ainojohanna

Aktiivijäsen
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About ainojohanna

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Oulu
 1. Mäkin taidan harkita. Siis harkita. Aiemmin ei tullut mieleenkään, mutta nyt kun en pionia saa häihini aitoina kukkina, niin aion ainakin käydä kattomassa, että millasilta ne näyttää silkkisinä. Jos niistä saa tarpeeks aidon näköisen kimpun, niin miksipä ei?!
 2. Pionit... ah. Pioni on ollut mun lempikukka viimiset 6 vuotta ja mulla oli kovat haaveet, että teetän pioneista itelleni kimpun ja sitten sellaisesta "nyrkissä olevasta'" nupusta vieheen sulhaselle. Meillä on häät 5.8.06 ja toisessa kukkakaupassa sanottiin, että saattaIS saada pioneja vielä sillon, mutta ne ei välttämättä ole niin "monikerroksellisia" kuten alkukesän suomalaiset pionit. Toinen kukkakauppa ei uskaltanut luvata lainkaan pioneja. ÄH. Onko kellään TODISTEITA siitä, että pioneja olisi saanut elokuussa? Siis ei pelkkiä lupauksia vaan toteutuneita kimppuja? Mä tuossa jo jonkun aikaa puolitosissani mietin häiden aikaistamista, jotta saisin pioneja, mutta sittemmin tulin järkiini. Ne on vaan silti niin kauniita. Tila-ohjelmassa tuli esittely silkkikukkasista ja mietin sitten, että ne kyllä näyttää niin aidoilta, että MELKEIN vois harkita, jos yhdistäiskin silkkipioneja aitoihin muihin kukkasiin kimpussa. Mutta ehkä se on kuitenkin naurettavaa... vai onko? No, täytyy nyt katsoa, jos löytäis jonkun muun pionin veroisen kukan.
 3. Tulin tänne raportoimaan, että tuo Daktarin tehosi ainakin jossain määrin. Suupielet oli jo melkein terveet, mutta nyt on flunssa ja luulen, että ne ärtyivät uudelleen flunssasta johtuen. Syön kyllä edelleen helokkikapseleita, jos niistä vaikka olis jotain apua myös esim. silmänympärysihon kuntoon. Edit. Pitää tuota sagan raportoimaa lääkettä pyytää lääkäriltä jos muuten ei tehoa.
 4. Kiitos lukuisista vastauksista! Mä vaan olen testannut jo nuo kaikki (paitsi helokkikapseleiden suhteen luovutin liian aikaisin, pitää testata uudelleen). - Bepanthen ei tehoa - vahvoja B-vitamiineja on syöty kuurimaisesti, ei tehoa - Daktarin-voidekin on testattu viime talvena, eikä ainakaan vajaan viikon kuuri tehonnut. - oon ite kans huomannut, että tomaatti saattaa avata suupielet (riippuu vähän tomaatista ja sen kypsyysasteesta) enkä kauheasti sitä syö. Taidan testata tuota helokkikapselia ja ehkä testata uudelleen tuon Daktarinin. B-vitamiinikuurinkin vois aloittaa (eihän siitä kai haittaakaan ole). Raportoin tuloksista. Ehkä tällä kertaa joku noista auttais...
 5. Morsio 06: Olen joo testannut vitamiineja ja musta tuntuu, että vaikka sitä mitä popsis ni ne ei auta. Ninnuska: Nuo on ilmeisesti jotain helokkiöljykapseleita? Testasin niitä vissiin viime vuonna (en tosin ehkä tuota merkkiä) ja taisin siinä vajaan kuukauden päästä luovuttaa, kun ei mitään tapahtunut. Pitää siis varmaan koittaa vähän kärsivällisemmällä asenteella niitä uudelleen . Noita saa varmaan luontaistuotekaupoista?
 6. Onko kellään mitään ihmejekkua siihen, että miten nuo aika ajoin todella rasittavat suupielen "halkeamat" saisi pois (siis suupielet rikki, ei mitään herpestä tai vastaavaa)? Tuntuu, että vitaamiineista ei oo apua ja monenlaisia erilaisia rasvoja/voiteita olen testannut. Kärsin talvisin jossain määrin kuivasta ihosta muutenkin. Kesällä onneksi asiat ovat paremmin ja ainakin tänä kesänä suupielet voivat hyvin. Kauhukuva on se, että ensi kesänä onnistun kuitenkin kuivattamaan suupieleni just ennen häitä. Sit ei oo mukava hymyillä.... Ja olis se mukava, että talvellakin näyttäis vähän nätemmältä. Vinkkejä?
 7. Minä olen muuttanut mieleni! Eli pyysin tarjoukset Ferdinand'silta ja Kulta-Albertilta ja Kulta-Albert tulee huomattavasti halvemmaksi: Ferdinand's: punakultainen sormus ilman kiven arvoa= 475e Kulta-Albert: punakultainen sormus 3mm rubiinikivellä = 360e (mallina hyvin siro ja kapea, kiveä kohti kapeneva malli, jossa syvennetyllä kruunuistutuksella punainen kivi) Sormuksen hintaa kohottaa se, että tuo punakulta on hieman arvokkaampaa kuin tavallinen keltakulta. Sormustilausta ei oo vielä tehty, olen vielä vähän epävarma siitä, että onko tuo nyt sit varmasti sellanen sormus kuin tahdon.
