Playing the Future

Huumorintajuinen vihkijä + hauska vihkikaava

11 viestiä aiheessa

Olisi hienoa, jos jostain löytyisi huumorintajuinen vihkijä. Siis sellainen joka osaisi myös hauskuuttaa jutuillaan yleisöä ja hääparia  (hyvän maun rajoissa tietenkin). Onko kenelläkään kokemuksia hauskoista ja rennoista vihkijöistä?  ;) Entä vinkkejä tai muistoja hauskoista vihkipuheista tai vihkikaavoista?

(Asumme Helsingissä ja vietämme häämme n. 100 km säteellä kotiseudulta.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin viikonloppuna Häämessuilla ja juttelin Hyvinkään maistraatin sihteereiden kanssa. He kertoivat, että heillä olisi kaksikin huumorintajuista vihkijää, Leena Meri ja Maistraatin päällikkö Pentti Ristikartano. Keskustelua on käyty täälläkin Hyvinkään hyvästä palvelusta.

Juttelin myös Proseremonioiden kojulaisten kanssa, niin he kertoivat kuulleensa morsiamilta, ettei Espoosta kannata edes yrittää saada vihkijää virka-ajan ulkopuolella ja Helsingistäkin harvemmin. Kertoivat kuulleensa, että Hyvinkäältä tulevat kuulemansa mukaan kaikkein mieluimmin vihkimään.

Proseremonialaiset kertoivat myös omasta palvelustaan eli siitä, että virallinen vihkiminen tehdään maistraatissa ilmaiseksi ja he tulevat pitämään jonkinlaisen siunauksen/puheen (?) juhlapaikalle. Proseremonioiden etuna on heidän mukaansa, ettei vihkikaavaan (?) laiteta mitään mitä vihittävä pari ei siihen halua. Hauskuudesta en tiedä, mutta kustannukset ovat 200 e + matkakulut eli samat kuin maistraateilla virka-ajan ulkopuolella vihkimiselle.

Aika kovahan tuo tuntipalkka tuntuu olevan muutaman minuutin seremoniasta. Vaiva kuitenkin tuntuisi jäävän pienimmäksi ottamalla yhteyttä Hyvinkään vihkijöihin, kun tarvitsee vain "kerran" käydä vihkiminen läpi ja vaikuttivat innostuneilta muutenkin asiasta. ;)

Muokattu: , käyttäjä: Playing the Future

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin itsekkin kyseisillä messuilla. Hyvinkään maistraatista jä kyllä todella hyvä kuva :) Suosittelivat meille muuten samoja henkilöitä kuin teillekkin :) Tosin meille sanottiin että helsingistäkin kyllä saa mutta koska heidän vihkiminen on lisäänytnyt, eivät he pysty käymään kaikkia pareja läpi. Suosio on kasvussa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Juttelin myös Proseremonioiden kojulaisten kanssa, niin he kertoivat kuulleensa morsiamilta, ettei Espoosta kannata edes yrittää saada vihkijää virka-ajan ulkopuolella ja Helsingistäkin harvemmin.

Tämä ei nyt varsinaisesti ollut ketjun aiheena, mutta taitaa Pro-Seremonioilla olla oma lehmä ojassa, kun tuollaisia puhuvat. Me saimme ihan ongelmitta vihkijän lauantaille Espoon maistraatista ja palvelu on ollut lisäksi hyvin ystävällistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tämä ei nyt varsinaisesti ollut ketjun aiheena, mutta taitaa Pro-Seremonioilla olla oma lehmä ojassa, kun tuollaisia puhuvat. Me saimme ihan ongelmitta vihkijän lauantaille Espoon maistraatista ja palvelu on ollut lisäksi hyvin ystävällistä.

En usko, että Proseremonioilla olisi ollut niinkään oma lehmä ojassa, kun kuitenkin suosittelivat Hyvinkään maistraattia. Minusta he vaikuttivat vilpittömiltä, koska yhtäkään maistraattia ei suoranaisesti dissattu ja kyseessä on kuitenkin voittoa tavoittelematon palvelukeskus.

Laitoin kyselyt s-postilla menemään (en huumorintajuisista vihkijöistä tosin) Vantaan, Espoon, Helsingin ja Hyvinkään maistraatteihin, että kuinka varhaisessa vaiheessa keneltäkin voi vihkijän varata ja paljonko se kustantaa (matkakulut ovat varmasti erilaisia)? Eivätköhän he mainitse, jos heiltä ei voi saada vihkijää virka-ajan ulkopuolelta. Mutta ilmoittelen kyselyiden tuloksista kun ne tulevat, automaattiviestit viestien perille menosta tulivat jo kaikista maistraateista.

