Jump to content
Naimisiin.info

naimisiin LAS VEGASissa


Recommended Posts

Moi kaikki tulevat Vegas-morsiamet! Ajattelin helpottaa teidän urakkaa ja jakaa kirjoittamani ohjeen naimisiinmenosta Vegasissa. Ohjeet olen pääasiassa penkonut Nevadan Clark Countyn sivuilta (TÄÄLTÄ) ja näiden ohjeiden mukaan itse pääsin tänä kesänä naimisiin. Toivottavasti tämä säästää muita edes puolelta siitä stressin, epätietoisuuden ja asioiden selvittämisen määrästä mitä itse koin. ;)

 

1. Mene Vegasiin. Suomesta et tarvitse mukaasi muuta kuin passin, et edes avioliitonesteiden tutkintaa. Tutkinta on kunkin kohdemaan omalla vastuulla ja Vegasissa tuo tutkinta rajoittuu vaan siihen että ne kysyy molempien vanhempien nimet.

2. Tarvitset vihkiluvan, amerikkalaisittain Marriage license. Se noudetaan virastosta Clark County Marriage Bureau, lähellä Downtownia, osoitteessa 201 E Clark Ave, Las Vegas. Toimisto on auki joka päivä 8-24. Voit nopeuttaa asiointiasi ja täyttää etukäteen netissä TÄÄLLÄ vihkiluvan hakemuslomakkeen. Etukäteishakemus on voimassa 60 päivää ja siitä saadun hakemusnumeron kanssa voi mennä suoraan express window -tiskille, jossa lupa irtoaa yleensä hyvin nopeasti.
Vihkiluvan myöntämistä varten molempien puolisoiden täytyy olla henkilökohtaisesti lupaa hakemassa ja molemmilla täytyy olla mukanaan passi. Lupa maksaa 60 $, käteinen ja luottokortti käyvät, mutta luottokortilla maksettaessa lisätään hintaan 5,15 $ palvelumaksu.


4961002105_f181f7c6c1.jpg

Marriage Bureau (kuva lainattu täältä)
Tuosta risteyksen kulmasta portaat ylös ja ovesta sisään



3. Nevadan osavaltion valtuuttama vihkijän täytyy suorittaa vihkimisenne vuoden sisällä luvan myöntämisestä, paikkana ihan mitä pari haluaa. Helpointa on mennä johonkin vihkikappeliin, joita on joka kulmalla. Hänelle annetaan myös vihkilupanne.

4. Vihkijä kirjoittaa vihkimisen jälkeen vihkitodistuksen, eli Marriage Certificate. Tarkista että vihkiluvassa on kaikki tiedot oikein ja samalla tavalla kuin luvassakin. Kymmenen päivän sisällä vihkimisesti vihkijän täytyy toimittaa vihkitodistus Clark County Recorder's Officeen.

5. Todistuksen toimittamisen jälkeen, tilaa netistä vihkitodistuksen virallinen kopio. Sen saapuminen postitse kotiin voi kestää jopa 3 viikkoa.
TAI Hae kopio itse Recorder's Officelta (Marriage Bureaun lähellä) osoitteesta Clark County Recorder's Office, 500 South Grand Central Parkway, 2nd Floor, Las Vegas. (Naapurissa kiva Outlet-kylä ;)) Kopion voi tulostaa itsepalveluna automaatista.
 

Jos et ehdi odottaa kymmentä päivää, voit neuvotella vihkijän kanssa nopeammasta toimituksesta ja parhaimmillaan kopion voi hakea seuraavana päivänä klo 5 pm jälkeen. Tähän vihkijä voi suostua ystävällisyyttään, rahaa vastaan tai olla suostumatta ollenkaan.
Kopio maksaa 15 $, netissä maksuvälineenä vain luottokortti, paikan päällä myös käteinen.

