Jump to content
Naimisiin.info

Tuulisti

Aktiivijäsen
  • Viestit

    27
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

    Never

Käyttäjän Tuulisti kaikki viestit

  1. Tuulisti

    Karibian risteily

    En tiedä onko edes totta, mutta tuolla Cruisecriticsillä joku sanoi että uutisissa oli USAssa ollut äsken tietoa, että USAn hallitus olisi pyytänyt risteilylaivayhtiöitä selvittämään voidaanko heidän aluksiaan käyttää majoituksena Katrinan vuoksi kotinsa menettäneille... Jos näin kävisi niin voi jäädä häämatkaristeily väliin... (Tuntuu vähän hölmöltä valittaa jostain luksus-loman peruuntumisesta kun toisilta on mennyt koti alta, mutta omaa napaansa sitä tuntuu aina varsinkin näissä hääasioissa ensimmäisenä ajattelevan... )
  2. Tuulisti

    Karibian risteily

    Meitä jännittää myös vähän nuo pukeutumiskoodit... En tiedä onko minulla tarpeeksi hienoja "iltapukuja"... pikkujoulumekkoja vaan. : Smart casualkin kuullostaa hieman hassulta. Ehkä kaikki tämä vielä selviää, ostetaan vaatetta sitten siellä perillä. Meidän Romance Package on myös kunnossa, jee!
  3. Muutoksia suunnitelmiin: Nyt kun häihin on alle 3 viikkoa kävin Hotelli Ilveksellä vielä vääntämässä kättä yksityiskohdista ja hinnoista (ei kyllä oikeasti kinattu tai mitään, tosi hyvin heille sopi kaikki) kävin kurkkaamassa myös meille varatun junior sviitin. Olimme pettyneitä kun tämä sviitti olikin vain neljännessä kerroksessa... Lisäksi olen kyllä sitä mieltä. että Ilveksen huoneet eivät mitään kaikkein hienoimpia ole. Tämän "sviitin" kalustuskin oli kuin jostain kirppikseltä. Pyysin siis henkilökuntaa esittelemään muita vaihtoehtoja ja he veivätkin minut 18. (ylimmän) kerroksen kulmassa olevaan Superior-huoneeseen, josta avautui aivan mahtava näköala yli Tampereen ja pitkälli yli Näsijärven. Vaihdoimme siis tähän huoneeseen ja otimme lisäksi sviitti-paketin hintaan kuuluneet aamiasen sänkyyn ja kuoharin huoneeseen illalla. Säästöä syntyi silti noin 80e, ja olemme uuteen hääyönviettopaikkaamme tyytyväisiä.
  4. Tuulisti

    Karibian risteily

    Kyllä meille tosiaan käy ihan mikä vaan kansi ja hytti, tärkeintä että päästään reissuun. Yhdessä vaiheessa jo näytti siltä, että Finnmatkat ei kuukauden sähläyksestä huolimatta ollut saamassa meille mitään hyttiä laivasta. Nyt siis ollaan iloisia mistä vaan. Ehkä koitetaan vaihtaa hyttiä, ehkä ei - sen näkee sitten paikan päällä. hirveän innoissani olen kokoajan, ja odotan jännityksellä muistaako laivayhtiä meitä oikeasti sillä häämatkapaketilla. (Laitoimme sen faksin sinne Norjaan kun olin sinne ensin soittanut, mutta takaisin ei ole kuulunut mitään.) Toisaalta myös Finnmatkat, ehkä sähläyksestään nolona merkkasi oikein kunnolla siihen meidän varaukseen että ollaan häämatkalla ja laittoi vielä erikseen hotellille kirjallisen pyynnön että saataisiin oikein kiva huone. Ei minua kyllä haittaa jos kukaan ei häämatkaamme noteeraa, mutta olisihan se kiva tunne kun joku meitä muistaisi. Eilen luin Aamulehdestä matkailijoiden taudeista, ja kyllä nyt pelottaa että saa vaikka Vesikauhun tai edes matoja jalkapohjiinsa hiekkarannoilta. Turistiripulikin olisi ikävä yllätys, mutta ainakin Kiinan reissusta selvisimme vaivoitta vaikka söimme ihan kaikkea ja joimme vettä (ja vesijohotvedestä tehtyjä jäitä) ihan surutta. Tuolla laivalla on kuulemma vesi puhdasta, mutta laitti-kokiksen litkimiseksi se taitaa meillä kyllä mennä. :
  5. Tuulisti

    Karibian risteily

    Vai niin - no kai me sitten ollaan siellä jätteenkäsittelykannella. ^^'
  6. Tuulisti

