morsianna

Aktiivijäsen
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About morsianna

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Turku
 1. Meillä on toivon mukaan myös vihkiminen ulkona, juhlapaikan puutarhassa. Tällä hetkellä ollaan ajateltu niin, että puutarhassa on kaari jonka edessä vihkiminen tapahtuu ja vieraat mudostavat "käytävän", kuten kirkossakin. Me siirrytään sisälle kartanoon loppumarssin tms. jälkeen ja kaasot ohjaavat vieraat meidän hävittyä sisään, jossa jo ollaan onniteltavina. Jonoon ihmiset vaan ja juhla alkaa alkumaljalla kaikkien asetuttua paikoilleen. Olen tilannut saippuakuplia mitkä muodostavat vähän päänvaivaa. Eli puhaltelevatko ihmiset niitä siinä meidän hitaan poistumismarssin tms. aikana? Ihan taatusti unohtavat koko jutun. Pitää kävellä ekstrahitaasti. ;D Tai sitten ollaan hetki ulkona kuvattavana ja puhaltelevat siinä rekvisiitaksi.. Hyviä ideoita mun mielestä ovat myös kaikki valokuvausvartit yms. Jos joudutaan olemaan sisällä sateen takia, saa kyllä kaikki saippuakuplat jäädä. Silloin poistutaan varmaan huoneesta hetkeksi vihkimisen jälkeen ja tullaan takaisin onniteltaviksi. Muuten siis sama aloitus. Täytyypi miettiä.
 2. Meillä näin: Kutsuteksti: Löytäneet olemme sen, elämämme rakkauden. On onnesta viesti tää, kun meidät pian vihitään. Vietä kanssamme juhlava hetki, kruunaten yhteinen alkava retki. Meillä on ilo kutsua Teidät 04.08.2007 todistamaan kun sanomme toisillemme Tahdon omenapuiden katveessa, Ilmattaren sen salliessa. Juhlallisuudet alkavat klo 16 ja jatkuvat Ala-Lemun Kartanon tiloissa. Rakkaudella, Morsianna ja sulho hääinfotaskun päälle vielä tämä: "Minä tunsin itseni niin onnelliseksi, etten edes pelännyt tämän hetken menevän ohi." -Muumipappa- Hääinfo meillä tuli lähinnä sen takia, että halusimme vieraiden saavan ajatuksen siitä, mitä on tulossa. Esim. kasvisruokaa ja ei alkoholia. Eivätpä valita paikan päällä ihan niin paljon. Emme myöskään haluneet jättää lapsia täysin kutsumatta (liian hankalaa), vaan ilmaisimme infossa auttavamme lastenvahdin järjestämisessä, mikäli tarve. Infoon mahtui myös mukavasti rahatoiveruno, pukeutumisetiketti, kartta yms.
 3. Mulla on yksi hyvä lohiruokaohje. Kyseessä lohipiirakka, joka tehdään irtopohjavuokaan. Piirakasta tulee tuon vuoan korkuinen (eli aika iso) ja se on taikinakuoren peittämä. Itse olen koristellut taikinakuoren vielä esim taikinaristiköllä ja kun vuoan poistaa on aika komea näky pöydässä. Todella kehuttu piirakka, johon tulee täytteeksi keitettyjä kananmunia, puuroriisiä, tilliä ja ihan raakaa suolaamatonta lohta. Ei ole ohje nyt ihan käsillä, mutta mikäli joku haluaa tarkemman version huutakaa HEP! ps. Zeherazade: se on ihan piirakasta kiinni.
 4. Kiitos kun autatte meitä pähkäilijöitä! Lisäapua tarvitaan aina. Kysyisin vielä sellaista, että miten bändin aikataulu on tunkeutunut päivään? Eli milloin on rahdattu kamat sisään ja taas pois? Entä jos on ollut esim. 3 x 45 min soittava kokoonpano, mikä on ollut aikataulu? Kiitos!
 5. Kiitos suuresti infosta!
 6. Meillä ei alkoholia tulla tarjoilemaan, mutta ilmoitamme siitä infon yhteydessä vieraille. Punaista lihaakin ilman joutuvat olemaan, mutta jos tälläinen meininki ei innosta niin saa jäädä pois. Siis ihan ystävällisesti sanottuna. Eniten haluan välttää paikan päällä valittajia. Kyllä hauskaa silti pyritään pitämään ihan olan takaa!
