J.a.S.u.

Hääleikit/ohjelma pieniin häihin

15 viestiä aiheessa

Ongelmaa pukkaa.. Alunperin suunnittelimme, että hääjuhlamme muistetaan juhlavasta tunnelmasta ja hyvästä ruoasta - alustavasti sovittuna oli kolmen ruokalajin illallinen kokin tarjoilemana, vieraina olisi ollut vain vanhempamme ja sisaruksemme perheineen, mahdollisesti myös morsiamen isovanhemmat eli max 12 henkeä. Muuta ohjelmaa ei mielestämme juuri olisi tarvittukaan. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen, että tuo sopisi paremmin pelkästään aikuisten kesken vietettäviin juhliin - häihimme on kuitenkin tulossa kaksi vähän yli 1-vuotiasta lasta (oma ihana tyttäremme ja hänen serkkutyttönsä), jotka tuskin viihtyisivät noin pitkään paikoillaan.

Olemme siis laajentaneet vieraiden joukkoa kutsumalla mukaan myös kummimme puolisoineen, joten häissämme tulee olemaan meidät mukaanlukien 16-18 aikuista ja  2 lasta. Vierasjoukon laajennushan ei siis sinänsä juhlan luonnetta muuta, vaan se, että juhlapaikkamme upeaan pöytään mahtuu vain 12 ruokailijaa. Näin ollen emme syö illallista, vaan meille tulee coctail-pöytä, josta kukin noutaa syötävänsä sinne, missä haluaa istua (osalle on paikkoja pöydän ääressä, osalle terassilla jne.) Ajatuksena on, että näin joku ehtii aina katsomaan myös taaperoiden perään, eikä heidän tarvitse istua pitkään paikoillaan.

Aikataulu on seuraava: Vihkiminen klo 16, lyhyt matka juhlapaikalle, tervetulomaljat, ruokailu n. klo 17, morsiamen isän puhe, seurustelua (klo 19-19.30 asti?), hääkakku, häävalssi (tilan puutteen vuoksi vain hääpari tanssii), morsiuspari poistuu (ehkä heitämme kimpun ja sukkanauhan, pitää vielä miettiä, vain kaksi neitoa ja kaksi herraa niitä tavoittelemassa... pyynnöstä ainakin heitämme!).

Tulipa pitkä alustus... :) Kysymys kuuluu: pitäisikö olla varalla/joka tapauksessa joku ohjelmanumero tuossa puheen ja kakun välissä? Jos, niin mitä se voisi olla? Meillä ei siis ole kaasoa/bestmania, joten mikään hääparille järjestettävä juttu ei onnistu. Mieleen on tullut ainoastaan hääpariin liittyvä sananselitys (esim. morsiamen täti / sulhasen täti), mutta siinäkin on ihan hakusessa ne selitettävät sanat... Ideoita? Sananselitykseen tai mihin tahansa muuhun ohjelmanumeroon? Kaikki ajatukset otetaan kiitollisina vastaan!

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Yhdistetty parit ketjut :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pienemmissä häissä toimii (ja lapsetkin ehkä malttavat) sivupersoona/rooli-leikki. Vaatii kyllä hiukan etukäteisvalmisteluja mutta on mukava!

Eli etukäteen laaditaan lista missä jokaiselle vieraalle annetaan sivupersoona tai esim. eläin, näistä voi ko. henkilöille laatia myös muistilaput. Homman idea on sitten antaa aikaa puoli tuntia selvittää muiden rooleja, kysymällä kysymyksiä joihin voi vastata kyllä/ei/en osaa sanoa. Yksi henkilö toimii kirjurina, ja hänelle käydään sanomassa aina kun on selvitetty jonkun rooli. Eniten rooleja selvittänyt voittaa jotakin pientä, ja lopuksi voidaan vielä lukea kaikkien roolit niin ei jää vaivaamaan mieltä!

