Jump to content
Naimisiin.info

Ortodoksiset morsmaikut!


marde

Recommended Posts

Ah, sorge, Aadaa piti kiittämäni ohjeista. My bad! :o

Ahaa, ilmeisesti kenraaliharjoitusajan varaaminen riippuu papista. Rasseli sen sai heti varattua, meille sanottiin vain, että harjoitukset ovat sitten lähempänä häitä...Enkä yhtään tiedä milloin, pitänee kysyä...Jotenkin kiristää hermoja, kun moni asia pitää jättää niin loppuaikoihin, olis kiva saada asioita kokonaan selväksi jo nyt!! Kyllä minäkin olisin ihan hermoheikkona, jos kenraaliharkat olisi päivää ennen häitä, niinkuin teillä Rasseli! Mutta, hyvä puoli tuossa on se, että harjoituksissa oppimat asiat sitten muistaa vielä seuraavana päivänäkin. Eiks ni?:)

Kerrothan Rasseli mitä sulle sanotaan kirkkoherranvirastossa noista asioista?

Tuohuksista on ollut juttua tuolla aiemmin, mutta minulle on yhä epäselvää se, että jos ja kun ne saa kirkosta, maksaako ne erikseen?  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ahaa, ilmeisesti kenraaliharjoitusajan varaaminen riippuu papista. Rasseli sen sai heti varattua, meille sanottiin vain, että harjoitukset ovat sitten lähempänä häitä...  

Minä sain päivystävän papin numerosta kiinni kanttorin  :D Enkä siis tosiaan tajunnut kysyä näitä asioita. Luurin suljettuani iski myös heti hirveä neuroosi "sanoinhan nyt varmasti oikean päivän"  ;D

Link to comment
Share on other sites

Nyt olen jo kirjautunut morsio! ;)

Aada: Saako tuota teidän tekstiänne ortodoksisesta vihkimisestä lainata? Meidät vihkii isä Heikki Honkamäki, joten hänen tarkistama (valmis)teksti sopisi mainiosti kutsumme liitteeksi. Käyttäisin siis tekstiänne pohjana ja muokkaisin sitä ehkä hieman lyhyemmäksi, jos se tuntuu paperilla liian pitkältä.

Hääharjoituksista: Itse toivon, että meillä hääharjoitus olisi mahd. lähellä häitä (aikaa ei ole vielä sovittu), jotta varmasti muistamme kaiken (mä olen ollut lukuisissa ort.häissä laulamassa, mutta tilanne voi morsiona tuntua hieman erilaiselta, ja sulhanen on puolestaan ollut parissa ort. häissä vieraana) ja jotta esim. joku kruununkantajista (jos ovat jo tuolloin kaupungissa) pääsisi paikalle.

Olkapäiden peittämisestä: Kyllä ort. kirkossa on hyvä olla olkapäät peitettynä. Kesällä turisteillekin laitetaan huivit harteille, jos tulevat ns. sopimattomissa asuissa kirkkoon tutustumaan. Tietysti morsioita voidaan katsoa hieman eri tavalla, mutta jo todella haluaa kunnioittaa Kirkkoa, jossa vihitään ja jossa osallistuu avioliiton sakramenttiin, on olkapäät hyvä peittää.

Itse olin yksissä luterilaisissa häissä, joissa vihkiminen toimitettiin juhlapaikalla (ei siis kirkossa). Siellä morsiamella oli huivi solmittuna tosi kauniisti harteille (solmu oli jotenkin takana) niin, ettei morsiamen tarvinnut ollenkaan miettiä huivia. Tämä morsian ei mielestäni oli mitenkään erityisen "uskovainen", mutta silti hänellä oli hartiat peitettynä vihkimisen ajan. Loppujuhlan hän sitten säteili olkaimettomassa puvussaan.

