Bella-Donna

Vähä-Hisson tila (Sastamala)

29 posts in this topic

Meillä on ensi kesäksi Vähä-Hisson tila varattuna. Siellä ei ilmeisesti vielä montaa kesää ole häitä järjestetty, eikä kovin moni ilmeisesti vielä tiedä paikasta. Varasimme sen vasta tänä kesänä heinäkuussa ja tilaa oli vielä. Kysyimme ensin Knuutilan tilaa, mutta se oli arvaten täynnä jo. Sieltä saimme tiedon tästä toisesta paikasta. Paikka osoittautui tosi kivaksi,kun kävimme sitä katsomassa. Ja hintakin oli meille sopiva 350 euroa.

Minua kiinnostaisi kokemukset, jos jollain on jo juhlat sielä ollut?

Tai onko joku muu valinnut saman juhlapaikan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut juhlimassa kyseisessä paikassa menneenä kesänä häitä ja täytyy sanoa, että paikka on aivan taivaallisen ihana. Hienoin, missä olen ollut!

Miljöö on aivan mahtava, samoin sisätilat. Vieläkin ihan huumaantunut. Ehdottoman loistava valinta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä ketään Vähä-Hisson tilalla juhlineita? Netissä on jonkin verran kuvia ja tietoa, mutta selkeää käsitystä paikasta ei saa. Juhlatilana toimii ilmeisesti navetan parvi, joka kuvien perusteella on täynnä kaikkea vanhan ajan tavaraa... Kertokaahan kokemuksianne, kiitos!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Up!!! :) minäkin olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia kyseisestä paikasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ylös ylös... tahtoo myös kuulla juttuja tästä paikasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkos kenellekkään tullut kokemuksia kyseisestä paikasta? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin tasan vuosi sitten häissä Vähä-Hisson tilalla. Paikka oli oikein upea maalaishäille! Ranta oli siinä lähellä ja juhlapaikkana toimi vanha suuli (joka oli tunnelmallinen) ja sinne mahtui varmaan 150 henkeä. Vessat olivat eri rakennuksessa (uudehko rakennus), ja ne olivat todella siistit sisävessat! Ruoka oli katettu vanhaan veneeseen, joka sopi hienosti juhlapaikan henkeen.

Suosittelen paikkaa lämpimästi! Mukava ja kaunis miljöö.

Edited by Manzu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin haluaisin kuullaa kokemuksia ja hintatietoja... Ollaan miettimässä tätä kesälle 2010, onkohan jo pitkälle varattu? Ja voiko omistajille soitella näin sunnuntaisinkin? Mitä mieltä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vietimme juuri häitämme Vähä-Hissolla. Voin todella lämpimästi suositella juhlapaikkaa kaikille maalaishäitä suunnitteleville. Juhlapaikka oli ihana ja todella tunnelmallinen. Paikan omistajat ovat mukavia. Juhlatilaan mahtuu mukavasti jopa 150 henkilöä.

Paikka on tosiaan järven rannassa ja wc:t ovat eri rakennuksessa ja ovat todella siistit!! Miljöö on aivan ihana. Vieraat kehuivat vuolaasti hääjuhlaamme sekä juhlapaikkaa ja uskon meidän häiden poikivan paikalle uusia varauksia, niin kovasti vieraat pitivät navetan parvesta ja sen ympäristöstä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

Nettisivujen perusteella ollaan myös Vähä-Hisson tilaan ihastuttu :) Katsomassa ei olla vielä kuitenkaan käyty. Onko tuo tilavuokra nykyään millainen, on luultavasti noussut...? Ja mitä hintaan kuuluu? Onko pitopalvelulle millaiset keittiötilat? Ja entäs sitten mahtuuko juhlatilaan 130 vierasta ja vielä orkesteri ja tanssimaan? Onko mitään juhla-aikarajoituksia?

