sin

Rouva
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

About sin

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday May 6

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Pohjois-Savo

Recent Profile Visitors

739 profile views
 1. Me käytiin tosiaan Japanissa häämatkalla. Ensimmäinen päivä menee lähinnä siihen että etsii hotellin/majapaikan ja käy jossain vähän syömässä ja sitten voikin jo mennä nukkumaan. Lentokoneessa ei ainakaan meistä kumpikaan pystynyt kunnolla nukkumaan, joten uni tuli paikallista aikaa joskus kuuden aikaan illalla, ja aamulla noustiin vasta 8 maissa lopulta.. Pari päivää vähän pöhnässä, mutta ei sen isompaa ongelmaa
 2. Meillä oli alkumaljana Lambruscoa, kuohuvaa punaviiniä, joka nautitaan kylmänä. Oli todella tykätty, myös ei-viiniystävien keskuudessa
 3. Meidän hääpaikka, metsästysseuran majana toimiva vanha koulu, maksoi lämmityksineen 230 e. Avaimet saatiin torstaina ja maanantaina ne piti palauttaa. Hintaan sisältyi kahviastiasto 50 hengelle, pöydät ja tuolit, saunan lämmitys. Ei pöytäliinoja.
 4. Me heitettiin pukukoodit romukoppaan, ja yhteistuumin ihastuttiin tähän vaihtoehtoon. Eli musta Turo Tailorin puku oranssilla paidalla ja värikkäällä krakalla. Kumpikaan meistä ei muuten osaa kravattisolmua, joten tuo kuvassa oleva on aivan omasta päästä "arvottu" versio
 5. Reissublogissa on nyt meidän matkakertomus Japanin reissusta. Käytiin Gotembassa, Hakonessa, Tokiossa, Nikkoossa, Nagoyassa, Kiotossa, Osakassa ja Hiroshimassa. Erityisesti pienemmät kaupungit jäivät mieleen. Nikko, Gotemba, Hakone ja Hiroshimakin, vaikkei nyt ihan pieni olekaan, välittömällä tunnelmallaan ja aidommilla nähtävyyksillään. Tokioon kyllästyttiin viikossa, parina viimeisenä päivänä ei oikein napannut enää, kun kaikkialla on vaan vaatekauppoja ja ravintoloita ja baareja, eikä oikein mitään nähtävää. Pienille XS-S -kokoisille shoppailuhulluille ja/tai bilehile-naisille paikka olisi varmasti taivas. Mm. torstaisin monessa raflassa ilmaista kuohuviiniä/muita drinkkejä niin paljon kuin napa vetää.. Todennäköisesti lähdetään takaisin kunhan saadaan tämä reissu maksettua. Kiinnostaisi nähdä muitakin saaria, esim. Hokkaido pohjoisessa. Osakasta ei ehditty juuri näkemään kun maailman tihein baarikeskittymä... Ja Nagoyasta jäi vieläkin Toyota-museo ja linna näkemättä! Toisaalta pienet saaret Koreaan päin mentäessä olisivat varmasti myös mielenkiintoisia paikkoja. Englannilla saattaa hyvinkin pärjätä Tokiossa, siellä hotellin respat puhuvat yleensä ainakin auttavaa englantia, ja juna-asemilla löytyy yleensä infotiski jossa osataan englantia. Mutta sen jälkeen viittomakieli, sinnikkyys, ystävällinen hymy sekä kynä ja paperia piirtämiseen ovat paljon hyödyllisempiä. Niin, ja tietty se japanin taito, mutta ilmankin pärjättiin. Tammikuussa tosin olis tarkoitus lähteä japanin kurssille seuraavaa matkaa ajatellen Majoitukset meillä maksoi keskimäärin 10000 jeniä /yö/huone, mutta paaaljon enemmänkin saisi menemään jos haluaa luksusta tai sitä englanninkielistä palvelua.. Vähemmälläkin pärjää, jos viihtyy esimerkiksi dormimajoituksessa eli jakaa huoneensa muiden kanssa. Ravintolaankin saisi menemään vaikka satoja euroja kerralta, mutta me pärjättiin keskimäärin jollain 1500 jenillä/2 hlö ruoat. Ja tietty pienistä 24h "siwoista" sai kaikenlaista nuudelikeittoa, sushia, vartaita tms. mukaansa paljon halvemmalla. Jenin kurssi oli niin kova meidän reissun aikana, että tuli nuukailtua suunniteltua enemmän.
 6. Ilmoitettiin varausta tehdessä sekä lentoyhtiölle että hotelleihin, että olemme lähdössä häämatkalle. Missään ei huomioitu koko asiaa. Finnairilta vielä kysyttiin erityisesti, että tuleeko häämatkalaisille jotain erityisetuja, esim. turistiluokasta bisnekseen korotusta tai muuta, niin tuli tiukka ei vastaukseksi. Kukaan ei edes onnitellut.
