Sign in to follow this  
Followers 0
naomi

zakintos?

25 posts in this topic

Onko kukaan käynyt Kreikan saarella nimeltä Zakintos? Siitä harvemmin näkee mainoksia tai kuulee kokemuksia, mutta Aurinkomatkojen esitteessä paikka on olemassa. Millaisia hotelleja siellä on? Soveltuuko häämatkakohteeksi? Onko Aurinkomatkat ainoa joka myy paikkaa vai saisiko tee-se-itse -matkan halvemmalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tuo saari ole Aurinkomatkoillakin tämän kesän uutuus :) ? Finnairin lehdessä oli juttu paikasta, lueskelin sitä lentokoneessa. Vaikutti todella kauniilta, mietiskelin jo, josko varaisin kesälomamatkan sinne.

No joo, tästä nyt ei ollut mitään apua :grin: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on yksi saarista, joka on ollut Kreikkalaisten loman vietto paikka. Harmi, etta Aurinkomatka on mennyt "pilaamaan" sen. Siis parempi, kun ei ollut kovan massaturismin kohteena. Mielettoman kaunis saari, suosittelen! Ma en oo ikina ollut pakettimatka ihminen ja helposti saa omatoimimatkan kasaan netin avulla

Edited by London

Share this post


Link to post
Share on other sites
Se on yksi saarista, joka on ollut Kreikkalaisten loman vietto paikka. Harmi, etta Aurinkomatka on mennyt "pilaamaan" sen. Siis parempi, kun ei ollut kovan massaturismin kohteena.

Pilaamaan? Tuskin yksi suomalainen matkanjärjestäjä pystyy saaren luonnetta miksikään muuttamaan, varsinkin kun kyseisessä kohteessa todennäköisesti on lomaillut aiemminkin turisteja muiden matkanjärjestäjien toimesta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kivaa kun olette kommentoineet! Ilmankos paikasta ei ole kuullut aikaisemmin jos se on kerran suomalaisille matkanjärjestäjillekin uusi. Sulhoni kyllä tiesi paikasta jo aikaisemmin mutta ei sen enempää. Eli mitähän kautta saisi tietää sopivista hotelleista (nimenomaan häämatkalaisille sopivista)? Aurinkomatkoilla oli vain 2 tai 3 hotellia tarjota esitteessään ja toisaalta suomalaisen turistiryhmän kanssa aamiainen samassa aamupalapöydässä ei välttämättä houkuta. Kaivattaisiin jotain alkuperäisempää ja romanttisempaa... Vinkkejä? Nettisivuja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tarkoittanut etta ainoastaan Aurinkomatkat on sen pilannut, vaan matkanjarjestajat yleensa. Kuten Naomikin sanoi, han ei halua mitaan "suomalaisten pakettimatkaa" vaan parempi kun jarkkaa reissun omatoimisesti, silloin on myos paljon enemman varaa mielen muutoksiin tai jos tykastyy johonkin paikkaan erityisesti viettaa muutaman paivan siella. Tallaista mahdollisuutta (flexibility)ei ole pakettimatkoilla. Oletko kokeillut , kaytan tuota sivua aikasta paljon, sielta saa muiden immeisten mielipiteita hotelleista ja myos muita linkkeja. on myos hyva, jos muuta infoa haluat, good luck

Mutta anteeksi ei ollut tarkoitus loukata ketaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatka varattu Zakinthokseen 19.8-2.9.2009 :) Onko muita hääpareja tulossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä matka varattuna 26.8-2.9.09 Kalamakin kylään hotelli on Louros beach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältäkin tulossa porukka juurikin 19.8. alkaen. Tosin häämatka ja häämatka... lasten kanssa kun ollaan lähdössä :girl_haha::girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä matka 12-19.8. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häämatka zakintokselle 29.7.-5.8. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme viime vuonna syyskuun loppupuolella Kalamakin kylässä Hotelli oli Louros Beach. Hotelli itsessään oli siisti ja muutamaa pikku juttua lukkunottamatta ihan ok. Kalamakin kylä on t-o-d-e-l-l-a hiljainen. Me ei olla mitään bilettäjiä ja siitä huolimatta meillä meinasi aika tulla pitkäksi kahdessa viikossa. Toki reissasimme ympäri saarta ja naapurikylissä/kaupungeissa oli hieman vilkkaampaakin menoa.

Kalamakin rannalla pesii kilpikonnia mistä johtuen rannalla saa kävellä vain veden tuntumassa. Olisikohan se metrimäärä ollut 5m vedestä. Naapurikaupungissa on sitten rantoja joissa saa olla vapaammin. Illalla ranta suljettiin klo 18 tai klo19, en nyt ihan tarkkaan muista. Viikko Kalamakissa on ok, mutta kahdessa viikossa oli jo sellainen tunne että tää on nähty. Kauppoja yms ei Kalamakissa juurikaan ole, yksi katu jossa kaikki sijaitsee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zakintos on saari, joka on matkanjärjestäjillä kohteena noin joka toinen vuosi. Tosiaankaan Aurinkomatkat ei kohdetta pilaamaan pysty, sen ovat tehneet jo ah niin ihanat brittituristit. Olen ollut ystäväni kanssa Kalamakissa kaksi viikkoa. Rauhallinen ja mukava paikka, joka on kyllä täysin turistejan varten rakennettu. Olimme vierailemassa opasystäväni luona ja ilman hänen tietämystään ja autoaan loma olisi ollut kovinkin tylsä. Ehdottomasti pitää siis vuokrata auto ja lähteä ajelemaan ympäriinsä. Kahden viikon lomailun ja kiertelyn jälkeen oli kyllä saari nähty ihan täysin. Saaren keskeltä löytyy aivan ihania näköalapaikkoja ja ravintoloita, joten siksikin autoilu kannattaa. Pyöräilysttä ei ehkä kannata haaveilla, koska siellä on tosi tosi kuuma kesällä.

Kalamakista noin 5-10 min automatkan päässä on brittien biletyshelvetti. Hauskaa baareissa oli, mutta meno ihan samaa kuin esim. Agia Napassa. Saarella on myös paljon siirtolaisia Balkanilta.

Saaren ihanin paikka oli ehdottomasti "pääkaupunki" (nimeä en valitettavasti muista). Perinteinen pieni kreikkalainen kaupunki. Suomalaisilla matkanjärjestäjillä ei tosi taida täällä olla hotelleja, mutta jos menisin uudestaan, niin ehdottomasti tänne majoittuisin.

Voi ei kirjoitinpas negatiivisesti, vaikka ei ollut tarkoitus. Tosi kiva paikka, mutta ei kannata kuvitella menevänsä "uuteen" lomakohteeseen, koska kyllä täälläkin turismia on ollut jo pitkään. Ilman sitä autoa jää kyllä saaren parhaat osat näkemättä, koska kaikki ihanuus löytyy turistialueiden ulkopuolelta.

Lisäys: Olimme juuri elokuun lopulla ja silloin siellä on paljon sellaisia näkymättömiä hyttysiä, joiden puremajäljistä tulee ihan törkeän kokoisia. Näihin tosin tottuu parissa päivässä. Hotelliin kannattaa ostaa paikallisesta supermarketista sellaine pistorasiaan laitettava karkotin. Lisäksi ilmastointi on ihan ehdoton.

Toinen lisäys: Jos ei halua vuokrata autoa, niin ei kannata dissata matkanjärjestäjien retkiä. Ainakin Finnmatkoilla oli aikanaan tosi kiva sellainen veneretki.

Edited by Savory

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oikein mukavaa matkaa kaikille jotka matkaatte Zakinthoksen saarelle :)

Olimme itse siellä viime vuonna elokuussa viikon ja nyt tulimme pari viikkoa sitten sieltä taas.

Viime vuonna kävimme läpi kaikki aurinkomatkojen järjestämät retket ja voin vain suositella niitä! Ehdottomasti antoi toidella kaikenkattavan kuvan kauniista saaresta.

Tänä vuonna vuokrasimme auton ja ajoimme itse pari päivää saarta läpikotaisin ja hauskaa oli!

Omalla autolla pääsee todella huikaiseviin paikkoihin, sellaisiin joihin bussilla ei ole mitään asiaa.

Saari on täynnä ystävällisiä ihmisiä ja mielettömän hyvää ruokaa, esim stifado eli lihapata on todella maistamisen arvoista!

Toinen mahtava ruoka on Souvlaki eli varras. Tietenkään unohtamatta Tzatzikia ja viininlehtikääryleitä. Nam!

Itse olemme molemmilla kerroilla majailleet kalamakissa, hotelli Louros Beachissa ja aina olleet todella tyytyväisiä.

Ihanan rauhallinen paikka eikä lentokoneiden äänetkään meitä häirinneet.

