Jump to content
Naimisiin.info

tx

Rouva
  • Viestit

    172
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://usansuomalaiset.maxforum.org
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Paikkakunta
    Texas

tx's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

  1. Birth certificaten kanssa ei meilla ole ollut ongelmia; pyysin 2 tai 3 mahd pitkaa ja taydellista kappaletta Helsingin maistraatista, ja kavin niihin kaikkiin hankkimassa apostillet toisesta kerroksesta. Tietysti menee muutama penni lisaa niihin apostilleihin, mutta sitten ne on virallisia. Helsingista ainakin saa virkatodistukset valinnan mukaisella kielella, joten otin saman tien ne kaikki englanniksi, ja siihen tuli lisana viela se tarve mihin sita tarvittiin (for visa purposes). Tips, jos ikivanha pikkurikkomus jostain ei enaa nay poliisin rekistereissa (siis siina police certificate jonka joudut tilaamaan joka maasta jossa olet asunut), se on ollutta ja mennytta. (Eli pikkujutut kuin juuri joku harmiton sakko, teinina napistykset ym jotka eivat ole vahingoittaneet ketaan muuta eivatka ole vieneet sinua aikanaan linnaann ym) Isot ja vakavammat jutut (jotka ei vanhene; ryostot, murhat, tapot, isot talousvarkaudet ym joissa olisit ollut operoiva osapuoli) olisivat eri juttu sitten.
  2. Pyyda maistraatista taydellinen virkatodistus (siis missa kaikki mahdolliset tiedot, sisaltaen vanhemmistasi, sinusta, ja siis sisaltaen aiemmat etunimet). Ainakin Helsingin maistraatti antaa tuon lapun englanniksi, eli sellainen, ja siihen apostille. Ja sitten jos jossain taytettavassa lomakkeessa oli paikkoja muille nimille mita kayttanyt virallisesti, laitat sinne lisaksi ne vanhat nimet.
  3. Jos olet siina ikaryhmassa jolta kyseinen rokoite nykyaan vaaditaan, on se pakollinen, oli miten tahansa turhasta rokotteesta kyse. Paitsi jos olet raskaana laakarintarkastuksen aikaan. Muutama vuosi sitten viela vaadittiin alle 27-v naispuolisilta hpv-rokote. Onneksi ei enaa. Listat muuttuvat vahitellen, mutta jos ikaryhma ja sukupuoli taulukon mukaan sanoo etta pitaa olla x, y ja z niin silloin pitaa olla ne x, y ja z.
  4. Carnival, en ole tainnut asua koskaan paikassa jossa olisi ä tai ö osoitteesssa tai kaupungin nimessa. Mutta laittaisin kylla ne osoitteet sellaisina kuin ne ovat. Eli ä:lla jos on ä. Suomen provinssitkin voi varmaan jatttaa suomeksi, ainakaan jos niilla ei ole virallista kaannosta englanniksi. Uusimaa Uusimaana jne. Kyllahan tuo sama lomake taytyy hyvaksya muunkinkieliset osoitteet. Eli jos osoite on vaikka kiinaksi tai arabiaksi tai armeniaksi jos on asunut Kiinassa tai Saudi-Arabiassa tai Armeniassa (kuten varmasti sadat tuhannet tuon lomakkeen tayttaneet ovat aikanaan joutuneet tayttamaan), silloin paikallisella kielella ensin, ja englanniksi transliteroitu sen jalkeen. Mutta jos jostain kumman syysta ei ä ja ö onnistuisi inputina, jattaisin sitten tavalliset a ja o niiden sijaan. Ainahan nakee vaikka kuinka usein esim ç korvattuna c:lla vaikka siin on aivan sama juttu - samansukuinen kirjain, mutta taysin eri aantamys.
  5. Olisiko mahdollista etta kavisitte pyytamassa ne paperit suoraan Puolasta? Kai sinne edelleen paasee esim Ryanairilla tms suht nopeasti ja edullisesti (ainakin verrattuna tuohon kamalan monimutkaiseen paperisysteemiin mita lahetyston mukaan tarvitsette).
  6. Voi itku. No huh. Meilla oli pelkka marriage certificate englanniksi ja apostillella (molemmat Hgin maistraatista, onneksi sai niita muillakin kuin kotimaisilla kielilla), ja ne riitti USCIS:lle. Muuten, ei varmaan huono idea pyytaa naimisiin mennessa myos toinen kappale marriage certificatea varalle. Muistaakseni noin 30 euroa; sellaisen voivat kirjoittaa myohemminkin, mutta jos vihkimisen suorittanut henkilo tai todistajat eivat ole enaa tavattavissa (esim elakkeella, muuttanut maasta, kuollut ym) sitten se ei enaa onnistukaan.
