Jump to content
Naimisiin.info

Maistraatissa vihkimiseen vieraita, muttei silti hääjuhlaa?


vimpskatti

Recommended Posts

Onko kukaan viettänyt kahdenkeskistä hääpäivää muuten, mutta pyytänyt maistraattiin/kirkkoon kuitenkin tärkeimmät ja läheisimmät ihmiset todistamaan vihkimistä? Ilman että samana päivänä olisi bileitä tai hääjuhlaa?

Yritin etsiä aiheesta keskustelua mutta en vielä löytänyt ketään joka olisi kertonut tehneensä samoin kuin me :)

Eli meillä on sellainen tilanne että olemme pohtineet vuosia häiden järjestämistä. Järjestäminen on siirtynyt yhä kauemmaksi, koska ei ole oikein löytynyt meille molemmille sopivaa ratkaisua. Nyt olemme päätyneet jonkinlaiseen molempia tyydyttävään suunnitelmaan.

Aiomme siis mennä maistraatissa naimisiin, mennä sieltä hääkuvaan, sitten ravintolaan syömään ja hotelliin yöksi. Tarkoitus olisi nauttia täysillä toistemme seurasta ja rakkaudesta, kahden. Hurja päätös kaiken tämän suunnittelun ja haaveilun jälkeen, mutta niin pystymme molemmat iloitsemaan naimisiimmenosta parhaiten. Varsinaisen hääjuhlan järjestäminen on henkisesti aivan liian raskasta ja siten nyt lopulta poissuljettu vaihtoehto.

Mutta. Aluksi ajattelimme, että maistraattiinkin pyytäisimme vain vaadittavat kaksi todistajaa. Sitten alkoi tuntua siltä että olisi kuitenkin ihana, jos meidän Tahdon-hetkeä olisi todistamassa muutamat aivan läheiset ystävät ja sukulaiset max 20 henkeä. Jotta he saisivat olla läsnä ja toisivat meille voimaa tuona suurena hetkenä. Onko aivan pöyristyttävää, kamalaa ja ilkeää pyytää heidät vain maistraattiin, ehkä kilistellä lasit skumppaa, ja sitten jatkaa iltaa kahden? Voisimme kyllä ehkä pitää myöhemmin rennot kaveribileet ja sitten erikseen myös kutsua sukulaisia kahville luoksemme. Itse vihkimisen iltana mitään juhlia ei kuitenkaan olisi.

Miltä kuulostaa teistä? Mitä kannattaisi ottaa huomioon? Olisiko sittenkin parempi vain pyytää maistraattiin kaksi todistajaa ja sitten pitää ne kaveribileet kuukauden päästä?

Muokattu: , käyttäjä: vimpskatti
Link to comment
Share on other sites

Teidän häät - teette juuri niin kuin haluatte. 

 

Asuuko teidän kaverit lähellä? Maistraattivihkiminen kestää ihan vain muutaman minuutin, joiden takia ei välttämättä ole mielekästä tulla vieraaksi kovin kaukaa. 

 

Tärkeintä on antaa etukäteen riittävä informaatio niin, ettei kukaan sitten odota mitään suurempaa tapahtumaa paikan päällä. 

Link to comment
Share on other sites

Me mennään maistraattiin, sitten ravintolaan syömään, hääyöksi sviittiin ja seuraavana päivänä suoraan sieltä lentokentälle häämatkalle. Mun mielestä täydellinen suunnitelma juhlia asiaa vaan kahdestaan niin kuin me kaikki muukin tehdään! Sitten vasta kerrotaan kaikille, koska juhlien pitäminen ei kiinnosta ollenkaan. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että mieheni meinaa ohimennen kertoilla sukulaisilleen. Tottakai he sitten tulevat sinne ja parin tunnin matkan päästä vaativat... jotain. Ja miehen mielestä Joku Muu järjestää sen jonkin :D

 

Ajattelin, että kompromissina voidaan kertoa aika ja paikka ja sanoa, että se on sitten maistraatissa kipaisu ja syömään saa tulla kukin omaan laskuunsa eikä muuta. Ei varsinaisesti kutsuttaisi ketään. Koska en oikeasti halua sinne ketään :P 

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa ihanalta! Toivon, että minäkin pääsen naimisiin juuri noin: Maistraattiin, kaksi läheistä pakollisiksi todistajiksi - tai sitten ihan salaa ilman heitä, sitten kaksin ulos syömään johonkin hienoon ravintolaan ja yöksi hotelliin. Ei juhlia ja sitä järjestelyhössötystä miettien "mitä vielä pitää olla?" Miksei siihen päälle joku pienen pieni viikonloppureissu heti perään? Kakkosvaihtoehtona lähimmille perheenjäsenille+ystäville YLLÄTYS kahvittelut/brunssi kotona ilman ennakkoon kerrottua syytä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...