Birbir

Rouva
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

About Birbir

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Täällä on nyt niin paljon näitä juhannushäitä vastustavia mielipiteitä, että laitetaan nyt yksi toisenlainenkin Itse olimme juhannushäissä viime kesänä. Mukavat, rennot ja pienehköt häät olivat, kenenkään en huomannut tuskailevan juhlapuvussaan (en edes minä, vaikka olinkin viimeisilläni raskaana ). Häät olivat (uskoakseni) hääparin näköiset ja tosiaan rennot, paikalla parin läheisimmät ihmiset. Meillä ei kukaan kokenut juhannushäitä minään ongelmana, eikä ymmärtääkseni kutsutuistakaan jäänyt monikaan osallistumatta. Ihmiset olivat hyväntuulisia, ilmapiiri oli mukava, eikä mistään ruuhkista ollut tietoakaan juhlapaikalle/ -paikalta kuljettaessa. Me otimme myös kutsun juhannushäihin ihan yhtä ilolla vastaan kuin minkä tahansa hääkutsun. Meille juhannus on vain yksi päivä muiden joukossa, vietetään se kotona tekemättä mitään sen ihmeellisempää kuin tavallisenakaan päivänä. En tiedä, olisinko suhtautunut kutsuun eri tavoin, jos meillä olisi vahvatkin juhannusperinteet. Mutta eipä tosiaan ole, eikä em. hääparin onneksi tainnut juuri muillakaan kutsutuilla olla. Sitä paitsi sitä sukua näki tuolla häissäkin, luulenpa, ettei oltaisi tuona juhannuksena juuri sukulaisia nähtykään ilman kyseisiä häitä. Nämä nyt kuitenkin taitavat olla niitä asioita, joihin melkein jokaisella on oma mielipiteensä. Lisäksi monille juhannus tuntuu olevan kovinkin tärkeä juhla, joten jos silloin päättää häät pitää, täytynee varautua vieraskatoon. Jos juhannus on kuitenkin hääparille itselleen tärkeä päivä ja juhlat halutaan juuri silloin pitää, niin mikä jottei. Itse ainakin pitäisin pääni, sillä eipä sinne häihin kukaan kirveellä uhaten pakota (luulisin). Jos ajankohta on vieraalle ylitsepääsemätön ongelma, niin ei osallistu. Ei sen monimutkaisempaa mielestäni.
 2. Voin itse suositella paikkaa, vietimme siellä omia häitämme syyskuussa 2006 Tilana hyvin toimiva, keittiö tilava ja kylmätilaa mielestäni melkoisen reilusti. Vuokra oli myös tosi edullinen varsinkin siihen nähden mitä kaikkea siihen sisältyi.
 3. Ei juurikaan välimatkaa. Ihan lonkalta heitän, että muutama sata metriä (alle kilometri).
 4. Meillä otettiin kuvat Turun linnan ympäristössä. Ei ollut meillä alunperin suunnitelmissa, mutta päädyttiin siihen käytännön syistä. Ja oikeastaan olin aika yllättynyt siitä, kuinka erilaisia kuvia niinkin pienellä alueella saa. Linnan vieressä on esimerkiksi joitain vanhoja puisia rakennuksia, joiden vieressä saa tosi kivoja kuvia (me tosin emme ehtineet sinne saakka kuvaamaan, mutta olen nähnyt ko. paikassa otettuja otoksia). Kuvia saa myös linnan sisäpihalla, linnan takana, pienellä kaarisillalla.. Muita paikkoja, joita itselleni tulee mieleen, ovat esimerkiksi Vanhan suurtorin ja Tuomiokirkon ympäristöt sekä keskustan puistoalueet (Kupittaa, ym.) Riippuu tietysti kovasti millaisia kuvia haluaa. Meillä oli alunperin ajatuksena ottaa kuvat Käsityöläismuseon kujilla, mutta se osoittautui todella hankalaksi järjestää (mm. alkuun sanottiin, ettei maksa mitään jos ei kuvata sisätiloissa, sitten seuraavaksi hintaa olisikin tullut joku 50 e : ).
 5. Me ei luvattu kuolemaan asti, vaan myötä- ja vastoinkäymisissä. Tämä tosin ehkä vähän päinvastaisesta syystä kuin useimmat ajattelevat. Me haluamme mieltää ja miellämmekin avioliiton elämää pidempiaikaisemmaksi jutuksi. Eli toisin sanoen emme katso avioliittomme loppuneen siihen, kun toinen kuolee. Tosin mitään uskonnollisia syitä ei meillä tähän liity. Joillain muillakin tässä ketjussa näytti olevan saman suuntaisia ajatuksia
 6. Meillä meni minun sormukseni valmistuksessa muistaakseni joku parisen viikkoa (saattoi olla lyhyempikin aika). Sulhasen sormus haettiin eilen, ja se valmistui noin viikossa, viikonlopun verran venyi valmistusaika, kun kaivertaja ei kuulemma ollut ollut paikalla ja piti saada sormukset kaiverrettua. Ja sulhasen sormus siis tehtiin käyttäen kihlaa pohjana (kyseessä kuitenkin suurempi operaatio kuin vain kiven istutus, tms.). Eli aikas ripeää toimintaa minun mielestäni Ja mainittakoot nyt tähän samaan syssyyn, että kyllä vaan meidän sormukset ovat ihanat Sulhasen sormuksesta tuli melkeinpä parempi kuin olimme ajatelleetkaan. Kuvia voin laittaa ensi viikolla, en halua ennen häitä julkistaa sormuksiamme tutuille (jos täällä sellaisia pyörii, ei sitä koskaan tiedä ).
