Jump to content
Naimisiin.info

-Puolukka-

Rouva
  • Viestit

    1011
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by -Puolukka-

  1. Hei Leleth! Kiitos vastauksesta ja selvityksista! Ollaan nyt sit paatetty etta mennaan Vietnamiin, kallistuttiin sen puoleen parista eri syysta... Nimittain kuulin etta Vietnam on hyvin vehrea maa, ja mua houkutti se ehka enemman kuin kuivan aavikkoseudun nakeminen (jos olis menty Intiaan olis menty Radhastaniin). Ja myos se etta kun luin Lonely Planetin matkavaroituksista, niita oli paljon enemman Intialle kuin Vietnamille (kuten mainitsinkin eka viestissa). Mut tosiaankin, ma haluan nahda sita vehreeta luontoa ja maaseutua, ei niin valiteta rannoista. Ja saatetaan muuten kayda kierros kans Kamputsean puolella!

    Matkalle lahdetaan 9. helmikuuta, I can't wait!

  2. Hei! Me kaytettiin Stockmannin vientipalvelua kesalla 2006 ja hinta oli mun mielesta jotain 50 - 150 euroa, ei siis £200 (lahjat toimitettiin siis Lontooseen). En muista hintaa tarkkaan, mutta ei olis varmaan otettu vientipalvelua jos se olis ollut noin kallis! Oltiin tosi tyytyvaisia toimintaan, Stockalta saa sellaisen takuun etta jos jotain menee rikki kuljetuksessa sen saa ilmaiseksi korvattua. Meilla meni esim pari lasia rikki, joten seuraavan kerran kun olin Suomessa haiden jalkeen vein ne Stockalle ja sain uudet tilalle. Tietty ilmoitin niille siita etukateen ennenkuin menin.

    Vieraille taidettiin ilmoittaa erillisessa kirjeessa (jossa oli ohjeita haapaikalle saapumisesta jne) Stockan nettiosoite josta loytyi lahjalista, ja siina kirjeessa mainittiin myos etta vieraiden ei tarvi tuoda lahjoja paikan paalle vaan etta ne toimitetaan Stockan toimesta meille.

    Eli siis oltiin tyytyvaisia!

  3. No siis ihan rehellisesti sanottuna mua on kans alkanut kiinnostaan tuo Vietnam enempi… Mun yksi kaveri on matkustellut paljon Intiassa ja hänen juttujaan kuunnellessa heräsi kiinnostus Intiaa kohtaan, mut nyt tuntuu että tykkäisin siltikin itse enemmän Vietnamista. Siis meidän matkan tarkoituksena olisi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista ja luonnosta, ja nähdä myös historiallisesti merkittäviä paikkoja. Mut mun mies on sitä mieltä että Intia olis enemmän sellainen honeymoon kohde…

    Tiedän että Intiaan ei kannata mennä helmikuun jälkeen kun siellä alkaa olla liian kuuma, siis Lonely Planet sivustoilla sanottiin näin. Vietnamista sanottiin että sinne voi mennä ympäri vuotta, sillä kun pohjoisessa on kylmä niin etelässä on lämmin jne…

    Paul, saanko muuten kysyä että minka takia päätitte että menette häämatkalle Vietnamiin?  

  4. Hei,

    Ollaan mieheni kans menossa vihdoinkin häämatkalle ensi vuoden puolella, melkein 2 vuotta häiden jälkeen :)! Aluksi suunniteltiin että mentäisiin Intiaan, mut nyt mua on alkanut vähän arveluttamaan koska siellä on ollut paljon terroristihyökkäyksiä ja muita. Toinen vaihtoehto on Vietnam. Tietenkin Intia on valtavan suuri maa, joten siellä on varmaankin paljon alueita jotka ovat täysin vaarattomia.

    Osaisiko kukaan suositella että kumpaan kannattaisi mennä? Ajankohtana olisi siis Helmikuu 08.

  5. Joo siis meillä ei ollut tietoakaan mistään hääyöstä, molemmat nukahdettiin heti kun kaaduttiin sänkyyn, ja hotellin ihanasta aamiaisestakaan ei tullut mitään kun heti seuraavana päivänä piti lähtee kuskaamaan vieraita rääppiäisiin. Siis ei keretty syödä yhtään mitään, nukuttuakin tuli vain 5-6 tuntia... Mutta näin Ranskassa!

    Elena-Sofia, kiva että teidän häät sujui mukavasti ja että kaikki oli tyytyväisiä  :) !

  6. En ikimaailmassa jaksaisi olla häähepenissä noin pitkään, vieraana tai morsiamena... Pohjois-Amerikassa olen nähnyt kolmet häät, ne loppuivat juurikin yhdentoista aikaan ja olin ihan kuollut.

    Meilla oli muuten kans miehen kans kinaa siita etta kuin pitkalle juhlat kestaa... Ma oon siis yleensa aamuvirkku ja vasyn tosi nopeesti iltaa kohti, joten ajatuskin klo 4 asti kestavista pippaloista tuntui kauhealta. Mut mies oli sita mielta etta vieraiden pitaa antaa juhlia niin kauan kuin he haluavat. Lopulta ne haat taisi loppua sit klo 5 aamulla, mut valilla kylla teki tiukkaa...

