Jump to content
Naimisiin.info

Siviilivihkiminen Euroopassa (esim. Kroatia, Skotlanti, Italia, Espanja)


Recommended Posts

Hei,

 

suunnittelemme menevämme naimisiin syksyllä/talvella 2014 siviilivihkimisellä kahden kesken (+vieraaksi tulee vain muutama todistaja Suomesta, eli pienet häät). Olemme molemmat suomalaisia, emmekä kuulu kirkkoon. Häämatkalle lähdemme myöhemmin erikseen. Vaihtoehtoina voisivat olla esimerkiksi:

 

-Kroatia (Split)

-Skotlanti

-Espanja

-Italia

-Madeira

 

Millaisia kokemuksia näistä maista on vain siviilivihkimisen kannalta? Kokemuksia voi pistää myös muista Euroopan maista ja hienoista kohteista.

 

Miten kauan järjestelyissä kesti ja paljonko maksoi?

 

Mitä piti tehdä minkäkin paperin eteen ja missä ajassa ja mitkä oli paikkojen viralliset nimet missä asioidaan? Kuinka kauan kesti suunnittelun alusta naimisiin menemiseen?

 

Kommentteja voi pistää ns. hääpakettimatkoista kuin myös itsesuunnitelluista häistä. Uskomme jälkimmäisen olevan meille parempi. Alustavasti haluamme hyvän valokuvaajan ja hääkuvia esimerkiksi rannalta tai jonkin linnan läheltä.

 

Kaikki kokemukset ovat tervetulleita ja kiitämme niistä.
 

Link to comment
Share on other sites

 Jos haluaa mennä naimisiin Skotlannissa siviilimenoin, täältä (http://www.gro-scotland.gov.uk/files2/registration/RM1-Leaflet.pdf) löytyy aika hyvä selostus siitä, miten prosessi toimii. Ton pdf:n perusteella prosessi menee suurinpiirtein näin:

 

 Paikalliseen maistraattiin pitää toimittaa täytetty ilmoitus aikeesta mennä naimisiin (notice of intention to marry). Tämä pitää toimittaa viranomaisille viimeistään 15 päivää ennen vihkimistä, mutta sitä suositellaan tehtäväksi 4-6 viikkoa ennen vihkimistä (sen voi tehdä enintään 3kk ennen vihkimistä). Ilmoituskaavakkeen lisäksi viranomaisille pitää toimittaa virkatodistus, ja jos on ollut aiemmin naimisissa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sen päättymisestä pitää olla todistus (joko erosta, liiton mitätöinnistä tai puolison kuolemasta). Lisäksi pitää toimittaa esteettömyystodistus. Asiakirjojen pitää joko olla englanniksi tai niistä pitää olla viralliset käännökset.

Muokattu: , käyttäjä: Hirilore
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...