Nämä on tietysti jollain tavalla makuasioita, mutta toki on huomaavaista kunnioittaa ns. paikallista, tässä tapauksessa ortodoksista, perinnettä ja kirkkoa. Ja asiasta kannattaa ainakin keskustella papin kanssa, sehän on vain kohteliasta. Tuskin hän ketään morsianta ovella kuitenkaan käännyttää, jos on paljaat olkapäät! ;)

Link to comment
Share on other sites

Aada: Saako tuota teidän tekstiänne ortodoksisesta vihkimisestä lainata? Meidät vihkii isä Heikki Honkamäki, joten hänen tarkistama (valmis)teksti sopisi mainiosti kutsumme liitteeksi. Käyttäisin siis tekstiänne pohjana ja muokkaisin sitä ehkä hieman lyhyemmäksi, jos se tuntuu paperilla liian pitkältä.

Toki saa lainata  :)! Aikanaan tekstin väsäämisessä oli sen verran hommaa, että on vain mukavaa, jos se ei jää kertakäyttöiseksi. Pieni maininta alkuperästä, esim. nettisivun osoite tms. on tietysti aina paikallaan...  ;)

Antoisaa häidenvalmisteluaikaa  :-X!

Link to comment
Share on other sites

Aada kirkossa pärjää varmaan ilman "käsiohjelmaa"? Tai siis en tiedä, miten sellaisen tekisin (mitä siihen kirjoittaisin), jos se olisi tarpeen. Mitään yhteislaulettavia virsiähän ei ole jne. Luterilaisissa häissä olen "käsiohjelman" aina saanut, mutta meille se ei oikein sovellu  :-? Meille ei kyllä ole tulossa häälehteäkään. Joku infopätkä sitten postiin yhdessä kutsun kanssa mahdollisesti, ei kuitenkaan kirkossa jaettavaksi, jotta ihmiset voivat keskittyä itse asiaan  ;D

Link to comment
Share on other sites

Aada, anteeksi, en tajunnut pyytää lupaa laatimiesi ohjeiden käyttöön, röyhkeästi vain ilmoitin, että aion kasata niistä jonkun ohjeen kutsun väliin!!  :-[ Mutta, hyvä, jos saan luvan?:)

Mielestäni lyhyt selostus vihkimisen kulusta on paikallaan, varsinkin, jos ortodoksinen vihkiminen ei ole useimmille vieraista tuttua. Minä uskon, että pienen ohjeistuksen kokoaminen saa omatkin käsitykseni vihkimisestä selkeämään! ;)

Saitko rasseli ketään kiinni kirkkoherranvirastosta? Mitä he sanoivat hartioiden peittämisestä ja riisistä? Jhoo kyllä antoikin aika hyvän selityksen hartioiden peittämisestä, se riittää ainakin minulle, mutta riisi on vielä kysymysmerkkinä....

Voi vitsit, on tää jännää aikaa. Stressaavaa, mutta kutkuttavaa!  8-)

Link to comment
Share on other sites

Nyt on kirkkoherranvirastoon soitettu ! Siellä ei osattu ollenkaan vastata mun kysymyksiin  ;D vaan ohjasivat mut soittamaan suoraan Uspenksiin !!!!

Eli siellä vastasivat että riisiä saap heittää KUNHAN riisi jaetaan kirkon ulkopuolella että siivooja tartte niitä jyviä siivota kirkosta. Tuohukset tulee kirkon puolesta ja olkapäät saa olla paljaana  [smiley=2vrolijk_08.gif]

Jes kivi tippu syämmeltä ku näi sai selvitettyy.. heh nyt vaa kaamee paniikki et jos pappi ei muistakkaa meijän häitä tai jotain... heh... kaikesta ne morsiammet panikoi, voihan pee..

