Jump to content
Naimisiin.info

Siviilivihkiminen Etelä-Euroopassa


Recommended Posts

Tervehdys kaikille!

Harkitsemme sulhoni kanssa vakavasti naimisiinmenoa kahdestaan jossain Etelä-Euroopassa, esim.Portugalissa, Espanjassa, Italiassa tai Kreikassa. Onko kenelläkään kokemuksia hääpaketteista niihin maihin, nitkä firmat ovat luotettavia, onko järjestelyt mennyt hyvin ym. Kumpikaan meistä ei kuulu kirkkoon eikä ökypaketti tule kysymykseen, köyhiä opiskelijoita kun ollaan

Toivottavasti joku osaa auttaa  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tottahan toki siviilivihkiminen onnistuu ulkomailla, itseasiassa se on monessa maassa ainoa vaihtoehto silla kirkollinen vihkiminen ei esim Saksassa, Ranskassa ja Italiassa ole lainvoimainen. Sen sijaan lait maiden valilla poikkeavat suuresti (esim tarvitaanko oleskelua ko maassa ennen vihkimista)

Briteissa 'Destination' haat ovat supersuosittuja ja ainakin Italiassa, Kreikassa ja Portugalissa se nayttaa onnistuvan suht helposti.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Moi! Pitkien etsintöjen jälkeen päädyimme pitämään vihkmisen suomessa. Eikä edes harmita, sillä menemme naimisiin LumiLinnassa! Se on kuitenkin omaperäisempi paikka kuin maistraatti, eikä tarvitse sählätä paperitöiden kanssa. Olishan netistä löytynyt kaikenlaisia hääpaketteja ja eräs kyproslainen yritys lähettikin runsaan tutustumispakkauksen...mutta meidän budjetille ne hinnat olivat silti ihan liian korkeat. Mailattiin moneen firmaan (italia, itävalta, kypros, malta ja jopa tsekki) ja jotkut olivat jopa vastanneet meille. Jos jotain kiinnostaa voin lähettää linkkejä  

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tokihan siviilivihkiminen ulkomailla onnistuu!  :)

Tässä lainaus kilpailevan sivuston hääoppaasta, jossa asia on selitetty hieman selkeämmin:

"VIHKIMINEN ULKOMAILLA

Suomen kansalainen voi solmia avioliiton ulkomailla kyseisen maan lakien ja määräysten mukaisesti. Vihkijänä on silloin kyseisen maan pappi tai siviiliviranomainen, jolla on vihkimisoikeus. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu asianomaisen maan lakien ja määräysten mukaan, mikä joissakin maissa saattaa kestää jopa viikkoja.

Suomessa kirjoilla oleva Suomen kansalainen tarvitsee rekisteriviranomaiseltaan (maistraatti tai kirkkoherranvirasto) kuusikielisen todistuksen ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten. Todistus on voimassa neljä kuukautta.

Joissakin maissa on suomalaisia pappeja, joilla on vihkimisoikeus sen maan viranomaisina. Myös tällöin tarvitaan em. todistus siitä, että on esteetön menemään avioliittoon ulkomailla ulkomaan viranomaisen edessä.

Useissa maissa avioliiton ainoa juridinen solmimistapa on siviilivihkiminen." (Lähde amoriini.com)

"Suomalaisten ulkomaan viranomaisen edessä solmittu avioliitto saa lainvoiman, kun se on rekisteröity Suomessa. Vihkiparin on toimitettava rekisteröintiasiakirjat rekisteriviranomaiselleen, seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai maistraattiin. Rekisteröinnin voi hoitaa myös Suomen edustustoissa." (Lähde evl.fi)

Link to comment
Share on other sites

Me suunnittelemme menevämme naimisiin Kreikassa siviilimenoin. Paperisotakaan ei hirvitä, sillä joillakin Kreikan saarilla toimii erityisiä häiden järjestämiseen erikoistuneita firmoja, jotka korvausta vastaan hoitavat tarvittavat asiakirjat ja niiden laillistamisen. Nämä firmat järjestävät myös asiakkaan niin halutessa koko häät, eli itse tarvitsee vain ilmestyä paikalle  ;)

Link to comment
Share on other sites

Kun itse keväällä menin naimisiin täällä Maltalla, ei paperisota (minulle!) ollut paha. Miesraukka (eu:n ulkopuolelta) ei sitten päässyt niin vähällä ja siitä koituikin vähän ongelmia.

Eli siviilivihkimiseen pitäisi tarvita papereita tämän verran:

Esteettömyystodistus Suomesta (monikielinen) joka tulee seitsemässä päivässä

Virkatodistus (birth certificate)

Passikopio

Passi

Kun on käynyt rekisteritoimistossa juttelemassa ja paperit on hyväksytty on sitten kuuden viikon odotusaika (publication of banns) mutta en tiedä -  jos kuulutukset tehdään Suomessa, jos molemmat suomalaisia ja lomalla menevät naimisiin tämä ei varmaan ole ajankohtaista...

Eu:n sisällä pitäisi olla suht helppoa ja kivutonta mennä eu-kansalaisen kanssa naimisiin, paperisota on minimissä. Meidän tilanteessa näin ei valitettavasti ollut

Onnea!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Voi olla ettei ole enää kovin ajankohtaista, mutta kyllä se (siviili)vihkiminen Etelä-Euroopassa onnistuu, me mentiin naimisiin Kreikassa viime kesänä, molemmat EU-kansalaisia. Pitihän siinä jonku verran paperisotaa käydä että saatiin kolmen maan mukaiset paperit järjestykseen useammalla eri kielellä, mutta eipä mitään hirveitä ongelmia ollut.  Ja oli kyllä TODELLA ihanat ja unohtumattomat juhlat, paikalla lähin perhe ja kaverit, ympäristö uskomattoman satumainen ja kokonaisuudessaan juhla unohtumaton sekä meille että vieraille. Ja jos budjetista puhutaan, niin mikäli ei mitään todella extravaganzaa tyyliin samppanjaristeily kuunvalossa kaipaa, niin budjetti kyllä pysyi paremmassa kunnossa kuin kotimaisissa häissä (kummankaan kotimaassa!). Että suosittelen kovasti!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse olin menossa sulkkuni kanssa naimisiin hänen kotomaassaan,siis Belgiassa ja ainut vaihtoehto olisi ollut siviilivihkiminen ( Belgiassa pakollinen ) ja sen jâlkeen olisimme ottaneet siunauksen kirkossa,mutta koska olisin joutunut kauheaan paprusotaan, teimme toisella lailla.

Eli menemme naimisiin kotomaassani Suomessa ja vain pari paprua.Ja saamme mennä oikein kirkossa naimisiin,koska itse olen Ortodoksi ja sulkku katolinen.Mutta ihanaa meistâ kummastakin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...