Jump to content
Naimisiin.info

ATC

Rouva
  • Viestit

    337
  • Liittynyt

Viestit posted by ATC

  1. Mirihillä olleet:

    Majoituitteko water vai beach villassa? Minkä hintainen majoitus oli? Toinen teistä oli hoitanut kaiken itse, miltä firmalta ostit lennot ja mitä maksoivat? Entä minkä hintaisen paketin Helin matkat antoivat? Tiedättekö, minkä verran puoli- tai täyshoito siellä maksaa? Onko siellä siis vesilajien välineiden käyttö sekä kuntosali ilmaisia?

    Me majoituttiin Water villassa. Saarellahan on vain muutama beach villa, mutta niillä ei ole omaa rantaa, oma "takapiha" kylläkin, mutta villojen ja rannan välistä kulkee ihmisiä rantaa pitkin ("virallista " kulkureittiä siinä ei mene). Suosittelen ehdottomasti water villaa. Water villojen terassit ovat aika suojaiset ja terasseilta pääsee suoraan snorklaamaan varsinkin nousuveden aikaan. Paras snorklauspaikka on kylläkin toisella puolella saarta. Majoitus maksoi muistaakseni noin 250 dollaria yöltä (kesä 2006), beach villat olisivat ollet noin 50$ halvempia. Nämä hinnat siis pelkällä aamiaisella.

    Me lensimme Finnairilla Lontooseen ja sieltä Sri Lankan airlinesilla Maleen. Molemmat liput ostimme suoraan lentoyhtiöiden nettisivuilta. Sri Lankan Airlinesillä oli todella hyvä palvelu ja tilavat siistit koneet (jokaisella matkustajalla oma telkkari), joka päivä lennot Lontoosta Colombon kautta ja ainakin kerran viikossa suora lento Maleen. Lippujen hintaa en muista, mutta selviää kyllä nettisivuilta. Olivat kyllä ihan edulliset, ja meille suuri plussa oli suora lento menomatkalla.

    Puoli- ja täysihoidoista, hintoja en muista. Mirihillähän ei ole saatavilla all inclusive -pakettia, eli juomat maksetaan joka tapauksessa erikseen. Mielestäni juomat olivat samoissa hinnoissa kuin suomessa. Meillä oli vain aamiainen ja se oli jälkeenpäinkin ajateltuna ihan hyvä ratkaisu. Lounasta ei suursyömärimiehenikään kaivannut, reilu aamiainen ja lämmin ilma auttoivat jaksamaan iltaan asti. Muutamana päivänä kävimme päivällä haukkaamassa jotain pientä baarissa. Illalliset ovat hyviä missä vain. Me kävimme pari pääasiassa siinä samassa ravintolassa jossa puolihoitolaisetkin. Siellä on tarjolla seisova pöytä joka ilta vaihtuvalla teemalla ja ruokailun jälkeen vain kuittasimme kaiken huonelaskuumme. Muutenkaan saarella ei käsitellä rahaa ennenkuin huonelaskua maksettaessa, sitä ennen kaikki kuitataan sinne. Muutamana iltana söimme meren päällä olevassa ravintolassa, jossa on hieno lasilattia (kalat uiskentelevat alla) ja muutamana iltana tilasimme illallisen huonepalvelusta ja nautimme sen omassa rauhassa omalla terassilla. Muistaakseni tämä tuli hinnaltaan aika samoihin puolihoidon kanssa.

    Vesilajien välineet (kanootit yms.) ja kuntosali olivat ilmaisia, snorklausvarusteista en tiedä (meillä oli omat mukana).

  2. Me meinataan lähtä heinäkuussa Mirihille, tosi pieni ja upee kohde, mutta upee on hintakin! :o Varataan matka Mr. Travelin kautta niin ei tarvi ruveta ite säätään.

    Me oltiin Mirihillä kaksi viikkoa elokuussa 2006 häämatkalla. Varasimme hotellin suoraan sähköpostilla ja lennot itse erikseen. Mirihi oli kyllä todella upea paikka ja kaikki sujui paremmin kuin loistavasti. En voi muuta kuin kehua. Voin vastailla jos haluat kysyä jotain, täällä tai privalla.

