Jump to content
Naimisiin.info

Vähä-Hisson tila (Sastamala)


Bella-Donna

Recommended Posts

Hei!

 

Olen nyt puolitoista vuotta myöhässä, mutta täältä se raportti tulee!

 

Meidän hääpäivä (heinäkuun lopulla 2011) osoittautui kesän kauneimmaksi päiväksi. Edellisenä päivänä oli älyttömän kuuma, ja parvi kuumeni aivan saunaksi. Juhlapäivänä lämpötila ei ollut olennaisesti alhaisempi, mutta jotenkin ilma kiersi parvella niin, että juhlissa oli vain sopivan lämmin.

 

Pitopalveluna meillä oli pitopalvelu Nybacka, joka käsittääkseni on lopettanut toimintansa. Pitopalvelu teki ruuat valmiiksi ja toi ne lämpölaatikoissa karjakeittiöön, joka on siis siinä navetan kyljessä (ei siis Vieras_Juhlija_*:n mainitsemassa mökissä, josta löytyy jääkaappi ja mikroaaltouuni). Keittiössä on jääkaappeja ja pakastin. Meillä oli ruokana mm. salaatteja, kylmiä ja lämpimiä kaloja, perunoita, lihapullia ja naudanpaistia, eli ihan kunnon ruokailu onnistuu pitopalvelun puolesta ihan ongelmattomasti. Kuulemma kovalla sateellakin tarjoilu onnistuu, kun lämpölaatikot voi hätätapauksessa pitää siellä parvella, eikä niitä sitten tarvitse kiikuttaa rankkasateessa tarjoilupöytään.

 

Bändinä meillä oli kavereista koottu neljän hengen pikku bändi, jossa oli laulaja, pianisti (joka myös lauloi), akustinen kitaristi ja rumpali, jolla oli pieni rumpusetti. Koko orkesteri mahtui hyvin tanssilattian etukulmaan, eikä me juuri sitä tilaa tarvittukaan, kun ainoa tanssinumero oli häävalssi. Ketkään muut ei siis meidän lisäksi tanssineet. Tanssilattialla mahtui sitten pitämään muuta ohjelmaa. Äänentoistolaitteina oli omat PA-laitteet, eli mikseri ja pari isoa, aika tehokasta kaiutinta, jotka riittivät tilaan hyvin. Niiden kautta tuli kitara, piano ja laulut, eli rumpuja ei erikseen mikitetty. Meidän vierailta ei ainakaan tärykalvot haljenneet, mutta voi olla, että jos juhlissa soitetaan yhtään rockimpaa kuin meidän Juha Tapiot ja Scandinavian Music Groupit, niin tanssilattialla ei huvita tanssia ihan siinä rumpalin vieressä :D Riippuu siis paljon musiikkityylistä ja rumpalista. Rumpuja voi tietty vaimentaa jollain plekseillä.

 

Muistaakseni meillä oli vieraita noin sata, ja koska haluttiin asetella pöydät vinottain, tilaa riitti juuri ja juuri. 150 kuulostaa tosi ahtaalta, muistaakseni meille sanottiin, että 120 menee, 130:kin, jos on pakko. Me kutsuttiin vajaa 130 henkilöä, ja laskettiin juurikin sen varaan, että kaikki ei tuu :D

 

Jäimme häiden jälkeen Vähä-Hisson hääsviittiin viettämään hääyötä. Se tuntui ihan meidän omalta jutulta - meille ei ehkä olisi sopineetkaan mitkään luksushotellihuoneet jossain kaupungissa. Hääsviitissä on siis sänky, pieni jääkaappi, ruokapöytä ja kaksi tuolia. Joku vaatepuu taisi olla häävaatteita varten myös. Juhlat loppuivat siis joskus kahdeksan aikaan illalla, ja viimeiset vieraat lähtivät joskus yhdeksän paikkeilla. Käytiin suihkussa siinä mökissä, ja sitten sulkeuduttiin siihen hääsviittiin, joka on siis ennen ollut joku vasikan karsina tai joku vastaava :DAamupalakori - voileipää, jogurttia, kahvia, teetä - tuotiin sviitin ulko-ovelle ja emäntä huuteli ulkoa, että hyvää huomenta ja että aamupala on täällä. Ja sitten päästiin rantasaunaan - suosittelen! Löylyt oli aivan ihanat, ja välillä käytiin järvessä uimassa. (Uikkareitakaan ei tarvii, kun naapureita ei ole.) Peseytyminen piti suorittaa perinteisesti kuupilla ja sekoittelemalla pesuvateihin kuumaa ja kylmää vettä. Suihkussahan voi käydä sitten siinä mökissä, jos ei kuuppailu kiinnosta.

 

Meillä juhlatila koristeltiin koivuilla, joita saa ilmaiseksi hakea jostain isäntäparin neuvomasta paikasta. Lisäksi pöydillä oli kukkalaitteet ja tanssilavan puomeissa jotain valkoista harsohörhellystä. Kivalta näytti. Kaverini veljen häät pidettiin myös Vähä-Hissossa, ja he olivat virittäneet jotain valkoista harsoverhokangasta parven kattoon, ja niiden päälle oli aseteltu kirkasta pihavalosarjaa. Kuvissa ainakin tunnelma on älyttömän lumoava, mutta kyllä siinä kankaiden virittämisessä aikaakin menee.

 

Vihkikirkosta täällä oli myös jotain puhetta. Meidän avioliitto siunattiin Karkun kirkossa, muistaakseni sieltä oli joku 20 minuutin ajomatka Vähä-Hissoon. Kaunis kirkko, ja silloinen suntio oli todella mukava ja yhteistyöhaluinen. (Päästiin mm. pitämään vihkiharkkoja joskus kymmeneltä illalla... Ihana nainen!) Saatiin kirkkoon oma kanttori ja vihkipastori, joka oli vieläpä helluntaiseurakunnasta. Ihanaa, että Sastamalan seurakunnassa joustetaan, kaikkialle ei ehkä saisi omia, ainakaan ei-luterilaisia pappeja tuoda!

 

Siinä taisi olla kaikki, mitä tuli mieleen, ja mitä täällä on keskusteltu. Toivottavasti näistä kokemuksista on apua jollekin! Emme kyllä pettyneet hääpaikassa yhtään mihinkään, miljöössäkin sai otettua upeita kuvia. Suosittelen paikkaa kaikille maaseututunnelmia hakeville. Ihania juhlia tämän kesän pareille!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hei,

 

Olemme varanneet Vähä-Hisson tilan häillemme kesällä 2014 ja nyt kaivattaisiin vähän lisäkokemuksia paikasta :girl_smile: Onko jollakin käytännön kokemusta siitä kuinka kylmä vintissä voi olla jos kesäsää ei olekaan parhaimmillaan hääpäivänä?
Paleleeko siellä? Meillä on tulossa reilut sata ihmistä tilaa lämmittämään :lol: Tiedän kyllä että tilalta saa vilttejä vieraille, mutta toivon että siihen ei tarvitse mennä...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...