Link to comment
Share on other sites

Hienoa, kiitos Rasseli kun jaoit nämä neuvot meille!:)

Tuommoiset pienetkin tiedonmuruset auttavat vähentämään hermoilua, tiätämättömyys ja epävarmuus se on pahin stressin aiheuttaja, ainakin minulla.  :o Äläkä nyt etsi stressin aiheita lisää Rasseli! Kyllä se pappi teidän vihkimiseen muistaa tulla!! Nyt vain yrität ottaa iisisti ja nukut hyvin, että saat sitten säteillä, kun tärkeä päivä koittaa! :)

Kiva tietää, että niitä hartioita ei sitten ole pakko peittää. Itse taidan kuitenkin peittää, koska helmikuussa on kylmä varmaan kirkon sisälläkin! *hytihyti*

Link to comment
Share on other sites

Hei ortodoksimorsiot

Kiitoksia tiedoista, joita tällä palstalla on. On ollut hyödyllisiä juttuja. Minulla on olkaimeton hääpuku ja aion pärjätä sillä sekä hunnulla kirkossa helmikuussakin  :D

Olemme ajatelleet liittää kutsuun lyhyen ohjeen ortodoksivihkimisen kulusta, aivan kuten eräät muutkin teistä. Haluaisin myös itse kutsutekstissä viitata jotenkin ortodoksiseen toimitukseen. Vielä en tiedä, kuinka sen tekisin. Olisiko jollain vinkkiä?

Suosittelen sitä seurakunnan infoa eli avioliittokurssia. Olimme sellaisella maaliskuussa sulhaseni kanssa  :) Saimme sieltä mukaamme kuvauksen vihkitoimituksesta. Myös sellainen teos kuin Kirkkotiedon käsikirja tarjoaa lyhyen selostuksen aiheesta.

Ikimuistoista huomista hääpäivää Rasselille! Onkohan meillä Ama1:n kanssa sama hääpäivä? Ko. päivänä Uspenskiin oli yksi varaus.

Link to comment
Share on other sites

Moro ja ensiksikin sylin täydeltä onnitteluja Rasselille, joka tähän mennessä on varmaan jännityksensä jo jännittänyt ja nauttii omista ihanista häistään tuoreena rouvana!! :-X  :D

Tervehdys myös Helmi-Elina! Meillä on häät helmikuun loppupuolella, vihkiminen klo 15.00. Kuulostaako tutulta?:) Päivänkin voin paljastaa, vaikka privaatisti, koska jotenkin olen, ainakin vielä, taikauskoinen, en halua päivää ihan vielä julkisesti julkistaa... 8-)

Saisiko tuota avioliittokurssin matskua muutenkin kuin kurssille osallistumalla? epäilen, että tässä välissä (siis ennen helmikuuta) moisia järjestetään?

Helmi-Elina, katsohan noilta muilta tämän foorumun sivuilta "kirjalliset tuotokset", siellä on keskustelua kutsuista ja kutsujen teksteistä. Sieltä löytyy myös pari ortodoksisuuteen liittyvää kutsutekstiä, tai runoa.

Itse päädyin siihen, että laitan kutsun mukana vain tiedotteen ortodoksisen vihkimisen kulusta.

Link to comment
Share on other sites

Moi,

Täällä on kans ortodoksinen morsmaikku. Itse olen ollut vuosia sitten siskoni häissä ja viime kesänä kävin "vaklaamassa" yhdet häät turistien joukossa. Tässä ketjussa on tosi paljon hyviä vinkkejä ja käytännön juttuja. Ihan alusta en jaksanut lukea, joten en tiedä onko tämä jo käsitelty, mutta näin talvimorsiamena haluaisin ehkä ulos kirkon portaiden reunoille muutaman ulkotulen. Onko kellään näistä kokemusta? Ja saako niitä itse tuoda? Tämäkin pitää varmaan kysyä suoraan Uspenskista.

Helmi-Elina: Meillä on sama päivä Uspenskissa, klo 16.30!!!

Link to comment
Share on other sites

Moi Mimma2!

Lisää helmikuun morsiamia!:)

Olen itsekin ajatellut noita ulkotulia, enkä ole ainakaan tällä forumilla bongannut mitään tietoa tästä. Ajattelin kysyä asiaa suoraan Uspenskista, ihan varmuuden vuoksi.

