Jump to content
Naimisiin.info

kalatkin_uivat

Aktiivijäsen
  • Viestit

    33
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Paikkakunta
    Helsinki

kalatkin_uivat's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Minihäämatka oltiin mökillä, vaan yks yö kun ekaks auto hajos ja meni huollossa eka yö... ;D Mutta tuo iso häämatka tarkentui. Yhteinen matkamme 7vkoa alkaa Amsterdamista (mistä ostimme vihkisormukset) josta jatkamme purjehtien Espanjan La Corunaan, sitten Portugalin rannikkoa, ja jos ehditään, Madeiralle ja Kanarian saarille. Ja toisella ajalla matka toivottavasti jatkuu myöhemmin Atlantin yli Karibialle. : Ja miksi? kumpi olikaan ennen, muna vai kana, atlantin ylityssuunitelma vai suunnitelma mennä naimisiin... molempien lupauksesta tehdään tämä matka
  2. Hienoa, kiitos! Hinnasta voi yrittää aina neuvotella, ja neuvottelu on taitolaji. Sviitin listahinta lienee tänäkeväänä siinä 260e. Hinta kannattaa, kuten aina, varmistaa etukäteen. Kannattaa käydä myös katsomassa ja samalla varmistaa, että näköala ja kaikki on niin kuin itse haluaa. Tämä hotelli kokemuksemme mukaan vastaa asiakkaan toiveisiin joka pyynnössä.
  3. xara sukulaistemme piiristä löytyi tuo auto sekä kuski sille, ja auto tuli saareen siis hääpäivänä ja ihan samalla lautalla kuin vieraat, toi nuo liikuntaesteiset mukanaan. Auto jäi saareen seuraavaksi yöksi. Liikuntaesteiset auto heitti myöhäänillalla lautalle, ja heitä odotti mantereen puolella inva-taksi. Me haimme sunnuntaina auton Tenaljin parkkikselta sekä lastasimme sen ihan täyteen lahjoja ja kukkia ja muuta, mitä oli jäänyt.
  4. No niin, kanna minäkin korteni kekoon tuoreena rouvana, tässä kiitoskorttiVEDOS. Kiitoskorttimme noudattaa tuota kartta-teemaa, joka on ollut joka lähetyksessä Jouluna lähettämiemme STD-korttien taustalla oli merikarttaa Hebriidien mereltä, joissa lupauduimme toisillemme, Kutsukorttien kuvapuolella oli karttana vanha merenmittauskartta Suomelinnasta/Helsingin edustasta, ja nyt Kiitoskorttien taustalla on navigointikarttaa Lissabonin edustalta, kortit kertonevat, minne päin purjehdimme häämatkalla Kiitoskorttien mukana lähetämme sinisen kirjeen, jossa kerromme kauniista päivästämme sekä lähitulevaisuuden suunnitelmistamme sekä ilmoitamme nettialbumin osoitteen. Lisäksi vanhuksille lähetämme valokuvia samassa kuoressa, muut osannevat ladata kuvat nettialbumista ;D
  5. Moi, Joo meillä oli kutsussa maininta sekä säästä (huhtikuun loppu) että kävelyjutusta. Silti paluumatkalla yhden naisvieraan nilkka murtui kolmesta kohtaa, kun ei ollut jaksanut yöllä vaihtaa korkkareita lenkkareihin, ja liukastui mukulakivillä, joiden päällä oli vielä hiekoitusta talven jäljiltä. Suomenlinnassa vallitsee tuulinen ja usein kostea meri-ilmasto, yleensä viileämpi ilma kuin mantereella. "Kävelymatkaa kirkolta Tenalji von Ferseniin on vajaa kilometri. Tiet ovat mukulakivi- ja hiekkapäällysteisiä. Juhlatilan lattiat ovat paikoin epätasaiset. Tenalji von Fersenin puuterointi- ja savukepaikat sijaitsevat linnoituspihalla. Liikuntaesteisille vieraille varaamme kuljetuksen ja heille soveltuvan puuterointihuoneen." Hääpari, kaaso ja bestman hävisivat välittömästi kirkosta ulos astuttuaan tila-autolla, ja olimme ensimmäisinä juhla-paikalla odottelemassa vieraita. Tila-auto palasi sitten heti takaisin kirkolle noutamaan liikuntaesteiset ja vanhukset. Auto oli sama, jolla toimme liikuntaesteiset vieraamme saareen. Muut vieraat kävelivät iloisina.