 8. Titaanisormuksia voipi tilata myös Ruotsista: http://www.titanringar.com/ Tilaamme sieltä varmaan sulhollemme tämän sormuksen: Tuon hinnaksi kotiin tilattuna ilman kaiverrusta tulee jotain vähän runsas 200e. Kannattaa varmaan tilata ilman kaiverrusta (90kr), koska jos sen haluaa palauttaa kaiverruksineen ni siitä kaiverruksesta joutuu pulittaan sit vielä toiset 90kr lisää. Nyt jos tahdomme palauttaa tuon (ilman kaiverrusta) ni menetetään vain postikulut. Pitää vaan käydä mittauttamassa sulhon nimettömän ympärys ja sen jälkeen laitetaan varmaan tilaus postiin. Sivustoilta löytyy muitakin makeita sormuksia. Ite tahdon kultaisen (punakultaisen) sormuksen, tuollainen "hopeanvärinen" ei oikein passaa mulle. Mun ja sulhon sormukset tulevat olemaan siis aivan eri paria, mutta ei kai sillä ole väliä.... Edit: Niin kaiverrus toki halutaan, se otetaan sitten Suomessa sen jälkeen kun on varmistunut, että sormus sopii sulholle.
 9. Mä olen käynyt tähän mennessä Kultajousessa (ihan jees palvelu ja löysin yhden sievän mallin), Oulun korussa (ihan ok) ja Ferdinand'silla. Mielestäni valikoimat on olleet aika surkeita. Esim. punakultaisia sormuksia ei ole yhtään. Lisäksi punakiviset ovat tosi harvassa ja nekin jotka löytyy niin ovat ihan kaameita. Ferdinand's on ennestään mun suokkari, osittain opiskelija-alen vuoksi. Olen siellä jo alustavasti käynyt juttelemassa. Aion teettää sormuksen mummini sormuskullasta, mutta en ole vielä varma mallista. Ferdinand'silla ei vaan ole ollut kultaseppää paikalla ja sen perusmyyjän tietous noissa asioissa on jossain määrin hatara, vaikka monia hyviä pointteja se mulle sormuksen suunnitteluun antoikin. Neuvoi minua käymään Suomen jalokivituotteessa (http://www.sjtgem.com/) tutustumassa kivivaihtoehtoihin. Ottaa vaan päähän kun en osaa päättää, että mitä tahtoisin. Sitä sormusta pitää kuitenkin kattoa koko loppuelämän ajan, joten täytyy miettiä vähän siltäkin kannalta, että sopiiko se malli mulle vielä silloinkin kun olen 50v. Ferdinand'silla ite sormuksen teon hinta on muistaakseni jotain 50ekeä riippuen tietty mallista, mutta itelleni tulee aika yksinkertainen, joten eiköhän se suurin piirtein tuohon mene. Kulta on siis valmiina, siihen sit lisätään kuparia tuomaan punaa siihen väriin. Ja kivi pitää ostaa, mutta tuskin se kauhean kallis on. Eiköhän tule maksamaan muutaman satasen vain. Miehelle tilataan sormus Ruotsista (http://www.titanringar.com/). Ferdinand'silla oli yks ihan ok sormusmalli, mutta se oli 150e kalliimpi kuin tuo yks sormus, mikä aateltiin tilata Ruotsista. Ja se titaanisormus on paljon siistimpi (ainakin kuvan perusteella)!! Yleensä ottaen miesten sormusvaihtoehdot ovat kyllä olleet tosi vähissä ja tosi tylsiä.
 10. Heips, minä myös tahdon kaasoilleni rannekukkaset. Ehkä jotain aika pienimuotoista, vähän niinkuin bestmaneille tulevien vieheiden vastineiksi. Enkä toisaalta halua maksaa niistä ihan älyttömästi...
 11. Ainiin, ja mahdollisuuksien mukaan lähdemme kirkolta ehkä veneellä mantereelle (kirkko on saaressa järvessä), mantereella jatkamme loput 500m kenties hevoskyydillä. Harkitaan...