 7. Itsekin juu olen ostanut leikkoja Kauppilasta, tosin useampi vuosi sitten. Ei tosin tullut tarvetta lähteä enää Kauppilaan, päädyimme tekemään tilauksen Kukkataloon. Puolet tilauksesta on tehty, puolet tekemättä, mutta huomenna hoidetaan homma loppuun asti. Kiitos kaikille auttajille!
 8. Lassilassa juu ei ole leikkoja (uskoakseni ainakaan vielä, perheen tytär tosin suunnittelee laajentavansa aikanaan niihinkin). Kauppilasta minulla on jäänyt jotenkin sellainen mielikuva, että olisi aika hintavaa. En kyllä tiedä pitääkö mielikuvani paikkaansa ja toisaalta vaikuttaako edes kukkakaupan yleinen hintataso tällaisiin erikseen tilattaviin tuotteisiin. Tuolta Kauppilasta voisi kyllä vielä käydä kysymässä, jos ei asia huomenna selviä. Yhdestä paikasta vielä ajateltiin mennä kyselemään, mutta jos ei selviä, käännytään vielä Kauppilan puoleen.
 9. Saakos tuolta Huiskulasta muita kuin ruusuja? Miten mulla on sellainen mielikuva, ettei siellä juurikaan muuta kasvateta... Ajattelin tänään käydä yhdessä pienemmässä kukkakaupassa kyselemässä, miten ja mitä heillä olisi tarjolla. Ainakin ikkunasta kun katsoin, näytti heidän leikkokukkavalikoimansa melko mukavalta, laajemmalta kuin Kukkatalossa. Jos tuoltakaan ei saa niitä mitä haluan (kuten ei varmaankaan saa mistään vielä tähän aikaan vuodesta), niin tyytynen siihen Kukkataloon minäkin. Tosin Interflorasta voisikin käydä vielä kysymässä, josko heillä olisi jotkut laajemmat piirit, mistä kukkia tilaavat? Muuten varmaan ehkä onnistuisikin, mutta kun en enää ole siellä maaseutuoppilaitoksessa. :-/ Jos opiskelisin siellä edelleen, olisin saanut tukusta tukkuhintaan kukkia. Olisi varmaan pitänyt opiskella siellä näihin häihin asti. ;D
 10. No voihan pahus. :-/ Olenkohan sitten ihan liian myöhässä näiden kukkajuttujen kanssa? Jotenkin olen tainnut "nukkua" jo pidempään, nyt vasta on alkanut tajuta, että kyllä ne häät tosiaan ovat ihan kohta. Vaikka toisaalta ei minulle niin tärkeä se kukkapuoli ole, kunhan saisi jotain muuta kuin ruusuja. Mutta täytyypi käydä kuitenkin vielä kyselemässä vaikka tuolta Kaarinasta tai jostain muusta kukkakaupasta.
 11. Näinhän se saattaa hyvinkin olla. Mielessä ei kuitenkaan ole ollut mitään tavattoman harvinaista, vaan ihan vain esimerkiksi jaloleinikkiä ja eustomaa (riippuen hiukan siitä, mitä sitten lopulta on saatavilla). Täytyy katsoa, josko menisi uudemman kerran tuonne kukkataloon käymään. Josko sinne sitten vaikka saisi tilattua noita.
 12. Juuri tänään kävin siellä katsomassa, eikä ollut valikoimassa kuin ruusuja, gerberoita, neilikoita ja ihan muutama yksittäinen muu kukka. Valitettavasti ei riitä meille. :-/ En tosin kysellyt voiko heille tilata jostain muita kukkia, mutta ajattelin, että sama se sitten olisi itse ostaa suoraan tukusta, jos se vaan on mahdollista. Turhaa maksaa välikäsistä.
 13. Häihin enää reilu pari viikkoa, enkä edelleenkään tiedä mistä ihmeestä kukat hommaan :-/ Tarkoitus olisi siis ostaa pelkät kukat ja suorittaa sidonnat itse, mutta mistä Turun seudulta kannattaisi noita kukkia katsella? Ajatuksissa ei ole mikään tyypillinen ruusukimppu, joten paikan valikoimaan pitäisi lukeutua jotain monipuolisempaakin. Tietääkö joku, löytyykö Turun alueelta tai jostain järkevän ajomatkan päästä esimerkiksi sellaista kukkatukkua, josta saisi ostaa myös yksityishenkilö? Kiitän kovasti jo etukäteen avusta!
