Jump to content
Naimisiin.info

Miten somistaisit tämän juhlatilan? (yhdistetty)


Cenedra79

Recommended Posts

Mullakin oli hankaluuksia mieltää sitä, että miltä meidän koristeet tulee näyttämään, joten tehtiin ns. harjoituskattaus ihan kotona. Valkoinen pöytäliina ja sen päälle sitten kaitaliina, helmet, servetit, lasit ja joku kukka(ei kyllä ollut samanlainen kuin sitten häissä). Siitä sai ainakin vähän osviittaa miltä koristelu pöydissä tulee näyttämään.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Miten somistaisit tämän tilan? Vähän hommaa tuossa olisi... :rolleyes:

 

Itse olin ajatellut jotain vihreä / valkoinen / koivu / tuohi -teemaa, luonnonläheistä, ei olla niin kovin bling-henkisiä. Ehkä tummaa fuksiaa vähän piristykseksi. Budjetti on pieni, joten jotain edukasta, mutta siis juhlavaa pitäisi rakentaa. Mitä ideoita teille tulee mieleen? 

 

Vai kannattaisiko etsiä jotain kauniimpaa ja "valmiimpaa" tilaa? Kovempi vuokra, mutta säästöä koristelijan hermoissa ja materiaalihankinnoissa...

 

post-48249-0-52831500-1402138091_thumb.j

 

Link to comment
Share on other sites

Miten somistaisit tämän tilan? Vähän hommaa tuossa olisi... :rolleyes:

 

Itse olin ajatellut jotain vihreä / valkoinen / koivu / tuohi -teemaa, luonnonläheistä, ei olla niin kovin bling-henkisiä. Ehkä tummaa fuksiaa vähän piristykseksi. Budjetti on pieni, joten jotain edukasta, mutta siis juhlavaa pitäisi rakentaa. Mitä ideoita teille tulee mieleen? 

 

Vai kannattaisiko etsiä jotain kauniimpaa ja "valmiimpaa" tilaa? Kovempi vuokra, mutta säästöä koristelijan hermoissa ja materiaalihankinnoissa...

 

 

Sun suunnitelmat kuulostavat hyviltä! Mielestäni tuohon tilaan sopisi hyvin kuvaamasi värimaailma ja tyyli, eli ennemmin luonnonläheistä kuin blingiä. Ja kun tilassa näyttäisi jo olevan vähän vihreää, toimisi se varmasti kivasti ja sopii hyvin alkukesään.

 

Meneekö tuossa katon poikki jotakin metallitankoja? Niihin voisi ripustaa jotakin kivoja itsetehtyjä paperikoristeita tai vaihtoehtoisesti hallaharsoa, lyhtyjä tai muita valoja. Riippuen tietysti kuinka pitkään juhlitte ja millainen valaistus tilassa on muuten. Ehkä alkukesästä paperikoristeet tai hallaharso toimii paremmin kuin valot. Paperikoristeista pompomit tulevat ekana mieleen, mutta muitakin vaihtoehtoja on, esimerkiksi jotkut nauhassa roikkuvat koristeet voisivat toimia kivasti, jos nauhoja saisi sidottua katon poikki. Se, että tilassa on katto, johon saa kiinnittettyä koristeita on mielestäni ehdoton plussa! Kattoon kiinnitettävillä koristeilla saa tilasta "intiimin" ja helposti juhlavan näköisen.

 

Ainoana miinuksena pitäisin verhoja, jotka näyttävät suoraan sanottuna aika hirveiltä, eli vaihtaisin ne valkoisiin tai vaaleanvihreisiin. Valoverhokangasta tai vastaavaa varmasti löytyy aika edullisesti, ainakin jos pystyy itse ompelemaan. Käytettynäkin voi löytyä. Sitten vaan kauniit pöytäliinat (valkoiset?) ja pöytiin jotakin värikästä! Pystyttekö itse keräämään kukkia? Me teimme niin, että keräsimme itse osan kukista ja osan tilasimme kukkakaupasta leikkokukkina. Saimme pöytiin paljon kauniita, mutta luonnonläheiseen tyyliin sopivia rentoja kukka-asetelmia varsin edullisesti. Kukat olivat siis erilaisissa ja erikorkuisissa lasipulloissa ja purkeissa, ja niitä oli paljon! Pulloja ja purkkeja lainattiin vanhemmilta (esim. vanhan ajan patenttipulloja) ja kerättiin itse, eli niistä ei tarvinnut maksaa mitään.

