sussu80

naimisiin LAS VEGASissa

131 posts in this topic

Hei,

koska olen aivan uusi tällä foorumilla, en tiedä josko tästä asiasta on keskusteltu jo useastikin aikaisemminkin. Viestejä hakemalla en ainakaan onnistunut löytämään infoa, joten olisi hienoa, jos joku asiasta tietävä jaksaisi vastata.

Kyseessä on siis supisuomalainen pariskunta, jonka aikeena on mennä naimisiin Las Vegasissa. Nyt pitäisi sitten tietää kuinka asiassa käytännössä toimitaan, eli mitä pitää ennen lähtöä tehdä Suomen päässä, mitä pitää tajuta ottaa mukaan ja mitä on tehtävä sitten paikan päällä, muuta kuin varata kappeli ja ilmaantua paikalle.

Kuten sanottua, olen tosi kiitollinen vastauksista. Mukavaa kevättä ja onnea kaikille!

Polka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duunikaverini, joka valmistautui menemään Vegasissa naimisiin (olivat jänistäneet viime metreillä) on val. mammalomalla, joten varmaa tietoa minulla ei ole. Esteettömyystodistus pitää varmasti olla olemassa englanninkielisenä sekä passit.

Oletko surffaillut kappeleiden sivuilla? Sitä kautta saat varmasti selville mitä todistuksia tarvitset. Suomen viranomaiset osaavat varmuudella sanoa vain siitä, mitä tarvitaan kun mennään naimisiin Suomessa. Siksi kannattaa selvitää suoraan vihkivältä instanssilta.

Amerikan avioliitto pitänee rekisteröidä/hyväksyttää täällä Suomessa sitten kun palaatte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Las Vegas on erittäin helppo juttu. Suomesta vain esteettömyystodistus kuudella eri kielellä. Yksi niistä on luonnollisesti englanti. Se on siis aivan sama paperi kuin normaalikin esteettömyystodistus, mutta se on vain käännetty kuudelle eri kielelle. Muistaakseni sama hinta ja pitää hakea viimeistään seitsemän päivää ennen vihkimistä. Varuiksi voit pyytää sen Apostillen kanssa. Älä ota stressiä tuosta sanasta. Pyydät vain esteettömyystodistuksen kuudella kielellä ja Apostillen kanssa, niin homma on ok.

Vegasiin ei välttämättä tarvitse varata mitään etukäteen, vaan voitte hyvinkin mennä sinne ja valita sopivan kappelin. Todistajista ei tarvitse huolehtia, kun ne löytyvät aina kappelin puolesta, jos ei ole omia mukana.

Kappelista mukaan sitten vain vihkitodistus ja mainitsette, että se viedään Suomeen. Tämän vihkitodistuksen sitten kiikutatte oman maistraattiinne ja olette sitten myös Suomen tietokannoissa virallisesti ja oikeasti naimisissa.

Eipä ole sen monimutkaisempaa. Useimmat kuitenkin jättävät nämä ideat aina vain ideoiksi ja jänistävät jossain vaiheessa. Las Vegas on niin helppo vaihtoehto, että mitään "teknistä" syytä ei ole olemassa, mikä estäisi siellä vihkimisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo Moochien lähettämä linkki-vinkki on maailman HUONOIN linkki tähän asiaan. Tuo sivusto varmasti tyrmää todella monien haaveet ulkomailla vihkimisestä. Se on selkeätä kirkollista käännytystä ja suoranaista valehtelua.

Siellä lukee mm. näin: "Avioliiton voi solmia Suomen lain mukaan Pohjoismaissa ja tietyissä maissa niiden ulkopuolella."

Tästä maallikko saa kuvan, että muualla ei voi sitten mennä naimisiin, kuin niissä muutamissa maissa mitä tuolla sivulla on mainittu. Tämä EI pidä paikkaansa.

Mikäli haluat suomalaisen ev. lut. vihkimisen, niin sitten tuo lista pitää paikkansa. Maailmasta löytyy noin 150 maata, missä suoritettu SIVIILIvihkiminen on lainvoimainen myös Suomessa. Eli siis aivan saman toimitus, mitä Suomessa tehdään maistraatissa.

Ulkomailla ollaan tosin lähes aina paljon joustavampia kuin Suomessa ja voit melko vapaasti valita paikan mihin vihkijä tulee teidät vihkimään. Meidät vihki esimerkiksi tuomari joka tuli tyytyväisenä sinne mihin me pyydettiin.

