Jump to content
Naimisiin.info

Maggie

Aktiivijäsen
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Maggie's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

 1. Mitkään orkideat eivät kestä pakkasta, itse asiassa ovat tosi arkoja minun kokemukseni mukaan. Eli ei missään tapauksessa voi ottaa kuvia ennen kirkkoa, jos haluaa kimpun olevan siellä hyvä. Ei voi edes talvikeleillä kuljettaa ulkona ilman pakkausta ja melko varmasti kärsii jo siitä, jos juoksee kirkosta autoon. Mä en henk koht kuljettaisi mistään kukasta tehtyä kimppua/muuta ulkona talvella ilman pakkausta.
 2. Mun mielestä gerbera ei sovi hyvin pyöreiden ja laskeutuvien kimppujen kukaksi kokonsa vuoksi. Paitsi jos haluaa tuollaisen useissa edellisissä kuvissa olleen pelkistä gerberoista tehdyn (sori, "tötterö") kimpun omilla varsilla. Käsivarsikimpuissa se on ihana! Useissa edellä nähdyistä kuvista on käytetty germiniä tai toiselta nimeltään mini-gerberaa, joka sitten jo paremmin sopii erilaisiin sidontatöihin. Kumpikaan ei kestä hyvin kuumuutta, eikä tietysti ollenkaan pakkasta, kuten ei mitkään muutkaan leikkokukat.
 3. Mä sanoisin, että noin 50-70 €, jos haluaa kauniisti tehdyn kimpun. Mutta jos vaan vedetään nippuun neilikoita ja salalit ympärille, niin hinta olisi ehkä 35 €. Niin ja tietysti riippuuhan se siitäkin kuinka suuren kimpun haluaa.
 4. Mä sanoisin, että about 50 €. Siis sieneen sidottuna. Vaikeammista tyyleistä en osaa sanoa.
 5. Epäilen kontaktien puutetta tai siis sitä ettei se kukkakauppa itse tuo kukkia Hollannista vaan ostaa suomalaisen tukkuliikkeen kautta, kuten varmaan suurin osa Suomen kukkakaupoista. Näin ollen nämä kukkakaupat ovat tukkuliikkeen antaman tiedon varassa ja myöskin tukkuliikkeen viitseliäisyyden varassa.. Kukkien tuominen Hollannista ei ole mikään helppo nakki.. Kukat kaupataan siellä jossain ihme huutokaupoissa ja näin ollen hinta voi määräytyä viime hetkillä ja myöskin rahdit yms. järjestelyt voivat olla kukkakauppiaalle hankalia ja ensisijaisesti tosi kalliita, koska määrät olisivat aikasta pienet.
 6. Niin toinenkin ammattilainen (en siis minä, koska en sellainen ole )tekisi aina katkaistuin varsin, mutta kun tuntuu, että harva morsian on valmis siitä lystistä maksamaan.. Työtähän se teettää enemmän (ja tällöin hinta on suurempi) ja tosi on, että katkaistuin varsin tehdystä kimpusta tulee paljon sirompi ja kevyempi.
 7. Lilliputille Miksikä morsiuskimppuja, jotka sidotaan tätä tarkoitusta varten kehitettyyn "kahvaan" kutsutaan? Morsiuslaite? Morsiusasetelma? Hääasetelma? Niin ja mä en ookaan ammattilainen, mutta basic jutut (jotka siis pystyy, kaikkia ei voi) tekisin kahvaan, koska se olis mun mielestä helpompaa. Ja mycket nopeempaa. Ainakin tällä hetkellä trendin mukaiseen (eli mikä floristin näyttökokeessa vaaditaan) katkaistuin varsin tekniikalla tekemiseen verrattuna. Ja tokihan rautalankaa voi morsiussidonnassa käyttää ja joutuukin ilman muuta. Mutta päällilangoitusta ei voi esim. surusidonnan tapaan käyttää. Tai jos käyttää, niin ainakin joutuu kaikki langat peittämään ja koristelemaan jne, enkä tiedä olisiko "virallisesti" edes sallittua tällainen. Eli vähemmän rautalankaa morsiussidonnassa, vähemmän hommaa. Näin kokisin tämän asian. Summa summarum: morsiussidonnassa rautalanka ei saa näkyä.
