Jump to content
Naimisiin.info

tx

Rouva
  • Viestit

    172
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän tx kaikki viestit

  1. Birth certificaten kanssa ei meilla ole ollut ongelmia; pyysin 2 tai 3 mahd pitkaa ja taydellista kappaletta Helsingin maistraatista, ja kavin niihin kaikkiin hankkimassa apostillet toisesta kerroksesta. Tietysti menee muutama penni lisaa niihin apostilleihin, mutta sitten ne on virallisia. Helsingista ainakin saa virkatodistukset valinnan mukaisella kielella, joten otin saman tien ne kaikki englanniksi, ja siihen tuli lisana viela se tarve mihin sita tarvittiin (for visa purposes). Tips, jos ikivanha pikkurikkomus jostain ei enaa nay poliisin rekistereissa (siis siina police certificate jonka joudut tilaamaan joka maasta jossa olet asunut), se on ollutta ja mennytta. (Eli pikkujutut kuin juuri joku harmiton sakko, teinina napistykset ym jotka eivat ole vahingoittaneet ketaan muuta eivatka ole vieneet sinua aikanaan linnaann ym) Isot ja vakavammat jutut (jotka ei vanhene; ryostot, murhat, tapot, isot talousvarkaudet ym joissa olisit ollut operoiva osapuoli) olisivat eri juttu sitten.
  2. Pyyda maistraatista taydellinen virkatodistus (siis missa kaikki mahdolliset tiedot, sisaltaen vanhemmistasi, sinusta, ja siis sisaltaen aiemmat etunimet). Ainakin Helsingin maistraatti antaa tuon lapun englanniksi, eli sellainen, ja siihen apostille. Ja sitten jos jossain taytettavassa lomakkeessa oli paikkoja muille nimille mita kayttanyt virallisesti, laitat sinne lisaksi ne vanhat nimet.
  3. Jos olet siina ikaryhmassa jolta kyseinen rokoite nykyaan vaaditaan, on se pakollinen, oli miten tahansa turhasta rokotteesta kyse. Paitsi jos olet raskaana laakarintarkastuksen aikaan. Muutama vuosi sitten viela vaadittiin alle 27-v naispuolisilta hpv-rokote. Onneksi ei enaa. Listat muuttuvat vahitellen, mutta jos ikaryhma ja sukupuoli taulukon mukaan sanoo etta pitaa olla x, y ja z niin silloin pitaa olla ne x, y ja z.
  4. Carnival, en ole tainnut asua koskaan paikassa jossa olisi ä tai ö osoitteesssa tai kaupungin nimessa. Mutta laittaisin kylla ne osoitteet sellaisina kuin ne ovat. Eli ä:lla jos on ä. Suomen provinssitkin voi varmaan jatttaa suomeksi, ainakaan jos niilla ei ole virallista kaannosta englanniksi. Uusimaa Uusimaana jne. Kyllahan tuo sama lomake taytyy hyvaksya muunkinkieliset osoitteet. Eli jos osoite on vaikka kiinaksi tai arabiaksi tai armeniaksi jos on asunut Kiinassa tai Saudi-Arabiassa tai Armeniassa (kuten varmasti sadat tuhannet tuon lomakkeen tayttaneet ovat aikanaan joutuneet tayttamaan), silloin paikallisella kielella ensin, ja englanniksi transliteroitu sen jalkeen. Mutta jos jostain kumman syysta ei ä ja ö onnistuisi inputina, jattaisin sitten tavalliset a ja o niiden sijaan. Ainahan nakee vaikka kuinka usein esim ç korvattuna c:lla vaikka siin on aivan sama juttu - samansukuinen kirjain, mutta taysin eri aantamys.
  5. Olisiko mahdollista etta kavisitte pyytamassa ne paperit suoraan Puolasta? Kai sinne edelleen paasee esim Ryanairilla tms suht nopeasti ja edullisesti (ainakin verrattuna tuohon kamalan monimutkaiseen paperisysteemiin mita lahetyston mukaan tarvitsette).