Siinä tuli kysymyksiä kysymysten perään :)

Kiitos :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meille on Vähä-Hisson tila varattuna. Aivan ihana paikka, maksaa tällä hetkellä 600e ja koristelemaan saa mennä perjantaina klo 14 ja sunnuntaina samaan aikaan pitää omat kamat olla kerätty pois. Siivous varsinaisesti kuuluu hintaan. Ainoa jännitysmomentti on sää, sillä tila on periaatteessa ulkotila, joten mikäli ulkona on kylmä, niin on sisälläkin. Ulkovessat, mutta todella siistit ja on vesivessat. Paikkaan saa lämpöpuhalitimet kyllä tuoda, jos haluaa kylmään ilmaan varautua. Paikalle saa jäädä yöksi useampikin. Sieltä löytyy tanssilattia, varsinaista koroketta bändille ei ole, vaan bändi on yleensä ollut siinä tanssilattian reunassa. 130 henkeä varmasti paikkaan mahtuu. Meille tulossa noin 120 ja kuulemma hyvin mahtuu. Bändin pitää lopettaa viim. 00:30 ja sen jälkeen saa vielä soittaa musiikkia, mutta ovet kiinni ja musiikki vähän hiljemmalla. Klo 02:30 tai 02:00 (en muista varmaksi) pitää musiikki lopettaa, mutta juhlia sopii jatkaa rantamökissä pienemmällä porukalla, jos haluaa, niin vaikka aamuun asti.

Niin ja pitopalvelun tiloista vielä: Ovat ihan kohtalaiset, ruuat täytyy ulkokautta täytyy ruuat tuoda tilaan, mutta samassa rakennuksessa pitopalvelun tila on. Ei ehkä paras mahdollinen, mutta paljon pitopaleluita siellä ollut ja hyvin ovat kuulemma aina pärjänneet. Ja useinhan suunnilleen kaikki ruoka on pitopalvelulla valmiina jo tullessa.

Edited by sinivuokko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan ketjua, josko löytyisi joku muukin, joka on kiinnostunut Vähä-Hissosta tai jo varannut paikan tai juhlinut juhlansa siellä. Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne!

Me varasimme tilan häitämme varten yhdeksi viikonlopuksi heinäkuussa 2011. Järvimaisema ja koko paikka oli aivan valloittava, vastarannalla ei näkynyt muuta kuin peltoja, metsää ja muutama lato! Kysyimme Nybackan pitopalvelulta käytännön asioista, ja he vakuuttivat, että pitopalvelun puolesta tila on toimiva. (Nyt vain pitäisi varata se pitopalvelu...) Pihassa oli leikkimökki joka on käsittääkseni käytössä, ja hirsiaitan edessä saa upeita miljöökuvia. Niin, ja sen vanhan ajan tavaran saa kyllä pois sieltä juhlatilasta, kun vain pyytää.

Tulen antamaan loppuraporttini sitten ensi kesän lopulla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häät on nyt onnellisesti takanapäin ja en voi muuta kuin kehua vähä-hisson tilaa juhlapaikkana! Miljöö on sanoinkuvaamattoman kaunis ja navetan parvin erittäin tunnelmallinen. Erinomainen paikka maalaishäiden viettoon! Pihapiirissä ja rannalla on lukematon määrä paikkoja potrettien ottamista varten. Emäntä ja isäntä olivat todella ystävällisiä ja avuliaita:) Kannattaa mennä omin silmin katsomaan paikkaa, ihastutte varmasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on Vähä-Hisson tilasta positiivisia kokemuksia perustuen muutamiin koko päivän dokumentaarisiin hääkuvauksiin. Vähä-Hisson tila on idyllinen maalaisympäristö. Järven ranta mökkeineen ja huviloineen tarjoaa kauniin ympäristön juhlapaikaksi. Itse juhlatilana toimii vanhan navetan yläkerta. Yläkerrassa valaistus on todella vähäinen, joka tekee siitä tunnelmallisen jo sellaisenaan. Tietysti lisätunnelmaa voi luoda erilaisin valaisimin. Yläkerran toisessa päädyssä on pienehkö tanssilattia sekä tila bändille. Itse juhlatilasta on järvenrantaan matkaa n. 50 metriä, jossa myös huvila sijaitsee. Huvilaa vuokrataan esimerkiksi hääparille, jossa he voivat viettää edellisen- sekä hääyön.