 

Clark_County_Government_Center_aerial_vi

Recorders office (kuva lainattu täältä)
(Ilmeisesti tuo etualan vasemmanpuoleinen tiilihärdelli on se mihin pitää mennä)

 

 

6. Monen muun maan tapaan myös Suomi vaatii tämän vihkitodistuskopion liitteeksi Apostillen. Apostille on paperi, joka todistaa vihkitodistuksen aitouden. Sen saa paikasta Nevada Secretary of State. Vihkitodistuskopio lähetetään yhdessä TÄMÄN täytetyn lomakkeen ja omalla osoitteella varustetun kirjekuoren kansssa osoitteeseen:
Nevada Secretary of State
Notary Division
101 North Carson St., Suite 3
Carson City, NV. 89701

Apostille maksaa 20 dollaria. Maksun voi suorittaa lähettämällä samassa kuoressa 20 dollarin setelin tai ilmoittamalla lomakkeessa luottokorttinsa tiedot. Ensimmäinen lienee turvallisempi tapa, jälkimmäinenkin testattu onnistuneesti...
Sieltä laitetaan takaisin kirjekuoresi, jossa on tämä vihkitodistuskopio sekä Apostille. Tämä kestää jopa 5 viikkoa. (Tästä Apostillen käsittelyaika on 10 päivää, ylimääräisellä rahalla tuon saa pienennettyä vaikka yhteen tuntiin) [Lähde]

7. Menkää vihkitodistuskopion ja Apostillen kanssa paikalliseen maistraattiinne. Täyttäkää siellä vielä yksi lappu ja Vegasissa solmimanne avioliitto on samalla päivämäärällä myös virallistettu Suomessa. Samalla voi vaihdella sukunimiä.


Vihkipäivästä koko toimitus kestää siis vähintään noin 4 viikkoa, pahimmillaan 2-3 kuukautta. Koko paperipyörittely kuulostanee vaikealta, mutta tästä suuresta tekstin määrästä huolimatta ei se sitä ole. Vegasissa koko naimatouhu lienee helpointa kuin missään muualla maailmassa. :D Ja tietysti rahalla saa, eli jos et halua säätää lappujen kanssa niin siihenkin löytyy palvelunsa jossa kaikki hoidetaan puolestasi ja ei tarvitse kuin odotella postin tuovan kotiin noita kahta tärkeää lappusta.

Muokattu: , käyttäjä: Pinji
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitos ihan älyttömästi ohjeista Pinji! :) 

 

Meillä meni häät muutamia kommelluksia lukuunottamatta oikein mukavasti ja varmasti ikimuistoisesti!  :D Meidän vihkipaikka oli nimeltään A Wedding Chapel in Las Vegas (luovaa, eikö totta). En lähtisi ihan heti paikkaa suosittelemaan vaikka palvelu ystävällistä olikin, esimerkiksi seremonia alkoi tunnin myöhässä, limusiinin ilmastointi ei toiminut, kappelilla oli myös melko kuuma, eikä heillä ollut tarjota edes vettä juotavaksi... :D Myös hääkuvat olivat ehkä vähän jäykkiä, mutta inttävänä eukkona sain puhuttua niihinkin mukaan pientä omaa maustetta.  Vihkimisen ja kuvauksen jälkeen menimme häälounaalle Stratosphere- tornin pyörivään ravintolaan ja sitä voin suositella kaikille! Ruoka oli ihan järkyttävän hyvää, palvelu pelasi ja näköalat olivat mahtavat! 

 

Mutta silloin kun menee hakemaan sitä avioliittolupaa, niin kannattaa ottaa vastaan mahdolliset alennuskupongit mitä siinä edessä jaetaan ja oikeasti valita se kappeli vasta paikan päällä. Siinä viraston ihan lähettyvillä oli ainakin yksi erittäin kaunis ja viehättävän oloinen paikka.

 

 Tosiaan olen ollut vähän laiska tuon virallistamisen kanssa kun hermot petti joka kerta kun sitä lähdin tekemään... Pinjin ohjeita seuraamalla lähti homma hyvin etenemään ja tänään kilahti postista virallinen kopio todistuksesta! Toivottavasti jatko sujuis myös yhtä sulavasti. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Me mentiin kesäkuussa naimisiin Las Vegasissa.

 

Haimme luvan paikan päällä Clark County marriage bureausta. Menimme toimistoon heti yhdeksän jälkeen aamulla ja jouduimme jonottamaan lupaa vartin verran. Lupa maksoi 60 dollaria ja sen pystyi maksamaan vaan käteisellä. Lupaa varten tarvitsi olla passit mukana. Virastosta sai hyvin tympeää palvelua. Sen jälkeen ajoimme a little white wedding chapeliin ja varasimme seuraavalle päivälle vihkimisajan.

 

Halusimme että meidät vihitään ulkona emmekä ostaneet "pakettiin"mitään muuta ylimääräistä. Vihkiminen maksoi muistaakseni 80 dollaria sekä vihkijälle piti laittaa kirjekuoreen rahaa. Toimitus oli yllättävän kaunis ja rento. 

 

Tultuamme Suomeen tilasimme heti netin kautta aviolittotodistuksen kotiin( http://www.clarkcountynv.gov/Depts/recorder/Pages/OrderingCopies.aspx).Todistus tulikin Suomeen muutamassa viikossa. Sen jälkeen lähetimme avioliittotodistuksen ,20 dollaria ja tyhjän kirjekuoren johon oli kirjoitettu osoitteemme Nevandan secretary of state-virastoon apostillea varten. Kuukauden päästä saimmekin postia jossa kerrottiin että emme ole saaneet teiltä maksua. Meiltä siis varastettiin 20 dollaria! Epäilemme että joku viraston työntekijöistä on laittanut sen taskuunsa :(

 

Otin yhteyttä sähköpostitse virastoon ja kerroin heille tilanteesta. Nyt meidän pitäisi lähettää meidän luottokorttitiedot ja avioliittotodistukset uudestaan samaan osoitteeseen. Vähän pelottaa lähettää luottokortin tietoja tuon varkauden jälkeen! Laitoinkin virastoon uudestaan sähköpostia että voisiko rahan toimitttaa jotakin muuta kautta..nyt sitten vaan odotellaan sieltä vastausta :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vieläkö löytyy Vegasissa naimisiinmenijöitä? Me olemme menossa kesäkuussa naimisiin roadtrip-reissullamme. Mukanamme on ystäväpariskunta sekä 3-vuotias poikamme. Olemme varanneet etukäteen kappelin Sunset Gardens -nimisestä paikasta. Tykästyimme paikan kappeliin nettikuvan perusteella ja löysimme sieltä paketin, johon kuului kappeli, vihkiminen, kimppu ja viehe, valokuvat ja pullo shampanjaa. 

Musiikin olisi saanut hääpaikastakin, mutta päätimme viedä oman musiikin mennessämme. Olemme varanneet myös valkoisen limusiinin hakemaan meidät hotellilta ja viemään takaisin. Sormukset olemme hankkineet etukäteen Suomesta, kuten myös puvut. Nyt mietin vielä pitäisikö ottaa meikkaus joltain ammattilaiselta.

Olemme kertoneet häistä muutamille läheisille, suurin osa saa tiedon yllätyksenä. Meillä on suunnitelmana pitää syksyllä ystäville ja läheisille hääjuhla Vegas-teemalla, lähetämme Vegasista turistikortit kaikille juhliin kutsuttaville ikäänkuin save-the-date -kortteina. :D Ajattelimme videoida vihkitilaisuuden ja se sitten katsottaisiin siellä hääjuhlassa aluksi. Aika paljon on hommaa, kun järjestelee kahta tilaisuutta, mutta hauskaahan tämä on :) 

Kirjoittelen aiheesta muuten myös blogia...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...