Jump to content
Naimisiin.info

Italialainen kulta


Recommended Posts

Guest mi sposo a maggio

Hei te italialaisen kanssa avioituvat... Minkälaisia kulttuurisia yhteentörmäyksiä häiden järjestelyssä on tullut? Meillä nyt viimeisimmäksi kinastellaan kutsukorteista, kun tuntuu että miehen mielestä kaikki suomalaiset tavat ja käytännöt on ihan tyhmiä. Korttiin ei voi kuulema laittaa mitää ilmoittautumispäivää, ei lahjatoiveita, ajo-ohjeita eikä ilmeisesti mitään muutakaan...pelkkä valkoinen kortti jossa on nimet, paikat ja ajat. Tuntuu tosi ankealta, varsinkin kun on tuolla askarteluosiossa juuri ihaillut muiden suomalaismorsiamien käsintehtyjä kutsuja!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onko kellään tietoa, miten kaksikielisyysdilemman saisi hoidettua (me Suomessa)? Tuskin löytyy kaksikielisiä siviilivihkijöitä? Entäs seremoniamestareita tms, jotka voisivat tulkata valat ja juhlassa? Tulkki tuntuu jotenkin tylsältä... Entäs sitten jos hätätapauksessa tekisi tärkeimmistä puheista sun muista, kuten menu, niin jonkinlaiset vihkoset joissa käännös?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Marraskuun jälkeen meidän tilanne on muuttunut täysin, ja me päätettiinkin mennä naimisiin Italiassa! Eli meidän häitä juhlitaankin syyskuussa täällä meidän kotiseudulla! :girl_pinkglassesf:

Meillä ei ole varsinaisesti ilmennyt suurempia kulttuuri eroja, mutta enemmänkin mielipide/maku-eroja tulevien appivanhempien kanssa. Tulevan anopin mielestä kaikki pitäisi tehdä perinteiden mukaisesti, esimerkiksi meidän hiukan erilaisen bombonierat eivät kuulemma käy. Mutta katsotaan nyt kuunnellaanko sulhasen vanhempia, vai tehdäänkö kaikki niin kuin itse halutaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Onkohan täällä muita, jotka suunnittelevat nyt häitä italialaisen kanssa? Me ollaan puhuttu alustavasti vuodesta 2015. Ja häät ois tulossa molemmissa maissa, koska molemmilla on sukulaisia, jotka ei voi liikkua eikä haluttais heitä poissulkea. Italiassa siviilivihkiminen ja juhla, Suomessa siunaus ja juhla ois suunnitelmissa.

Me asutaan siis Italiassa, ollaan seurusteltu 4,5 vuotta ja kihloissa oltu jo 4 vuotta, mutta poikaystävällä on ollu vähän toi sama ajatus, että sitten vasta kun molemmilla on vakipaikka ja talokin on jo valmiina. Joku muukin oli tainnut tästä mainita aikaisemmin. Minä olen suunnitellut jo kolme vuotta tätä asiaa, kerännyt ideoita ja kuvia ja kaikenlaisia listoja kansioon. Nyt sitten alkoi poikaystäväkin lämmetä ajatukselle...

Mites teidän muiden siipat, onko ne osallistunu innokkaasti järjestelyihin? Meillä kun tuntuu olevan niin, että minä ehdotan kaikenlaista, ja sitten sulhanen vaan vastaa, että "sì, è carino"...

Niin, ja ehditäänkò teidän mielestä järjestää n. 1,5 vuodessa molemmat häät (Suomessa Italian jälkeen, 2-3 kk myòhemmin) tässä ajassa? Ja onko sellasia, jotka on mennyt Suomessa naimisiin ja järjestänyt Italiasta käsin etänä kaiken? Tuntuu niin kovin hankalalta...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...