Raitaa

Rouva
 • Content count

  2487
 • Joined

 • Last visited

About Raitaa

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1635 profile views
 1. ^Juu, tavattiin etukäteen ja soitti just sitä musiikkia, mitä haluttiin (oisko myös jotain vieraiden toiveita toteuttanu). En kyllä kuolaksenikaan muista enää maksupolitiikkaa, epäilen, että laskulla häiden jälkeen niinku suurin osa hääpalveluista.
 2. Mun häät tanssittiin elokuussa -15 ja päädyin kuitenkin meikkiin ja kampaukseen Alex T:lle. Meikkaaja olinilmiömäisen taitava ja kampaajalla oli näkemystä ja rohkeutta toteuttaa mun visio (ja parantaa sitä). Olin 100% tyytyväinen. Myös morsiusneitojen (aikuisia) kampauksetvtehtiin siellä enkä kuullut valituksia. Kenties Kuopion paras paikka.
 3. ^Meillä ei ollut sen kummempaa sormusseremoniaa, mitä maistraatin valmiissa vihkikaavassa "Ottakaa liittonne merkiksi... " Ois kyl (pienen hääinnostuksen vallitessa edelleen vuosi häistä) kiva tietää, onko muut keksineet siihen jotain spessumpaa ja millaista.
 4. Meillä oli kaikenhintaisia design-esineitä, koska me molemmat nautitaan designista. Edullisimmat oli Fiskarsin klassikkosakset. Ajattelin, että kalleimmat oli kimppalahjoja, ja tosi kivasti saatiin kaikkee kaunista kotiin, mistä oon haaveillu.
 5. Nyt voi taas nostella ketjua, kun näkyy Frii täällä susirajan takanakin! Sieltä tulee joku uudempi "Say yes to the dress" kausi ja ah, minusta se on niin ihana ja tyylikäs, jopa parantunut vanhemmista kausista. Jaksokohtaset teemat on jotenkin selkeempiä. Jaksaa tällänen rouvakin taas innostua.
 6. Mäpäs vastaan vielä tähän ketjuun, vaikka tuonne häämusiikin puolelle jo listasinkin meidän "häämarssit": Sisääntulomarssina Procol Harumin A whiter shade of pale (pelkkä piiitkä intro), poistumismarssina Totoro- elokuvan alkutunnari Sanpo. Edit: typo
 7. ^ Kyllä valkokulta syö hopeaa, hopea on tosi pehmeää, jopa kaksi kultaista syövät toisiaan. Hopeasormuksen pehmeyttä kuvaa se, että hopeasormus voi vääntyä soikeaksi ihan normaalissa käytössä.
 8. Rikkaasta kasvisruokakulttuurista huolimatta itävaltalainen ruoka pääasiassa perustuu lihaan, joten ei hätää. Mun omat suosikkiravintolat: Itävaltalaista: Vanhan yleissairaalan (Altes AKH/Unicampus) alueen ravintolat, erityisesti sieltä Zum Gangl https://campus.univie.ac.at/gastronomie-und-unternehmen/, tsekkaa samalla tunnelmallinen vanhan yleissairaalan alue. Fromme Helene: http://www.frommehelene.at/ Bierbögen: http://www.bierig.at/_lccms_/_00432/Brandauers-Bierboegen-Wien-Bierlokal-Wie.htm?VER=141008151939&MID=127&LANG=bib Aamupalaa: Café Leopold http://www.cafe-leopold.at/, tsekkaa samalla Museumquartier (paljon ilmaista kivaa nähtävää). Naschmarkt Deli http://www.naschmarkt-deli.at/, tsekkaa samalla Naschmarktin markkina-alue Kansainvälistä ruokaa ja livemusaa: Tunnel Vienna http://www.tunnel-vienna-live.at/Tunnel_Vienna_Live/Tunnel_Vienna_Live.html Viinituvista: Suosittelen retkeä Grinzingin kaupunginosaan, joka