  6. Sitten kun meidän kotiin tulikin häävieraita yöpymään, me päätimme lähteä hotelliin. Kämp oli pois laskuista, ei merinaköalaa, ei parveketta, enkä näe mitään lisäarvoa helsinkiläisenä siitä, että saisin hääyönä katsella keskustan liiikehuoneistojen seiniä ikkunasta ja olla amerikkalaiseen ja brittiläiseen pröystäilevään tyyliin sisustetussa huoneessa, ei kiitos, periaatteesta. Valitsimme Palacen sviitin. Koska siitä näkyi Suomenlinna, ja meri, itse asiassa Palacesta näkyy kolme kirkkoa, upeat maisemat merelliseen Helsinkiin, pitkälle avomerelle asti, tähtitorninmäki, kauppatori. Huoneen parvekkeella on raitis ilma 9. kerroksen korkaudessa. Palvelu oli varauksesta alkaen parasta, mitä olemme ikinä edes bisnespuolella saaneet (no, kyseessä ON bisneshotelli). Hääyö oli rauhallinen, hotellissa tuskin oli lisäksemme kuin pari yöpyjää. Meitä odotti huoneessa suuri, upea orkidea, aitoa erinomaista shamppanjaa, maukkaita kypsiä hedelmiä ja suklaata (hotelli tarjosi ne meille hääyön viettäjille), kylpytakit ja tohvelit. Sisustus oli meidän makuumme, tyylikäs ja pohjoismaalainen, ei kirjava ja runsas. Kaikki toimi. Aamiainen tuotiin huoneeseen kun pyysimme, ei odottamatta ja yllättäen, saimme aamun lehden myös. Ja mikä aamiainen! (ei muuten ollut lisämaksua aamiaisestakaan, ihan normaali sviitin hinta maksettiin tästä kaikesta) Hopea-aterimilla, hopeakannuilla tuotiin haudutettu tee ja kahvi, hopeapikarissa oli maitoa. Hilloja, paahtoleipiä yksitellen kangasservetteihin käärittyinä, hunajaa, croissantteja, wienereitä, ison isot lasit vastapuristettua appelsiinin mehua, isot kulhot viipaloituja ja kuutioituja tuoreita hedelmiä valmiina syötäviksi. Palacen keittiö ei turhaan ole vuosi vuoden jälkeen saanut kiitosta, palkintoja ja kunniaa. Aamuauringossa kylvimme parvekkeella ja kylpyammeessa ja vuoteessa, joimme viiniä, nautimme keväisestä sunnuntaiaamusta. Saimme olla huoneessa niin pitkään kuin halusimme, iltaan asti, ja taisi olla viiden kuuden aikaan, kun keräsimme tavaramme pois. Erinomaista palvelua vielä, kun pakkasimme autoon kaikenlaista tavaraa myös bestmanin sviitistä, olimme hänellekin tarjonneet sviitin kiitoksena avusta ja jatkojen järjestelystä - ja hän nautti vaimonsa kanssa suunnattomasti myös aamuauringosta, kylvystä ja maisemasta. Ai niin, lauantaiaamuna, kun bestman ja sulho kirjoittautuivat hotelliin ja vaihtoivat frakit päälleen, hotellinjohtaja oli heitä vastassa, toivotti lämpimästi tervetulleeksi ja kysyi, ovatko herrat ehtineet syödä, haluaisivatko herrat kenties nauttia aamiaisbuffetia - ja sehän oli miesten mieleen. Ihanaa, että heistä huolehdittiin jo aamulla. Jaksoivat sitten hyvin koko pitkän päivän Suosittelen sydämellisesti Hotel Palacen sviittiä hääyöksi.
  7. kalatkin_uivat

    Less is more

    Hei! Tässä pitopalvelumme idea. Torilta laatikollinen ruukkukukkia samana aamuna, tässä tapauksessa lemmikkejä. tai ed. iltana. Ruukut paperipusseihin. Ympärille kiviä, verkonmerkkejä (kuten kuvassa) tms. Tai ei mitään. Toimiva, nopea, helppo, kevyt!
  8. xara Jos häänne ovat kesällä ts. veneilykauden aikana, pääsette Kauppatorilta suoraan Susisaaren laituriin (sillan kupeeseen) vesitaksilla tai vesibussilla. Siitä on lyhin matka kävellä. Jos otatte HKL:n lautan anyway - mikä toimii loistavasti sekin, on ihan sama, onko kirkkonne Suokissa vai muualla. Muualta tuloon on kuitenkin varattava aikaa. Lautan aikataulu on mikä on, lautta ei odota. Ja siirtyminen kirkosta Tenaljiin voi kestää näin ollen jopa tunnin. Ja nälkä tulee ;D Piha-aukiolla kulkee turisteja, se ei kuulu Tenaljiin, ehkä on parasta kysyä Suomenlinnan hoitokunnalta, saako siellä tarjota kuohumaljat. Pitopalvelun näkökulmasta piha on ongelmallinen, he tarvitsevat pöydän, johon laseja voi jättää/jossa niitä voi täyttää ennen tarjoilua. Meillä jäi ihanan iso tila kuohumaljojen nostoon Tenaljin juhlasalissa, siis ihmiset kokoontuivat seisomaan avaraan halliin, ja siinä olikin kiva tervehdykset ja onnittelut maljoineen hoidella. Sen jälkeen siirryimme pöytien puolelle ja istumaan. En usko, että tila on kovin kuuma kesällä, muurit ovat sen verran paksut.