Kysykää jos jotain haluatte tietää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Niin, lentokoneethan lentää tuon hotellin yli todella matalalla. Hyvät teillä on unenlahjat kun ette niihin heränneet, toisin kuin me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee huomenna Zakintokselle :-X Hotellimme on Iberostar Plagos Beach, ja siitä ei ollut kukaan vielä kirjoittanut tänne mitään kokemuksia..? Voin sitten matkan jälkeen tulla kertomaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takaisin Suomessa. Hotellia en kyllä lähtisi suosittelemaan kellekään. Neljä tähteä oli aivan liikaa kyseiselle mestalle, ja paikan johtajan(?) käytös jotain käsittämätöntä. Huoneemme oli siis likainen, kun saavuimme paikalle, ja kun menimme valittamaan, väitti pomo että olemme itse sotkeneet huoneen :o uskomatonta. Suostuivat kuitenkin siivoamaan huoneen uudestaan, mut kyllä jäi heti kättelyssä paska maku suuhun koko hotellista. Ruoka ei myöskään ollut hotellissamme hyvää, mikä oli sinänsä sääli kun se hotelli on all inclusive <_< meni sit aika paljon ylimääräistä rahaa, kun piti syödä muualla.

Zakinthos itse oli viehättävä pikku saari, ja viikossa sai aika hyvin kierrettyä kaikki tärkeät mestat. Aurinkomatkojen retket oli hyviä, käytiin myös naapurisaari Kefaloniassa. Meidän hotelli Iberostar Plagos Beach sijaitsi aika korvessa, joten jos uudestaan Zakinthokselle menisin, niin majottuisin kyllä Tsilivin keskustaan tai Zanteen. Laganas beach oli kiva ranta, mut itse Laganas oli tosiaan täynnä bilettäviä brittejä.

Matkanjärjestäjänä Aurinkomatkat oli hyvä vaihtoehto. He olivat aidosti pahoillaan, kun kerroimme huoneesta, ja käskivät olla yhteydessä Aurinkomatkoihin jahka palaisimme Suomeen. Saimme myös hyvitykseksi ilmaisen retken. Okei, retken hinta ei ollut päätä huimaava, mutta oli kivaa että he reagoivat jotenkin saamaamme huonoon palveluun.

Edited by insku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kävimme myös heinäkuussa häämatkalla Zakinthoksella ja olimme kyllä tyytyväisiä matkaan. Kaunis ja mukavan rauhallinen saari. Aurinkomatkojen retket kannattaa kyllä käydä kokemassa. Hotellimme oli Iberostar Plagos Beach, joka tosiaan ei ollut aivan neljän tähden veroinen, mutta muuten kyllä tykkäsimme. Hotellin ruoka oli kyllä mielestämme erinomaista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viikko Tsilivissä, hotelli Zante Maris. Ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa koko reissusta, saari oli kivan kokoinen - ehti hyvin kiertää viikossa. Ruoka oli hyvää joka paikassa missä käytiin, Zanten kaupunki oli kiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

starr, kaikki on suhteellista, ja riippuu siitä mihin on tottunut. itse olisin toivonut saavani neljän tähden hotellin ravintolassa ruokalistan ja pöytiin tarjoilun. sen koulun ruokala-meiningin kruunasi season vegetables = pakasteherneitä ja -maissia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenellään kokemusta uudesta Lesante Spa hotellista Tsilivissa? Osui silmääni ja vaikuttaisi aika kelvolta hotellilta häämatkalle... :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme kesäkuun alussa kahden viikon häämatkalla Zankintoksella Tsilivin lomakylässä. Hotellimme oli Zante Maris, jota paikallisetkin pitävät yhtenä saaren parhaimmista hotelleista. Itse olin ehkä hivenen pettynyt (ehkä vähän vahva sana, mutten muutakaan nyt keksi) hotelliin, sillä kuvien perusteella odotin siltä hieman enemmän. Huoneemme oli ihan tavallinen kahden hengen huone ja se oli ihan riittävä meille. Siivouksen taso oli vähän niin ja näin. Ei siellä varsinaisesti likaista ollut, joka päivä siivottiin, mutta minua hämäsi hiukan se, että meidän huoneemme siivottiin yleensä joskus neljän, viiden maissa iltapäivällä. Tuohon aikaan olisi välillä ollut kiva käydä hiukan lepäämässä huoneessa, muttei sitten aina viitsinyt, kun tiesi siivoojan voivan tulla hetkenä minä hyvänsä. Meistä oli myöskin hieman kummallista, ettei ilmaistointi ollut vielä matkamme aikaan käytössä (lue= ilmaista) vaan siitä joutui maksamaan 5 euroa päivässä. Ensimmäisen viikon pärjäsimmekin ilman ilmastointia, mutta toisella viikolla se tuli enemmän kuin tarpeeseen. Hotellissa tarjottava ruoka oli hyvää, mutta toisella viikolla se rupesi hiukan tökkimään. Kävimme toki muuallakin syömässä, mutta koska olimme all inclusive-vieraita söimme paljon myös hotellilla. Hotellin henkilökunta oli mukavaa ja erittäin palvelualtista. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä hotelli. :girl_smile:

Ravintoloista suosittelen erityisesti Taverna Dionysosta sekä ravintolaa The Olde Wineyard. Tuohon jälkimmäiseen ravintolaan saa(ainakin Tsilivin alueelta) ilmaisen kyydityksen ravintolasta. Soitto ravintolaan ja he tulevat hakemaan sekä kuskaavat takaisin ilmaiseksi. Se onkin hyvä, sillä ravintola sijaitsee vähän syrjemmällä. Sieltä on ihanat maisemat merelle. Meillä meni yleensä kahden hengen ruokailuihin noin 30e/illallinen. Emme tosin juoneet viiniä, joten se laski heti laskun loppusummaa.

Sitten sananen eri retkistä... Ostimme Aurinkomatkojen kautta muutaman retken ja toiset pari ostimme kansainväliseltä matkanjärjestäjältä (joita on saarella loputtomiin, hintavertailu kannattaa!).

Aurinkomatkojen kautta kävimme tutustumassa kuuluisaan Hylkyrantaan. Ensin ajoimme bussilla johonkin satamaan, josta lähdimme pienellä (ja vessattomalla)veneellä kohti hylkyrantaa. (Satamassa on vessa, joka on mallia reikä lattiassa. :girl_haha: ) Venematkaan meni vajaa puolisen tuntia. Ohjelmassa lupailtiin parin tunnin pysähdystä hylkyrannalle, jossa voisi ottaa aurinkoa ja uida. Merenkäynti oli kuitenkin niin kova, ettei veneemme päässyt kauhean lähelle rantaa. Äänestimme porukan kesken ja päätimme, että halukkaat uivat rantaan ja toiset odottavat veneessä. Rantaan oli matkaa n. 10-15m. Aallot olivat melko kovat, mutta rantaan kyllä pääsi ihan suht helposti uimaan. Paikka itsessään oli hieno. Vesi oli uskomattoman turkoosia ja kirkasta ja ranta oli valkoista kiveä, pienimmät kivet olivat n. seesaminsiemenen kokoisia. Itse purtilo oli hienoinen pettymys. Olin näet ensi alkuun kuvitellut sen olevan joku puinen 1800-luvulta peräisin oleva iso laiva, mutta se olikin 50-luvulla haaksirikkoutunut peltipaatti. Viivyimme rannalla vain runsaat puoliset tuntia, sillä veneeseen jääneet matkalaiset eivät tietenkään kovasti nauttineet kauheasta keikutuksesta. Aurinkomatkat hyvitteli meitä tarjoamalla ilmaiset jäätelöt, mutta se nyt ei kauheasti lohduttanut. Myöhemmin meille selvisi, että joskus merenkäynti voi olla niin kova, ettei rantaan pääse edes uimalla. Mikäli siis haluatte lähteä hylkyrannan retkelle, niin varautukaa siihen, että ette pääse rantaan kuivin jaloin/ joudutte uimaan rantaan/ ette pääse sinne lainkaan. Kaikenkaikkiaan tykkäsin kyllä retkestä, vaikkei se onnistunutkaan ihan suunnitelmien mukaan.

Kävimme Aurinkomatkojen mukana tutustumassa myös saaren pääkaupunkiin. Sinne pääsee toki taksillakin, mutta halusimme mennä opastetulle kierrokselle. Mielestäni retken järjestämispäivä oli suunniteltu ehkä hieman tyhmästi maanantaille, jolloin museot ovat kiinni. Kierrokseen kuului käynti Bohalin kukkulalle, josta on hieno näkymä Zanteen. Kierrokseen kuului mm. myös saaren pääkirkossa vierailu. Vapaa-aikaa oli ostoksille sekä ruokailulle. Pääostoskadun hinnat ovat melko korkeat, samaa tavaraa saa lomakylistä halvemmallakin. Turistimyymälöiden seasta löytyy myös hienoja merkkiliikkeitä, joissa hinnat hipovat arvatenkin pilviä.