  7. Immigration deskilla olevat nakevat koko lentohstoriasi mita on passillasi/passeillasi (jos eri maista, nekin on yleensa linkitetty samaan henkiloon). Eli nakevat jos olet ollut 3 paivaa USAssa vuonna 1986, tai jos on viimeisen 3 vuoden aikana tullut harrasteltua useamman kerran 89 paivaa maassa oloa kerrallaan (jossa tapauksessa olet koko ajan vahemman tervetullut paitsi jos jo jonkun sortin pitkaaikainen viisumi, vihrea kortti ym). Ja toki muissakin maissa kaymisesta nakyy tiedot. (Eli nakyy ainakin kaikki paikat missa sita passia on sitten tarvittu rajalla. Tallinna silloin kun se oli viela itablokkia, Sveitsissakin muistaakseni joskus kauan sitten sai leimoja ym. Joo, ja et voi tarkistaa niita mistaan, etka korjailla jos on joku rajavartija joskus merkannut jotain omiaan) Lisaksi myos jos lennat 1-suuntaisella Euroopasta, ennen kuin paastavat USAan menevaan koneeseen, yleensa pyydetaan nayttamaan vihreaa korttia, viisumia ym mika kelpaa sitten taanne jaamiseen. K-1 passissa kelpaa. USAn paasta paluulipun osto Eurooppaan on vahan sama; ennen kuin lennat, ESTAa vastaavanlaiset tiedot saat tayttaa taallakin, eli viisumien, vihreiden korttien, passien ym numeroita tarvitaan. Kun itse tulin aikanaan 1-suuntaisilla lennoilla K-3:lla, Americanilla oli ihan OK hinta, eli olisi maksanut 2 x enemman jos olisin ostanut lisaksi paluulipun.
  8. Vaihtoehtoina teilla on suomessa sukunimiyhdistelmina sinulle Omasukunimi, Omasukunimi-Miehenisansukunimi Miehenaidinsukuni (en tieda tuleeko myos tuohon kohtaan viiva vai sailyvatko erikseen), tai ottaa kokonaan miehesi sukunimet. Tai sitten molemmat miehen sukunimet. Nain oli ainakin kun kaverini meni chilelaisen kanssa naimisiin. Koska han olisi halunnut Omasukuni-Jompikumpimiehensukunimistamuttaeimolempia... se ei siis onnistunut. Muualla asuessa - tai jos saannot on muuttuneet viimeisen 15 v aikana Suomessa - voisi onnistua Omasukunimi de Jompikumpimiehensukunimi. Entas jos otat molemmat sukunimet mutta kaytat vain jalkimmaista? Maailmalla voi jompaakumpaa sukunimea pitaa ns middle namena, jolloin tuo jalkimmainen noista toimisi.
  9. Kaverini menivat naimisiin Kreikassa (Rodoksella) 2006. Vihkimistoimenpide oli maistraatissa. Mitaan osaa vihkitilaisuudesta tai juhlasta ei vietetty minkaan sortin kirkossa, joten kylla onnistuu.
  10. Ei tuosta pitaisi tulla ongelmia. Eli naimisiin taalla USAssa, sitten takaisin Suomeen ja sitten haette ja odottelette sita ir-cr- kumpi niista nyt olikaan teille sopiva viisumi. Selvittele vain mita tarvitset papereina naimisiin menemiseeen siella, ja ne mukaan. Varmaan parempi hankkia (tai vuokrata) haapuku paikan paalta, vaikkei toki haapuvun tanne kuljettaminen ole mikaan rikos. Samoin hyva olla todisteita mukana kaiken varalle matkalla siita etta palaat kotimaahan; jotain opistkelupaikasta, vaikka lopputyon luonnos, todistuksia tms. Seka jotain finansseihin liittyen, esim opiskelu- tai autolainat tms on aina plussaa koska ne osoittavat siteistasi asuinmaahan.
  11. Kannattaa muuten pyytaa kaksi kappaletta vihkitodistuksia, kaiken varalle. Toinen kopio taitaa olla 10 tai 30 euroa (tai ainakin olisi ollut viimeksi kysyessa), mutta se on kiva olla kun kuitenkin joutuu lahettelemaan sita alkuperaista eri paikkoihin viisumi- yms asioissa. Helsingin maistraatista sai muuten myos vihkitodistuksen englanniksi, taisi olla muitakin kielia vaihtoehtoina suomen ja ruotsin lisaksi. Eli miksi ei saman tien sellainen jota ei tarvitse kaantaa? Toisen kopion voi pyytaa maistraatista myohemminkin (siis maistraatin toimittamista vihkimisista). Mutta kuitenkin niin etta vihkimisen suorittaman henkilon pitaa olla paikalla allekirjoittamaan kyseinen kopio. Kun me kysyttiin asiaa muutama vuosi sitten, kavi ilmi etta meidat vihkinyt henkilo on jo elakkeella. Joten jos nyt oltaisiin vasta menossa naimisiin, ilman muuta toinen kopio kanssa. Helpompi ja halvempi olla varalta olemassa kun huomata ettei sellaista voikaan saada vaikka juuri tuosta syysta. Sama on hyva myos virkatodistusten kanssa; taidettiin ottaa 2 tai 3 jossain vaiheessa, jossa kaikki mahdollinen ja englanniksi, ja niihin apostillet. Kun ei Suomessa ole birth certificate systeemeita, parempi olla niistakin lisakopio. Harmi vaan kun niissa on tietenkin aina vaara syntymapaikka...
  12. Viela sen verran tarkennusta tuonne ylos aiheeseen poliisitodistukset: sellaisen tarvitsee jokaisesta maasta jossa on asunut yli 6 (tai 12?) kk sen jalkeen kun on tayttanyt 16.
  13. Suomessa naimisiin meno kylla onnistuu; passi ja miehelta jonkun sortin paperit joista kay ilmi etta voi menna kanssasi naimisiin ilman esteita. Sitten vain maistraattiin jne, ja asia etenee. Mutta jos teilla on tarkoituksena muuttaa USAan, Suoemssa asian odottelu ei ole ehka jarkevinta. (Kaytannossa 6kk tai voi olla ylikin) Jos haette puolisoviisumia, sen voi hakea vasta kun olette naimisissa. Paperit jotka taytatte sisaltavat mm selvityksen USAlaisen puolison tuloista; IRS/vuositulot ym. Jos han on Suomessa voi olla etta vuositulot menevat hankalammaksi todistaa... ellei sitten ole jo esim asunto tms omistuksessa joka voisi kayda ns vakuudeksi siita etta pystyy elattamaan sinut. (Voi olla etta tarvitsette lisatakaajan, esim hanen vanhempansa) Koska joka tapauksessa tuohon prosessiin menee aikaa ja rahaa, miksi ette menisi naimisiin jo nyt aiemmin? Maistraatissa homma hoituu katevasti, eli mies vain vierailulle vaikka viikoksi ja sitten takaisin USAan jossa voi laittaa paperisi eteenpain niin ehka kesaksi jo onnistuisi muuttamisesi. Jos haluatte pitaa ns isommat haajuhlat vasta kesalla, onnistuuhan sekin. Ymmartaakseni kirkot suostuvat kylla mm siunauksiin avioiliitoille (jos sellaista haluatte), tai sitten vain puhtaasti haajuhla peliin. Tai tietysti voisitte myos menna pikavisiitilla USAn paassa naimisiin, kunhan palaat Eurooppaan odottelemaan paperisotasi valmistumista (eli myos tuossa tapauksessa paperit hakuun heti naimisiinmenon jalkeen). Eikohan se onnistuisi nopealla visiitilla joko miehen asuinpaikassa tai vaikka Vegasissa. N. viikon matka ja TAKAISIN eli kaikki mahdolliset todisteet siita etta palaat toihin/opiskelemaan tms kotiisi heti seuraavalla viikolla. Jos tarkoitus on kuitenkin kummankin jaada Suomeen asumaan, no problem. Naimisiin vain, ja oleskelulupa hakuun Suomen paassa.
  14. 200 kg asti oli yllattaen Posti edullisin vaihtoehto. Tavarat paketteihin (alle 30kg/laatikko), ja tullilaput (joissa lukee etta sun omaa muuttotavaraa, kodin kraasaa jne) ja oma osoite USAssa niihin. Postilla on Economy paketti kai edelleen vaihtoehtona - sita suosittelisin. Tuleehan niille muutettaville tavaroille hintaa, mutta laske niista nykyisista Economy paketeista lahettaessa kilohinta, ja sen mukaan sitten muuttaminen. "Onko tama esine niin kiva etta haluan sen USAssa uuteen paikkaani jos sen lahettaminen maksaa 6e/kg?" - jos vastaus on "ei", eipa varmaan kannata lahettaa sita. Esine kerrallaan lapi, eli hyva varata aikaa tuohonkin. Toinen vaihtoehto sitten Fedex ja vastaavat. Mutta nuokin on kalliimpia pienemmille maarille. Jos ei tuo huonekaluja, varmaan tuo posti on edelleen kayttokelpoisin. Omia tavaroita saa tuoda veroitta 10 v muuttamisen jalkeen asti. Eli laatikko tai kaksi kerrallaan jos kay Suomessa tai jos sielta tulee kavereita tai sukulaisia jotka vois tuoda laatikon kerrallaan, sekin vaihtoehtona vahiten kiireisille tavaroille.
  15. Pankin kautta varmaankin. En tieda minkalaiset kulut USAsta muihin maihin lahettamisessa on, ja varmasti riippuu toki pankista ja asiakkuudesta. Jos ei ole pankissa tilia, tai kulut on hurjat, paypal taitaa nykyaan olla vaihtoehto. Ainakin Norjassa asuvalla kaverillani on paypal kaytossa, joten jos sen saa toimimaan norjalaisen tilin kanssa, kumma jos ei toimisi suomalaisen pankin kanssa. Kolmas vaihtoehto kai Western Union...
×
×
  • Create New...