  9. On kokemusta. Kävimme neuvottelussa, ja floristi olisi halunnut ideoida ja koristella koko juhlan läpi. Kun kuitenkin pitäytyi vaatimuksissamme, pyysi kovasti, että saa tulla laittamaan pöydät. Pyysimme silti, että jos antaisi hinta-arvion hääkimpusta, niin se meni jo reippaasti toiselle sadalle... ja sitten koko systeemi olisi tullut maksamaan useita satoja euroja. Se siitä. Maksoimme 120 euroa Kukkakauppa Madonaan Krunikkaan, menimme 10 päivää ennen häitämme sinne ilmoittamatta/varaamatta aikaa, kuvien kanssa (koekampaus, puku ja toivekimpun kuva), auto oli sakkopaikalla joten 5 minuuttia juttelimme, ja saimme sulhasen vieheen, bestmanin vieheen, hiuskukat morsiamelle, heittokimpun ja morsiuskimpun. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä! Kun sain kimppuni, se oli niin ihastuttava, iso ja runsas, että kyynelehdin! Valokuvauksessa huhtikuisessa jäisessä tuulessa ruusut hiukan paleltuivat, mutta muutoin kimppu pysyi suht koht hyvänä seuraavaan päivään asti.
  10. Tenaljin valinneille: Juhlapaikan valinta on vähintään puolet juhlan tunnelmaa - Tenalji von Fersen loi meidän juhliin ainutlaatuisen lämmön, intimiteetin ja mukavuuden! Puhumattakaan Suomenlinnasta, matkasta upeaan saareen... Vietimme 'maalaishäät' - kaupungissa.
  11. Valoa tulvi ikkunoista runsaasti iltayhdeksään asti - siis 22.4., joten kesähäissä pöytäkynttilöiden valo tuskin erottuukaan, mutta luo toki tunnelmaa varjojen pidentyessä. Veimme tavaramme perjantain huoltolautalla varastoon. Sieltä ne roudattiinkeittiöön ja saliin lauantaiaamuna. Pitopalvelu lähti 01 lautalla, eli juhlamme loppuivat 00.20, ja vieraat valuivat lauttaan ja jatkoille. Puolen yön aikaan kaaso ja bestman roudasivat tavaramme ulkovarastoon, josta me haimme ne sitten sunnuntai-iltana. Tila-automme jäi parkkiin Tenaljin p-paikoille la-su väliseksi ajaksi, eikä siinäkään ollut mitään ongelmia. Käytimme myös inva-hissiä rullatuolikuljetukseen, se toimi hyvin. HKL:n lautta kuljetti meidät ja vieraat mennen tullen - koska jäät eivät olleet vielä lähteneet. Hyvin toimi, ja vielä talviaikataululla (kerran tunnissa)! No problemos. Vesitaksiyrittäjä Hietalahden altaasta www.watertaxi.fi on sellainen, jota voin suositella, ja olisimme ottaneet häneltä yhden poistumiskyydin, jos jäät olisivat lähteneet. Jos tila on Pirunkirkko tai vihkiminen Suokin kirkossa, kannatan HKL:n lauttaa. Me kuljetimme vanhukset ja rullatuolitätimme tila-autolla Tenaljista takaisin HKL:n lauttarantaan. Olimme siis tuoneet heidät ko. autolla saareen, ja takaisin päin meillä oli kuski joka heitti parille lautalle autokeikkaa Tenaljista ja vieraat tilasivat inva-taksin Kauppatorin puolelle sitten. Äänentoistoa ja mikrofonien käyttöä on hyvä harjoitella etukäteen. Mikrofonit ovat yksinkertaiset ja toimivat hyvin, kunhan ne on valmiiksi säädetty ja säädöt pysyvät. Niitä on turha säätää juhlan aikana enää. Meill joku rupesi räpeltämään niitä, ja sitten menikin vähän aikaa, että saimme ne taas hyvin balansoitua - mutta eipä sekään juhlaa haitannut ollenkaan Jos soitetaan cd:ltä musiikkia, kaiuttimet kannattaa laittaa vain etusaliin - tilan akustiikan vuoksi kukaan ei pysty keskustelemaan, jos takaämyreistäkin tulee musiikkia. Akustinen musiikki sopii tilaan parhaiten. Salaisia keskusteluja ei kannata pitää pöydissä - kaiku on kuin Kluuvikadun fazerin kupolisalissa,meidän pitkän pöydän päät kuulivat hääparin keskellä kuiskuttelemat sanat erittäin tarkasti ihan korvan juurestaan- vaikka välissä oli parikymmentä henkeä!!
