Sign in to follow this  
Followers 0
Minitikru

Wien

5 posts in this topic

Häämatkakohde on mietinnässä, ja Wienistä haluaisin tietää lisää. 

 

Onko joku käynyt häämatkalla Wienissä? Tai muuten matkalla? Sopiiko häämatkakohteeksi? :) Kertokaa vähän hintatasoa, hotelleista, ravintoloista tai ruoasta ja juomasta ylipäätään, nähtävyyksistä... Ihan mitä nyt mieleen tulee :) Jos lähdemme Wieniin, ajankohta on varmaan heinäkuu. Osaako joku sanoa, millaiset ilmat silloin yleensä on, ja onko paljon turisteja? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen asunut vuoden Wienissä, ja palannut sen jälkeen toistuvasti. Rakastan kaupunkia ja olen sitä mieltä, että sopii ihan mihin tahansa, miksei häämatkallekin.

 

Hintataso: Hotelleita löytyy hintahaarukasta 30e/yö/henki-300e/yö/henki. Itse olen yöpynyt oikein kivassa, 30e/yö paikassa.

 

Ravintoloita löytyy ihan joka lähtöön. Keskmäärin hintataso on Suomen hinnastoon verrattuna edullinen. 20e:llä saa pääruuan ja ruokajuomat, 30e useamman ruokalajin ja ruokajuoman. Itse pyrin suosimaan itävaltalaista ruokaa, koska maassa on rikas kasvisruokakulttuuri, ja paikalliset mykyt eli knödelit ovat oikein hyviä. Olen myös syönyt mainiota intialaista, japanilaista ja pitsaa.

 

Paikalliset juomat ovat snapseja, oluita ja erityisesti valkoviiniä, jota tuotetaan ihan Wienin kaupungin liepeillä. Tyypillinen paikallinen juttu on nuori viini, heurige, joka on edullista ja oikein notkeaa.

 

Viinistä päästään näppärästi lempi"nähtävyyteeni", Wienin erikoisuuteen eli viinitupiin, jotka saavat nimensä juurikin nuoresta viinistä. Näissä olemme viettäneet aikoinaan miehen kanssa romanttisia illallisia, 40-50e:llä kaksi ihmistä syö ja juo mahat täyteen perinteisessä ilmapiirissä.

 

Häämatkahengessä romanttisempana tekemisenä suosittelisin varmaan myös ainakin Wienin maailmanpyörää (muutenkin sitä Praterin huvipuistoa, missä maailmanpyörä sijaitsee, rakastan em. paikkaa) ja kävelykierrosta Schönbrunnin puistossa.

 

Heinäkuussa ilmat ovat yleensä aivan mainiot, aurinkoa ja lämpöä. Heinäkuu on lomakautta koko Keski-Euroopassa, joten turisteja on silloin varmasti ruuhkaksi asti, mutta eiköhän sinne sekaan mahdu, majoitukset täytynee buukata etukäteen.

 

Ok, jos tulee jotain kysymyksiä mieleen, niin vastailen mielelläni, tai laita privaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wien kuulostaa varsin hyvältä paikalta! :) Vaikka en olekaan kasvissyöjä, niin monenlaisista kasvisruoista pidän ja on kiva tietää että siellä riittää tarjontaa :)

 Onko sinulla jotain tiettyjä ravintolasuosikkeja? :) Viinituvista kuulisin myös mielelläni lisää, ainakin sen verran että mitkä ovat hyviä paikkoja? :) Minä en kylläkään viinistä pidä :D Mutta sulhanen tykkää erityisesti punaviineistä. Hotellisuosituksiakin otan vastaan jos osaat joitain hotelleja suositella :) Ei ehkä kuitenkaan niitä kalleimpia, ei välttämättä meidän budjettiin sovi. Ja semmoinen vielä että lähteekö lentoja Wieniin muualta Suomesta kuin Hki-Vantaan kentältä? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rikkaasta kasvisruokakulttuurista huolimatta itävaltalainen ruoka pääasiassa perustuu lihaan, joten ei hätää.

 

Mun omat suosikkiravintolat:

 

Itävaltalaista:

Vanhan yleissairaalan (Altes AKH/Unicampus) alueen ravintolat, erityisesti sieltä Zum Gangl https://campus.univie.ac.at/gastronomie-und-unternehmen/, tsekkaa samalla tunnelmallinen vanhan yleissairaalan alue.

Fromme Helene: http://www.frommehelene.at/

Bierbögen: http://www.bierig.at/_lccms_/_00432/Brandauers-Bierboegen-Wien-Bierlokal-Wie.htm?VER=141008151939&MID=127&LANG=bib

 

Aamupalaa:

Café Leopold http://www.cafe-leopold.at/, tsekkaa samalla Museumquartier (paljon ilmaista kivaa nähtävää).

Naschmarkt Deli http://www.naschmarkt-deli.at/, tsekkaa samalla Naschmarktin markkina-alue

 

Kansainvälistä ruokaa ja livemusaa: Tunnel Vienna http://www.tunnel-vienna-live.at/Tunnel_Vienna_Live/Tunnel_Vienna_Live.html

 

Viinituvista:

Suosittelen retkeä Grinzingin kaupunginosaan, joka on kuuluisa viinituvistaan. Näistä en oikein osaa suositella mitään erikseen, mutta paikka on käymisen arvoinen. Valitse sellainen viinitupa, jossa on havupuun oksa ripustettuna oven ulkopuolelle.

Keskustan "kaupunkiviinitupa", Zwölf Apostolenkellar on myös ihan ok, jos ei jaksa lähteä kauemmaksi, hyvää ruokaa ja juomaa kohtuuhintaan http://www.zwoelf-apostelkeller.at/

Paras tietämäni viinitupa on Zahel, sijaitsee Mauerin kaupunginosassa. Auki melko satunnaisesti, eli pitää tarkistaa, onko ensinkään auki matkan aikana, ja pöytävarauskin on suositeltava http://www.zahel.at/heurigen-info/

 

Mun lempparihotelli on Kunsthof, sijaitsee Praterin huvipuiston lähellä, suora lähijunayhteys lentokentältä, budjettihotelli mun mielestä erinomaisella hinta-laatusuhteella http://www.hotelkunsthof.at/en/home/?cmp=adwords&r=3884130&gclid=CjwKEAiA-s6zBRDWudDL2Iic4QQSJAA4Od3XQjPPXQuyO46JFjl8jL8dzuhYhes-JvgZyqsLQs9SxRoCgSvw_wcB,en oo jaksanu ees harkita aikoihin mitään muuta hotellia.

 

Lennoista en tiedä, lennän nykyään aina Helsinki-Vantaalta, ennen Air Baltic lensi Kuopiosta Riikan kautta, kantsii varmaan tarkistaa oman lähikentän tilanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0