on kuuluisa viinituvistaan. Näistä en oikein osaa suositella mitään erikseen, mutta paikka on käymisen arvoinen. Valitse sellainen viinitupa, jossa on havupuun oksa ripustettuna oven ulkopuolelle. Keskustan "kaupunkiviinitupa", Zwölf Apostolenkellar on myös ihan ok, jos ei jaksa lähteä kauemmaksi, hyvää ruokaa ja juomaa kohtuuhintaan http://www.zwoelf-apostelkeller.at/ Paras tietämäni viinitupa on Zahel, sijaitsee Mauerin kaupunginosassa. Auki melko satunnaisesti, eli pitää tarkistaa, onko ensinkään auki matkan aikana, ja pöytävarauskin on suositeltava http://www.zahel.at/heurigen-info/ Mun lempparihotelli on Kunsthof, sijaitsee Praterin huvipuiston lähellä, suora lähijunayhteys lentokentältä, budjettihotelli mun mielestä erinomaisella hinta-laatusuhteella http://www.hotelkunsthof.at/en/home/?cmp=adwords&r=3884130&gclid=CjwKEAiA-s6zBRDWudDL2Iic4QQSJAA4Od3XQjPPXQuyO46JFjl8jL8dzuhYhes-JvgZyqsLQs9SxRoCgSvw_wcB,en oo jaksanu ees harkita aikoihin mitään muuta hotellia. Lennoista en tiedä, lennän nykyään aina Helsinki-Vantaalta, ennen Air Baltic lensi Kuopiosta Riikan kautta, kantsii varmaan tarkistaa oman lähikentän tilanne.
 9. Olen asunut vuoden Wienissä, ja palannut sen jälkeen toistuvasti. Rakastan kaupunkia ja olen sitä mieltä, että sopii ihan mihin tahansa, miksei häämatkallekin. Hintataso: Hotelleita löytyy hintahaarukasta 30e/yö/henki-300e/yö/henki. Itse olen yöpynyt oikein kivassa, 30e/yö paikassa. Ravintoloita löytyy ihan joka lähtöön. Keskmäärin hintataso on Suomen hinnastoon verrattuna edullinen. 20e:llä saa pääruuan ja ruokajuomat, 30e useamman ruokalajin ja ruokajuoman. Itse pyrin suosimaan itävaltalaista ruokaa, koska maassa on rikas kasvisruokakulttuuri, ja paikalliset mykyt eli knödelit ovat oikein hyviä. Olen myös syönyt mainiota intialaista, japanilaista ja pitsaa. Paikalliset juomat ovat snapseja, oluita ja erityisesti valkoviiniä, jota tuotetaan ihan Wienin kaupungin liepeillä. Tyypillinen paikallinen juttu on nuori viini, heurige, joka on edullista ja oikein notkeaa. Viinistä päästään näppärästi lempi"nähtävyyteeni", Wienin erikoisuuteen eli viinitupiin, jotka saavat nimensä juurikin nuoresta viinistä. Näissä olemme viettäneet aikoinaan miehen kanssa romanttisia illallisia, 40-50e:llä kaksi ihmistä syö ja juo mahat täyteen perinteisessä ilmapiirissä. Häämatkahengessä romanttisempana tekemisenä suosittelisin varmaan myös ainakin Wienin maailmanpyörää (muutenkin sitä Praterin huvipuistoa, missä maailmanpyörä sijaitsee, rakastan em. paikkaa) ja kävelykierrosta Schönbrunnin puistossa. Heinäkuussa ilmat ovat yleensä aivan mainiot, aurinkoa ja lämpöä. Heinäkuu on lomakautta koko Keski-Euroopassa, joten turisteja on silloin varmasti ruuhkaksi asti, mutta eiköhän sinne sekaan mahdu, majoitukset täytynee buukata etukäteen. Ok, jos tulee jotain kysymyksiä mieleen, niin vastailen mielelläni, tai laita privaa.