 12. Meidän häiden alustavia ideoita: - yli 200 hengen häät, joissa paljon vanhempaa väkeä (perhetuttuja) --> lähdemme jo yhdeksän-kymmenen aikaan illalla kaveriporukalla (kaikki haluavat saa lähteä mukaan) isolle mökille järven rannalle saunomaan, uimaan ja grillailemaan (vanhukset jatkavat juhlintaa vanhempiemme kanssa pääjuhlapaikalla). mökillä ollaanki sit ihan rennosti, rennoissa vaatteissa ja melutaan just niin pal ku halutaan! - ennen kuin lähdetään sinne mökille, sulho ja hänen kaverinsa pelaavat lyhyen futismatsin juhlapaikan viereisellä kentällä, jos sää sallii (vaihtavat sortsit jalkaan) - lähdemme häämatkalle vasta marraskuussa (häät elokuussa). koska haluamme juhlia täysillä koko hääyön ystäviemme kanssa, emme edes yritä viettää erityistä hääyötä vaan menemme sitten sunnuntaina jonnekin kylpylään yhdeksi yöksi viettämään se "kunnollinen" hääyö - teemana metsä ja pukeudun keijukaismaisesti ja naturellisti - kenties tämäkin: morsiuspari piiloutuu valkoisen morsiussateenvarjon alle suojaan viljasateelta kirkosta tullessa - tämä on ollut monessa muussa ketjussa, mutta laitetaan tännekin: "all you need" -tavarat vessaan vieraiden käyttettäviksi (hiuslakkaa, deodoranttia, siteitä, tampooneja, pikkuhousunsuojia, lankaa, neulaa, hakaneuloja, väritöntä kynsilakkaa, laastareita, savetteja, purkkaa, väkeviä karkkeja, hammastikkuja, kynsisakset/viila jne jne) --> miehille myös vastaavia tuotteita Nämä olen nähnyt muissa häissä: - morsian oli kavereineen polttareissa maalannut peppunsa jollain värillä ja istuneet sitten kartongin päälle. häissä sulho joutui arvaamaan, mikä peppukuvista kuuluu morsiamelle - hääauton perässä vasta (siis vihta) ja "naineet"-kyltti - sulho meni morsiamen hameen alle etsimään sukkanauhaa ja löysi sieltä kaikkea muutakin (oli etukäteen piilottanut tavarat takkinsa sisälle): tyhjän viinapullon, nallipyssyn sekä (morsiamen äidin) suuret mummoalushousut (viskoi niitä lattialle hameen alta)
 13. Onko vinkkejä, että missä päin Suomea löytyisi hyviä kiviapajia? Varmaan jossakin rannikolla...
 14. Niin... No toisaalta jos häät alkavat vihkimisellä jo klo 14 ja juhlat heti perään viimeistään klo 15 ja "nuoriso" (ei me enää mitään teiniä olla, 25v) lähtis joskus ysin-kympin aikaan pois niin kai siinä olis jo tarpeeksi yhdessä juhlittu? Toiset häät loppuvat jo tähän aikaan. Ja onhan niitä muitakin häitä (kai) jossa morsiuspari karkaa illan mittaan? No tämä kaikki on vielä harkinta-asteella. Pitää keskustella vanhempienkin kanssa, että mitä mieltä ne on. Otan mielelläni mielipiteitä vastaan. Onko kukaan tehnyt näin?
 15. Tuleva siippani ei vielä ole mitään ihan älyttömiä sanonut (vaikkei tiennytkään vieheen merkitystä kun sitä häneltä kysyin), mutta koska hän hassuttelee ja vitsailee koko ajan, tuli seuraavanlainen keskustelu: Mies: Voitaisko tehdä niin, että ensin tanssitaan se häävalssi (ja otti samalla jäykkiä valssiaskelia) ja sen jälkeen perään heti se meidän hidas? Minä: Ei meidän tarvi sitä valssia tanssia. Tanssitaan se meidän häähidas ja sen jälkeen valssataan vanhempiemme kanssa. Mies: Ai, no kiva! Mut mehän voitaiski tehdä niin, että ensin tulee se meidän hidas ja sitten kun kaikki on ihan fiilareissa ja kyyneleet poskillaan niin kaiuttimista räjähtää LAMBADA ja sit me tanssitaan sitä näin (ja alkoi hytkyä ihan hirveällä temmolla) !! Minä: ;D ;D Miehelläni on niin älyttömiä ideoita, että niistä saatetaan ihan oikeasti saada jotain hauskoja ohjelmanumeroita. Saattavat aluksi kuulostaa liian absurdeilta, mutta joistan saattaa pystyä kehittämään jotain ovelaa. Mutta ehkä kuitenkin tuo lambada jätetään väliin . Mieheni on fanaattinen jalkapallon pelaaja ja katsoja, joten eilen hän ideoi, että häissämme pitää ehdottomasti olla jalkapallopeli, koska juhlapaikan vieressä on iso hyväkuntoinen, lähes käyttämätön kenttä (ilman maaleja tosin). Aluksi ajattelin, että just joo, miehet pelaamassa juhlahousuissaan nurmikolla, mutta sittemmin kun asiaa hieman tuumittiin, ajattelimme, ettei se ihan mahdoton ajatus ole. Mieheni jalkapallokaverit (ja muutkin joukkoon sopivat) voisivat vaihtaa shortsit ylleen ennen peliä. Pelin jälkeen lähtisimme sitten koko nuorisoporukalla mökille jatkoille grillaamaan, saunomaan, uimaan jne. Eli pelihien sais sit pois. Meillä on nimittäin tulossa suuret häät ja koska on hirmu vaikeaa viihdyttää keski-ikäisiä ja nuorisoa samalla ohjelmalla, olemme suunnitelleet lähtevämme mahdollisimman ajoissa (heti kun kakku on leikattu ja syöty) pois. Ei kai ole paha jättää keski-ikäisiä juhlimaan keskenään (vanhempiemme opastuksella)?!