    Karibian risteily

    Siis mikäs logiikka tässä nyt on? Kummin päin se nyt menee..? (Kakkonenhan on ylempänä kuin kasi..?) Yritin kyllä katsoa sitä varausjärjestelmää, mutta ei se niin hyvin minulle auennut että olisin nähnyt montako mitäkin hyttiä oli vapaana. Pitänee koittaa uudestaan. Nyt on jo lähtö niin lähellä että ei tiedä odottaisiko häitä vai matkaa! ;D
  7. Tuulisti

    Karibian risteily

    Ehkä mekin sitten harkitsemme sitä parvekkeelliseen hyttiin vaihtoa, jos sen kohtuuhintaan pystyy paikan päällä tekemään. Olemme kyllä tyytyväisiä joka tapauksessa, kunhan emme ole jossain "autokannen" alla. Mistä sen näkee montako hyttiä on jäljellä? o_O Onko muuten noilla kansilla joku "paremmuusjärjestys"? Kansi 2 kuullosti minusta kivalta kun ollaan niin korkealla, mutta eikai se ole joku jätteiden käsittelykansi? Varasimme tässä juuri innoissamme niitä retkiä, ja nyt olemme menossa mm. kalastamaan ja snorklaamaan rauskujen sekaan. (Edit: ei siis yhtä aikaa!) Varasimme nyt alkuun 3 retkeä mutta olisimme ottaneet enemmänkin jos ne eivät jotkut olisi päällekäin, ja ovathan ne tietty aika hintaviakin. Ei varmaan kuitenkaan kannata buukata jokaista päivää täyteen että ehtii itsekin seikkailla. Onko niillä saarilla muuten helppo päästä itse paikkoihin ilman varsinaisia retkiä/ retkioppaita?
  8. Tuulisti

    Karibian risteily

    Ihme juttu että tarjotaan tuollaista kivaa ekstraa mutta ei kerrota siitä kenellekään. (Vähän oli vaikea faksata hääkutsu sinne Norjaan - toivottavasti menee läpi meidän pyyntö, olisi kiva saada ilmaislahjoja vaikka en siitä 80 eurolla ostaisikaan.) Meille on varattu vain vaatimaton ocean view (ikkunallinen) hytti 2. kannelta ja parivuoteella. Oikeasti kyllä esim. parvekkeellinen muuten samanlainen hytti olisi ollut itse varatessa saman hintainen (tai jopa halvempi), mutta Finnmatkat verottaa reilusti lisää jos ottaa paremman hytin, eli emme viitsineet siitä sitten enempää maksaa. Otimme sitten mielummin hienon hotellin, pääseehän sitä laivalla ulkoilmaan ilman parvekettakin.
  9. Tuulisti

    Karibian risteily

    Me mennään sitten melkein seuraavalle reissulle teidän jälkeen, eli laiva lähteen itäiselle lenkille 18.9, ja Fort Lauderdalessa ollaan 14.9. Ihme juttu muuten tuo häämatkapaketti, siitä ei nimittäin ole sanaakaan englannin kielisellä sivulla tai sitten olen ihan sokea. Siellä nimen omaan sanotaan että ei erityistarjouksia(hintoja) häämatkalaisille. Laitoin meidän hääkutsun faksina laivayhtiölle, ei siitä haittaakaan voi olla vaikka meille ei sitä matkatoimiton kautta varanneina annettaisikaan. (Pahimmassa tapauksessa saadaan vain norjalaisia kuokkavieraita.)
  10. Tuulisti

    Karibian risteily

    Hmm, syyskussa mekin... vositko ystävällisesti laittaa linkkiä että mistä tuosta aiheesta saisi tietoa. Vai onkohan moinen paketti mahdollinen vain suoraan laivayhtiöltä risteilynsä varanneille..? (Meillä siis Finnmatkojen kautta.)
  11. Tuulisti

    Karibian risteily

    Nykyään ei kyllä taida enää Royal Caribbeanilta saada mitään ilmaista ekstraa häämatkalaiset, paitsi jos olen ihan väärin ymmärtänyt. Taitaa olla (ehkä kalliin bensan vuoksi) tiukka säästökuuri meneillään. Kuulemma vasta nyt kielsivät laivasta ostettujen tax free - alkoholien joumisen hytissä. (Nyt siis täytyy ostaa kaikki ravintolahinnoin.) Minusta tämä oli kyllä ihan normaalia, eihän meidän vaatimattomilla ruotsinlaivoillakaan saa hytissä kännätä. Ja en muutenkaan kyllä suunnitellut viettäväni risteilyä hytissä kaataen. ^^
  12. Lähdemme viikoksi karibialle risteilemään ja viikoksi hotelliin Fort Lauderdaleen, koska olemme mainoksen uhreja. Näimme esitteen moisesta reissusta häämessuilla talvella ja olimme heti ihan myytyjä. Haluamme nimen omaan rentoutumaan täysihoitoon ja meren äärelle aurinkoon, lisäksi matkan ja kohteiden monipuolisuus kiehtoo. Tietysti kiva käydä uusissa paikoissa!
  13. Tuulisti