  7. Hei Elena-Sofia,

    Ei sun kannata huolehtia siita mita ranskalaiset vieraat ovat mielta, maassa maan tavalla! He tulevat varmaan ihan innoissaan suomalaisiin haihin, ja ymmartavat sen etta eri maissa on erilaiset tavat. Ei sun kannata olla siita huolestunut ollenkaan! Asun nykyaan Lontoossa ja oon kuullut etta Englannissa on sama juttu, siis etta haat loppuu 'aikaisin’. Omia haitamme suunnitellessa olin aluksi melko huolissani etta jaksanko bilettaa klo 4:n asti, ja sanoinkin miehelleni etta juhlimisen pitaisi loppua aikaisemmin. Mies oli sita mielta etta ei missaan nimessa, vieraita ei voi pyytaa lahtemaan tiettyyn kellon aikaan, ja lopulta jaksoin kun jaksoinkin bilettaa loppuun asti. Mutta aluksi en ollut ollenkaan innostunut ajatuksesta!

    Ehka se auttaisi etta kertoisitte vieraille etukateen minkalaiset suomalaiset haat yleensa on ja siita etta Suomessa haat loppuu yleensa puolen yon maissa niin etta se ei tule sitten yllatyksena? Mieheni sisko ja hanen miehensa olivat pari vuotta sitten haissa Suomessa, ja he olivat melko yllattyneet siita etta haat loppuivat klo 23. He paattivat sitten menna haiden jalkeen jatkoille tanssipaikkaan. Tamakin on siis yksi vaihtoehto jos vieraat haluaa bilettaa myohaan?

    Joten ehka olisi hyva idea kertoa ranskalaisille vieraille vahan etukateen miten suomalaiset haat sujuu? Nimittain ennen meidankin haita kerroin suomalaisille kavereilleni ja perheelleni siita mita ranskalaisissa haissa on odotettavissa.

    Ruokailusta sama juttu, eli maassa maan tavalla. Ranskalaiset vieraat tutustuvat varmaan ihan mielellaan suomalaisiin ruokiin, ja mun mielesta 3 tuntia ruokailuun on ihan riittava aika. Ranskalaisissa haissa siihen syomiseen kaytetaan liikaakin aikaa, ja sen takia siina onkin varmaan valilla sita ohjelmaa tuomaan taukoja.

    Ala murehdi turhaan, vaan keskity haitten valmistelemiseen ja niista nauttimiseen! Ne tulevat olemaan ranskalaisille varmaan ainutlaatuinen kokemus, myos senkin takia etta Suomi ja Ranska ovat niin erilaisia maita.  

  8. Hei! Oon ollut parissa haissa Ranskassa, ja menin toki itsekin siella naimisiin Ranskalaisen mieheni kans, joten enkohan pysty jotenkin auttamaan ;D!

    Se vihkiminen tapahtuu Ranskassa tosiaan aina siella maistraatissa, koska se on sen lain mukaan sitova. Koska sen maistraatin ja kirkon valissa on noin kauan aikaa, luulen etta vieraiden on tarkoitus loytaa omaa ajanvietetta siksi aikaa. Tama myos antaa vieraille mahdollisuuden vaihtaa vaatteita, joten esim. maistraatissa voi olla paalla vaikka joku jakkupuku, ja sit illaksi paalle jotain hienompaa. Olen kylla itse ollut myos sellaisissa juhlissa joissa noiden kahden valille ei jaanyt aikaa vaihtaa vaatteita, joten mentiin samoilla kamppeilla molempiin. Ja sit sellainenkin on mahdollista etta jos ei halua ihan kahta taysin erillaista asua, niin sellainenkin kay etta maistraatissa on paalla joku mekko ja sen kans jakku, ja sit iltajuhlassa jakun sijasta kaunis hartiahuivi, jne.. Niista iltajuhlista sen verran etta esim. meidan haissa naispuolisilla vierailla oli paallaan seka pitkia mekkoja kuin myos lyhyita mekkoja. Esim mun miehen aiti oli pukeutunut lyhyeen mekkoon kun taas miehen siskoilla oli pitkat mekot (ns. iltapuku). Joten jos haluaa pukeutua juhlavasti niin kylla mun mielesta kaunis lyhyt mekkokin kay.

    Illallinen alkaa aina silleen etta ekaksi on se cocktail, ja sit sen jalkeen vieraat siirtyvat poytiin syomaan. Tuon cocktailin tarkoituksena on kai se etta vieraat voi seurustella keskenaan ennenkuin asettuvat poytiin (joihin on yleensa laadittu istumajarjestys) ja myos haaparin kans. Usein myos valokuvaaja ottaa kuvia vieraista haaparin kans cocktailin aikana. Nain esim meidan haissa.