  12. Hello! Kuvapäikyssäni kuvia Tenaljin häistämme. Tila on ERITTÄIN SUURI. Avaruutta on vaikea hahmottaa, jos paikalla ei ole kalusteita silloin, kun käy tilaan tutustumassa. Meillä mahtui 104 henkeä pöytiin istumaan I / -muodossa, eli yksi pitkä pöytä 40 henkeä, ja vinosti siihen nähden 4 pienempää pöytää. Tämä istumajärjestys mahtui perimmäiseen holvisaliin, eli meillä jäi se etusali reilu sata neliöö vielä lasten juoksutilaa ja tanssilattiaa!!!!!!! Tässä etummainen sali pöytiä ei siis tarvinnut roudata juhlan aikana mihinkään, tällainen tyhjä tila jäi tansseja varten - ja JUHLAMME ONNISTUIVAT TÄYDELLISESTI! :-X
  13. ;D ;D ;D nää on loistavia!!! Minä en laittaisi pukua, johon on vaarana kompastua. Tai pukua, jossa on niin leveä vanne/ niin pitkä laahus/ niin paljon tylliä, että kun sen kanssa istuis, se nousee teltaksi eteen ja joutuis istuu pari metriä pöydästä ja ottamaan lautasen leuan alle, kun syö... : Huvittavia ovat tilanteet, joissa morsian on yrittänyt tunkea paksua leveää helmaansa tyllien ja vanteiden kanssa kapeaan käsinojatuoliin.... ehkä kantsuis kokeilla istumista puvun kanssa etukäteen
  14. Eiköhän kukin omissa häissä saa tehdä miten haluaa. Muut hyväksyvät tai ovat hyväksymättä. Vihkipaikan /siviilivihkimispaikan voi valita, ja puvun paikan/uskonnon mukaan. Olen aiemmin kiertänyt kuorolaisena katolisia, ortodoksisia ja luterilaisia kirkkoja ja oppinut säännöille ja tavoille että järkytyin, kun olin yksissä luterilaisissa häissä, joissa morsian oli olkaimettomassa : alttarilla. Mutta se on vaan mun ongelma/ tottumus, ja ihmettelin sitä itsekseni ;D Kun menen kirkkoon, kunnioitan, mikä muille siellä on pyhää. Vaikken katolilainen olekaan, peitän luterilaisessakin kirkossa aina olkapäät. Mulle tulee siis läpinäkyvä huntu olkapäille kirkossa. Sen läpi puvun kirjailut näkyvät kauniisti. Ja onhan ihmisillä sitten koko hääjuhla aikaa ihailla pukuani
  15. Jos tekee ihan varta vasten hakureissun, niin kyllä silloinkin viinoille tulee lisähintaa. Eri asia on, jos on muutenkin menossa hurvittelemaan tai visiitille. Viime kesänä hankittiin jo varulta viinoja ja Latviasta saatiin tosi edullisesti. Ovat kuitenkin vuotaneet jo... huonoja pulloja Täydennyssatsi väkeviä tuli eilen virosta, kun sulhoke kävi kaverinsa luona kylässä. Tämä kaveri (paikallinen) sanoi, ettei hän hankkisi puna-/valkoviinejä virosta, koska Suomesta saa alkosta hyviä hinta-laatusuhteen viinejä ja on laajempi valikoimakin. Kannattaa tsekata viinitestejä ja mennä sitten saman tien alkoon ostamaan hyväksi testatut viinit (ne loppuvat tosi nopsaa). Hyvät laatukonjakit olivat viime viikolla noin 35 euroa litran pullo, kun Suomessa hinta on noin 30 euroa 0,75litran pullo. Hyvä calvados oli myös noin 7 euroa halvempi litralta kuin Suomessa. Viinat (myös kv merkit) ovat halvempia virossa kuin Suomessa, ja jos booliviinaaa niin varsinkin silloin, kun maulla ei ole väliä ja kelpaa ostaa paikallista viru valgeta muovipullossa ja vaikka mäyräkoirapakkauksessa.
×
×
  • Create New...