Hiawatha

Rouva
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

About Hiawatha

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.luxor4care.org.uk
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Egypti

Recent Profile Visitors

816 profile views
 1. Luxor on mahtava paikka. Ainakin mielestäni. Nyt kun olen ehtinyt aika monelle kertoa millaista siellä oli, suurin osa ei kuulemma todellakaan lähtisi. Historia kuulemma kiinnostaa, mutta muut haittapuolet ovat sitten liikaa, etupäässä se kaaosmaisuus sekä likaisuus. Itse olen niin haltioitunut paikasta, että jopa paikalliset vessat ovat mielestäni ihan ok. Jotain vinkkejä hyvin lyhyesti: -en edes harkinnut toimiston retkiä, oltiin muutenkin omatoimimatkalla vaikka pakettimatka olikin (lento+hotelli). Jos ei osaa itse suunnistaa esim. pyörällä kauempiin kohteisiin, ottakaa paikallinen oppaaksi, selviää halvalla. Voipa olla ettei joudu maksamaan mitään…lisäksi kuvittelisin, että jos menet joukkion mukana, eipä siellä juuri haahuilla omaan tahtiin, paikallinen taas opastaa sinua juuri niin kauan kuin itse tahdot. Oppaat lähtevät autoillaan kauemmaksikin (Dendera) tai esim. Aswaniin veneellä jne. Hevosella pääsee myös länsirannalle, mutta se maksaa enemmän. -sää on talvisaikaan päivällä ok, itsellä välillä jopa vilu (lämpömittareihin en törmännyt), tosin Kuninkaiden ja Kuningatarten laaksossa on hyvin lämmin talvellakin eikä siellä tuule. Illalla on todella kylmä, Suomessa päälle laittamani talvitakki tuli tarpeeseen, sillä istuimme ulkoravintoloissa/baareissa – ja vaikka ei olisi istunutkaan, ulkona kulkiessa tulee kylmä. -vatsatautia stressasin eniten muiden puheiden vuoksi ja ihan turhaan. Tosin itselläni on aikamoinen teräsvatsa, joka ei hätkähdä oikeastaan mitään. Useimmat vessat ovat oikeasti niin kamalia ettei sanat riitä kuvaamaan (kun kerran juostiin muualla kuin varsinaisilla turistialueilla) ja _muistaakseni_ käytin käsidesiä joka kerta. En oikeasti vain jaksanut räpeltää niiden kanssa koko aikaa. Lisäksi siellä tuli käteltyä koko ajan ihmisiä enkä edes tohtinut ajatella, missä niiden kädet olivat käyneet…Hotellilla syötiin vain aamupala, muutoin toivomuksena oli syödä mahdollisimman paikallisissa pikkupaikoissa sekä paikallisten kotona. Ja se kotien hygienia oli niin kaukana Suomesta kuin vain ikinä voi olla. Harmi kun en älynnyt ottaa yhtään kuvia kodeista sisältä, jotenkin sitä ujostutti, mutta seuraavaksi sitten. Mutta koska niin moni muu on kai saanut vatsataudin, niin pystyn puhumaan vain omasta puolestani. -paikallisia ei tarvitse pelätä, ovat todella ystävällisiä kun ottaa itsekin rennon asenteen. En kokenut kehumista häiritsevänä iskemisenä, ainakin minulle olivat tosi kohteliaita ja korrekteja. Enkä osaa olla kenellekään tyly vaan minusta oli kohteliasta vaihtaa kaikkien kanssa muutama sana ja pidin siitä! Aamuöistä tuli liikuttua joen toiselta puolelta hotellille yksin, ei pelottanut eikä paikallisten mukaan siellä mitään pelättävää olekaan. Pitkä juttu, silti tässä vain murto-osa, toivottavasti apua jollekulle!
 2. Olen ollut Eteläisessä salissa juhlissa. Kyllä tila on aivan erillinen, eikä siitä ole mitään läpikulkua. Sali on matkan varrella kirkkoon. Päivä oli suosittu vihkipäivä enkä huomannut mitään tuollaista. Enkä tiedä miten läpikulku edes onnistuisi, onhan salissa toki monta (kaksi?) sisääntuloa, mutta ainakin yhden muistan olleen kiinni, siis köydet esteenä... Hikinen ilma oli, kun oli linna kuumennut koko helteisen kesän.
 3. Luonnollisesti! Ei mullakaan ole huonoja kokemuksia saman puljun paikoista! Sellaista valitettavasti sattuu, mutta eihän se sitä oikeaksi tee. Tosin huonon kokemuksen paikasta kertoi ASIAKAS, joka on MINUN työkaverini, SE tuskin on kiellettyä. Hän ei kuitenkaan ollut yhtään pettynyt asiaan vaan nauroi hyväntuulisesti asialle itsekin. Ja on aivan luonnollista, että joskus hommat oikeasti hoituu paremmin, riippuen kuka on töissä. En osaa sanoa sitten, kuinka sisäpiirin juttu se on ???