Teimme päiväretken myös vesipuistoon (siihen isompaan). Mäkiä oli kohtalaisesti ja meillä oli ihan hauskaa. Matkamuistoksi tarttui kuvat meistä molemmista, joissa laskemme alas yhtä vesiliukumäkeä ja näytämme, noh, sanotaanko vähemmän mairittelevilta. :girl_haha: Lapsillekin oli oma alueensa liukumäkineen.

Otimme kansainväliseltä matkanjärjestäjältä kilpikonnaretken, jossa luvattiin valekarettikilpikonnien bongausta sekä auringonottoa kilpokonna-saarella. Retkellä ei ollut opasta mukana, mikä hämmensä meitä hiukan, mutta löysimme oikeaan bussiin ja oikean paatin kyytiin. Bongasimme kilpikonnan melkein heti satamassa. Harmi vain, ettei se noussut juurikaan pintaan. Suosittelenkin, että kilpikonnaretkistä kiinnostuneet lähtisivät bongausretkelle sellaisella aluksella, joka on osittain pinnan alla. En nyt muista, minkä hintaisia kyseiset retket ovat, mutta kilpikonnat pääsee näin näkemään paljon paremmin. Emme esitteen lupauksista huolimatta pysähtyneet kilpikonnasaarelle vaan ajoimme sen ohi.

Pysähdyimme sen sijaan johonkin kauniiseen poukamaan, jossa saimme mahdollisuuden uida. Jälleen kerran vene jäi kauas rannasta, mutta tällä kertaa merenkäyntiä ei juurikaan ollut. Veneestä laskettiin sellainen silta, jota pitkin pääsi helposti veteen sekä takaisin laivaan. En uskaltautunut heti uimaan, joten ehdin tehdä vain pikapulahduksen. Oli kyllä aika veikeää katsella uimalasien kanssa veteen, kun näki kalaparven uivan noin parisen metriä itsensä alapuolella.

Suosikkiretkemme oli retki naapusaari Kefaloniaan. Matka kesti koko päivän, mutta oli mielestämme ehdottomasti sen arvoinen. Ajoimme ensin bussilla satamaan ja sieltä oli n. tunnin lauttamatka Kefaloniaan. Kiersimme ympäri saarta bussilla (jonka ilmastointi ei kyllä pelittänyt). Meillä oli aivan ihana kreikkalaisopas, jonka murteellisesta englannista sai yllättävän hyvin selvää. Kävimme mm. luostarissa, Drogaratin tippukiviluolassa (miehen suosikkikohde), Melissanin luolajärvessä (minun lempikohteeni)ja saaren pääkaupungissa. Pysähdyimme syömään tavernassa nimeltä To Perasma. Maistoimme miehen kanssa paikallista erikoisuutta, lihapiirakkaa (taikinakuoren sisällä oli riisiä, mausteita sekä nauhan lihaa). Oli kyllä todella hyvää, suosittelen. Retki oli kaiken kaikkiaan ihana. Ainoa, mikä jäi hiukan harmittamaan oli suht tiukka aikataulu sekä se, ettemme päässeet missään välissä uimaan. Suosittelen kuitenkin tätä retkeä lämpimästi. Hintavertailu kannattaa, sillä hinnoissa voi olla parikin kymppiä eroa.

Sitten yleisesti saaresta lomakohteena... Suuri osa turisteista on brittejä ja se näkyy katukuvassa. Kaksi viikkoa on melko pitkä aika pienellä saarella, mutta me viivyimme henk.koht. hyvin. Jos olisi ollut isompi reissubudjetti, niin oltaisiin tehty vielä pari lisäretkeä ja käyty enemmän ulkona syömässä, mutta ollaan matkaamma enemmän kuin tyytyväisiä näinkin.

Toivottavasti joku jaksoi lukea tämän kilometri postauksen ja saa tästä jotain irti. :girl_wink:

Edited by Leviathan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan katseltu häämatkaa Zakinthoksen Tsiliviin, hotelli LeSante. On kyllä uskomattoman näköinen, paikka ja hotelli. Toivottavasti olisi ihana, luultavasti tänne varaamme matkan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

-

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0