    Miami, Florida

    Niin ja kertokaa vielä että emmehän tarvitse mitään viisumeita tms kun 14.9 matkustamme??? Matkatoimiston mukaan koneellisesti luettavat (punaiset) passit riittävät, mutta olen vain vainoharhainen. Olisi kamalaa jos loppuisi loma ennen alkamistaan jos puuttuisi tarvittavat paperit...
  14. Tuulisti

    Miami, Florida

    Pystyykö tällainen suomalainen tumpelo-kuski siellä vuokraamaan auton ja selviämään sillä minnekään? Hotellimme on Fort Lauderdalessa ja haluaisimme käydä jossain huvipuistossa tms, mutta kaikki näyttävät olevan kaukana. Onko muuten tietoa kuinka kauan menee sen kansainvälisen ajokortin haussa?
  15. Tuulisti

    Sulhasten suusta

    Tämä uusin on aika hauska: Luin tuolta amoriinista ääneen (kyllä, taas kiusasin miestä hääjutuilla) outoja ja hassuja hääaiheisia juttuja, ja sieltä tällaisen "Thaimaassa uskottiin että kaksosten tulisi mennä keskenään naimisiin" tms. Juttuhan on toki outo, mutta mies siihen aivan kuohuksissaan: "Siis mitä? Sehän on ihan kamalaa jos ne ovat vielä identtiset kaksoset!" (Todennäköisesti eivät kuitenkaan samaa sukupuolta olevia kaksosia naittaneet keskenään ja eri sukupuolta olevat "harvemmin" ovat identtisiä...)
  16. Mikähän vika meissä on, kun ollaan kutsuttu kaikki jotka yhtään järkeä on kutsua (sellaisiakin pari, joita ei olla edes tavattu. Anoppi käski...) ja silti listassa on vain 55 henkeä? Kaikki serkutkin yms. on kutsuttu, eli ehkä meillä vain on todella pienet suvut tai ei tarpeeksi ystäviä. Mutta, olisin mielelläni pitänyt "isot häät", mutta kuten sanottu, ei potentiaalisia vieraita ole paljoakaan. Toisaalta nyt meillä on varaa panostaa ravintolatason ruokaa ja (ravintolahintatason) alkoholijuomiin ja muutenkin laatuun eikä määrään. Eli ei nyt niin hirveästi harmita, paitsi jos tuosta 55stä moni jättää tulematta.
  17. Jos minä laittaisin rasiaan tai tylliin kukkasipuleita, koko suku ehtisi syödä ennen kuin huomaisi mitään outoa...
  18. Itse haluaisin laulaa Maijan ja Jannen häävalssin miehelleni häissämme, mutta en tiedä onko se sopivaa vai vaan hölmöä. Olen lapsesta lähtien pitänyt kyseisestä laulusta, ja osaan sen ihan kohtalaisesti. Olen sitä usein ohimennen kotonakin lauleskellut. Pelkään vain että ihmiset ajattelevat että "pitääkö morsiamen nyt muka noin esiintyä omissa häissään" kun sen viihdyttämisen voisi jättää muillekin, tai onko kyseinen valssi sopiva sulhaselle laulettavaksi... Pianonsoitosta kun en tiedä mitään, niin onkohan kyseinen kappale vaikea soittaa pianolla? (Säestystä vain mietin...)
  19. Kun ensimmäisen kerran otimme puheeksi kutsun tekstin (tasan kutsuja netistä tilatessa) niin sanoin saman tien että me ei sitten tasan laiteta mitään kornia hyppeli-pyppelis-myökkipyökki-metsän runoa kutsukorttiin - ja onneksi sulho oli täysin samaa mieltä. Melkein teki kyllä mieli pelästyttää mies ja leikillään vaatia jotain "oi kutsukaa nyt koolle ystävät ja suku..." - runoelmaa. ;D Meillä siis lukee siistissä ja tyylikäässä, painetussa kutsussa kivasti aseteltuna "Meillä on ilo kutsua Teidät Vihkiäisimme silloin ja silloin siellä ja siellä niissä ja niissä merkeissä..."
  20. Tuulisti

    Tampere

    Me saimme Tampereen käräjäoikeudesta vihkijän lauantaina järjestettäviin häihimme! Mukana varmasti tuuria, mutta aika helposti onnistui. Kuulemma tämä henkilö on ainoa Tampereella joka näitä lauantai - keikkoja tekee.
  21. Meille on varattu Junior sviitti (vaikka nimi sulhasen mielestä saa sen kuullostamaan liian arkiselta...) hotelli Ilveksestä, lähinnä koska jenkkityyliin häämme pidetään vihkimistä myöten Hotelli Ilveksen isossa tanssisalissa. Palvelu on ollut hyvää siitä lähtien kun henkilökunnalle teki selväksi että olemme oikeasti järjestämässä häitä tosissamme ja aiomme niistä myös maksaa. Ilveksessä ei kuulemma usein järjestetä häitä, mutta en kyllä ymmärrä miksi. Tilat, menut, sijainti, tyylikkyys ja hinta-laatusuhde tuntuvat olevan kohdallaan, ja jatkoille pääsee halutessaan hotellin yökerhoon. Hääsviittiin ei ole pitkä matka - hissillä vaan ylös.
  22. Meillä ei ollut juurikaan vaihtoehtoja, koska hotelli jossa häämme vietetään tekee luonnollisesti myös ruuat. Saimme kyllä vaikuttaa menuun hieman (vaihdoimme molemmat pääruuat, ja nyt näyttää hyvältä) ja nelikerroksisen kermakakun toimittaa valitsemamme leipomo. Tältä nyt näyttää: Tomaattisilliä Lasimestarinsilliä Sinappisilakkaa Riistaterriiniä, karpalohyytelöä Paahtopaistia, piparjuuriaiolia Hedelmäistä katkarapusalaattia Fetajuustosalaattia Kalkkuna-couscoussalaattia Suikaloitua broileria chilikastiketta Härän ulkofileetä metsäsienikastiketta Rosmariiniperunaa Kasvisgratiini Ruisleipää, vaaleaa leipää, patonkia Ruokajuomana maito/jäävesi/piimä/kotikalja Menun hinnaksi tulee 38e/ henkilö, ja se sisältää tilavuokran, astiat ja tarjoilun. Lisäksi meille tulee siis kakku, hääkarkkeina jaellut suklaakonvehdit, alkumaljat ja viinit ja oluet ruokajuomiksi. Tuskin tarvitsemme iltapalaa, sillä vihkiminenkin alkaa vasta n. 16.30 ja hääkakku on tarkoitus leikata vähän ennen seitsemää..?
  23. Tänään löin lukkoon kukkatilauksen: - Valkoinen oriental lilja &freesia morsiuskimppu, helmikoristelua - Miniversio samasta eli kaason kimppu - Toinen miniversio heittokimpuksi - Sulhasen viehe helmikoristelulla - 3 x viehe, best manille ja kaksi isille - kukkia viiten kynttilä/kukka pöytäasetelmaan Yhteishinta noin 166 euroa. Ei siis ihan ilmaista, mutta palvelu on hyvää ja onhan tuossa tuota tilaustakin.
  24. Tuulisti

    Sulhasten suusta

    Meillä on häjärjestelyt jääneet aika pitkälti minun harteilleni, kun mies on vasta nyt suostunut armeijaan. Onneksi sentään pian jo palaa ihmisten ilmoille. Sulho kyllä kuuntelee joka ilta puhelimessa kiltisti päivän hääjärjestelyuutiset ja uusimmat suunnitelmat. Hauskin juttu joka tuli mieleen: Soitin innokkaana kertomaan hyvästä häämatkatarjouksesta: "Hei mä sain tosi hyvän tarjouksen siitä risteilystä, lähtöpaikkakin olisi siellä Floridassa kuten toivottiin." Tähän mies hieman pettyneenä: "mutta... eikö meidän pitänyt lähteä sieltä Miamista kuten mä ainakin toivoin?" (Selitin kyllä kärsivällisesti että Miami ON Floridassa.)
  25. Meillä juhlitaan Hotelli Ilveksen Ball Roomissa 10.9.05. Ennen päätöstä alustavat varaukset oli Holiday Clubissa, Juvenes Juhlakeskuksessa ja Ravintola Mylläreissä, mutta mikään ei tuntunut oikealta. Ilves oli meille heti hyvä, koska sijainti on niin City kun vaan voi olla, itse hotelle on tunnettu ja tyylikäs kun vaan Tampereelta löytyy, siirtymistä jatkoille tai hääyöpaikkaan ei tarvita kun kyseessä on hotelli yökerhoineen ja hintakin oli jopa edullisempi kun joissain muissa, mielestämme vähemmän tyylikkäissä paikoissa. Tilavuokraa emme joudu maksamaan ollenkaan ruokailijamäärän vuoksi. Henkilökunta on ollut avuliasta ja joustavaa menutoiveiden yms suhteen. Alkoholit joudumme toki ostamaan ravintolahintoihin, mutta asiakasomistajina niitäkin saa kohtuuhintaan.
×
×
  • Create New...