta hyvin sidotussa tiiviissä kimpussa se saa tukea sitä ympäröiviltä kukilta eikä varren nuutuminen silloin niin haittaa. Kun kimppu ei ole "käytössä", se kannattaa pitää vesimaljakossa. Ennen kuin tulppaaneja sitoo kimppuun ne on hyvä "vesittää" hyvin (esim. edellisenä iltana), jotta varsissa on hyvä nestejännitys ja ne kestävät paremmin. Ennen veteen laittamista varresta leikataan muutama sentti pois terävällä veitsellä ja kukat laitetaan viileään veteen muovikääreessään, joka tukee varsia kunnes nestejännitys on palautunut. Kukat on paras säilyttää viileässä (ei pakkasessa!), esim. jääkaapissa. Virkistettä tulppaani ei tarvitse. Kukkakaupoissa myydään "tavallisten" tulppaanien lisäksi myös ihania (ja kalliita) pitkävartisia "ranskalaisia tulppaaneja", niistä tulee sellaisenaankin tosi kaunis käsivarrella kannettava kimppu tai näyttävä korkea asetelma.
  4. Solidago

    Häämatkalle Italiaan

    Vietin kesän Garda-järvellä reilu viisi vuotta sitten, joten info ei siis enää ole ihan tuoretta. Mutta silloin järven pohjois- ja eteläpään välillä, järven itärannikkoa pitkin kulki (ilmastoitu)bussi (noin kerran tunnissa), joka pysähtyi jokaisessa kylässä. Itse asiassa samalla bussilla pääsi myös Peschieraan (josta pääsee junalla Veneziaan) ja siitä eteenpäin iki-ihanaan Veronaan, jossa kannattaa kyllä ehdottomasti käydä. Oli tosi helppoa ja edullista enkä kaivannut autoa ollenkaan. Mutta jos haluaa tutustua esim. länsirannikon kyliin, niin silloin auto on aika ehdoton. Autolla pääsee aika nopeasti myös dolomiiteille, jotka on kyllä näkemisen arvoiset. Järvellä risteilevällä laivalla pääsee myös tosi kätevästi esim. Sirmioneen, joka onkin suosikkipaikkani koko järvellä, varsinkin se niemen kärki on tosi kaunis. Mä olen Gardalla majoittunut aina joko teltassa leirintäalueilla (jotka on tosi siistejä ja hyvin vartioituja) tai b&b:ssä. (Teltassa olo oli kyllä kuin saunassa, mutta ainahan pääsi järveen vilvoittelemaan...) Ostoksista; tietysti kannattaa suosia kylien pikkukauppoja, mutta jossain peschieran ja veronan välimaastossa on myös iso kauppakeskus La Grande Mela, jossa on tosi paljon kauppoja (etenkin vaatekauppoja), sinne vaan ei pääse oikein mitenkään julkisilla. No, nää oli nyt vähän tällaisia hajanaisia budjettimatkailuvinkkejä, ei ehkä niinkään vastaa häämatkan tarpeita…
  5. Heippa, täällä ilmoittautuu yksi suomi-italia -pari lisää! Parhaillaan mietitään kummassa maassa häät pidettäisiin, eikä asiaa ainakaan helpota se, että asutaan vielä kolmannessa maassa. Eli etäjärjestelyksi siis menee enivei (koska tää kolmas maa on liian kaukana kaikista). Häiden järjestäminen Suomessa olisi toki paljon helpompaa, koska viisi kertaa kaasoilleena taidan olla jo aika hyvin perillä siitä miten häät suomessa tehdään. Mutta taas moni muu syy puoltaisi juhlien pitämistä Italiassa... Vähän mietityttää miten vaikeaa järjestäminen täältä käsin tulisi olemaan, sillä käsittämättömän monilla yrityksillä italiassa ei ole nettisivuja ja jos on, niin ne on päivitetty viimeksi joskus vuonna 2004 eikä niissä ainakaan ole kuvia… Vähän harmittaa jos joudutaan kovasti juoksuttamaan paikallisia sukulaisia ja ystäviä katsastamassa meidän puolesta eri paikkoja ym. Sattuisitteko muuten tietämään jotain kivoja italialaisia hääsivustoja netissä, joista voisi olla iloa ja apua suunnittelussa? Olen löytänyt tähän mennessä nämä: iosposa.it, whitemagazine.it, allafollia.it sekä joitain paikallisia.
×
×
  • Create New...