Tuo Kirkkohallituksen sivusto sitten jaksaa edelleenkin raivostuttaa minua suunnattomasti  >:(

Niin ja jos haluat, niin matkasi jälkeen voit mennä kirkkoon Suomessa ja pyytää liitolle kirkollisen siunauksen. Tämä operaatio on ulkoisesti hyvin pitkälle samanlainen, kuin vihkiminen. Muutama sana on vain vähän erilainen. Siis tämä on täysin vapaaehtoista, mutta jos pitää kirkkoa itselleen tärkeänä paikkana, niin tämän voi halutessaan tehdä, vaikka teillä olisi siviilivihkiminen takana vinkuintiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tuo Moochien lähettämä linkki-vinkki on maailman HUONOIN linkki tähän asiaan. Tuo sivusto varmasti tyrmää todella monien haaveet ulkomailla vihkimisestä. Se on selkeätä kirkollista käännytystä ja suoranaista valehtelua.

Siellä lukee mm. näin: "Avioliiton voi solmia Suomen lain mukaan Pohjoismaissa ja tietyissä maissa niiden ulkopuolella."

Tästä maallikko saa kuvan, että muualla ei voi sitten mennä naimisiin, kuin niissä muutamissa maissa mitä tuolla sivulla on mainittu. Tämä EI pidä paikkaansa.

niin siis kyllähän tuolla selvästi sanotaan että nimenomaan Suomen lain mukaan, eli muualla mennään sitten naimisiin paikallisten vaatimusten ja lakipykälien mukaan..ei tuossa miusta ainakaan mitään epäselvää kyllä ollut..mutta ehkäpä jos ei noita linkkejä lueskele, niin voi saadakin sellaisen kuvan ettei muka onnistuisi..mutta en nyt menisi sanomaan että siellä valehdellaan..samat tekstithän sieltä löytyi kun omassa neuvossasi, eli 6-kielinen esteidentutkintalomake jne..

eikä tuolla miun mielestä nyt mitenkään ole siviilivihkimistäkään unohdettu..luonnollisesti seurakunnan ylläpitämillä sivuilla pääpaino on kirkollisessa vihkimisessä..

mutta nää nyt on taas näitä asennoitumisjuttuja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikki vastanneet,

kiitos tosi paljon neuvoista ja kokemuksista, tasapuolisesti. Tosissaan ollaan liikkeellä ja vaikka kyseessä ei nyt olekaan maailman omaperäisin keksintö, se on jotenkin meille sopivan tuntuinen juttu. Mukavaa kuulla, ettei pieniä haaveita ole tuon hankalampaa toteuttaa.

Kaikkea hyvää!  :)

Polka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Polka!

Mina menin naimisiin Vegasissa Kesalla 2002. Se oli tosi makee kokemus ja suosittelen kaikille yhdeksi vaihtoehdoksi.. Meilla tosin oli sitten "kunnon" haat seuraavana kesa suomessa kirkkoineen paivineen. Vegasissa oltiin vaan kahdestaam, muutaman viikon varotusajalla ja oli todella romattista.

Nevadan laki on sen verran valja, etta mulla ei ollut mitaa todistuksia, vain passi mukana. Siina me sitten jonotettiin pari tuntia Las Vegasin kaupuingin talolle mieheni (amerikkalainen) kanssa. Aiemmin paivalla oltiin varattu aika The little white wedding chappelista ja limousine kyyti paikan paalle hotellista. Huom varaudu antamaan papille n.$25 taalan tippi ja elvis tietysti maksaa ekstraa!

Mulla ei ollut haapukua paalla, mutta kylla sellaisakin morsiamia oli paikalla. Varaudu jonoihin ja suhtaudu tilanteeseen leikkimielella

Tama ei todellakaan ole kaikille ja itsellanikin olis ehka jaanyt vahan paha maku suuhun jos en tiennyt etta kunnon haat olivat viela edessa. Mutta aivan mahtava ja ainut laatuinen kokemus!

onnea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole mitään faktaa varsinaiseen kysymykseen, mutta ihan vinkkinä että monissa kappeleissa siellä on nettikamera-mahdollisuus! Mun ystävä meni taannoin naimisiin Vegasissa ja me muutamat "harvat ja valitut" seurattiin toimitusta nettikameran välityksellä täällä Suomessa - ja itkettiin nenäliinat märiksi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Huomasin tämän viestiketjun ja kysynkin että olisiko palstalla ketään, Polka tai joku muu joka on toteuttanut tämän idean? Lähinnä vielä kiinnostaa tuo virallinen puoli tässä asiassa, onko se niin yksinkertaista että yllä mainitut paperit mukaan suomesta ja taas takaisin palauttuamme todistus maistraattiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

itsekin haluaisin naimisiin las vegasissa eli haluaisin vielä tarkentaa...