Aivan, en tajunnut viimeksi kirjoittaessani katsoa, sinullahan on Helmi-Elina häälaskuri profiilissasi. Eli, alkukuun morsian olet, ja nythän se toisenkin häävarauksen tekijä selvisi! :D

Link to comment
Share on other sites

Hei taas

Mimma2: Se olitkin sinä  :D Itse asiassa me päädyttiin valitsemaan vihkikirkoksi Tapiolan kirkko. Hääjuhlakin on Espoossa.

Selailin juuri materiaalia, jota minulla avioliittoon vihkimisestä on. Avioliittokurssilta saimme mukaamme vain yhden A4:n. Siinä on kyllä kuvattu selkeästi toimituksen kulku. Jos, Ama1, haluat, voin laittaa sen privana sinulle.

Jännittää, mitä helmikuussa edessä on - varsinkin, kun tuttujen on vaikea uskoa, että häämme ovat tälle ortodoksimorsiammellekin ensimmäiset ortodoksihäät!  Teitte, Ama1, fiksusti sulhosi kanssa, kun kävitte seuraamassa yhden vihkimisen. Taidatte ollakin asiassa jo viisaampia kuin minä...

Täytyy käydä kirjalliset tuotokset -osiossa katsomassa niitä kutsutekstejä, ja olla tarkkana tällä kertaa  ;)

Link to comment
Share on other sites

Moi,

Kun varasin kirkkoa niin mulla oli kaksi vaihtoehtoista päivää ja kummallekin oli jo varaus. Olin aika yllättynyt, että sattui olemaan niin varattua, mutta meille kävi onneksi hyvin päivän viimeinen vihkimisaika  :)

Voisitko laittaa Helmi-Elina mullekin sen A4:n privana, missä on toimituksen kulku. Teen häävieraille "käsiohjelman", niin pysyy vieraatkin perässä mitä kirkossa tapahtuu. Löysin kyllä netistäkin yhden version, mutta jos sulla on parempi (=lyhyempi) niin se olis kiva. Netistä löytämäni versio on http://www.ortodoksi.net/tietopankki/index.htm, jos muitakin kiinnostaa.

Link to comment
Share on other sites

Moi Helmi-Elina, olis tosi kiva, jos laittaisit sen ohjeen mulle privana! Kiitos paljon!:)

JOo, kyllä tuo helmikuu jo meinaa jännittää, vihkimisen "vierauden" takia erityisesti. Kun ei ole sitä rutiinia hommaan tullut, koska itse en ole ortodoksi, eikä kukaan lähipiiristäkään ole ortodoksi. (paitsi sulho)..Noh, täytyy uskoa ja luottaa siihen, että harjoitukset ovat tosi hyvät ja ehkä käydä tässä vielä vaklaamassa jotain vihkimistäkin...

Kiitos Mimma2:lle tuosta tietopankki-linkistä. Sielläkin oli tosi hyvin selitetty koko avioliiton sakramentti. Kyllä näillä eväillä saa varmaan kasaan jonkinlaisen selostuksen kutsun väliin!:)

Link to comment
Share on other sites

Löysin kyllä netistäkin yhden version, mutta jos sulla on parempi (=lyhyempi) niin se olis kiva. Netistä löytämäni versio on http://www.ortodoksi.net/tietopankki/index.htm, jos muitakin kiinnostaa.

Kiitos Mimma2 hyvästä linkistä  :D Tuosta saa hyvin muokattua infokirjeeseen sopivan mittaisen tekstin  :)

Link to comment
Share on other sites

Voi että, nyt ne häät vaan on ohi... meni aivan sairaan nopeesti koko päivä että ihan harmittaa. Nyt pitäisi saada arjesta taas kiinni, puuh. :'(

Kiva, meitä ennen oleva pari oli vähän myöhässä, morsmaikku oli myöhästynyt omista häistänsä ½ h. Siinä sitten piti värjötellä pihalla autossa ettei sulho nää. Mut kirkko meni muuten tosi hyvin, mitä nyt alussa jännitti niin että jalat sekä tuohuskäsi tärisi.

