Sign in to follow this  
Followers 0
Hellunheila

Itsetehty morsiuspussukka

5 posts in this topic

Hei,

 

Onko kukaan tehnyt itse morsiuspussukkaa? Kaipailisin vähän kaava-apuja, kun tarkoitus on itse tehdä pieni satiinipussukka häihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla anoppi juuri parhaillaan tekee mulle satiinista pussukkaa. Jostain netistä se on lukenu ohjeita, lisäksi vein oman vanhojenpäivä pussukkani malliksi. Koita googlettaa, jospa löytäisit sillä tavoin ohjeita/mallia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leikkaa haluamasi kokoinen ympyrän mallinen kappale kahteen kertaan. Muista saumanvarat. Sen jälkeen leikkaa taitteelta haluamasi kokoinen nelikulmion muotoinen kappale. Kappaleen tulisi olla ympyrän halkaisija plus saumanvarat. Suorakulmion korkeus määräytyy niin, että haluamasi korkeus plus sentin kiristysnauhankuja plus haluamasi reunan korkeus. Esim 15+1+2. Näin pussukan sisuksen korkeudeksi tulee 15, kujaa varten tulee sentti ja lisäksi jää kahden sentin reuna. Taite tulee sinne yläreunaan, eli pussin suulle. 

Ompele nelikulmaisen kappaleen saumat yhteen. Ne, mitkä tekevät sen pussin korkeuden. Nauhakujan suu tulee saumojen ompelukohtaan. Jätä siihen kohtaan sentin mittainen alue ompelematta. Tämän jälkeen taita kappale niin, että pussin alareunat tulevat kohdikkain. Kannattaa silittää jokaisessa mahdollisessa välissä niin lopputuloksesta tulee siisti. 

Ompele kappaleen yläreunaan 2 sentin päähän reunasta nauhakujan yläreuna. Sen jälkeen sentin päähän kujan alareuna. 

Jos haluat pussukkaan erillisen kantokahvan, valmista se tässä välissä ja kiinnitä nätisti nauhakujan alareunaan sisäpuolelle. 

Suosittelen tämän jälkeen ompelemaan ympyrän muotoiset palaset nurjat puolet vastakkain toisiinsa. Myös seinämien alareuna kannattaa kiinnittää, ettei ne ommellessa luiskahda väärään asentoon. 

Tämän jälkeen voit kiinnittää seinämät ympyrän muotoiseen pohjaan niin, että saumanvara jää nurjalle. Saumanvarat voi huolitella joko saumurilla tai vinonauhalla. Vinonauha on siistimpi, mutta monimutkaisempi. 

Pussukan voi tehdä myös niin, että saumanvarat jää sisälle piiloon, mutta se onkin vähän monimutkaisempi tapa. 

 

Viimeiseksi pitää valmistaa pussukan kiristysnauha ja pujottaa se paikoilleen. 

 

Sitten olisi vamista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0