Tarvitaan siis suomesta :

  esteettömyystodistus 6 eri kielellä

  apostillen kanssa ??

Ja siellä paikan päällä mennään kaupungin talolle ja ostetaan paikallinen lupa??

Pikaista vastausta odottaen

KIITÄN jo valmiiksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta Polka!

Vielä sellainen juttu, pitääkö se rekisteröintipaperi noutaa paikan päältä ja kauanko siihen menee? Entä se notaari, hoituuko postitse vai pitääkö viedä johonkin?

Meillä olisi tarkoitus lähteä matkalle maaliskuussa (ellei sitten sulhanen jänistä  ;D

Lisäksi vinkit majoituksesta ja "wedding chapel"eistä ovat erittäin tervetulleita! Onhan noita netissäkin esillä mutta kivampi olisi kuulla jonkun paikan päällä käyneen kokemuksia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei vaan,

vielä hieman vastauksia aiheeseen liittyen.

Eli Sussu kyseli noista tarvittavista papereista: meille kerrottiin että mukana pitäisi olla kansainväliset esteettömyystodistukset mieluiten apostillella varmistettuna ja otimme vielä varmuuden vuoksi virkatodistuksetkin mukaan. No, loppujen lopuksihan ainoa asia mitä meiltä kysyttiin oli passit (muistakaa ottaa mukaan tiskille!), virkailijaa ei olisi vähempää voinut meidän esteettömyytemme kiinnostaa - ajatteli varmaan että on sitten Suomen viranomaisten ongelma, jos ollaankin sisaruksia tms. Mutta en silti ottaisi mitään riskejä vaan ottaisin yhä nuo paperit mukaan, mistäs sitä tietää millainen päivä kullakin virkailijalla milloinkin on ja turha reissu ottaisi sanomattoman paljon päähän. Eli tuo siis vaan esimerkkinä siitä miten meillä asia hoitui. Ja se vihkilupa haetaan tosiaan oikeustalolta (osoite ja aukioloajat täältä: http://www.co.clark.nv.us/clerk/marriage_information.htm) ja sitten vaan seremonioimaan.

Je Jenna, rekisteröintipaperi pitää tosiaan noutaa toisesta paikasta kuin mistä vihkilupa haettiin, jostain vähän enemmän downtownin ulkopuolelta. En muista nyt osoitetta, mutta se muistaakseni selviää vihkitilaisuudessa tai sitten sitä voi kysyä jo lupaa hakiessa. Vihkijän pitää tosiaan viedä tiedot rekisteriin viikon sisällä, joten huonolla tuurilla joudutte odottamaan sen viikon. Me satuttiin olemaan paikalla uudelleen viikon päästä, joten saatiin haettua paperi itse, mutta lähettävät sen varmasti kyllä kotiinkin. Notaari sijaitsee sitten Carson Cityssä saakka, sinne lähetettiin jo Jenkeistä se papru + luottokorttinumero + jotain muuta vaadittua dataa jota en nyt ihan tarkkaan muista (kannattaa olla yhteydessä jo vaikka etukäteen notaarin toimistoon, itse soitin ja olivat tosi avuliaita) ja todistus tuli sitten kotiin aikanaan, muistaakseni vajaan parin viikon päästä lähetyksestä. Lähettävät kyllä siis suoraan maistraattiinkin todistuksen jos tahdotte, mutta itse pidin parhaana viedä itse nimenmuutosten yms. vuoksi.