Vielä täytyy ottaa huomioon hinnassa se, että Pro-Seremonioilla 200 euron hintaan sisältyy puhujalta puheen/seremonian valmisteluun ja esittämiseen kuluvan työajan 8 työtuntiin saakka (mahd. lisätyötunnit à 10 €), kirjallisen puhe-/seremoniakopion, mahdolliset seremoniaan kuuluvat todistukset sekä matkakulut puhujan toiminta-alueella. Huomasin myös, että jos liittyy johonkin taustajärjestöistä niin saa 20 % alennuksen tuosta hinnasta. Eli jollain 20 euron jäsenmaksulla saisi 20 euron säästön (200 e * 0,20 = 40 e). En tosin tiedä pitääkö molempien liittyä järjestöön (koska en itse kuulu niihin), ja jos pitää molempien liittyä niin sittenhän säästöä ei tule. Ja toisaalta maistraatissa pitäisi kuitenkin käydä ensin.

Sitten hieman vinkkejä/linkkejä vihkikaavan piristämiseen:

Funny Wedding Vows 1

Funny Wedding Vows 2

Itse ajattelin, että voisi lisätä yhden ylimääräisen ja hauskan rivin kummankin vihkivalaan, eikä laittaa koko vihkivalaa vitsiksi. Jotain erityistä myös pitäisi kehitellä, jottei vihkikaava jää lyhyeksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Laitoin kyselyt s-postilla menemään (en huumorintajuisista vihkijöistä tosin) Vantaan, Espoon, Helsingin ja Hyvinkään maistraatteihin, että kuinka varhaisessa vaiheessa keneltäkin voi vihkijän varata ja paljonko se kustantaa (matkakulut ovat varmasti erilaisia)?

Matkakuluihin vaikuttavat mm. käytetty kulkuneuvo ja matkan pituus, ei siis sinällään se, mistä maistraatista vihkijä on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Helsingin maistraatista sain vastauksen, että ensi vuoden hinnastosta ei ole tietoa :blink: ja että tällä hetkellä vihkiminen maksaa 200 euroa + kilometrikorvaukset. Vihkijää paikalle voi tiedustella huhtikuussa 2009.

Lähinnä olisin ollut kiinnostunut siitä, millä perusteella matkakulut lasketaan eli mistä saisi edullisimmin vihkijän, koska matkakulut ovat se muuttuva erä tässä tapauksessa. Olettaisin, että Espoon sisällä saisi vihkijän edullisemmin kuin jos vihkijän täytyy tulla esim. Hyvinkäältä.

Olen myös lukenut näiltä palstoilta, että joskus matkakulut jaetaan vihittävien kesken, jos samana päivänä on useampi vihkiminen eli periaatteessa matkakulujen määrää on turha spekuloida etukäteen. Ovat sitten mitä sattuvat olemaan.

Eli taisin esittää hieman turhan kysymyksen maistraateille noista kuluista, kun ei niitä kait etukäteen pysty suoraan sanomaan. Niin ja taisin vastata jopa omaan kysymykseeni. :D

No mutta, joka tapauksessa aika myöhäisessä vaiheessa saa tuota vihkijää Helsingistä tiedustella. :o

Lisäys: Siis haemme vihkijää elokuun lopulle 2009 ja vihki/juhlapaikka on varattu jo helmikuun alussa 2008 eli lyhellä matikalla 19 kk:ta ennen. Ja mietin vain jos olisimme halunneet mennä naimisiin vaikka alkukesästä? :wacko: Noh, onneksi nyt kuitenkin 5 kk:ta ennen voimme alkaa kysellä vihkijää. Nimimerkillä "kaikki nyt ja heti ja mielellään 1,5 vuotta etukäteen". PS. Ymmärrän toki, että vihkijöilläkin on elämä ja kesälomat. ;)

Muokattu: , käyttäjä: Playing the Future

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi vihkikaavan pitäisi olla hauska? Ja miksi vihkijän pitäisi vihittäessä hauskuuttaa yleisöä (hyvälläkään maulla)?

(Puhuja, oli se sitten Pro-Seremonioilta tai muualta, on asia erikseen.)

Jotenkin tuntuu hassulta ajatella, että vihkimisen pitäisi olla hauska ja viihdyttävä tilaisuus. Arvokas ja romanttinen kyllä, jota voi täydentää esim. runoilla tai laululla ym.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen nyt saanut vastaukset kaikilta muilta maistraateilta paitsi Vantaalta.

Hyvinkään maistraatista on heidän mukaansa käyty useastikin juhlapaikassamme vihkimässä ja Espoo ei siis ole heille ongelma (mikä kuulostaa hyvältä senkin lisäksi, että heiltä paria vihkijää on kehuttu huumorintajuisiksi). Varauksia heiltä kesälle 2009 voi tehdä joskus tammikuussa (iso plussa "kaikki varattuna hyvissä ajoin morsiammille" verrattuna Helsingin maistraatin varausaikoihin). Matkakulut kuulemma harvoin nousevat 30 euroa suuremmaksi, koska ne tasataan muiden samana päivänä vihittävien kesken.