 7. Meillä oli kriteerinä kahden hengen mielellään parisängyllinen tupakoimaton huone, jossa on ilmainen internetyhteys ja kylpyamme, ja lähellä jotain liikennevälinettä (metro/bussipysäkki, juna-asema). Tähdistä ei mitään havaintoa, mutta tuskin kovin monta tähteä yleensä oli. Majoituttiin varmaan lähes 10 eri hotellissa. Meillä määrä korvasi laadun majoitusten suhteen, eli mieluummin pidempään vaatimattomassa majoituksessa kuin muutama yö luksusta
 8. Meillä oli häävalssina Shrekin soundtrackilta löytyvä Dana Glover: It is you (I have loved) Sopivan hidas ettei tarvinnu ajatella tanssiaskelia lainkaan... Ja sanat kuin suoraan omasta elämästä. "You're the home my heart searched for so long" <3
 9. Meidän oli tarkoitus maksaa isompikin osa itse, mutta miehen vanhemmat lopulta maksoivat sitten lähes kaikki tarjoilut ja juhlapaikan vuokran sekä ostivat pojalleen puvun, joten meille jäi "vaan" häämatka isoimmaksi kulueräksi.
 10. Kiitos Eiccu, tuli vaan vähän myöhässä vastaus. Eilen jo vein puvun korjattavaksi Puijonkadulla olevaan hääpukuliikkeeseen, kun se oli eka mistä sain kunnollista palvelua. Korjaus maksaa valtavasti Kaikenkaikkiaan jotain satasen luokkaa. En ollut yhtään varautunut moiseen, mutta eipä se auta kun maksella. Ei toiminut nettikään eilen niin voinut etsiä puhelinnumeroita (eikä ole alueen puhelinluetteloa), että ois voinut kysellä etukäteen hinta-arviota ja aikatauluja.
 11. Hei apuva kanssamorsiot ja -rouvat! Mun puku on liian iso. Eli siis oon päässyt salakavalasti laihtumaan sitten viime sovituksen. Onko tiedossa ketään joka osais ottaa tollasta osittain luilla vahvistettua, ns. vuorellista pukua sisään? En tiedä miten iso homma moinen on, kun ole koskaan kaventanut edes tavallista puseroa tms. Voisin maksaa kyllä. Ongelma on lähinnä se, että en pääse oikein ompelimojen (joita en kyllä tiedä yhtään) aukioloaikana paikan päälle, kun olen itsekin töissä ma-la joka päivä samaan aikaan..
 12. Me käytiin just pitopalvelun kanssa keskustelua tästä. Meille tulee eri pöytiin juomat ja syötävät. Katselin kuvia heidän tekemistä kattauksista, niin päädyin itse siihen että 1 asetelma/pöytä keskelle riittää, kunhan se on riittävän korkea että erottuu sieltä. Sitten sekaan kynttilöitä tms. Meille tulee pöytiin kaitaliinoille todennäköisesti appelsiineja ja jotain muuta kivaa. Ei kukkia kuitenkaan.
 13. Tein illalla itselleni alkoholittoman drinkin karpalomehusta, alkoholittomasta punaviinistä ja lirauksesta grenadiinia. Kivan punaista ja voisi sopia syys/talvihäihin makunsa puolesta. Lapset ei varmasti tykkää kyllä, mutta minä pidin Pommac - ginger ale -yhdistelmä vaikuttaa hyvältä meidän itämais-teemaan. Täytyykin testailla
 14. Hassua lukea omia ajatuksiaan toisen kirjoittamana Ja ollaan vielä samaa vuosimalliakin..! Itselle on välillä aika iso peikko kertoa että olen eronnut. (tosin nykyisin voi jo sanoa että olen naimisissa, eikä tarvitse keskustella sukunimestä "tunnetko sen ja sen XXXsen sieltä suunnalta?") Meidän tuleva häävalssi varmaan kertoo aika paljon fiiliksista myös.. "There were times I ran to hide, afraid to show the other side, alone in the night without you. But now I know just who you are, and I know you hold my heart. Finally, this is where I belong. It is you I have loved all along"
 15. Kiitoksia vastauksista, lisääkin saa laittaa Meidän matka on tosiaan reilut 3 viikkoa kestävä, ja itse vihkitilaisuuden osuus (seremonia jota edes vähän samantyylisenä kukaan vieraista ei ole nähnyt, kahdella kameralla kuvattuna, valmiiksi editoituna) on n. 10 minuuttia. Editoija on kyllä alan ammattilainen, ja jos hän saa kaiken olennaisen siihen 20 minuuttiin tai alle tiivistettyä loput meidän kuukauden reissusta, niin hyvä juttu. Lähikuvaa olisi tosiaan tarkoitus ottaa, mahdollisimman paljon niin että jompikumpi meistä on äänessä ja kameran edessä kun toinen kuvaa.