  3. Onko tietoa, saako isännällä olevasta mapista jossa on pöytäjärjestelyistä kuvia, niin esim. kopioita kuvista, vai miten suunnittelitte etukäteen pöytien järjestyksen ja että pöydät todella mahtuu sinne?

    Me otettiin sen kansion sivuista digikameralla kuvat, mutta lopullisesti päätettiin pöytäjärjestys ihan paikanpäällä mittailemalla ja yhtä pöytää siirtelemällä edestakaisin. Näin sai myös tuolien vaatiman tilan hahmotettua. Isännältä saa paikan pohjapiirustuksen, jossa on myös mitat ja pöytien koot ylhäällä.

  4. Silloin kun me käytiin katsomassa paikkaa, vessan ikkunoiden edessä ei ollut mitään verhoja. Oliko nyt/laitoitteko itse? Mä en ainakaan halua käydä vessassa akvaariossa.  :P

    Mä en kiinnittänyt mitään huomiota vessan ikkunoihin, mutta olisin kyllä huomannut, jos siinä ei mitään näköestettä olisi ollut kun itsekin vessassa kävin. Joten kai siinä jonkinlaiset verhot oli, kuviakaan ei tullut vessasta otettua että voisin tarkistaa ;D

    Jättikö kukaan vieraista autoa sinne yöksi, jos niin minne? Käsitin, että Furuvikin piha pitää olla tyhjä juhlien loputtua.

    Meillä oli yhdet vieraat asuntoautolla, jonka jättivät sen hiekkatien varteen ja yöpyivät siinä. Lisäksi siinä pihan ulkopuolellahan on parkkipaikka/tilaa autoille uimarannalla kävijöitä varten, joten kyllä siihen muutama auto menee. Meillä kaikki muut vieraat joko ajoivat autonsa pois tai tulivat alunperinkin taksilla.

    Me käytiin ennen häitä Furuvikissä varmaan melkein kymmenen kertaa katsomassa, mittailemassa ja kyselemässä, eivätkä isännät silti vielä hermostuneet. Taisivat kyllä oppia jo tunnistamaan meidät :)

  5. Meidän häät on nyt ohi ja kokemuksesta voin sanoa, että 50 vierasta mahtui mainiosti alakerran isoon "saliin". 60 vierasta voisi vielä mahtua aika mukavasti, mutta ei oikein enempää. Meillä sulhanen kävi apujoukkojen kanssa aamulla järjestämässä pöydät paikoilleen, koristelemassa lahjapöydän, viemässä juomat ja vähän koristelemassa yms. mutta pitopalvelu kattoi pöydät. Pitopalveluna meillä oli Chefs Gourmet Catering.

    Olen todella tyytyväinen paikan valintaan. Viereisellä uimarannalla oli kyllä ainakin päivällä uimareita, mutta sitä ei todellakaan huomannut vaikka meillä otettiin potrettikuvatkin pihassa. 50 vieraalla salissa ei ollut ahdasta, mutta pieni tila ehkä osaltaan loi mukavaa tunnelmaa. Iltapalan tarjosimme suoraan grillistä ja illalla lämpenivät myös molemmat saunat (vieraat tykkäsivät kovasti).

  6. jään sulaessa tuloksena tuleva höyry on suuremmissa määrin myrkyllistä
    En tosin tiedä kuinka tuo AGAn yksityisille myymä kuivajää eroaa töissä käyttämästäni, mutta kannattaa varmistaa tuon höyryn vaikutukset ennen kuivajään käyttöä

    Kuivajää on kiinteässä muodossa olevaa hiilidioksidia. Höyry, jota kuivajäästä muodostuu on kaasumuodossa olevaa hiilidioksidia. Hiilidioksidi on ihan sitä samaa, jota esimerkiksi uloshengityksessä kaikki puhallamme tai puuta polttaessa muodostuu. Se ei siis ole myrkyllistä esimerkiksi iholle, mutta pelkkää hiilidioksidia ei saa hengittää, koska keuhkot tarvitsevat happea. Kuivajäätä ei kannata säilyttää suljetussa tilassa ja autokuljetuksenkin aikana täytyy huolehtia riittävästä ilmastoinnista, mutta liioitella ei kannata. Astian ohi kulkeminen ja normaalisti ilmastoitu riittävän suuri tila (ei mikään pieni komero) tai ulkoilma ovat turvallisia. Yksi henkäys ei tapa.