Kappeleista ja hotelleista en valitettavasti osaa kamalasti kertoa - hotelli oli iso Stripin hotelli, hauska paikka, mutta jos romantiikkaa etsii, niin ehkä kannattaa hakea jotain intiimimpää tai törsätä hääsviittiin. Hotellihinnat ovat kaupungissa yllättävän kohtuulliset, aamiainen kuuluu tosin harvoin hintaan. Ja mentiin ihan kahden kesken vaan vihille oikeustaloa lähinnä olevassa kappelissa ilman mitään erikoisuuksia. Lupaa jonottaessa niitä kappelinmainostajia kyllä pyöri aktiivisesti ainakin meidän ympärillä, kannattaa bongailla tarjouksia, jollei ole jotain ihan tiettyä kappelia missä haluaa mennä naimisiin - missä tapauksessa vihkiaika kannattaa ehkä käydä varaamassa etukäteen, jos on tietty kellonaikakin mielessä. En tosin tiedä maaliskuun hääruuhkista...

Muuta? En nyt keksi. Paitsi että kokemus oli kyllä suositeltava ja ainutlaatuinen - vaan eipäköhän se naimisiinmeno aina ole sitä.

Onnea matkaan,

Polka

Share this post


Link to post
Share on other sites

polkalle olis vielä kysymys (tai kenelle tahansa joka on vihkiytynyt las vegasissa)..

oon yrittänyt tavoittaa eri kappeleita s-postilla mutta kukaan ei ole vastannut mulle mitään, viimeks eilen kirjotin yhteen paikkaan...

nyt haluaisin tietää onko tää vihkiytyminen onnistunut ilman mitään varauksia?

voidaanko kävellä vaan sopivan tuntuiseen kappeliin sisään ja he vihkii meidät jos on aikaa ???

mä vielä kaiken lisäks haluaisin vuokrata puvun sieltä...

ehkä mä näen mahdollisuudet paremmin kun ollaan paikan päällä, mutta oon vaan niin malttamaton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sussu: Me ainakin vaan käveltiin sopivan näköiseen pikku kappeliin ja päästiin heti asiaan. Tämä toki tapahtui keskellä viikkoa ja keskellä päivää... Suositummat ajankohdat (Valentinuksen päivä + muut juhlapyhät sekä varmaan myös ihan vaan viikonloputkin) ja kappelit lienevät vähän ruuhkaisempia. Voittehan käydä sitten paikan päällä varaamassa sen vihkimisajan? Jos varaa jonkun tietyn ajan niin kannattaa sitten mennä ajoissa lupajonoon, siellä saattaa joutua seisoskelemaan jonkun aikaa.

Pukuvuokraamoista en valitettavasti tiedä, mutta jos hakee netistä hakusanoilla Las Vegas weddings, saa infoa varmasti niistäkin.

Polka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä maaliskuun alussa, joten voin tulla tänne kertoilemaan kokemuksia sitten kun ollaan tultu takaisin

Meillä ei ole mitään kappelia varattuna, aikomus on kävellä vaan suoraan sisään. Jätetään pois ne Elvikset ja muut hömpötykset  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rupesi kiinnostamaan tuo jälkipaperityö, entäs jos siellä Vegasissa ei ole enää viikon päästä vihkimisestä, lähettääkö ne siis niitä papereita sitten Suomeen ja ne pitää lähettää takas sinne notaarille vai kuinkas..   ???

olikos mulla pitkät piuhat vai....

Share this post


Link to post
Share on other sites

okei nyt ollaan naimisissa ainakin nevadan lakien mukaan...

päästiin siis p-i-t-k-ä-n matkustamisen jälkeen paikan päälle ja päivänä 2 päätettiin lähteä seikkailemaan ja etsimään kappelia ja lupapaikkaa...

kävi tuuri löydettiin mukava taksi kuski joka ajoi meidät ensin katsomaan kappelia, jossa oli pieni vaalea peruukkinen nainen ja jolla oli valtavasti aikaa vihkiä meidät.

(kappeli oli pieni ja kivasti koristeltu)

sitten ajettiin hakemaan/ostamaan lupa, jono oli noin 20min pitkä, siellä mukava nainen selitti miten pitää toimia, pienen pienestä kielimuurista huolimatta onnistuimme jotenkin ymmärtämään toisiamme

ainoan dokumentin minkä halusivat nähdä oli henkilöllisyys todistukset.

ja sitten takaisin samaiseen taksiin joka ajoi meidät kappelin kautta lupatoimistoon ja nyt takaisin kappelille siellä kaikki oli valmista pieni nainen oli lisännyt vain pitkät tekoripset silmiinsä ja kaavun päällensä.