  6. Voi itku. No huh. Meilla oli pelkka marriage certificate englanniksi ja apostillella (molemmat Hgin maistraatista, onneksi sai niita muillakin kuin kotimaisilla kielilla), ja ne riitti USCIS:lle. Muuten, ei varmaan huono idea pyytaa naimisiin mennessa myos toinen kappale marriage certificatea varalle. Muistaakseni noin 30 euroa; sellaisen voivat kirjoittaa myohemminkin, mutta jos vihkimisen suorittanut henkilo tai todistajat eivat ole enaa tavattavissa (esim elakkeella, muuttanut maasta, kuollut ym) sitten se ei enaa onnistukaan.
  7. Immigration deskilla olevat nakevat koko lentohstoriasi mita on passillasi/passeillasi (jos eri maista, nekin on yleensa linkitetty samaan henkiloon). Eli nakevat jos olet ollut 3 paivaa USAssa vuonna 1986, tai jos on viimeisen 3 vuoden aikana tullut harrasteltua useamman kerran 89 paivaa maassa oloa kerrallaan (jossa tapauksessa olet koko ajan vahemman tervetullut paitsi jos jo jonkun sortin pitkaaikainen viisumi, vihrea kortti ym). Ja toki muissakin maissa kaymisesta nakyy tiedot. (Eli nakyy ainakin kaikki paikat missa sita passia on sitten tarvittu rajalla. Tallinna silloin kun se oli viela itablokkia, Sveitsissakin muistaakseni joskus kauan sitten sai leimoja ym. Joo, ja et voi tarkistaa niita mistaan, etka korjailla jos on joku rajavartija joskus merkannut jotain omiaan) Lisaksi myos jos lennat 1-suuntaisella Euroopasta, ennen kuin paastavat USAan menevaan koneeseen, yleensa pyydetaan nayttamaan vihreaa korttia, viisumia ym mika kelpaa sitten taanne jaamiseen. K-1 passissa kelpaa. USAn paasta paluulipun osto Eurooppaan on vahan sama; ennen kuin lennat, ESTAa vastaavanlaiset tiedot saat tayttaa taallakin, eli viisumien, vihreiden korttien, passien ym numeroita tarvitaan. Kun itse tulin aikanaan 1-suuntaisilla lennoilla K-3:lla, Americanilla oli ihan OK hinta, eli olisi maksanut 2 x enemman jos olisin ostanut lisaksi paluulipun.
  8. Vaihtoehtoina teilla on suomessa sukunimiyhdistelmina sinulle Omasukunimi, Omasukunimi-Miehenisansukunimi Miehenaidinsukuni (en tieda tuleeko myos tuohon kohtaan viiva vai sailyvatko erikseen), tai ottaa kokonaan miehesi sukunimet. Tai sitten molemmat miehen sukunimet. Nain oli ainakin kun kaverini meni chilelaisen kanssa naimisiin. Koska han olisi halunnut Omasukuni-Jompikumpimiehensukunimistamuttaeimolempia... se ei siis onnistunut. Muualla asuessa - tai jos saannot on muuttuneet viimeisen 15 v aikana Suomessa - voisi onnistua Omasukunimi de Jompikumpimiehensukunimi. Entas jos otat molemmat sukunimet mutta kaytat vain jalkimmaista? Maailmalla voi jompaakumpaa sukunimea pitaa ns middle namena, jolloin tuo jalkimmainen noista toimisi.
  9. Kaverini menivat naimisiin Kreikassa (Rodoksella) 2006. Vihkimistoimenpide oli maistraatissa. Mitaan osaa vihkitilaisuudesta tai juhlasta ei vietetty minkaan sortin kirkossa, joten kylla onnistuu.
  10. Ei tuosta pitaisi tulla ongelmia. Eli naimisiin taalla USAssa, sitten takaisin Suomeen ja sitten haette ja odottelette sita ir-cr- kumpi niista nyt olikaan teille sopiva viisumi. Selvittele vain mita tarvitset papereina naimisiin menemiseeen siella, ja ne mukaan. Varmaan parempi hankkia (tai vuokrata) haapuku paikan paalta, vaikkei toki haapuvun tanne kuljettaminen ole mikaan rikos. Samoin hyva olla todisteita mukana kaiken varalle matkalla siita etta palaat kotimaahan; jotain opistkelupaikasta, vaikka lopputyon luonnos, todistuksia tms. Seka jotain finansseihin liittyen, esim opiskelu- tai autolainat tms on aina plussaa koska ne osoittavat siteistasi asuinmaahan.
  11. Kannattaa muuten pyytaa kaksi kappaletta vihkitodistuksia, kaiken varalle. Toinen kopio taitaa olla 10 tai 30 euroa (tai ainakin olisi ollut viimeksi kysyessa), mutta se on kiva olla kun kuitenkin joutuu lahettelemaan sita alkuperaista eri paikkoihin viisumi- yms asioissa. Helsingin maistraatista sai muuten myos vihkitodistuksen englanniksi, taisi olla muitakin kielia vaihtoehtoina suomen ja ruotsin lisaksi. Eli miksi ei saman tien sellainen jota ei tarvitse kaantaa? Toisen kopion voi pyytaa maistraatista myohemminkin (siis maistraatin toimittamista vihkimisista). Mutta kuitenkin niin etta vihkimisen suorittaman henkilon pitaa olla paikalla allekirjoittamaan kyseinen kopio. Kun me kysyttiin asiaa muutama vuosi sitten, kavi ilmi etta meidat vihkinyt henkilo on jo elakkeella. Joten jos nyt oltaisiin vasta menossa naimisiin, ilman muuta toinen kopio kanssa. Helpompi ja halvempi olla varalta olemassa kun huomata ettei sellaista voikaan saada vaikka juuri tuosta syysta. Sama on hyva myos virkatodistusten kanssa; taidettiin ottaa 2 tai 3 jossain vaiheessa, jossa kaikki mahdollinen ja englanniksi, ja niihin apostillet. Kun ei Suomessa ole birth certificate systeemeita, parempi olla niistakin lisakopio. Harmi vaan kun niissa on tietenkin aina vaara syntymapaikka...
  12. Viela sen verran tarkennusta tuonne ylos aiheeseen poliisitodistukset: sellaisen tarvitsee jokaisesta maasta jossa on asunut yli 6 (tai 12?) kk sen jalkeen kun on tayttanyt 16.
  13. Suomessa naimisiin meno kylla onnistuu; passi ja miehelta jonkun sortin paperit joista kay ilmi etta voi menna kanssasi naimisiin ilman esteita. Sitten vain maistraattiin jne, ja asia etenee. Mutta jos teilla on tarkoituksena muuttaa USAan, Suoemssa asian odottelu ei ole ehka jarkevinta. (Kaytannossa 6kk tai voi olla ylikin) Jos haette puolisoviisumia, sen voi hakea vasta kun olette naimisissa. Paperit jotka taytatte sisaltavat mm selvityksen USAlaisen puolison tuloista; IRS/vuositulot ym. Jos han on Suomessa voi olla etta vuositulot menevat hankalammaksi todistaa... ellei sitten ole jo esim asunto tms omistuksessa joka voisi kayda ns vakuudeksi siita etta pystyy elattamaan sinut. (Voi olla etta tarvitsette lisatakaajan, esim hanen vanhempansa) Koska joka tapauksessa tuohon prosessiin menee aikaa ja rahaa, miksi ette menisi naimisiin jo nyt aiemmin? Maistraatissa homma hoituu katevasti, eli mies vain vierailulle vaikka viikoksi ja sitten takaisin USAan jossa voi laittaa paperisi eteenpain niin ehka kesaksi jo onnistuisi muuttamisesi. Jos haluatte pitaa ns isommat haajuhlat vasta kesalla, onnistuuhan sekin. Ymmartaakseni kirkot suostuvat kylla mm siunauksiin avioiliitoille (jos sellaista haluatte), tai sitten vain puhtaasti haajuhla peliin. Tai tietysti voisitte myos menna pikavisiitilla USAn paassa naimisiin, kunhan palaat Eurooppaan odottelemaan paperisotasi valmistumista (eli myos tuossa tapauksessa paperit hakuun heti naimisiinmenon jalkeen). Eikohan se onnistuisi nopealla visiitilla joko miehen asuinpaikassa tai vaikka Vegasissa. N. viikon matka ja TAKAISIN eli kaikki mahdolliset todisteet siita etta palaat toihin/opiskelemaan tms kotiisi heti seuraavalla viikolla. Jos tarkoitus on kuitenkin kummankin jaada Suomeen asumaan, no problem. Naimisiin vain, ja oleskelulupa hakuun Suomen paassa.