Niin tuli tässä mieleeni että häitä ennen harjoituksissa kirkkoherra kertoi että riisin heitto ei ole toivottavaa Uspenskissa. Joten meidän ostetut riisin meni hukkaan.

Hääpaikalla olis saanu heitellä mut sato nii pirusti ettei sit viititty muuttaa riisipuuroksi piha-aluetta. Että varautukaa sit siihen.

Link to comment
Share on other sites

Onnea sulle kovasti, Rasseli!:)

Voin vain kuvitella, että olosi on hieman tyhjä nyt. Onhan siihen yhteen päivään satsattu niin pitkään ja hartaasti ja sitten hups, se onkin jo ohi. Arki ei varmaan kovin hyvältä maistu häiden jälkeen, paitsi tietty sillä saralla, että olette nyt mies ja vaimo virallisesti! :-X Mites häämatka? Oletteko menossa jonnekin reissuun? Se voisi mukavasti pitkittää sitä juhlan tunnetta. Ja varmaan tosi hyvä idea olisi mennä häämatkalle hieman myöhemmin häiden jälkeen, sitten olisi jotain mitä odottaa vielä häidenkin jälkeen, sitä matkaa!:)

Mutta, iloa ja onnea uudelle rouvalle siihen arkeenkin, ja onnittelut siitä,että häät menivät hyvin!:)

p.s. kiitos tiedosta, että riisiä ei suositella heitettävän Uspenskissa. Yksi murhe vähemmän, kun ei siitä tarvi murehtia!:)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kovasti onnitteluista, olo on kovin rakastunut  :-X  :-X  :-X

Häämatkalle ollaan joo menossa mutta vasta ensvuoden puolella. Lähtö Thaimaahan 7.2.2007, tehään 2,5 vk reissu, ekaksi Krabilla ja sit lopusta 5 pv Bangkokissa.

Ajateltiin tehdä vasta keväällä kun Thaimaassa taitaa sadella vähän näin syssyllä ja saadaan sit vähän matkakassaa kerättyä, kun nyt tili aika finaalissa häiden takia.

Mut on jotain odotettavaa vielä, ihanaa...

Nyt kun sais vielä kuvia häistä niin pääsis fiilistelemään, kaasolla kävi huono sägä, hänen digikameransa tilttas ennen häitä joten joutu "manuaali"kameralla kuvaamaan....

Link to comment
Share on other sites

Onpas täällä ollut elämää sillä aikaa kun .dcera on ollut poissa... Onnittelut teille jotka olette jo tässä välissä ehtineet avioituakin!

Mutta kiva tosiaan että tässäkin ketjussa on vaihteeksi elämää, vaikka aika harvoin onkin viime kuukausina tullut eksyttyä naikkareihin. Mutta ehkäpä tahti tihentyy hiukkasen, kun H-hetki pikkuhiljaa lähestyy.

Minäkin muuten taidan "lainata" tuota Aadan tekstiä (tietysti lähdeviitteineen), oikein hyödyllinen selostus vieraille. Itse olen saanut olla sentään kerran vieraana ortodoksihäissä, joten ihan uppo-outo seremonian kulku ei sentään ole.

Meidän pappimme muuten sanoi, että hän ei pidä nykyään vihkiharjoituksia laisinkaan, koska silloin ihmiset ovat kuulemma enemmän sekaisin H-hetkellä kun yrittävät omin päin muistella mitä piti tehdä sen sijaan että kuuntelisivat pappia... Eli älkää suotta jännittäkö siskot  ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei Nappula! Jep kyllä me aiomme kutsua papin hääjuhlaan, ajattelimme kutsua hänet siinä vaiheessa, kun lähempämä häitä juttelemme hänen kanssaan vielä käytännön järjestelyistä. Tai sitten vasta harjoituksissa. Mutta tarkoitus on pyytää, eri asia on sitten tuleeko hän, mutta toivottavasti!

Tervehdys .dsera!:) Minustakin on mukavaa, kun täällä on elämää nykyään. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...