 8. Lilliputti! Mä haluisin vielä pyytää tarkennusta tuosta lauseesta: "floristisesti oikein sidotussa morsiuskimpussa kukkien omia varsia ei käytetä kuin koristeena." Käsittääkseni sieneen (eli kahvaan) tehdyssä kimpussa kukat tökitään ihan varsineen siihen. Pisaranmallisissa kimpuissa ainoastaan laskeutuvat kukat tehdään tekovarrella.. Tai näin mulle on opetettu. Vähän asian vierestä, mutta kuitenkin.. Jokainen voi aivan vapaasti käydä vaikka Prismasta ostamassa pari nippua ruusuja tai tulppaaneja ja lyödä ne kimpuksi, jos se kerta niin helppoa on! Tai jokainen voi kampauksensa tehdä ihan itse vetämällä hiukset pinneillä pois niskasta. Jne, jne.. Kaikkien tämän maan yrittäjien puolesta älähdän, kun tietyllä ihmisryhmällä ei ole minkäänlaista kunnioitusta minkään alan ammattilaisia kohtaan! Se on kuulkaa niiden ihmisten työtä ja elinkeino, jotka noita kampauksia, kimppuja yms tekee! Ja se vaatii todellista ammattitaitoa loihtia kauniita tekeleitä, oli ala mikä tahansa. Ja pienenä selvennyksenä morsiuskimpun tekemisestä, hieman alaa seuranneena ja vähän koulutusta saaneena: "normaalikimppu" eli ilmeisesti tässä tilanteessa matala, pyöreä kimppu on tavallinen, omin varsin sidottu kimppu, jollaisia saa kyllä kukkakaupasta tilaamalla matalan, pyöreän kimpun. Mutta jos tilaat morsiuskimppua, myyjä tms. olettaa sinun haluavan morsiuskimpun, ei tavallista kimppua. Ja tällöin se on yleensä joko sieneen sidottu tai katkaistuin varsin sidottu kimppu, jonka tekemiseen menee aikaa about 1,5 tunnista jopa viiteen tuntiin. Tavallisen kimpun pyöräyttää tuollaisessa kymmenessä minuutissa. Siinä ei ole kakankaan väliä onko sana hää mukana vai ei. Ammattilaiset laskuttaa kulutetun työajan sekä tarvikkeiden mukaan! Joten aivan varmasti sitä saa mitä tilaa eli jos haluatte päästä halvalla, sanotte, että haluaisin omin varsin sidotun, matalan ja pyöreän kimpun näistä ja näistä kukista. Ja jos haluatte oikean morsiuskimpun, kysytte morsiuskimppua. Yksinkertaista, eikö vaan? Ja voin vannoa, että omasta työstään ylpeä floristi tms. tekee työnsä sitä silmällä pitäen, että tämä on morsiamen suuri päivä ja siihen työhön käytetään aikaa ja parhaita raaka-aineita, jotta saa omalta osaltaan olla toteuttamassa tätä suurta juhlapäivää (nyt puhun siis morsiuskimpusta). Tavallisen kimpun tilaajilla ei ole oikeutta odottaa tavallisesta kimpusta yhtään enempää, kuin muiltakaan tavallisilta myyntikimpuilta, koska tollaisen kimpun pyöräyttää juuri floristinopinnot aloittanutkin tai jonkun peruskimppukurssin käynyt henkilö Eipä sen kummempaa. Älkää loukkaantuko!
 9. Me emme maksa kaason meikkejä, kampauksia, vaatteita tms. Tarjouduin kyllä maksamaan meikin ja kampauksen, mutta hän tietää, kuinka paljon rahaa kaikki muu syö, joten kieltäytyi kunniasta. Mistä olen kiitollinen. Sen vuoksi ostimme hänelle lahjakortin kampaamoon kiitoslahjaksi. Mutta, jos kaason kaikki juhlapäivään liittyvä maksetaan, ei mielestäni enää kummoista lahjaa tarvitse. Ehkä jokin pieni muistaminen.. Sinun ja kaasosi hemmottelu häitä edeltävänä iltana on hyvä juttu. Näin mekin teemme ylihuomenna. Käymme saunassa, otamme pari lasia viiniä, syödään jotain hyvää jne.. Mutta kasvohoitoa en suosittele!! Entä, jos saat jonkin allergisen reaktion?? Olen kerran elämässäni käynyt kasvohoidossa, ihan sellaisessa ei-puhdistavassa (olikohan se jokin ultrajuttu), koska ihoni ei mitään syväpuhdistuksia kaipaa. Seuraavana päivänä naamani oli tulipunainen ja turvoksissa ja sitä kesti ainakin vuorokauden. Mutta ei se menoa haitannut. Sinä samaisena iltana tapasin tulevan aviomieheni... :-X
 10. Käytännön ihmisinä annamme kaasolle lahjakortin kampaajalle tai kauneushoitolaan ja bestmanille ehkä uuden Hugo Bossin sarjan dödön ja after shaven. Näiden tiedämme olevan heille mieleiset lahjat. Lisäksi ostimme hauskat käsintehdyt puiset possupullonkorkin avaajat, joihin kirjoitamme "kaaso" ja "bestman" ja päivämäärät. Näin heille jää jokin pysyväkin muisto.
×
×
 • Create New...