 7. Haluan aika samanlaisen kimpun BlueViolet ja mietin tuota Reginaa, kiitos infosta! Johtuisikohan erilaisesta sidontatavasta? Ja heinien liittämisestä? En tiiä, kuhan arvaan.
 8. Kyllä mekin jonkin sortin pukukoodi ajateltiin ilmoittaa, koska halutaan kuitenkin tyylikkäät häät. Ja musta on kivaa, kun ei tarvitse arvailla. Haluaisin myös yhtenäisen oloisen porukan. (tiedän, että toinen kummitäti on aina iltapuvussa ja toinen vanhassa kesämekossa..) Muutenkin kutsun luonteesta ja ulkonäöstä ja juhlaohjesäännöstä käy selville millainen tilaisuus on kyseessä. Mutta meidän pitää kuitenkin saada loistaa ja olla keskipisteessä, joten toivon, etteivät naisihmiset nyt sentään missään linnanjuhlat-puvuissa ilmesty paikalle.. ;D Äiti kuulemma haluaisi häihin hienon iltapuvun ostaa, mutta mä en oikein innostunut siitä. Mä jotenkin olettaisin, että jokaisen sen miehen perusvaatekerrastoon kuuluu musta puku.. Voiko näin olettaa?? Isä osti todella hienon puvun kirpparilta neljällä eurolla kun oli mun ylppärit, joten ei se kyllä usein rahasta mun mielestä oo kiinni.
 9. En oikein tiedä näistä, joten: Voidaanko nimeä vaihtaa kokonaan naimisiin mentäessä? Tarkoitan sitä, ettei oteta kummankaan nimeä, vaan joku ihan muu? Meillä ei kumpikaan oikein haluaisi omaa nimeään. Ilmeisesti tulee kuitenkin halvemmaksi jos ottaa jonkun isoisovanhemman nimen, vai? Auttakee!
 10. Täällä morsianta itseään ei kauheasti ruoka-asiat kiinnosta, mutta haluan vieraiden nauttivan. Istumajärjestys on toinen mihin aion käyttää rutkasti energiaa, sillä olin jokin aika sitten serkun häissä ja ei kyllä homma toiminut. Yhdessäkin salissa voi olla eristäytynyt olo niin kuin siskollani oli. Minä, avomieheni ja kaikki nuoret istuttiin samassa pöydässä, paitsi ihana siskoni toisella puolella huonetta vanhojen kääkkien keskellä. Mikä tolkku siinä? ??? En ole koskaan ollut monihuoneisissa häissä ,joten en osaa niistä sanoa. Aattelin siksi "pelata varman päälle" yhdellä salilla, mutta tuolla oli jollain toisella sivulla kivoja ideoita miten hyödyntää useita huoneita. Meillä häät tulee olemaan kartanossa ja siellä useita muitakin tiloja kuin pääsali. Niihin voisi laittaa esim. kuvia hääparista, piirtoheittimellä runoja seinille yms. Taisi mennä vähän ohi aiheen,sori..
 11. Sarbe tai joku tietävä: Millainen paikka tuo louhisaaren kartano askaisissa? Tässä näitä isomman porukan paikkoja mitä nyt tulee mieleen : Aboa vetus& Ars Nova hieman erilaisiin häihin (pitäisi 150 mahtua), Harjattulan kartano tilasta riippuen 100-250 mahtuu (juhlallinen kartanosali 125 hengelle), Wiurilan kartano (ilmeisesti jopa 200), Ilmaristen matkailutila (juhlatilaan muistaakseni 150), Liedon vanhalinnan kartanoravintola (mahtuu 180, mutta 60 hengen kartanosali paljon kauniimpi), Kupittaan paviljonki (jopa 140)... Toivottavasti auttaa jotakin.
 12. Vieläkös täällä on elämää? Tiedustelisin ala-lemun kartanossa häitä viettäneiden kokemuksia paikasta? Meille kutsutaan 100 vierasta (en vielä tiedä kuinka monta ilmaantuu paikalle, ehkä 90?), mahtuuko hyvin? Muista paikoista: Kiinnostaisi valkeat, juhlalliset ja avarat tilat. Mistä löytyy? Hurjasti on hehkutusta aiemmin tullut saustilan kartanolle, joten se täytyy varmaan käydä tarkastamassa. Kuinka aikaisin olette muuten käyneet katsastamassa tiloja? Tai kuinka aikaisin varanneet? PS. MILZI: Kuusiston kartanosta kannattaa tiedustella museovirastosta, koska on museokäytössä tätä nykyä.