  14. 200 kg asti oli yllattaen Posti edullisin vaihtoehto. Tavarat paketteihin (alle 30kg/laatikko), ja tullilaput (joissa lukee etta sun omaa muuttotavaraa, kodin kraasaa jne) ja oma osoite USAssa niihin. Postilla on Economy paketti kai edelleen vaihtoehtona - sita suosittelisin. Tuleehan niille muutettaville tavaroille hintaa, mutta laske niista nykyisista Economy paketeista lahettaessa kilohinta, ja sen mukaan sitten muuttaminen. "Onko tama esine niin kiva etta haluan sen USAssa uuteen paikkaani jos sen lahettaminen maksaa 6e/kg?" - jos vastaus on "ei", eipa varmaan kannata lahettaa sita. Esine kerrallaan lapi, eli hyva varata aikaa tuohonkin. Toinen vaihtoehto sitten Fedex ja vastaavat. Mutta nuokin on kalliimpia pienemmille maarille. Jos ei tuo huonekaluja, varmaan tuo posti on edelleen kayttokelpoisin. Omia tavaroita saa tuoda veroitta 10 v muuttamisen jalkeen asti. Eli laatikko tai kaksi kerrallaan jos kay Suomessa tai jos sielta tulee kavereita tai sukulaisia jotka vois tuoda laatikon kerrallaan, sekin vaihtoehtona vahiten kiireisille tavaroille.
  15. Pankin kautta varmaankin. En tieda minkalaiset kulut USAsta muihin maihin lahettamisessa on, ja varmasti riippuu toki pankista ja asiakkuudesta. Jos ei ole pankissa tilia, tai kulut on hurjat, paypal taitaa nykyaan olla vaihtoehto. Ainakin Norjassa asuvalla kaverillani on paypal kaytossa, joten jos sen saa toimimaan norjalaisen tilin kanssa, kumma jos ei toimisi suomalaisen pankin kanssa. Kolmas vaihtoehto kai Western Union...
  16. Osa "suomalaisuuden" ominaisuuksista taitaa muuten olla aika sukupolvisidonnaisia. Eli esim. vanhemmillani (jotka olivat vanhoja minut saadessani) oli aina tapana kayda ystaviensa luona kylassa, ja naihin vanhojen ihmisten kylailyihin naytti aina liittyvan (suodatin)kahvinjuonti. Ja aina vaimon kuului ilmeisesti taikoa jostain mahdollisimman montaa lajia makeaa kahvileipaa kahvin seuraksi. Samaan kaavaan kuului toki mm. valittelua maailman menosta, ja kehuskelua omilla sairauksilla (jotkut tuntuivat minusta rakastavaan tautejaan yhta paljon kuin lapsiaan, eli "sappikiveni ovat niiiin kauhean kipeita ja vaivallisia" tuli ulos suusta samanlaisesti kuin "poikani valmistuu tohtoriksi ensi viikolla", samalla ylpeydella saavutuksista). Mutta jotkut ovat toki mainineet ettta tuo sairauksista puhuminen ym olisi esim. saman ikapolven saksalaisten keskuudessa suosittua. Ja tuo kavereilla kahvittelu kuuluu jotenkin vain siihen vanhempiin sukupolviin. Ainakin minusta. En erityisemmin pida kakuista enka muusta makeasta (ainakaan kahvileipana - jos tarvitsee makeaa niin vaikka pieni pala jotain kunnon tummaa suklaata kiitos), ja ei oikein tunnu luontevalta tuollainen kahvittelu. Tosin vaikka kavereista vain muutama on Suomessa, olettaisin etta siellakin olevilla alkaa olla 1) suolaisempi maku syotavien suhteen (sen sijaan etta olisi aina jotain makeaa), 2) normaalimpaa se etta tavataan jossain kahvilassa, pubissa ym - eipahan tarvitse kenenkaan siivoilla eika osallistua siihen kokkaus-draamaan joka aina naytti edeltavan noita kahvituksia... Eli tuo suomalainen kahvitteluperinne ja dramatiikka jai kylla ihan puhtaasti vanhempieni sukupolveen. Samoin jaivat oikeastaan kaikki perinneruoat... loytyyhan niihin ohjeita, mutta kun ei koskaan ole erityisemmin