    Yleensa sit ranskalaisissa haissa on sellaista ohjelmaa etta haaparin kaverit on tehnyt jonkinlaisen hauskan esitelman parista, miten he tapasivat jne. taa on yleensa powerpoint muodossa (kuvia lapsuudesta jne). Sit monesti he ovat keksineet jonkun hauskan laulun haaparista jne. Haissa on myos tanssia, Suomen perinteinen haavalssi voi olla joku hidas biisi, mut voi kylla olla kans valssi. Ja sit vieraat yleensa tanssii melko myohaan, haat kestaa yleensa tosi myohaan (n. klo 4 asti). Se muuten viela etta se syominen kestaa kans tosi kauan, kun niita ruokalajeja riittaa! Kakku leikataan yleensa melko myohaan, meilla oli jotain puolenyon maissa.  

    Toivottavasti naista neuvoista on apua, kysy vaan lisaa jos tulee jotain muuta mieleen!  :)

  9. Ma nain viime yona sellaista unta etta oltiin mun kotipaikkakunnalla yhdessa baarissa juhlimassa meidan haita (siis haiden jalkeen) ja sulhanen meni vessaan. En sit huomannut ajan kulumista ja yhtakkia tajusin etta se on ollut siella vessassa jo tunnin. Lahdin sit etsimaan sita sielta, ja yksi nainen sanoi etta ne ei saa vessan ovea auki. Kun vihdoin paasin sinne ja saatiin ovi auki, nain mun sulhasen maahan tuupertuneena, ja murhattuna!  :'(

    Oli kylla melko karmee uni ja herasin sydan hakaten.

  10. Hei, ostin myös pukuni Lontoosta ja mulle sanottiin kans että puvun tilaamisen menee aikaa, ja sit niihin korjauksiin. Häät on kesäkuun lopussa. Tilasin pukuni marraskuussa, ja minulle sanottin että sen saa huhtikuussa. Mutta mutta - he soittivat minulle liikkeestä viime viikolla ja sanoivat että puku on jo saapunut!! En kyllä aio tehdä niitä muutoksia kun vasta silloin huhtikuussa. Henkilökunta liikkeessä josta ostin pukuni oli myös hyvin ystävällinen, heidän nettisivustonsa löytyvät osoitteesta http://www.roroses.com/

  11. Minä taas en varmaan koskaan totu ranskalaisten poskisuudelmiin!

    Esimerkki: Oltiin pari viikkoa sitten sulhaseni siskon luona syömässä. Tällä siskolla on 2 lasta, molemmat alle 3 vuotiaita. No, kun saavuttiin heille annettiin poskisuudelmat kaikille neljälle (siis siskolle, sen miehelle ja lapsille). Sit lapset meni päiväunille niin suukoteltiin niitä ennen nukkumaan menoa. Sitten me aikuiset alettiin syömään ja me annettiin samalla heille Suomen tuliaisia, joista he tietenkin kiittivät poskisuudelmalla. Kun lapset heräsivät päiväunilta, taas suukoteltiin. Kun sitten lähdettiin kotiin, taas annettiin poskisuudelmia kaikille. Eli kun alan laskeen, suukoteltiin siellä yhteensä noin 14 kertaa 3.5 tuntia kestävän vierailun aikana!!! Mua ihan oikeesti ärsyttää tommonen, se on ihan liikaa!

    Toinen juttu josta minä ja sulhanen otetaan säännöllisesti yhteen on kiittäminen... Mä kun olen sitä mieltä että joka asiasta ei tarvitse sanoa kiitos, kun taas sulhanen on sitä mieltä että en ole tarpeeksi kohtelias. Mutta hän esimerkiksi sanoo minulle kiitos kun toivotan hänelle hyvää yötä puhelimitse (asutaan parhaillaan eri maissa joten jutellaan puhelimitse joka ilta)!! Se on vähän jo liikaa ja oon yrittänyt kitkeä sitä vähän hänestä. Toisaalta on minustakin tullut kyllä kohteliaampi hänen vaikutuksestaan. Mut mun mielestä läheisten ihmisten kanssa ei tarvi koko ajan kiitellä...

  12. Meidän on laitettava vanhempien nimet koska he maksavat osan häistä (näin sulhaseni minulle tämän selitti) ja sulhasen vanhemmat myös haluavat kutsua sellaisia kavereitaan häihin joita me ei tunneta ollenkaan (he kyllä sitten maksavat näiden osuuden).  Luulisin myös että sulhasen vanhemmat loukkaantuisi jos heidän nimeään ei olisi kutsussa.

  13. Hei,

    Pari kysymystä teille jotka ovat menneet Ranskassa tai ulkomailla naimisiin, siis joiden kutsut on ollut kahdella kielellä.

    Ollaan parhaillaan miettimässä kutsukortin tekstiä, ja vastauspyyntöä. Siis yleensä Ranskassa laitetaan molempien vanhempien nimet ja heidän osoitteensa vastausta varten. Me halutaan laittaa kans omat tietomme, ja jos laitetaan kaikkien nimet ja osoitteet niin kortista tulee liian täysi, sillä sulhaseni vanhemmat on eronneet, joten kortissa olisi heidän 2 eri osoitetta, eli yhteensa 4 eri osoitetta. Suomessahan on yleensä tapana laittaa vain puhelinnumerot, joten voiko Ranskassa toimia myös näin?  

×
×
  • Create New...