Tuulisti

Aktiivijäsen
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Tuulisti

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Tampere
 1. En tiedä onko edes totta, mutta tuolla Cruisecriticsillä joku sanoi että uutisissa oli USAssa ollut äsken tietoa, että USAn hallitus olisi pyytänyt risteilylaivayhtiöitä selvittämään voidaanko heidän aluksiaan käyttää majoituksena Katrinan vuoksi kotinsa menettäneille... Jos näin kävisi niin voi jäädä häämatkaristeily väliin... (Tuntuu vähän hölmöltä valittaa jostain luksus-loman peruuntumisesta kun toisilta on mennyt koti alta, mutta omaa napaansa sitä tuntuu aina varsinkin näissä hääasioissa ensimmäisenä ajattelevan... )
 2. Meitä jännittää myös vähän nuo pukeutumiskoodit... En tiedä onko minulla tarpeeksi hienoja "iltapukuja"... pikkujoulumekkoja vaan. : Smart casualkin kuullostaa hieman hassulta. Ehkä kaikki tämä vielä selviää, ostetaan vaatetta sitten siellä perillä. Meidän Romance Package on myös kunnossa, jee!
 3. Muutoksia suunnitelmiin: Nyt kun häihin on alle 3 viikkoa kävin Hotelli Ilveksellä vielä vääntämässä kättä yksityiskohdista ja hinnoista (ei kyllä oikeasti kinattu tai mitään, tosi hyvin heille sopi kaikki) kävin kurkkaamassa myös meille varatun junior sviitin. Olimme pettyneitä kun tämä sviitti olikin vain neljännessä kerroksessa... Lisäksi olen kyllä sitä mieltä. että Ilveksen huoneet eivät mitään kaikkein hienoimpia ole. Tämän "sviitin" kalustuskin oli kuin jostain kirppikseltä. Pyysin siis henkilökuntaa esittelemään muita vaihtoehtoja ja he veivätkin minut 18. (ylimmän) kerroksen kulmassa olevaan Superior-huoneeseen, josta avautui aivan mahtava näköala yli Tampereen ja pitkälli yli Näsijärven. Vaihdoimme siis tähän huoneeseen ja otimme lisäksi sviitti-paketin hintaan kuuluneet aamiasen sänkyyn ja kuoharin huoneeseen illalla. Säästöä syntyi silti noin 80e, ja olemme uuteen hääyönviettopaikkaamme tyytyväisiä.
 4. Kyllä meille tosiaan käy ihan mikä vaan kansi ja hytti, tärkeintä että päästään reissuun. Yhdessä vaiheessa jo näytti siltä, että Finnmatkat ei kuukauden sähläyksestä huolimatta ollut saamassa meille mitään hyttiä laivasta. Nyt siis ollaan iloisia mistä vaan. Ehkä koitetaan vaihtaa hyttiä, ehkä ei - sen näkee sitten paikan päällä. hirveän innoissani olen kokoajan, ja odotan jännityksellä muistaako laivayhtiä meitä oikeasti sillä häämatkapaketilla. (Laitoimme sen faksin sinne Norjaan kun olin sinne ensin soittanut, mutta takaisin ei ole kuulunut mitään.) Toisaalta myös Finnmatkat, ehkä sähläyksestään nolona merkkasi oikein kunnolla siihen meidän varaukseen että ollaan häämatkalla ja laittoi vielä erikseen hotellille kirjallisen pyynnön että saataisiin oikein kiva huone. Ei minua kyllä haittaa jos kukaan ei häämatkaamme noteeraa, mutta olisihan se kiva tunne kun joku meitä muistaisi. Eilen luin Aamulehdestä matkailijoiden taudeista, ja kyllä nyt pelottaa että saa vaikka Vesikauhun tai edes matoja jalkapohjiinsa hiekkarannoilta. Turistiripulikin olisi ikävä yllätys, mutta ainakin Kiinan reissusta selvisimme vaivoitta vaikka söimme ihan kaikkea ja joimme vettä (ja vesijohotvedestä tehtyjä jäitä) ihan surutta. Tuolla laivalla on kuulemma vesi puhdasta, mutta laitti-kokiksen litkimiseksi se taitaa meillä kyllä mennä. :
 5. Vai niin - no kai me sitten ollaan siellä jätteenkäsittelykannella. ^^'
 6. Siis mikäs logiikka tässä nyt on? Kummin päin se nyt menee..? (Kakkonenhan on ylempänä kuin kasi..?) Yritin kyllä katsoa sitä varausjärjestelmää, mutta ei se niin hyvin minulle auennut että olisin nähnyt montako mitäkin hyttiä oli vapaana. Pitänee koittaa uudestaan. Nyt on jo lähtö niin lähellä että ei tiedä odottaisiko häitä vai matkaa! ;D
 7. Ehkä mekin sitten harkitsemme sitä parvekkeelliseen hyttiin vaihtoa, jos sen kohtuuhintaan pystyy paikan päällä tekemään. Olemme kyllä tyytyväisiä joka tapauksessa, kunhan emme ole jossain "autokannen" alla. Mistä sen näkee montako hyttiä on jäljellä? o_O Onko muuten noilla kansilla joku "paremmuusjärjestys"? Kansi 2 kuullosti minusta kivalta kun ollaan niin korkealla, mutta eikai se ole joku jätteiden käsittelykansi? Varasimme tässä juuri innoissamme niitä retkiä, ja nyt olemme menossa mm. kalastamaan ja snorklaamaan rauskujen sekaan. (Edit: ei siis yhtä aikaa!) Varasimme nyt alkuun 3 retkeä mutta olisimme ottaneet enemmänkin jos ne eivät jotkut olisi päällekäin, ja ovathan ne tietty aika hintaviakin. Ei varmaan kuitenkaan kannata buukata jokaista päivää täyteen että ehtii itsekin seikkailla. Onko niillä saarilla muuten helppo päästä itse paikkoihin ilman varsinaisia retkiä/ retkioppaita?
