Sign in to follow this  
Followers 0
annyu_

Sormuksen paksuuden muokkaus

3 posts in this topic

Hei, 

mulle taisi käydä nyt sellainen moka, että teetätin itselleni liian paksut valkokultaiset sormukset (kihla ja vihki).

Kihlassa on yksi timantti ja vihkissä seitsemän. Teetätysvaiheessa en edes ajatellut sormuksen paksuutta, olin vain niin haltioissani timanteista :D eikä seppä missään vaiheessa kysynytkään kuinka paksut haluan.  Sormukset ovat flakka-malliset, leveys on oikea mutta sormukset ovat liian PAKSUT! :/ Harmittaa kun lähes 3000e setti ei olekkaan täydellinen :/

Onko sormuksia mahdollista ylipäätänsä "ohentaa"? Entä mitähän tällainen suurinpiirtein maksaisi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli runko on liian korkea sormen pinnasta ylöspäin? Korkea runko on toisaalta myös merkki laadusta, materiaalissa ei ole säästelty. Runko on kestävämpi, ei muotoudu helposti käytettäessä ja siinä on kulumavaraa (kulta materiaalina kuluu hiljalleen pois). Hiukan tavallista korkeampaan runkoon voi joutua totuttelemaan hetken, sillä se tosiaan tuntuu aluksi erilaiselta verrattuna todella mataliin - mutta jo esim. viikon päivittäinen käyttö ja saattaa olla että et enää tunne sormuksissa epämukavuutta. Oletko ehtinyt testailemaan sormuksia rauhassa ja tuntuu edelleen epämukavalta? Vai onko kyseessä yhteensopivuusongelma muiden sormusten kanssa..?

 

Kerroitko huolestasi jo tälle sepälle? Olet luottanut hänelle jo näiden tärkeiden sormusten teettämisen, joten hän varmaan mielellään auttaisi sinua itse löytämään jonkinlaista ratkaisua (ainakin jos asiakaspalvelukykyynsä on luottaminen).  :)

 

(edit: Huomioitakoon että en ole "koruammattilainen", mutta täällä vastausta saattaa joutua odottelemaan, joten työnnän lusikkani soppaan.)

Edited by wedsy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo just tuota tarkotin että runko on liian korkea! Minun mittasilmällä (joka ei järjin tarkka ole :D näyttäisi että sormukset olisivat 2,5-3mm paksut)

Totta, voi olla että tottumiskysymys. Oon pitänyt kohta 4kk tuota kihlaa, ja se tuntuu yksistään aivan hyvältä, mutta kun laitan vihkin viereen niin sormus tuntuu jotenkin liian paksulta. Pitää nyt kotona alkaa harjoitteleen niiden yhteiskäyttöä ja tunnusteleen miltä ne tuntuvat :) Näissä on käytetty paljon kultaa ja varmasti ovat kestävemmät kun ohuemmat olisivat :)

Sepälle en ole vielä kehdannut huolesta kertoa, hän on tosi mukava, joten varmasti ongelmia ei hänen kanssaan tule. Ajattelin vaan tiedustella täältä vähän etukäteen että onko sormus kohtuuvaivalla vielä muokattavissa vai pitääkö runko sulattaa ja tehdä alusta alkaen uusi :D

Edited by annyu_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0