Onkohan tämä jo moneen kertaan täällä aiemmin sepustettu...  :-[

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko kenelläkään ideaa, mitä voisi leikkiä pienellä porukalla? Häihimme tulee alle 30 henkilöä, joka koostuu omasta perheestä, isovanhemmista ja ystävistä? Kiitos paljon :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olisiko kenelläkään ideaa, mitä voisi leikkiä pienellä porukalla? Häihimme tulee alle 30 henkilöä, joka koostuu omasta perheestä, isovanhemmista ja ystävistä? Kiitos paljon :)

Mua kiinnostaa kans.

Mun lempparileikki on hampaattomat eläimet. Menee näin: Porukka istuu piiriin ja valitaan aloittaja, joka sanoo huulet hampaiden päällä (siis niin ku olis hampaaton) viereiselle henkilölle jonkun eläimen esim kissa. Molempien täytyy katsoa toista silmiin, ilmeillä ei saa. (sanoja saa olla kuin hampaaton, mutta ei muuten) Jos jompikumpi nauraa, joutuu pois pelistä. Jos pokka pitää, sanoo seuraava (se jolle juuri sanottiin se kissa) viereiselle saman eläimen. Jne. Jos haluaa vaihtaa suuntaa, täytyy vaihtaa myös eläintä. Se voittaa, jolla pokka pitää parhaiten. Hauska olla mukana ja hauska seurata. Äänensävyllä voi koittaa saada pokkaa pettämään, mut kannattaa varoa itse nauramasta. Sopii erityisesti ajankohtaan boolin korkkaamisen jälkeen, mutta toimii myös tunnelman rentouttajana.

Siis esimerkiksi näin: Morsian aloittaa katsomalla vieressä istuvaa sulhasta silmiin ja sanoo hampaattomana kissa. Kumpikaan ei naura, joten sulhanen kääntyy toisella puolella istuvan kaason puoleen ja katsoo silmiin sanoen kissa. Kumpikaan ei naura. Kaaso katsoo vieressään istuvaa anoppia silmiin ja sanoo hampaattomana kissa. Anopilla pettää pokka ja putoaa pelistä. Kaaso jatkaa sanomalla seuraavalle eli bestmanille kissa. Kumpikaan ei naura, mutta bestman ei jatkakaan sanomalla seuraavalle kissa, vaan jatkaa katsomista kaason silmiin ja sano koira. Kaaso sanoo saman seuraavalle eli sulhaselle, mutta pokka pettää ja putoaa pelistä. Viimeinen pelissä pysynyt eli bestman jatkaa sanomalla kaason vieressä olleelle eli sulhaselle koira jne.

Muokattu: , käyttäjä: NorthernLight

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on iltahäät, jotka ovat n. 30 henkilön hääillalliset buffetpöytineen. Koska vihkiminen on vasta klo 17 ja juhlapaikalta tulee poistua puoleenyöhön mennessä, aikaa on riittävästi, mutta ei liiaksi. Lisärajoitteena on se, että tila on melko pieni, koostuen vain ruokasalista, oleskeluhuoneesta ja takkahuoneesta. Mitään kovin paljon tilaa vaativaa ohjelmaa on siis vaikea järjestää.

Olisiko siis kenelläkään ideoita minkälaista ohjelmaa voisi tällaisilla pienillä illallisilla sulhasen ja morsiamen inhotessa perinteisiä hääleikkejä ja tanssihäitä?

Vai onko ihan mahdoton yhtälö :P ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten olisi häävisa? Eli ihmiset kisailemaan paljonko tietävät teistä. Kumpi tiskaa, kuka vie useimmiten roskikset, kumman lapsuudenharrastus oli postimerkit jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelisin miettimään ammattiesiintyjiä. Meille leikit ja tanssiminen oli ehdoton nou, tilana on ravintolan kabinetti ja ruoka pöytiintarjoiltuna (20hlö klo.18 alkaen). Emme kuitenkaan halua vain möllöttää, joten kartoitimme kiinnostavia ammattiesiintyjiä. Olen näitä tänne pariinkin keskusteluun jo lykännyt, mutta kerrataan vielä. Eli meille tulee juhlapuhuja Pro-seremonioilta, taikuri tekemään lähitaikuutta sekä sopraano (tai kaksi, ei vielä varmaa) laulamaan muutaman kappaleen. Tuo juhlapuhuja siksi, että aiemmin päivällä tapahtuvaan vihkimiseen ei tule lainkaan vieraita.