 8. Ihme juttu että tarjotaan tuollaista kivaa ekstraa mutta ei kerrota siitä kenellekään. (Vähän oli vaikea faksata hääkutsu sinne Norjaan - toivottavasti menee läpi meidän pyyntö, olisi kiva saada ilmaislahjoja vaikka en siitä 80 eurolla ostaisikaan.) Meille on varattu vain vaatimaton ocean view (ikkunallinen) hytti 2. kannelta ja parivuoteella. Oikeasti kyllä esim. parvekkeellinen muuten samanlainen hytti olisi ollut itse varatessa saman hintainen (tai jopa halvempi), mutta Finnmatkat verottaa reilusti lisää jos ottaa paremman hytin, eli emme viitsineet siitä sitten enempää maksaa. Otimme sitten mielummin hienon hotellin, pääseehän sitä laivalla ulkoilmaan ilman parvekettakin.
 9. Me mennään sitten melkein seuraavalle reissulle teidän jälkeen, eli laiva lähteen itäiselle lenkille 18.9, ja Fort Lauderdalessa ollaan 14.9. Ihme juttu muuten tuo häämatkapaketti, siitä ei nimittäin ole sanaakaan englannin kielisellä sivulla tai sitten olen ihan sokea. Siellä nimen omaan sanotaan että ei erityistarjouksia(hintoja) häämatkalaisille. Laitoin meidän hääkutsun faksina laivayhtiölle, ei siitä haittaakaan voi olla vaikka meille ei sitä matkatoimiton kautta varanneina annettaisikaan. (Pahimmassa tapauksessa saadaan vain norjalaisia kuokkavieraita.)
 10. Hmm, syyskussa mekin... vositko ystävällisesti laittaa linkkiä että mistä tuosta aiheesta saisi tietoa. Vai onkohan moinen paketti mahdollinen vain suoraan laivayhtiöltä risteilynsä varanneille..? (Meillä siis Finnmatkojen kautta.)
 11. Nykyään ei kyllä taida enää Royal Caribbeanilta saada mitään ilmaista ekstraa häämatkalaiset, paitsi jos olen ihan väärin ymmärtänyt. Taitaa olla (ehkä kalliin bensan vuoksi) tiukka säästökuuri meneillään. Kuulemma vasta nyt kielsivät laivasta ostettujen tax free - alkoholien joumisen hytissä. (Nyt siis täytyy ostaa kaikki ravintolahinnoin.) Minusta tämä oli kyllä ihan normaalia, eihän meidän vaatimattomilla ruotsinlaivoillakaan saa hytissä kännätä. Ja en muutenkaan kyllä suunnitellut viettäväni risteilyä hytissä kaataen. ^^
 12. Lähdemme viikoksi karibialle risteilemään ja viikoksi hotelliin Fort Lauderdaleen, koska olemme mainoksen uhreja. Näimme esitteen moisesta reissusta häämessuilla talvella ja olimme heti ihan myytyjä. Haluamme nimen omaan rentoutumaan täysihoitoon ja meren äärelle aurinkoon, lisäksi matkan ja kohteiden monipuolisuus kiehtoo. Tietysti kiva käydä uusissa paikoissa!
 13. Niin ja kertokaa vielä että emmehän tarvitse mitään viisumeita tms kun 14.9 matkustamme??? Matkatoimiston mukaan koneellisesti luettavat (punaiset) passit riittävät, mutta olen vain vainoharhainen. Olisi kamalaa jos loppuisi loma ennen alkamistaan jos puuttuisi tarvittavat paperit...
 14. Pystyykö tällainen suomalainen tumpelo-kuski siellä vuokraamaan auton ja selviämään sillä minnekään? Hotellimme on Fort Lauderdalessa ja haluaisimme käydä jossain huvipuistossa tms, mutta kaikki näyttävät olevan kaukana. Onko muuten tietoa kuinka kauan menee sen kansainvälisen ajokortin haussa?
 15. Tämä uusin on aika hauska: Luin tuolta amoriinista ääneen (kyllä, taas kiusasin miestä hääjutuilla) outoja ja hassuja hääaiheisia juttuja, ja sieltä tällaisen "Thaimaassa uskottiin että kaksosten tulisi mennä keskenään naimisiin" tms. Juttuhan on toki outo, mutta mies siihen aivan kuohuksissaan: "Siis mitä? Sehän on ihan kamalaa jos ne ovat vielä identtiset kaksoset!" (Todennäköisesti eivät kuitenkaan samaa sukupuolta olevia kaksosia naittaneet keskenään ja eri sukupuolta olevat "harvemmin" ovat identtisiä...)