 10. Nyt vasta melkein puoli vuotta häiden jälkeen törmäsin tähän ketjuun, jaa että yhteislaulut perinteisiä suomalaisissa häissä... Meidän kaveriporukalla on vietetty häät per kesä jo neljänä vuonna peräkkäin, eikä yhdessäkään ole laulettu yhteislauluja. Itse olisin kyllä halunnut juurikin jonkun yksittäisen juomalaulun akateemisten pöytäjuhlien hengessä, juurikin helan går tai suosikkirallatukseni "kun mä kuolen" (menee "jos sun lysti on" -sävelellä). Meillä olikin yhden pöydän salaisena tehtävänä "aloittakaa vapaavalintainen juoma- tai muu yhteislaulu", mutta se mahtoi olla niitä harvoja ellei ainoa salainen tehtävä, joka jäi suorittamatta. Minun puolesta koko häät olisi voitu viettää sitsihengessä, mutta perinne olisi ollut vieras suurimmalle osalle vieraista, joten häät menivät sitten ihan leppoisasti ilman yhtään yhteislaulua. Vanha viesti mutta ihan mahtava perinne ollut Brudenin suvussa snapsilaulujen suhteen. Fiilistelin sulhasen isoisän kirjoittamaa viinilaulua
 11. Itse olisin saattanut vaihtaa puvun. Puku oli kyllä muuten minulle täydellinen ja olen siihen edelleen tyytyväinen, MUTTA ongelmana on, että se on vähän erikoisempi, joten epäilen, etten saa sitä myytyä, eikä valkealle puvulle ole mitään käyttöä itsellä häiden jälkeen. Olisin voinut ottaa värillisen puvun ja jatkokäyttää sitä itse iltapukuna, tai ihan vaan erikoisemman ja laadukkaamman lyhyemmän juhlamekon, mitä ois voinut käyttää monenlaisissa juhlissa. Kampaukseen olin 100% tyytyväinen, samoin meikkiin. Oikeastaan ekaa kertaa elämässäni olen tyytyväinen juhlakampaukseen (nimim. usein pettynyt).
 12. Todellakin kiinnostaa, katsoin niitä jo ennen kuin omat häät oli tiedossa ja katson siis edelleenkin. No ehkä vähän on pahin innostus laantunut. Perustelu lienee, että olen suuri sosiaalipornon ystävä. Lisäksi hääpuvut on vaan niin kauniita... Say yes to the dress formaatti on muuten niin paljon parempi, kuin Friin Keasha's perfect dress.
 13. Meillä tarjottiin iltapalaks vegaanisia täytettyjä patonginpätkiä papupihvillä ja wasabimajoneesilla, vihreetä salaattia (ei ollu tarjolla päivällisellä), pastasalaattia (oli tarjolla päivällisellä) ja päivälliseltä ylijääneitä karjalanpiirakoita oli myös muistaakseni. Yöpalaksi jatkoilla tarjottiin sitten pitsaa puolenyön jälkeen. Iltapala oli ostettu (ja myös maksettu) kaikille ilmoittautuneille (ilmoittautuneiden määrä 80% kutsutuista), mutta aika paljon sitä jäi yli, mm. itse en kyennyt siinä vaiheessa syömään (päivällisähky edelleen, jänskätys ja tiukka korsettipuku). Yöpalaa oli hankittu sitten enää vain kouralliselle ihmisiä, koska tiedettiin, että varsinaisille jatkoille tulee ehkä max. 20 ihmistä.
 14. Ei kai tuon tarvitse kirvoittaa kärkkäitä mielipiteitä (ainakaan vielä ei ole kirvoittanut). Ainoa, mikä on tähän mennessä kirvoittanut, oli 14-v vs. 32-v. Et tosin kertonut omaa ikääsi, mutta kaipa ihmiset olettavat, että olet aikuinen ihminen ja sillonhan saa tehdä mitä haluaa.
 15. ^ Miksi pitää ostaa netistä? Kyllä kultaseppien kautta saa myös raakatimantteja.