Lilith

Rouva
 • Content count

  97
 • Joined

 • Last visited

About Lilith

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 11/08/82

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere

Recent Profile Visitors

1575 profile views
 1. Mun miehellä oli tavallinen, musta kauluspaita mut liivin ja plastronin tein itse pellavasta niin ne mätsäs sitten hieman mun pukuuni. Mä en ole koskaan nähnyt pellavaista "parempaa" kauluspaitaa, pellavaiset on yleensä vähän rennompia ja rypistymisen takia toimii juhlapaitana vähän huonosti.
 2. Mä en ole koskaan laittanut, varsinkin se leveämpi metallivanne on niin hyvää tavaraa ettei se sitä tarvitse. Täältä saa muuten tilattua sitä samaista vannetta vähän halvemmalla, mikäli on vähänkään tuo ruåtsin kieli hallussa
 3. Eurokankaan valikoimista poistui se paksu muovivanne jo vuosi sitten. Jos meinaat laittaa vain kaksi vannetta, suosittelen ehdottomasti metallivannetta, tuota muovista täytyisi laittaa enemmän jotta se jaksaisi kannatella kunnolla mitään. Rigilene ei sovi mun mielestä vanteeksi ollenkaan. Metallivannetta saa ainakin Treelta koskarin nappikaupasta. Itse olen käyttänyt sekä leveämpää että kapeampaa versiota eikä niiden joustavuudessa ollut suurtakaan eroa. Omassa vannehameessa oli 3 vannetta sitä kapeampaa ihan vain kustannussyistä. Vanteiden lukumäärä riipuu aika pitkälti siitä kuinka ison hameen haluat ja kuinka raskasta hametta sen täytyy kannatella. Kahdellakin saa jo ihan muhkean
 4. Hei Pléigoxe. Ei pellavapuvun teettäminen maksa varmastikaan sen enempää kuin "tavallisenkaan" hääpuvun teettäminen. Malli siinä enemmän ratkaisee, mutta yleensäottaen pellavaa on helppo ja mukava työstää. Ja ompelijoidenkin hintahaitari on todella laaja. Kannattaa ihan tulostaa/piirtää haluamansa malli ja lähteä kyselykierrokselle tai ottaa sähköpostilla yhteyttä Helsingin ompelijoihin. Itse ompelen Tampereella ja kyllä yksinkertaisen mallin saa täällä teetettyä kankaineen tuolla viidellasadalla. Pellavaa voi löytyä tosi edullisestikin, omat hääpukupellavani maksoivat yhteensä vain n. 25 euroa.
 5. ^^ Kannattaa tosiaan kokeille ensin ja säätää koneen langankireydet ja tikin pituus oikein niin ei pitäis mennä ryppyyn
 6. Ihan hyvin, sitten kun vihdoin joskus 1.00 jälkeen pääsin nukkumaan. Nukuin vanhempieni pihasaunan saunakammarissa kissojen kanssa ja hyvillä mielin odottelin tulevaa päivää. Aamulla heräsin kellonsoittoon joskus 8.00 eikä vielä silloinkaan jännittäny ollenkaan Muoks. Ainiin ja jossain vaiheessa yöllä heräsin siihen kun toinen kissa oksensi illalla syömänsä katkaravut, mut en todellakaan jaksanut nousta sitä siivoamaan
 7. Mä taas tekisin ehkä ennemmin lenkit tuppilosta, lopputulos on vähän ammattimaisemman näköinen. Ja aika helppo se on kääntää, kun käyttää tylppää parsinneulaa ja jotain vahvaa nappilankaa apuna. Yks vaihtoehto joka tuli mieleen (ja on ihan superhelppo) on sellainen nappikaupoissa myytävä valmis lenkkinauha, mikäli nyöritys ei kauhean kovalle kiristykselle joudu.
 8. Mulla oli sellasia vanhoja koristeoksia jotka vaan purin ja tein rautalangasta ja kukkateipistä niille pidemmät varret. Saman tyyppisiä oksia näkyi ainakin Vapaavalinnassa eurolla
 9. Mun itsetehty kimppu. Siinä on yks liljanoksa (3 kukkaa ehti aueta), lasihelmiä ja mustikanvarpuja. Olin oikein tyytyväinen eikä se maksanut mulle kuin muutaman euron (lilja oli lahja isältä). Harjoituskimppu mulla oli mukana maistraatissa. Se on vähän harvempi mustikanvarpujen osalta ja liljasta oli kerennyt aueta vasta 2 kukkasta. En ollut ikinä aiemmin sitonut minkäänlaista kimppua, joten ihan hyvin onnistui ja olivat ihan superkestäviäkin.
 10. Mä tein siis pellavapukuni itse ja tälläinenhän siitä sitten tuli Yläosa siis korsetti ja alaosan vihreä kerros on voileeta, alla turnyyrillä varustettu vannehame. Musta kangas on 100% pellavaa ja sitä oli ihan unelma työstää. Myös käytössä toimi hyvin, ei ollut kuuma eikä rypistynyt. Kampaus mulla tän kanssa oli puoliksi auki, ei mitenkään liian laitettu vaan vähän sellainen huoleton.
 11. omerrta:Meidän kaitaliinat oli mustasta tyllistä ja vieraiden pöydissä ne loppuivat pöydän päätyyn, eivät tulleet oli. Oli minusta paljon kauniimmat niin Tuskin tähän on mitään sääntöä, tee niin kuin paremmalta näyttää.
 12. Voi kiitos Kannattaa kysyä suutarilta, niille vaan kannattaa merkata sirkkojen paikat sit tosi hyvin Yks vaihtoehto sirkkojen laittoon on semmoiset Prymin pihdit, ne on edulliset verrattuna isompiin laitteisiin ja homma käy ehkä helpommin kuin vasaralla.
 13. Tikrumur: Kotioloissa oon laittanu sirkat (toistaseks) ihan käsin ja vasaralla nakutellen. Paremmat välineet on hankinnan alla. Suutarilla ja joissakin nappikaupoissa voi laitattaa sirkkoja.
 14. ^ Ismo Alanko vain laulaa kappaleen Osuuskuntaorkesterin säestyksellä. Sävellys ja sanat on A.W. Yrjänän.
 15. Kiitos mihlaja Gisela: Mä kaavotin puvun jo joskus loppusyksystä ja ompelin loppuun alkukesästä. Häät siis elokuun 9.