_full.jpg

 

_full.jpg

 

_full.jpg

 

_full.jpg

 

_full.jpg

 

_full.jpg

 

_full.jpg

_full.jpg

 

_full.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, olemme päätymässä Vähä-Hissoon ensi kesän häidemme juhlapaikaksi. Paikka on muuten aivan täydellinen, ainut mikä arveluttaa on se, millainen lämpötila tuolla navetan parvella on, jos ilma on kovin kylmä? Suomen kesässä kun ei oikein uskalla luottaa lämpöön ja auringon paisteeseen..Onko kellään kokemusta häiden juhlimisesta tuolla vähän huonommalla ilmalla?

Entä millaisia kokemuksia teillä on vierasmääristä? Meillä on vieraslistalla noin 130 henkeä, mutta kaikki eivät varmaan pääse paikalle..alkaako tila tuntua äkkiä liian suurelta, jos kovin moni vieras ei pääsekään paikalle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ens vuoden (2013) elokuulle nyt varattu juhlapaikaksi Vähä-Hisson tilat. Vielä mietinnässä on että otetaanko myös saunat mukaan, onneksi ei tarvii vielä päättää. Emäntä oli oikein mukava, ainut mikä hiukan harmitti oli se että nettisivujen ja esitteiden perusteella sai käsityksen että heidän kauttaan saa koristelut, ruuat ym tilattua. Näin ei kuitenkaan ole, nyt siis metsästetään pitopalvelua. Jos jollakulla olis suosituksia antaa niin niitä mielellään vastaan ottaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös varattuna ensi vuoden (2013) heinäkuulle vähähisso hääpaikaksemme.

dimare :Mitä tuohon juhlapaikan lämpötilaan tulee, niin emäntäkin korosti sitä, että tila on ns.kylmätila, eli jos ulkona on kylmä, niin on sisälläkin kylmä, koska seinissä on selviä rakoja lautojen välissä. Hän kuitenkin kertoi, että kun navetta on täynnä vieraita, niin jo pelkästään vierasmäärä saa siihen tilaan lämpöä sen verran, että kyllä siellä tarkenee. Ja siellä on kuulemma iso kasa erilaisia istuinalustoja ja vilttejä, joita voi käyttää mikäli palelee. Tilaan on myös mahdollisuus viedä lämmityslaitteita, mutta emäntä sanoi, että eipä niistä juuri apua ole juuri sen takia, että tilassa ei ole eristyksiä. .Eli lämpö karkaa harakoille melkein sitä mukaan mitä sitä puhaltaa :)

Mutta tämäkin asia kannattaa mainita jo kutsussa vieraille, että varautuvat säänmukaan pukeutumisessaan.

Vierasmääristä emäntä sanoi sen verran, että paikassa on kuulemma vietetty jopa 120vieraan juhlia, mutta että tällöin tila käy melko ahtaaksi. Eli sanoisin, että 130 on ehkä hieman liikaa kyseiseen tilaan, mutta toki, kuten sanoit, harvoinpa sitä kaikki kutsutut pääsevät paikalle tulemaan. Ja mikäpä sitä estää pihaan pystyttämästä vielä lisätilaa juhlateltan muodossa, jonne vieraat sitten voivat mennä istuskelemaan ja ruokailemaan, eikä sadekkaan tällöin haittaa.

rahtirinsessa: Emäntä lähettää halutessanne teille listaa pitopalveluista, jotka ovat kyseisessä paikassa aiemmin toimineet. Itse olen pyytänyt tarjoukset sekä Liekorannasta, että Patruunasta (molemmat ovat aiemminkin paikassa toimineet ja molempia on paljon kehuttu), ainakin heidän ruokavalikoimansa kuulosti kovin monipuoliselta ja maistuvalta, eikä hinnoissakaan ollut suuria eroja. Mutta ehdottomasti kannattaa ottaa pitopalvelu, joka on paikassa aiemminkin toiminut ja tietää tilan, sillä sehän on hieman normaalista poikkeava, eli ei ole varsinaista keittiötä, vaan pitopalvelu hoitaa ruokien esillelaiton siinä mökissä, missä on myös vessat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillekin nyt varattuna Vähä-Hisso kesäkuulle 2013! :girl_smile:

Mä kyllä käsitin, että siellä on juhlittu jopa 160 hengen häitä joskus ja että 150 mahtuu vielä hyvin? Ja kyllä se mun silmään vaikutti aikalailla suuremmalta kun monet muut tilat, joihin meille väitettiin sen 120 henkeä mahtuvan, joten en usko että siitä tulee ongelmaa. Ja oon tosiaan kyllä ihan varma, että kaikki eivät pääse paikalle kuitenkaan. Juhlatelttakin on kyllä hyvä idea siinä tapauksessa, että ahdasta sattuisi tulemaan..

Tuo lämpötila mua edelleen eniten huolettaa, mutta mulle on vakuutettu puolen suvun voimin että kyllä siellä tarjetaan. Ja totuus taitaa olla, että jos joku palelee niin se olen sitten (kuten aina) minä ..mutta muuten tuo paikka on niin ihana ja juuri sellainen, kuin tahdottiin, joten se on nyt päätetty. Seuraavaksi sitten pitopalvelua pohtimaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

rahtirinsessa: Emäntä lähettää halutessanne teille listaa pitopalveluista, jotka ovat kyseisessä paikassa aiemmin toimineet. Itse olen pyytänyt tarjoukset sekä Liekorannasta, että Patruunasta (molemmat ovat aiemminkin paikassa toimineet ja molempia on paljon kehuttu), ainakin heidän ruokavalikoimansa kuulosti kovin monipuoliselta ja maistuvalta, eikä hinnoissakaan ollut suuria eroja. Mutta ehdottomasti kannattaa ottaa pitopalvelu, joka on paikassa aiemminkin toiminut ja tietää tilan, sillä sehän on hieman normaalista poikkeava, eli ei ole varsinaista keittiötä, vaan pitopalvelu hoitaa ruokien esillelaiton siinä mökissä, missä on myös vessat.

Niinhän se lupasi laittaa, mutta ei vielä ole näkynyt =) Oisko sulla sitä listaa antaa niin voisi hiukan jo alkaa tarjouksia kyselemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emäntä lähetti meille sähköpostilla seuraavat pitopalvelut:

-Heinon Leipomo

-Liekoranta

-Ravintola Patruuna

-Tottijärven Pitopiiat

-Jessika

Meille on nyt alustavasti varattu toi Ravintola Patruunan pitopalvelu.. Yks tuttuni meni muutama viikko sitten naimisiin Vähä-Hissolla ja heillä oli kyseinen pitopalvelu, kovasti kehuivat ruokaa ja muutenkin kaiken sujuneen hyvin. Tarjous ollaan myös saatu Liekorannasta, minkä menu myös kuulosti kovin hyvältä.. Hinnoissa ei juurikaan eroja ole ollut. Pyysin tarjousta myös Jessikalta ja Heinon Leipomolta, mutta eivät ole vastanneet mitään.

Onko teidän häihin tulossa bändiä? vai dj? Me ollaan nyt alustavasti bändi varattu, mutta nyt ollaan ruvettu miettimään, että voisiko dj sittenkin olla kyiseiseen tilaan sopivampi.. Kaikki hääbändit, joilta tarjousta pyysin, ovat kertoneet että bändi tarvitsee vähintään 3mx4m tilan, mikä on mielestäni aika suuri tila, ku tanssilattia ei kuitenkaan järin suuri ole... emäntä sanoi, että bändi voi soittaa myös tanssilattian ulkopuolella, siis siinä ruokailutilan reunalla.. mutta sitten se taas vie kovin suuren tilan ruokapöydiltä.. Ääh, vaikea valinta :D Ja itse tilanakin mietin, että kuinka siellä mahtaa äänentoisto toimia, että kun ei ole tilana järin suuri ja akustiikka ei varmasti ole parasta mahdollista, että halkeaako siellä vieraiden korvat jos yhdessä nurkassa paukutetaan rumpuja, jne?