olleet omaan makuun, miksi ihmeessa tehda niita? Jostain aina silloin talloin lukee etta comfort foods olisivat niita mista piti lapsena. Ei kylla tasan ole - mulle mieluummin vaikka korealaista ja sichuan kuin mitaan mautonta. Ja jotkut kirjailijat tuntuvat liian vanhanaikaisilta itse kokeiltavaksi, esim. Paatalot ja Hietamiehet ym. Vai lukeeko niita nuoremmatkin kuin 70+? (Paasilinnan Janiksen vuosi viela menee, nuo muut jaa lukematta) Ja jotkut uudet kotkotukset nayttavat hassuilta kun ne ovat tulleet muotiin sen jalkeen kun on itse lahtenyt pois. Esim kun aikanaan nain ekan kerran sauvakavelijoita (joku kerta vanhempia katsomassa kaydessa), ne olivat oudon nakoisia, ja edelleen ovat. Ja muidenkaan makujen ei varmaan tarvitse menna nappiin siihen miten niiden "pitaisi" olla pelkastaan syntymapaikan tai paikan jossa asui lapsena pohjalta. Paikan jossa asui lapsena ei tarvitse olla se ainoa jossa tuntee itsensa kodikkaaksi. (yksikaan paikka, asunto, kaupunki jne jossa olen asunut ja tuntenut itseni erityisen kodikkaaksi ei muuten ole ollut Suomessa) Vuodenaikojen radikaalia vaihtelua ei ole pakko kaivata vain siksi etta paikassa jossa lapsena asuessa oli sellaista. (Irlanti oli jo ihan tarpeeksi paha kaamosmasennuksen kannalta, ja siella ei ole laheskaan yhta pimeaa kuin Suomessa) Ruokalajien joista piti lapsena ei tarvitse olla se ultimate comfort food aikuisena, jos matkalla loytyy jotain mista itse pitaa enemman. Se etta lapsena ollessa ainoat suklaat mita loytyi oli Fazeria ja Pandaa ei tarkoita etteiko kunnon tummasta suklaasta saisi nauttia aikuisena jne. Kuten myoskaan sita etta salmiakista pitaisi pitaa tai sita pitaisi kaivata maailmalla. Suomipopin, surkeiden suomalaistangojen tai humppien ei myoskaan tarvitse olla sita musiikkia josta olisi pitanyt lapsena tai josta myohemmin tulisi joku ahaa jonka jalkeen niista lahtisi joku harmoninen tasapaino itsensa kanssa. Eli jos ei asuinpaikassa tulekaan yhta synkkaa ja varikasta syksya, voi vaikka nauttia siita etta jouluna voikin menna varvastossuissa ja t-paidassa ulos. tai tehda/hankkia jouluperinneruoista ainoastaan pipareita jos huvittaa. Tai "kuusen" voi koristella rosmariinipensaaseen tai vaikka banaanikasviin jos huvittaa. Tai etta asuinkaupunki ei tunnu Helsingin tapaiselta pikkukaupungilta vaikka olisikin asukasluvultaan pienempi. Tai etta maailmalta loytyy itselle uusia suosikkiruokia ihan uusista ja oudoista kulttuureista (miksi menna ulos syomaan jotain mita osaa itse tehda helposti kotona?) Kylla niita nauttimisen arvoisia asioita luulisi loytyvan ajan myota Anyway, rambling aside... toivottavasti kaikki (varsinkin itarannikolla) on kunnossa.
  17. Riippuu kylla henkilosta enemman kuin kansallisuudesta. Ainoa poikaystava joka koskaan minulle on yrittanyt maaritella sallittua kaveripiiria - ja niin viela etta kaikkien pitaisi olla naispuolisia, oli suomalainen. Lahdin kylla saman tien kavelemaan siita suhteesta tuon kuultuani... Ooh.. tota, siis Suomessako sitten vaihdetaan vaatteita tai riisuudutaan inlawsien ollessa samassa huoneessa? (Minulle ei tulisi mieleen vaihtaa edes aidin ollessa samassa huoneessa. Kuten ei myoskaan oikein kayda saunassa tai uimassa minkaan sukulaisten tai puolison kautta sukuun kuuluvien kanssa, paitsi oman puolison).