Pitkään oli harkinnassa myös ns. Elvis-show, mutta se kaatui teknisiin vaatimuksiin. En ollenkaan paheksu vapaata seurustelua, mutta me koimme, että muutamat ohjelmanumerot tuovat ryhtiä juhlaan. Ja toivottavasti myös puheenaihetta :) Taikuri ainakin kovasti mainostaa, että hänen tempuissaan riittää ihmeteltävää loppuillaksi, hope so... <_< Ammattilaisissa miinusta on hinta.

Miettikää minkätyylistä tunnelmaa kaipaisitte, herkkää, hauskaa jne. ja lähtekää siitä liikkeelle. Meillä ainakin auttoi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on suunnitteilla pienet häät, noin 20 henkeä. Nyt mietityttää ohjelma. Syömmekö vain vihkimisen jälkeen ruuat + kahvit ja koko hoito on parissa tunnissa ohi? Mitään visailuja tuntuu hassulta järjestää, koska vieraat koostuvat omasta perheestä, joka tuntee meidät läpikotaisin. Ehkä voisin heittää morsiuskimpun naimattomille siskoille ( 3 kpl) ja sulhanen heittää sukkanauhan lankomiehille :) Onko ideoita ohjelmaan? Miten te aiotte toimia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samma här eli etsitään kivaa ohjelmaa pieniin häihin, n. 30 henkilöä.

Tietovisa hääparista kahvien jälkeen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu tietysti vähän juhlapaikasta ja vieraista, mutta minusta pienet häät olisivat loistava tilaisuus sellaiselle mukavalle porukkatekemiselle. Tässä muutama juttu, jotka nyt äkkiseltään tuli mieleen, ehkä joku tuntuisi teistä hyvältä:

- Jos morsiusparin sukulaiset ei tunne toisiaan kovin hyvin, voisi leikkiä jotain tutustumisleikkejä aluksi. Näitä on olemassa ihan hupsuista vakavampiin.

- Jos ihmiset on puheliasta sorttia, voisitte etukäteen pyytää pikku puheita useammaltakin ihmiseltä eri aiheista. Ei puhujan aina tarvitse olla morsiamen isä tai kaaso. Kuulin juuri ystävältäni häistä, jossa melkei kaikki vieraat olivat pitäneet pikku puheen ja koko porukka oli lähinnä kyynelehtinyt liikutuksesta koko juhlan ajan. :)

- Jostain lautapelistä voisi soveltaa teille sopivan version ja pelata joukkueissa, esim Trivial pursuit tai Alias omilla kysymyksillä. Tietysti myös kaikki mölkyt ja kroketit toimii, jos on ulkotila ja porukka tykkää pelaamisesta.

- Voisitte yhdessä maalata taulun/ istuttaa kasvin/ kirjoittaa runon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi kaikki!

Olen kaasona hyvän ystäväni häissä ja kyselisin hääleikeistä että mitä järjestää alle 40 ihmiselle? Häissä ei tule olemaan bändiä eikä tanssia, joten montako leikkiä siihen nyt vois laittaa. Kirkko on iltapäivällä 16.30

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

yleensä keskinkertaiset tai huonot leikit ovat juhlien pakkopullaa, jotka täytyy katsella läpi, kun ei kehtaa vielä poistua juhlasta. Njaa, mitä vähemmän leikkejä usein parempi, keksi muutama hyvä ja ytimekäs juttu ja panosta "järkevään" ohjelmaan - aina parempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli ensi vuonna ystävättäreni ja hänen kumppaninsa (nainen, eli kyseessä on ns lesbohäät) ja tarvitsisimme jotain vinkkejä leikkeihin. Vieraita on (hääpari mukaan lukien) noin 15 henkilöä.

Kenelläkään jotain ehdotuksia? Olemme avoin kaikelle :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käyhän lainaamassa Kirsti Koivulan - Onnistuneet hää kirja. Josko sieltä löytyisi hyviä ideoita! :girl_wink::girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oiskohan apua Kirsti Koivulan kirjoista? käyhän katsomassa kirjastossa niitä tai kirjakaupassa. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään