Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Ansku

Minne syyskuussa???

2 posts in this topic

Hei,

tahtoisimme häämatkalle syys-lokakuun vaihteessa, mutta onko niin että Karibialla on sielloin paljon hirmumyrskyjä ja sadetta? Jos tämä on ihan poissuljettu, niin mitä (kaukokohdetta) suosittelisitte matkakohteeski syksyllä? Toiveena rantaloma, kauniissa paikassa jossa voisi sukeltaa, nähdä delfiinejä, olisi hyvä sää muttei tukalan kuuma. Eli toiminnallinen rantaloma, kiitos :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo on juuri pahinta hurrikaaniaikaa, joten ei ehkä paras mahdollinen suunta juuri silloin. Vaikka hurrikaani ei oman matkakohteen kohdalle osuisikaan, niin kyllä se laajalta alueelta tekee sään ikäväksi.

Jos matkalla on useamman viikon, niin sitten Karibialle voi hyvin lähteä hurrikaaniaikaankin. Jos menee muutama päivä tai viikko hurrikaanin takia pilalle, niin se ei silloin haittaa niin paljon kuin lyhyemmällä lomalla. Tietysti jos se ihan kohdalle osuu, niin voihan se olla loppulomakin ikävä, kun paikat on ympärillä pirstaleina, mutta se vaatii jo aika huonoa tuuria.

Ja on tuolloin vähän tavallista sateisempaakin, mutta aina siellä aurinkokin välillä pilkistää (paitsi tietysti silloin, jos on myrsky päällä).

Hyvänä puolena syys-lokakuussa matkailussa on se, että muita turisteja on vähemmän ja monissa majoituksissa ym. turismipalveluissa on päällä halvempi off-season-hinnoittelu.

Olen kerran ollut Itä-Karibialla (Guadeloupe ja Dominica) juuri tuohon aikaan, ja silloin kävi hyvä tuuri. Säät olivat oikein hyvät. Mutta tuuri voi olla huonompikin. Toisaalta viimeksi myrsky sotki säitä Guadeloupella joulukuussakin, joten voi niitä osua hurrikaanisesongin ulkopuolellakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0