  18. HeidiShawn, onnea viisumista Mina olen yleensa loytanyt parhaat lippuhinnat American Airlinesin kautta (ihan aa.com eli suoraan, ei tarvitse mitaan valittajia), varsinkin yksisuuntaisille lennoille. Mutta riippuu toki kaupungista mihin lennat ja monesta muusta tekijasta. Keskella viikkoa (ti ja ke) lentolippujen hnnat on yleensa edullisimmillaan, ja jos mahd 6-8 viikkoa ennen lentamista. Viikonloppuisin varaushinnat, ja tosi lahella lentoajankohtaa on yleensa suuremmat. Eli ei kuin onnea lippujen metsastykseen Samoin kannattaa tarkistaa paljonko on ylimaarainen matkalaukku jos haluaa tuoda toisenkin 23kg kassin mukana.
  19. Tuossa on muutamasta muusta maahantulo/maassaolokiellosta ja naimisiinmenosta pari ketjua http://www.meidanperhe.fi/keskustelut/alue/31/viestiketju/57411/apua_tarvitaan_taas_viisumi_ja_oleskelulupa_asiois http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/31/viestiketju/118210/ja_taas_oleskeluluvasta_ja_ehka_saharan_etelapuolisessa_afrikassa_asumisesta - noissa (oman arvion mukaan) on ollut hankalampia tapauksia lupien suhteen, mutta (rehellisin perustein) naimisiin meno nayttaa auttavan. Yleensa. Noista ensimmaisessa ketjussa mainitaan ainakin yksi henkilo joka maahanmuuttovirastossa osaisi auttaa, toivottavasti tuo Punto on viela siella toissa. Eli luulisin etta han olisi paras arvioimaan miten tuo onnistuisi.
  20. Nimen ei periaatteessa pitaisi vaikuttaa tyonsaantiin, eli jos on muuten samat tyokokemukset, opinnot ja taidot, yhta hyvin pitaisi paasta tyohaastatteluun tai saada tyopaikan olipa sitten Virtanen, Svensson, Smith tai Muhammed. Mutta kylla taitaa hieman vaikuttaa nimikin, eika vain Suomessa. Talla puolen latakkoa nimet jotka kuulostavat valkoisilta saavat useammin kutsuja haastatteluun kuin mustilta kuulostavat nimet (Jamal, Lakesha, Latisha jne) vaikka kaikki muut osat kokemuksesta olisivatkin aivan samoja. Tuossa esim yhdesta kenttatutkimuksesta kahdella nimella hakiessa http://www.clutchmagonline.com/2011/07/want-to-get-a-job-use-a-white-name/ Mutta en huolestuisi pohjoismaiselta kuulostavasta nimesta. Tuskinpa monella tyonantajalla on mitaan erityisia syita olla valttamatta vaikka ruotsalaisilta kuulostavia nimia. Eri asia olisi jos olisi vaikka musliminimi (tai muuten lahi-idasta tai vaikka Somaliasta oleva nimi), vaikka nimen ei pitaisikaan pahentaa miesta/naista. Mutta eipa sellaisenkaan pitaisi estaa ketaan saamasta tyota vaikka vahan kauemmin saattaisikin ensimmaista paikkaa hakiessa kestaa.
  21. Hei B, Kaverini meni chilelaisen miehen kanssa naimisiin. Hankin olisi halunnut pitaa oman sukunimensa mutta ottaa lisaksi miehen sukunimista ensimmaisen. Se ei kuulemma ollut mahdollista, eli jos olisi ns kaksiosaistanut nimensa, olisi pitanyt ottaa molemmat miehen sukunimen oman sukunimen lisaksi. Joten paatyi sitten pitamaan oman nimensa. Eli jos on Virtanen + Garcia Lopez, niista EI onnistuisi Virtanen-Lopez tai Virtanen-Garcia vaan Virtanen-Garcia(pitaakohan tahankin tunkea tuo valiviiva?)Lopez tai oma vanha sukunimi. Ellei sitten ole muuttuneet kaytannot tuosta viimeisen 10+ vuoden aikana.
  22. Eipa kai se ihan mahdotonta ole. Tuossa on hieman miten Irlannissa naimisiinmeno toimii http://www.groireland.ie/getting_married.htm http://www.dochara.com/info/misc-info/getting-married-in-ireland/ - Both Co-Me and Waterlily Weddings are excellent wedding planners with particular expertise in helping to arrange weddings in Ireland for non-resident couples. Getting help is a very good option to consider. http://www.movetoireland.com/movepag/miscwed.htm http://ireland.angloinfo.com/family/getting-married/ (pitaisi kuitenkin olla jonkun aikaa kirjoilla, mutta toivottavasti tuohon on joku mahdollisuus ohittaa tuo vaatimus)
  23. Emmi, voit menna turistiviisumilla (tai siis silla visa waiver ohjelmalla) USAssa kaydessasi naimisiin. Mutta silloin naimisiinmenon lisaksi ei matkan tarkoitus saisi olla jaada maahan saman tien. Jos tarkoitus on menna naimisiin siella, ja palata Suomeen (tai muuhun asuinmaahan) jossa sitten odotellaan puolisoviisumin etenemista, se onnistuu ja on ok. Mutta jos tarkoitus on tulla maahan naimisiinmenoa varten, ja saman tien jaada, se ei valttamatta onnistu. Visa waiverin tarkoitus on olla max 90 pv turistoimassa, jonka jalkeen palaat kotimaahan. Periaatteessa jos menet naimisiin, voisi hakea adjustment of status naimisiinmenon perusteella, mutta joutuisit melko todennakoisesti perustelemaan etta et tullut maahan aikeinasi naimisiinmeno ja maahan jaanti. Milla tuon voi todistaa? Jos olet irtisanoutunut toistasi asuinmaassasi, ja sinulla ei ole siella enaa asuntoakaan, todistelu on aika vaikeaa. Maahan et kuitenkaan paase yksisuuntaisella lipulla, joten paluulipun tarvitset joka tapauksessa. Vaihtoehdot olisivat kai K-1 eli kihlattuviisumi - pitaisi olla suht nopea. Jos miehesi on viela Afghanistanissa, voisitteko jo aloittaa prosessin? Heti kun K-1 saa lapi, voisit muuttaa miehen luo, voitte menna naimisiin ja hakea tuota AOS (adjustment of status) kuten asiaan kuuluu. Tai kayt USAssa, menette naimisiin, ja puolisoviisumin haku paalle. Joskus kihlattu- ja joskus puolisoviisumi on nopeampi, keskiarvoisia aikoja voi katsella vaikka visajourneyn sivuilla. Olisiko mahdollista etta kayt USAssa, menette naimisiin, haette sinulle puolisoviisumia (jonka hakemiseen joudut kaymaan Suomessa), mutta jos haluat olla vahan pidemman aikaa kuin 3 kk miehesi luona, hakisit itsellesi 6 kk turistiviisumia? Sina aikana (kuten myos kihlattuviisumiin sisaltyvana adjustment of status-aikana) et voisi kuitenkaan olla USAssa toissa. Jos tama ei olisi sinulle ongelma, tai voisit tehda vaikka etatoita Suomeen USAsta kasin, ei tuo olisi varmaan huonompi vaihtoehto. Sitten vain kavisit Suomessa hakemassa puolisoviisumin ja muuttamalla itsesi kunnolla USAn puolelle. Erossaolo paperisodan takia on joka tapauksessa inhottavaa, joten joko tama metodi tai sitten tuo K-1 voisivat olla parhaat teille.
  24. Joo, jos tarvitsee tehda AOS, kannattaa pistaa se menemaan ennen kuin on 12 kk kulunut siita laakarin tarkastuksesta niin saastyy muutama satanen. MMR:sta (joka jostain kasittamattomasta syysta "kaantyy" MPR:ksi suomessa) ei tarvitse mitaan 10 vuoden tehosteita. Jos ne on kerran tokitty suhun, se riittaa. Jos on mitaan rokotteita mihin tarvii myohemmin kuin laakarintodistuksen yhteydessa lyoda mitaan tehosteita, niitakaan et tartte jos teet AOS:n tuon 12 kk kuluessa.
  25. Varmaankin hanen asuinmaansa Suomen edustusto (lahetysto, tai jos ei ole asuinmaassa niin lahin lahetysto missa onkaan) tietaisi parhaiten. Jos asuu Nigeriassa, Lagosin lahetyston tiedot on tuolla http://www.finlandnigeria.org/Public/Default.aspx
×
×
  • Create New...