 14. Hiukan vanha tuo lainaamani kommentti, mutta laitanpa kuitenkin Eli tuo maksu , 50 - 100 e, on minusta vielä ihan kohtuullinen. Joissain seurakunnissa kyllä on hiukan kohtuuttomammat hinnat, vertaa vaikkapa Merimaskun 250 euroon tai Karunan 300 euroon.. Molemmat muutenkin ehkä vähän ei-kiinnostavia kirkkoja, kun ovat jossain Jumalan selän takana, mutta tällä hinnoittelulla tehdään kyllä varsin selväksi, että ulkopaikkakuntalaisia ei kirkkoon kaivata : Näin minusta. Maksu ulkopaikkakuntalaisilta ei sinänsä ole minun mielestäni ihan tuomittavaa ahneutta, mutta joku raja sentään..
 15. Minä teetän parhaillaan pukuani juuri tuolla SE:n mainitsemassa Sydänkävyssä. Kaikki on sujunut todella hienosti tähän saakka, ja puku on jo viimeistelyä vaille valmis. Tiesin oikeastaan jo ihan heti hääpäivä sovittaessa, että haluan teetetyn puvun. En ollut siihen mennessä enkä sen jälkeenkään nähnyt sellaista valmispukua, joka sellaisenaan olisi ollut juuri minulle mieleen. Kävin sovittamassa muutamaa eri pukua eri liikkeissä, ja aika nopeastikin löysin yhden ylitse muiden (Pronoviaksen Impala). Puvussa kuitenkin oli muutama piirre, joita halusin hieman muuttaa minulle sopivammaksi. Menin puvun kuvan kanssa Sydänkäpyyn (jossa sain sovituksessa erittäin mukavaa palvelua), ja siitä se sitten lähti. Juteltiin ompelijan kanssa millaisia toiveita ja ajatuksia minulla puvun suhteen on ja valittiin kankaita. Heidän kangasvalikoimansa olivatkin todella hyvät (värejäkin muistaakseni löytyi paljon), ja juuri itselleni hyvät kankaat löytyivät helposti. Olin sen verran paljon katsellut netissä pukukuvia, että tiesin jo erittäin hyvin sovittelemaan mennessäni mikä miellytti ja mikä ei. Ja minun tapauksessani minulle onneksi sopivat juuri sen tyyliset puvut, joita olinkin katsellut. Pukuni koostui alkuun vain muutamasta yksittäisestä kriteeristä (vyötärölle vedostus, pitsiä ja satiinia, A-linja, leveä helma, selässä nyöritys), mutta ompelijan ehdotusten ja kysymysten kautta muovautui sitten kokonainen puku. Myös ihan pieniä muutoksia on puvun tekemisen aikana tullut, mutta ei mitään sellaisia, joista olisi aiheutunut paljonkaan lisäkustannuksia. Ompelija on mukavasti osannut kysellä sellaisiakin asioita, joita en itse ollut edes ajatellut. Hän on myös ehdotellut vaihtoehtoja, jotka ovat lopulta vaikuttaneet parhailta ratkaisuilta. Puvun teko aloitettiin tuossa maalis- huhtikuussa, sillä ompelijan toiveena oli, että ei osuisi tuo syyshäiden pukuni samaan syssyyn kesähääpukujen kanssa. Toisin sanoen hänellä oli paremmin aikaa tehdä puku melko valmiiksi tuossa kevätpuolella, kun kesä on kuitenkin niin kiireistä aikaa. Aikataulu on vaikuttanut toimivalta ja puku on jo erittäin hyvällä mallilla. Seuraava - ja ilmeisestikin viimeinen sovitus ennen tarkistussovitusta ennen häitä - on tuossa ensi kuun alussa. Eli mikään kiire puvun kanssa ei tullut, olisi varmasti ehtinyt olla valmiina jo pitkään, jos olisin halunnut sen nopeasti kotiin. Yksi asia, miksi alunperin halusin teettää pukuni, oli hinta. Ajattelin, josko saisi ehkä hieman halvemmalla, kun valitsisi erilaisia materiaaleja. No, loppujen lopuksi kävi niin, että kun sen Pronoviaksen Impalan olisi saanut 1040 eurolla, tämä oma pukuni tulee maksamaan n. 1000 euroa. Eli paljon ei säästetty : Lisäksi teetän samassa liikkeessä itselleni pukuun boleron, jonka hinta-arvioksi sain 50 e. Mutta hintakaan ei harmita, sillä olen tähän juuri minulle täydellisesti istuvaan pukuuni äärettömän tyytyväinen!