 4. Hm, kuulemma ihan kiinni ketkä hommissa (tuttuni töissä Laineella). Meinaan töissä kertoi yksi tyyppi sellaisen mokatarinan ko. paikasta, että kaikki oli mennyt pieleen. Ei häät, vaan oli iso seurue vaan mennyt syömään. Tosin näin ei-paikalla-olleena juttu kuulosti lähinnä koomisen hauskalta, mutta tuskin naurattaa enää, kun kyse on häistä :
 5. Jokin Pietari Brahen juhlatila, muistaakseni? Olisin kuullut, että jollain olisi tulevat juhlat siellä, en ole kyllä varma!? Ehkä se on siis vielä olemassa.
 6. Ruoista ei ole jäänyt mielikuvaa, eli ei siis varmastikaan voinut olla kovin huonoa mutta HIEMAN kyllä ihmettelen heidän hääkakkujaan. Ensimmäisen kerran kun näin heidän hääkakun, luulin, että se on koristelultaan keskeneräinen ja laittavat sen pöydässä valmiiksi, mutta ei! Se näytti minusta siltä, että kaksivuotias muksu oli heitellyt kuorrutteet kakun päälle Toki huolimattomasti, mutta silleen taiteellisesti tehty kuorrutus on hieno eli tarkoitus ei ole, että pinta on sileä, mutta sitä ei kyllä oltu osattu toteuttaa : Ja kun toisella kertaa oli samanmoinen versio, niin aattelin, että voisivat tosiaan panostaa hääkakun ulkonäköön.
 7. Juu-u. Ei ole huomenlahja, kuva muuten vaan ja kyllä se kauppansa teki! Idea loistava, jos kehtaa toteuttaa.
 8. No katsos - taiteilija minussa haluaa kaikesta tulevan minua tyydyttävää, joten pullanrumilukset eivät käy laatuun ;D Kyllä ne syödään, vierasvaraa ei meilläkään jää, sillä kyllä vieraille tarjotaan uunituoretta pullaa! Muu ei käy. Itsekin ehkä juuri ja juuri kykenen syömään päivän vanhaa pullaa : Pullan pitää olla suussasulavan pehmeää ja maistuvaa
 9. Mäkin jätän kananmunan aina pois pullasta! Ei kuivu niin nopeasti, mikäli sitä pullaa nyt sattuu jäämään vähän kauemmaksi aikaa pussiin ;D Kerran vain unohtu voidella pullat ja niistä ei tullu kauhean kauniita, joten millä ne sitten voitelee, jos ei kananmunalla ???
 10. Palvelusta ei mitään käsitystä, ihana paikka, mutta omasta mielestä vaatii kalusteiden vaihdon, niillä kalusteilla paikka on SEKAVA. Näin kirjoitin tuonne toiseen ketjuun joskus: "En tiedä kuinka erilainen tämä paikka on, mutta: http://www.konsankartano.com -->Konsan kievari Pidän paikasta paljon, takka ja kaikki on niin tunnelmallista, mutta EN pitänyt yhtään niistä sekalaisista huonekaluista, jotka siellä kylläkin olivat silloin ihan tarkoituksella (ne ovat kaikki kaupan). Enkä usko, että on kovin helppoa lähteä sinne vielä hankkimaan tyylikkäämpiä vuokrakalusteita " http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...31329;start=1#1
 11. Kai se onkin lähinnä tarkoitettu muistoksi ja kotona enemmän luettavaksi, tämä on mun näkökulma. Jos on häissä hiljainen hetki, tai haluaa lukea, niin sitten voi. Meidänhän häät olisivat olleet muutoin pelkkää lukemista, sillä ei yli 50 sivuista häälehteä ihan tuosta noin vaan lueta ;D
 12. Kuten moni muukin on maininnut; valokuvaus. Nyt ottaisin vaikka sitten kalliin, mutta superhyvän kuvaajan koko päiväksi, silloin häitä järjestäessä en edes tajunnut, miten joku tuollainen asia muka voi olla niiiiiin tärkeä. Ja itse vielä olen aina harrastanut valokuvausta. Harmittaa (kun sitä ajattelee, suuressa mittakaavassa tuskin "muutamien" valokuvien puuttuminen häiritsee)
 13. Mä olisin varmaan revennyt nauramaan alttarilla...piristävä pappi tuo, vaikka tiedän, ettei kaikki osaa ottaa huumorilla tuollaista.
 14. Jepulis, mutta kannattaa muistaa ne perinnöt! Meillä vanhemmat hoitaa ne omalta osaltaan, eli ihan selvennykseksi, että vaikka tässä "paasaan", niin ei ole meilläkään avioehtoa. En ole silti laisinkaan sitä vastaan! Se on varsin hyvä paperi. Ihan tarpeeksi nähty niitä toistensa tukassa roikkuvia pareja ;D
 15. Ja avioehto ei ole tehty tätä hetkeä varten, vaan tulevaa. Valitettavasti kukaan ei tiedä, mitä oma elämä on esim. 30 vuoden kuluttua. Näitä timoteeaamikkosia kun riittää näköjään. Ihmiset muuttuu, se on nähty.