Missä kirkoissa teillä on vihkiminen? Meillä on tottijärven kirkossa. Mukavan pieni ja idyllinen puukirkko, josta matkaa juhlapaikalle vaan n.10km :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, me saatiin tuo samainen pitopalvelulista, mutta en löytänyt tuon Jessikan yhteystietoja mistään? Entä osaisitko kertoa saiko tuolta Patruunasta miten nuo astiat, ruokailuvälineet yms.? Liekoranta tuli niiden kanssa melko kalliiksi, ja ollaan tällä hetkellä päätymässä ihan tuon listan ulkopuoliseen yritykseen. Kuvittelisin, että ammattilaiset nyt pystyvät klaaraamaan homman noissakin tiloissa vaikka eivät olisikaan siellä ennen käyneet...mutta ainahan se varmasti vähentää riskejä, jos tilat ovat pitopalvelulle tutut..

Minkä kokoisia bändejä olette kyselleet ja millaisia tarjouksia noin ylipäätään olette saaneet? Me halutaan kyllä ehdottomasti alkuillaksi bändi ja loppuilta ajateltiin soittaa musiikkia vain levyltä. En vaan ole vielä ehtinyt ajatella bändiä yhtään sen enempää..

Ja vastaanpa vielä tuohon viimeiseen kysymykseen vaikka se ei varmaan ollutkaan suoraan mulle tarkoitettu, eli meitä ei vihitä kirkossa vaan tuolla juhlapaikalla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patruunassa ainakin meidän tarjouksessa astiat sisältyivät kokonaishintaan ja siksi tulikin ehkä aavistuksen halvemmaksi kun tuo Liekoranta, vaikka sinällään hinnoissa ei merkittävää eroa olekkaan.

Meille on tulossa bändi, jossa on muistaakseni 4 vai 5 soittajaa.. Lähes jokainen bändi, jolta tarjousta pyysin, vaativat 3x4m aluetta, joten onhan se melko iso alue, mutta koska meille on tulossa vieraita "vain" se n.90, niin bändi mahtuu hyvin tanssilattian ulkopuolelle, jolloin tanssilattia jää kokonaan vapaaksi.. isommissa häissä se voisikin sitten olla ongelma, kun bändi olisi sijoitettava kuitenkin tanssilattian reunalle ja täten tanssilattiaan jää melko pieni tila.

Bändin löysin tämän samaisen, naimisiin.info-foorumin kautta.. luin postauksia, jossa kehuttiin erilaisia pirkanmaalaisia hääbändejä ja niiden mukaan kyselin sitten tarjouksia.. Hinnoissa on valtava ero! halvimmat olin.800€ ja kalleimmat jopa 1500€.. ja myös siinä on paljon eroja, kuinka paljon bändit sitten soittavat.. osa soittaa vain 2x45min ja osa 4x45min. Monella bändeistä oli käytäntö, että he tuovat soittokamansa vasta kun alkavat soittamaan, eli alkuillasta.. ja tämä oli mielestäni erittäin iso miinus, koska juhlapaikka on kuitenkin yhteinäinen tila, niin mielestäni se häiritsisi juhlaa, jos sinne yhtäkkiä ruvetaan kesken kaiken roudaamaan soittokamoja ja soundchekiä tekemään.. Todella moni bändi oli jo myös varattu ensi kesälle juuri meidän hääpäivälle, joten kannattaa pitää kiirettä sen bändin varauksen suhteen!

Siksi päädyimmekin bändiin Pasi Kivimäki ja Savotta orkesteriin.. hinnaltaan edullisimmasta päästä, soittaa 4x45 min, bändiä paljon kehuttu täällä foorumilla ja nettisivuillakin näytteet kuulostivat hyvältä, tuovat soittokamat jo hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa ja heidän kanssaan sai myös sovittua, että laulaja tulee kitaristin kanssa soittamaan kirkkoon yhden biisin (lisämaksusta). He myös järjestävät taukomusiikin. Kaikki kuulosti hyvältä ja yhteydenpito sujunut hyvin.

Vielä onkin sitten mietinnässä, että otammeko kuitenkin lisäksi jonkun muun sitten soittamaan levyjä alkujuhlaan ja loppuillaksi vai mitä teemme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now