sin

Videokuvaukseen vinkkejä amatööreille?

4 posts in this topic

Meillä on siis tarkoitus videoida reissumme aikana vieraille näytettäväksi n. 30-45 min esitys häämatkastamme, sisältäen ammattilaisen kuvaaman vihkitilaisuuden taltioinnin. Kokonaismateriaalista teemme varmasti itsellemme pidemmän version, mutta ei sellaisella halua tylsistyttää vieraita.

Tarkoitusta varten olemme ostamassa videokameraa hintaluokassa n. 300e. Digikamera joka kuvaa suoraan kortille, jolloin editointi on helpompaa. Jonkinnäköinen jalusta olisi tarkoitus ottaa matkaan mukaan myös.

Mutta mitä muuta? Onko tuon hintaluokan kameroissa yleensä sellainen (suuntaava) mikki joka riittää esim. ulkona kuvattaessa tuomaan puheen esiin, vai pitäisikö olla joku erillinen? Tarvitaanko jotain muita lisävarusteita?

Kaikenlaiset neuvot, vinkit ja linkit otetaan vastaan. Ajatuksena olisi tehdä hieman Madventures-tyylinen filmi, henkilökohtaisempana ja vähän rauhallisemmalla asenteella.

Tuttavamme on luvannut editoida videon esityskuntoon matkan jälkeen. Haluaisimme tehdä hänen työnsä mahdollisimman helpoksi.

Jonkinnäköinen käsikirjoituksen tapainen varmaan kannattaa suunnitella etukäteen, vaikka on aivan varmaa ettei siinä meitä saa pysymään millään ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hyvä idea ja se on varmaan juhlassa mukavaa katseltavaa, jos kuvaus ja editointi on ytimekästä (turhat pois). Editointi helpottuu, kun kuvaus on "selkeää". Suht vakaata kuvaa ja otoksista löytyy alku ja loppu kameran liikkeille. Johdonmukaisuus kuvauksessa ei ole haitaksi. Ääni tulee jotenkin kameran omalla mikillä, mutta halvoissa kameroissa saa kaupanpäälle koneiston äänet.

Ottakaa tarpeeksi myös lähikuvia, ei vain yleiskuvaa kaukaa kohteesta. Kun kamera käy, puhuakkin saa. Yleensä kuvauskohteet jähmettyvät kuin valokuvattavaksi, kun kameraan syttyy punavalo tallennuksen merkiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ainiin ja tuo yli 30minuutin mitta tuollaiselle ohjelmalle on kyllä isosti liikaa, jos editoija osaa asiansa ja yleisön on tarkoitus myös viihtyä videota katsoessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista, lisääkin saa laittaa :)

Meidän matka on tosiaan reilut 3 viikkoa kestävä, ja itse vihkitilaisuuden osuus (seremonia jota edes vähän samantyylisenä kukaan vieraista ei ole nähnyt, kahdella kameralla kuvattuna, valmiiksi editoituna) on n. 10 minuuttia. Editoija on kyllä alan ammattilainen, ja jos hän saa kaiken olennaisen siihen 20 minuuttiin tai alle tiivistettyä loput meidän kuukauden reissusta, niin hyvä juttu.

Lähikuvaa olisi tosiaan tarkoitus ottaa, mahdollisimman paljon niin että jompikumpi meistä on äänessä ja kameran edessä kun toinen kuvaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now