10minuuttia ja koko toimitus oli ohi.

taksikuski joka oli meitä kuskannut toimi myös todistajana, hän oli meidän kanssa n.1,5tuntia ja otti 50 $+tietenkin tippi päälle

yhteensä koko hoito tuli maksamaan n.200$

saatiin siis sillä hinnalla vihkimisen ,kappelin ,videokuvaa ja valokuvia

(ja tietenkin MAHTAVIA kokemuksia)

nyt pitäis lähettää paikallinen vihkitodistus takaisin 10$setelin kera lupatoimistoon ja sieltä tulee n.6viikon sisällä jokin lappu jonka kanssa sitten varmaankin mennään maistraattiin mut se on sitten sen ajan murhe.

edit* Yhdistin useamman ketjun samasta aiheesta. -Trio-

Edited by Trio
Ketjuja yhdistetty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme menossa naimisiin Las Vegasissa heinäkuussa  :-X Totesimme, että Suomessa häät juhlineen tulisi maksamaan vähintään yhtäpaljon + joutuisi suunnitelemaan ym. vuoden. Ei maltettu odottaa, niin tästä tuli tämä idea lähteä Vegasiin. Kertokaa nyt kaikki mahdollinen, mitä tulee ottaa huomioon.

Esteidentutkinta todistukset ja apostillen olemme saaneet maistraatista. Nimen vaihdoksesta kyselin myös maistraatista, sitä varten täytyy kuulemma pyytää suomen lähetystöltä kaavake suomalaiset vihitty ulkomailla tms. Jotka sitten lähetetään vihkimisen jälkeen takaisin niille vihkitodistuksen kanssa. Nimenvaihdos onnistuu kuulemma vain näin. Suomen lähetystöön L.A.ssa olen laittanut mailia, vielä ei ole vastausta tullut. Las Vegasin vihkimislupa-kaavakkeet on tulostettu netsitä ja täytetty valmiiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips vierailija!

Mista loysit vihkilupa kaavakkeet? Onko sulla viela osoite tallessa? Yritan jarjestella asioita taalla paassa jotta kaikki menisi hyvin lokakuussa.

Tule sitten kertomaan heinakuussa minka kappelin valitsitte ym. jooko!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.co.clark.nv.us/clerk/Marriage_L...ions_online.htm sivustolta löytyy kaavakkeet sekä ohjeet niiden täyttämiseen.   Sain myös vastauksen L.A.n suomen konsulaatista koskien paperisotaa. Lähettävät nyt meille postissa kaavakkeet, jotka tulee täyttää vihkimisen jälkeen, sitten rekisteröidä liitto Vegasissa, lähettää papereita edestakaisin jne. Eli prosessissa kestää kauan, ennen kuin liitto on suomessa virallisesti hyväksytty. Toivottavasti kaikki onnistuu suunnitelmien mukaan!

Netissä on myös paljon vihkikappeleiden esittelyitä hintatietoineen. Helpompi tietty sit paikan päällä etsiä sopiva.

Tulen taatusti kertomaan matkastamme sitten jos ja kun kaikki toteutuu. Ja sitten, kun asia on julkinen.. Matkastamme ei tiedä, kuin pari ihmistä, joille oli pakko kertoa, jotta pitävät asuntoamme ja autoamme sillä aikaa silmällä. Vielä kolme viikkoa matkan alkuun, jännittää!!!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

me otettiin ainoastaan suomesta mukaan esteettömyys todistus... se ei kylläkään sen enempää kiinnostanut ketään

paikan päällä täytettiin "vihkilupa" makso 55 $.

sen jälkeen meidät vihittiin ja saatiin kappelilta erittäin koristeellinen lappu : marriage certificate.

josta neuvottiin ottamaan kopio ja lähettämään se 10 $ kera lupatoimistosta saamaamme osoitteeseen...

sieltä tuli kuukauden odottelun jälkeen "virallinen" kopio edellä mainitusta certificate:sta jolla suomen maistraatti ei tehnyt mitään ???

myöhemmin kiltti täti maistraatista otti selvää osoitteesta mihin kyseinen kopio pitää lähettää joten tein työtä käskettyä lähetin kopion ja 20$ jenkkeihin ja taas odoteltiin n.kuukausi...

odottelun jälkeen tuli lappu: apostille, mikä todistaa meidät vihkineen naisen olleen luvallinen vihkijä

nyt ollaan virallisesti naimisissa suomessa ja jenkeissä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, me onneksi otettiin yhteyttä sinne suomen konsulaattiin los angelesissa, josta tuli tarkat ohjeet sähköpostilla mitä täytyy tehdä vihkimisen jälkeen:

Täyttäkää lomakkeet (molemmille omat) avioliiton solmimisen jälkeen ja lähettäkää liitteineen Suomen pääkonsulaattiin Los Angelesiin.  Alkuperäinen avioliittotodistus (certified copy of a marriage CERTIFICATE) + apostille tulee lähettää myös.  

Avioliittonne tulee rekisteröidä; Clark County RECORDER,  500 South Grand Central Parkway 2nd Floor,  P.O.Box 55150,  Las Vegas, NV 89155-1510 USA.   Kun käytte rekisteröimässä tai mahdollisesti vihkijä lähettää (tarkistakaa) avioliittonne rekisteröitäväksi em. Clark County Recorder´ille,  rekisteröinti kestää n. 2-3 viikkoa.  Tilatkaa itsellenne C.C.Recorder-toimistosta alkuperäinen avioliittotodistus (rekisiteröity/numeroitu), on maksullinen, johon tulee liittää Apostilletodistus. Laitamme linkin (web-site) Apostilletodistuksen hankkimisesta Nevadan osavaltiossa.  Pyydätte joko toimittamaan tämän etukäteen maksetun avioliittotodistuksen + Apostille suoraan Suomen konsulaattiin Los Angelesiin, tai osoitteeseenne Suomeen ja lähetätte sen Suomesta konsulaattiin.

Konsulaatti toimittaa asiapaperit sitten edelleen Suomeen Väestörekisterikeskukselle.

Tänään tuli postissa nuo kaavakkeet "ulkomailla vihitty Suomen kansalainen", jotka tulee täyttää. Nyt ainut ongelma on, ettei meillä ole luottokorttia ja nettisivujen mukaan apostillen voi maksaa vaan luottokortilla.. Kortti on laitettu hakuun, mutta se on eri asia, ehtiikö se tulemaan ennen matkaa. Toivottavasti sen voi maksaa niin kuin edellinen kertoi, käteisellä kuoressa..

Hmm, vielä reilut kaksi viikkoa, niin pääsemme lähtemään  

Share this post


Link to post
Share on other sites

meil se rahan lähettäminen ainakin onnistu, kun en edes tienny tota vaihtoehtoo et olis voinu/pitäny maksaa kortilla...

en muutenkaan oikeen tykkää kortilla maksella netissä

luin ton vierailemassa tänään tekstin ja tuntu kauheen monimutkaselta vai johtuukohan se siitä etten ite viittiny ottaa paljoakaan selvää asioista mentiin vaan sinne ja sitte vihittäväksi

ajateltiin jos ei sieltä saadut todistukset kelpaa ni mennään täällä maistraattiin ja otetaan siviilivihkiminen.

mut kaikki kävi suhteellisen kivuttomasta

Niit ei siellä "lupatoimistolla" kiinnosta muut laput ku henkilöllisyys todistus ja raha ja tietenkin se lappu minkä ne täytättää.

mut mahtavaa matkaa on se ilman vihkimistäkin mahtava paikka.

ensin niiden rakennusten kokoa pelästyy ( tai mulle ainakin iski kauhee koti-ikävä kun näin et siel on tosiaan ISOA).

matkat on pitkät kotiovelta hotellihuoneeseen meillä kesti 29h:ta ja koko aika hereillä  :o

nyt siellä on varmaan vähän lämpimämpi ku huhtikuussa jollon me oltiin (sillon oli n.20C parhaimmillaan 30C)

Pienen pieni halu lähtee olis mut ei ehkä nyt heti

Share this post


Link to post
Share on other sites

sussu80: Minkä kautta lensitte Las Vegasiin? Meidän lento menee helsinki-tukholma-chicago-las vegas ja paluu sama homma. Lentojen kesto yhteensä 14h + vaihdot ja matkat himasta ja hotellille, niin varmaan sellaiset 22-23 h yhteensä. Lennot on sas:lla ja United Airlinesilla.

Lämpötiloja ollaan katseltu ja heinäkuu koko vuoden lämpimin kuukausi (ihme  :D) niin lämpötilat 74-106F eli 23-41C.. Eli lämmintä riittää, varsinkin kun se on keskellä autiomaata eikä merta lähimaillakaan.. Vesi on kuulemma se tärkein asia, jota täytyy olla aina mukana, kun ulkona liikkuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now