 

Jos koristeita alkaa haalimaan kokoon ajoissa ja on valmis ostamaan käytettynä ja tekemään itse, ei budjetin välttämättä tarvitse olla kovinkaan iso. Varsinkin jos kaiken mahdollisen laittaa uudelleen myyntiin häiden jälkeen! Mun mielestä tuo tila ei ole koristelujen näkökulmasta ollenkaan huono. Se on sopivan neutraali, jotta monenlaiset koristeet näyttävät kivoille ja tilasta saa tehtyä juuri teidän näköisen. Tietysti koristeluita "tarvitaan" enemmän kuin vaikkapa johonkin hienoon kartanoon, eli ehkä kannattaa enemmänkin miettiä sitä, onko itse sitä tyyppiä, että nauttiin koristelujen tekemisestä ja suunnittelusta. Jos ei, ja kuitenkin haluaa kauniin juhlatilan, on ehkä parempi valita valmis paketti, vaikka se tulisikin kalliimmaksi.

 

Tässä pari nopeasti etsittyä referenssikuvaa katon koristelusta:

http://www.pinterest.com/pin/78390849735870796/

http://www.pinterest.com/pin/369787819374149005/

http://www.pinterest.com/pin/114982596708226587/

Ei nyt niinkään ehkä värimaailman puolesta, mutta jokin tuon tapainen koristelu voisi toimia tosi kivasti tuossa tilassa!

Muokattu: , käyttäjä: mehitähti
Link to comment
Share on other sites

Kiitos kovasti vinkeistä ja kannustuksesta Meritähti ja Tipzilla :girl_smile:! Olen suunnittelussa siinä vaiheessa, että kuvittelen, että pystyn tekemään "kaiken itse pikkubudjetilla". Voi olla, että jossain kohtaa tulen toisiin ajatuksiin, mutta näillä suunnitelmilla mennään nyt.

 

Aika samoilla linjoilla olisitte tekin, kuin mitä itse olin miettinyt.

 

Tipzilla, tuon Somistuksia seinille ja kattoon -ketjun kahlasin myös läpi. Hyviä vinkkejä täältä kyllä saa. Ja hääblogeista samoin!

 

Hallaharsoa on tarkoitus laittaa sillä tavalla "laineittain" noiden metallivaijereiden päälle. Kävin itse asiassa vilkaisemassa muiden tekemiä koristuksia paikassa nyt viikonloppuna ja hyvältä näytti. Kun harsot katossa, koko tila on täynnä pöytiä, joissa valkoiset pöytäliinat ja ikkunasa nätit verhot, niin koko tila on ihan eri näköinen. Kattokangaskoristuksista löytyy paljon kuvia sanoilla ceiling drapery. Verhoja olen etsinyt käytettynä, ohutta verhokangasta voisi ehkä vetää kapean kaistaleen harson kaveriksi kattoon, sikäli sitä löytyy jostain paljon ja halvalla.

 

Viikonloppuna tajusin myös, että nuo kuvassa näkyvät vihreät ovet tulevat tosiasiassa olemaan auki koko juhlan ajan. Mutta itse asiassa parempi niin, sillä ajattelemani vihreän sävy on aika erilainen kuin tuo ovien väri.

 

Kattoon ajattelin koristeeksi:

 

- pitsipalloja (käytetyt pitsiverhot jostain, sokeritärkillä tärkkäämään...)

http://www.domesticpeacock.com/wp-content/uploads/2012/03/lace-balloons.jpg

 

- ehkä (vaaleiksi maalattuja) pajupalloja (en tiedä, miten toimisivat pitsipallojen kanssa, kun ovat vähän rouheampia...)

http://1.bp.blogspot.com/_HAbbhphCaa4/TQkw-XMMsqI/AAAAAAAAKXQ/tF8TmhqyOP8/s1600/16.jpg

 

- ehkä sammalpalloja (voi olla ehkä vähän liian "raskaita" ja varistaa roskia ...)

http://1.bp.blogspot.com/_kyaks4fp9V4/SwhVHrIwAHI/AAAAAAAAA4k/QwkaWyrmiOc/s1600/IMG_1411.jpg

 

Seinillekin tarvittaisiin varmaan jotain, mutta en tiedä vielä mitä...

 

 

Tässä kuva tuolista: 

post-48249-0-69669800-1402327360_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...