    Kuivajäässä hiilidioksidi on kuitenkin lähes -80 asteista, joten paleltumilta tulee suojautua. Pieni hipaisu ei aiheuta suuria vammoja, mutta tarttuminen ja varsinkin suuhun ja elimistöön joutuminen on vaarallista ja aiheutta paleltumia. Mielestäni paleltumat ovat suurempi riski kuin kaasuuntuva hiilidioksidi.

    Kaiken A ja O on kuitenkin oikea käsittely. Suosittelisin, että jokaisella kuivajäätä ostavalla ja käyttävällä olisi mukana joku, joka ymmärtää mistä kuivajäässä on kyse ja osaa sitä asianmukaisesti käsitellä ja varmistaa muiden turvallisuuden. Vaikka se on oikein käsiteltynä hyvin turvallista, voi se ymmärtämättömän käsissä saada aikaan paljon tuhoa.

  7. -Mun päiväkirjassani on muutama itse otettu kuva siitä alakerran isosta tilasta.

    -Meille tulee siihen isoon huoneeseen kesällä 60-70 henkeä, ja se taitaa olla aika maksimi.

    -Siellä on tällä hetkellä kaksi vessaa, mutta tänä keväänä remontin yhteydessä myös näitä mahdollisesti uusitaan. Kai niiden lukumäärä silti samana pysyy.

    -Talvella siellä on kyllä aika vilpoista ollut, kun olen käynyt katsomassa. En tiedä saako jotenkin enemmän lämmetettyä, jos joku talvella haluaa siellä juhlia.

    Furuvikissä on aina maanantai-iltaisin (myös talvella) "avoimet ovet", jolloin voi käydä katsomassa tilaa ja kyselemässä kaikkea mahdollista isännältä.

  8. petraa_nina: Eräs tuttavani piti entisen miehensä nimen mennessään uudestaan naimisiin muutama vuosi sitten. Kysessä on jo viisikymppinen nainen, jonka (jo aikuiset) lapset ovat siis samannimisiä. Käsittääkseni tärkein syy nimen pitämiselle oli kuitenkin se, että se oli edellisen nuorena solmitun pitkän avioliiton aikana jo muodostunut omaksi, osaksi identiteettiä. Nimen pitämiseen tarvittiin kai jonkinlainen lupa edelliseltä aviomieheltä, tästä en ole aivan varma.

    Yksi vaihtoehto teille on tietysti ottaa kaikille (myös pojalle) uusi sukunimi. Tähän tarvitaan exän suostumus, jos teillä on yhteishuoltajuus.

    edit2. Luin jo toisesta ketjusta, ettei tämä ole teille mahdollista.

    edit. kirjoitusvirheet

  9. Sormusvalikoimasta en tiedä (en ole vielä etsinyt vihkisormusta), mutta hyvää palvelua saimme Westerbackilta (Mikonkatu 3). Sulhastani oli kaksikin myyjää auttanut sormukseni valinnassa, ja pienennykset ja käsinkaiverrukset hoituivat ilman lisäveloitusta. Myös sormuksen teettämistä tarjottiin oma-aloitteisesti vaihtoehtona sulhaselleni, joka etsi itselleen hieman erikoisempaa sormusta.

    Helsingin keskustahan on käytännössä täynnä erilaisia kultasepänliikkeitä, niitä kierrellessä saisi varmasti useammankin päivän kulumaan  :).

    edit. Otan sanani takaisin, ei palvelu ihan niin hyvää ollutkaan kuin miltä aluksi vaikutti. Sormusten valmistumisesta "unohdettiin" ilmoittaa, eikä heillä ollut kai aikomustakaan soittaa.

  10. Meillä kosinta tapahtui matkalla. Asiasta ilmoitimme lähettämällä tavallisten lomakorttien sijaan lähisukulaisille (vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset) kortit, joissa kerroimme kihlauksesta ja kutsuimme kahville. Pidimme siis pienet kakkukahvit viikon kuluttua kotiin pääsystämme, muutama viikko kihlauksen jälkeen. Valokuvaukset, lehti-ilmoitukset ja muut jätämme häihin, sillä häät ovat jo vuoden kuluttua.

×
×
  • Create New...