Espoon maistraatista kerrottiin, että matkakulut ovat 0,44 senttiä/km, jotka siis jaetaan vihittävien kesken kuten Hyvinkään maistraatissakin (tämä kulujen jakaminen on varmaankin käytäntönä kaikissa maistraateissa?). Espoon varausajoista en osaa sanoa, koska luulivat meidän erehtyneen omasta hääpäivästämme :huh: ja että menisimmekin naimisiin jo ensi kesänä (oikea hääpäivä on siis 1,5 vuoden päässä). :DSain juuri kuulla, että Espoostakin voi varailla alkuvuodesta ja matkakulut lasketaan vihkijän kotoa. Lisäksi kuulin, että Vantaan maistraatista varauksia voi tehdä myös alkuvuodesta, ja heille voi tarvittaessa tehdä alustavankin varauksen mikäli suunnittelu on jo edennyt niin pitkälle, että juhlapaikka on varattu ja toivottu kellonaika on selvillä. Valinta menee vaikeaksi, mutta Helsinki taitaa olla pois laskuista.

Voikohan noita vihkijöitä käydä tapaamassa etukäteen, jotta voisi ikäänkuin haastatella ja varmistua, että jokin tietty vihkijä on juuri meidänlaisemme tai sellainen kuin haemme, vai meneeköhän sellainen hieman överiksi :rolleyes: ? Ilmeisesti tiettyä vihkijää ei voi etukäteen varata, vaan vihkijä on juuri se joka sattuu olemaan juuri tuona päivänä saatavana, jolloin haastatteleminen on turhaa? Onko kokemuksia?

Onko myöskään ylipäänsä kohtuullista toivoa vihkijältä jotain tiettyä ominaisuutta, kuten huumorintajua? Käykö verukkeena, että kyseessä on kuitenkin "meidän" päivämme ja haluamme tehdä häistämme oman näköisemme? ;) Kommentteja?

Muokattu: , käyttäjä: Playing the Future

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä voisin kuvitella, että haluaisin vihikikaavaan tai -valoihin jotain hauskaa (tai vähän hassua), kuten luvata miehelle, että tuen jos väärä joukkue voittaa super bowlin tms. Vihkimisen pitäisi pääpiirteissään tietysti olla arvokas ja kaunis, mutta ehkä se idea siviilivihkimisessä on juuri se, että en halua luvata mitään "Jumalan ja seurakunnan kasvojen edessä", vaan lupaan jotain sille, jonka kanssa menen naimisiin. Pieni arkinen, ehkä huvittavakin lupaus voisi olla kiva. No, asia ei ihan vielä ole ajankohtainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Iltalehdessä oli muuten juttua tästä aiheesta:

Charlie Sheenin ja morsiamen valat naurattivat häävieraita

6.6.2008 13:49

Kolmatta kertaa alttarille astunut sulhanen lupasi muun muassa organisoida vähemmän ja kuunnella enemmän, harrastaa pidempiä halauksia ja laittaa pelin äänet hiljaiselle, kun Brooke sanoo, että hänellä on tärkeää asiaa.

Morsian puolestaan vannoi kokkaavansa enemmän ilman mikroaaltouunia, pitävänsä "jätöksensä" omalla puolellaan sänkyä ja siivoavansa kaappinsa ainakin kerran kymmenessä vuodessa.

Molempien valat loppuivat sanoihin "sitä sun tätä, sellaista ja tällaista. Yada, yada, yada, blaa, blaa, blaa".

Charlie kertoo Ok!-lehdelle, että mainitsemalla valoissaan toistensa pahoista tavoista pari halusi tehdä seremoniasta henkilökohtaisemman, hauskemman ja kepeämmän.

- Traditionaaliset valat ovat niin vanhanaikaiset, että ainoa ero häiden ja hautajaisten välillä on ruumisarkku, Sheen napauttaa.

Hän kertoo olevansa tyypillinen neitsyt, joka haluaa pitää asiat järjestyksessä.

- Charlie on niin siisti ja järjestelmällinen, että jos jätän vaatteitani pedille tai vettä yöpöydälle, hän pitää minua sottapyttynä. Omasta mielestäni olen vain rento ja normaali. Ei pyjamaa tarvitse viikata ja laittaa piiloon heti herättyä, pariskunnan sotkuisempi osapuoli Brooke selittää.

Sheen ja Mueller viettivät häitään 30. toukokuuta.

http://www.iltalehti.fi/viihde/200806067758676_vi.shtml

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään